11.08.06
01:08
Здравейте, на 35 години съм, тежа 140 кила и съм висок 185 см. Улегналият начин на живот, взе своето, отпреди 2 години ми започнаха проблемите с кръвното, дори лежах в болница (нива 230/140). Сега блъскам хапове ежедневно. Хубавото в случая е, че след медицинските изследвания не ми откриха нищо притеснително - кръвното се дължало на наднормено кило, стрес и липса на движение. Най-лошото е, че пуша като комин - 2-3 (на моменти и повече) кутии цигари. До 24 годишна възраст тренирах активно и подържах 85 кила. След това се олях доволно, сега съм 140 оки. Имам питане. Какво трябва да направя, за да вляза в ритъм и граници. Разполагам с някакъв гладиатор и велоергометър. Ще ми се да се консултирам с някой, който разбира, за да не блъскам напразно. Не съм фен на слабеенето с диети, защото след тях отново качвам кила. Дайте акъл каква програма да си направя за трениране в къщи. за сега това е едно добро начало, поне мерак имам. Чакам отговори.
РАЗДЕЛА Е САМО ЗА ЖЕНИ!!!
Йода
А бре, освен, че съм дебел, съм и смотан - глей къде съм се постнал. Баси, дами извинете ме!!!!! Някой модератор да ме премести там дето ми е мястото. Благодаря предварително!!! :lol: :lol: :lol:
P.S. на вниманието на притеснените дами, като позаслабна и се пооформя, ще ви предоставя фотоси :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
11.08.06
09:40
http://www.bb-team.org/forum/viewtopic.php?t=18374
Прочети това доста полезна иформация има, от която можеш да извадиш наи доброто за теб.
11.08.06
12:45
Значи хващаш велоергометъра и почваш сутрин на гладно всеки ден да въртиш по 45-60 мин. като държиш пулса в зоната на горене на мазнини (220 - 35)х 55% = 102 уд./мин. до (220 - 35)х65% = 120 уд./мин. като на всеки 10 мин. си мериш пулса като стигнеш дори и да въртиш съвсем бавно (целта е да издържиш поне 45 мин. - тогава се горят мазнините най-качествено)... Ако пулса ти се вдигне над 120 независимо колко малко си въртял спираш!
Относно храненето си знаеш предполагам... Махаш мазното, млечните продукти (дори и да са 0.1% мазнини млеката имат лактоза) включваш храни със сурови влакнини и комплексни въглехидрати (неполиран ориз, овесени ядки, хляб без брашно - “Бонус”) и бели меса! Както виждаш аз не съм привърженик на НВД! Разделяш си храненето на 5-6 порции.
От добавките Л-карнитин (1-3г./ден - подпомага и дейността на сърдечния мускул освен че гори мазнините) и кофеин (кафе), пробвай и със зеления чай... много вода! А да вземи си и някакви мултивитамини.
Това е основното! Кураж и успех! :wink: