11.08.06
12:52
Първо поздравления за якото ви форумче ... сега го сефтосвам с първото си мнение ;).
Значи на 15 години навършени съм 16 започнати преди една година тежах 85 килограма, но отслабнах и сега съм 70 висок съм 176см.От една година ходя на фитнес и от 4 месеца тренирам по програма.Визуален ефект сравнение с преди определено има.Искам да ви споделя програмата си и да питам за още някой препоръки към тренировките , защото искам съвети как да направя така желаните от мен плочки.По принцип програмата ми е 3 дневна , но аз ходя 2 пъти седмично на фитнес ,защото 3-ти ден трябва да правя крака , а аз ходя да бягам на стадиона.
Значи първия ден правя гърди бицепс и корем :
лежанка (легнала) 3*10
Полулег (обратен) 3*10
Повдигане на дъмбели от полулег 4*10
флайс 4*10
успоредка 3*10
Скотско згъване 4*10
Бицепсово сгъване прав 4*10
Концентрирано сгъване 4*10
Коремни преси 4*25
Римски стол 4*15
И още един вид упражнение за корем , което не знам как се нарича :)
Сряда гръб, трицепс и предмишница:
Набирания (широки) 4*10
Скрепец 2*10
Гребане 4*10
Хоризонтален скрепец 4*10
Трапец 4*10
Повдигане на щанга за трапец 4*10
френска преса 4*10
разгъване на скрепец 2*10
Сгъване за предмишница 5*20
И това е фитнеса за седмицата ми.Сега лятото вторник,четвъртък и събота ходя на стадиона и правя 10 обиколки (4км) бягане с нормално темпо , като и през тези дни като се върна от там правя в къщи упражнения за корем и чат пат (много рядко лицеви опори) . Кажете препоръките си и как да направя пустия корем добре изглеждащ ;)
Не са ли ти много упражненията за гърди? Успоредката би трябвало да е кофички, така че ти стават 5..то вярно, че си е индивидуално, ама..с много упражнения не се постига максимум ефект - и аз не го вярвах, ама...все повече започвам да се убеждавам в това. :)
Набиранията и срипеца, не са ли малко дублиращи се?
За трицепс...що не смениш някое упражнение и не сложиш разгъване на дъмбел зад глава - аз лично много го тача това упражнение...не че нещо.. :)
[quote author=“NRG52”]Не са ли ти много упражненията за гърди? Успоредката би трябвало да е кофички, така че ти стават 5..то вярно, че си е индивидуално, ама..с много упражнения не се постига максимум ефект - и аз не го вярвах, ама...все повече започвам да се убеждавам в това. :)
Набиранията и срипеца, не са ли малко дублиращи се?
Еми да успоредката е кофички ... апък набиранията и скрепеца не са малко ,а са абсолютно дублиращи се ... скрепеца съм си го добавил сам , щото след 2-рата серия набирания се изморявам много и незнам после дали ги правя качествено , апък на скрепеца правиш с колкото КГ искаш ;)
11.08.06
13:49
И ти си от тези дето не правят крака, а? :lol: Твой проблем... Сега по същество:
Можеш да редуваш на една тренировка кофички и на следващата флайс.
Добави още едно упр. за трицепса.
Нямаш нужда от 2 упр. за трапеца.
Ааа... сега виждам, че освен за крака не тренираш и рамото! :lol:
Казва се скотово, а се пише Сгъване. Иначе да, верно, къде ти е рамото ?!
Плочки с хранене.
11.08.06
14:05
Тва, че бягаш на стадиона не означава, че не трябва да ги тренираш. Краката също са си МГ и се нуждаят от тренировки по дръжка. Най много отгоре да станеш като четирикрилен гардероб, а в краката като клечка (говоря за след време). Тренирай си цялото тяло..
И според мен правиш голяма грешка,че не тренираш рамената и краката.А,за плочките
много воля и упоритост си трябва.
[quote author=“Edimen”]И според мен правиш голяма грешка,че не тренираш рамената и краката.А,за плочките
много воля и упоритост си трябва.
Абе за краката може и да помисля ... а за раменете съм пропуснал да напиша просто ;) тях ги правя в петък имам щанга(лекичка 15-16кг по-скоро гира но е с дълъг лост) и с нея правя хеликоптер ,а имам и 2 дъмбела с тях също правя упражнение за рамото ... така и не получих точни съвети за тренировка на корема иначе знам ,че трябва упоритост.
11.08.06
14:34
Рамената са 3 - предно, средно и задно
За предно рамо прави избутване пред тяло със дъмбел
За средно прави разтваряне странично
А за задно рамо легни на пейка и с един лост го дъпрай към УСТАТА за да бъдат ръцете перпендикулярно прави на пейката
11.08.06
17:07
Ами в смисъл, че ако тъпчеш яко банички и боза, да се скъсаш от тренировки, плочки няма да видиш. Трябва да ограничиш простите въгллехидрати и мазнините, както и вечерното хранене. Тогава и да не правиш коремни преси, пак ще ти излязат плочките.
А краката ги прави. Без тях все едно да правиш само лява ръка, щото нали дясната и без това ти е по-силна :wink: .
те го плашете момчето :D сега като не прави крака , това не означа че ще качи 15-20 кила от кръста на горе че да излежда смешно ..но мисля че след време сам ще реши да почне да ги тренира ..
а сега за програма , мое лично мнение е че като кофичките са ти 3 упр. оставали ти сила за тях ? преди тях превиш лег и полу лег ... нз според мен фрайса е по добре . да доизцедиш гърдите
а скрипеца пред глава до гърди ли е или зад глава ?
Трапец - може и да не правиш още трапец , понеже при по развит трапец има визуален ефект че раменете са увиснали има и още за трапеца ама не съм сигорен дали е истина или мит , за тва няма да го пиша
а и предмишницата - също при по голям предмищица се губи бицепса ..аз лично не правя нищо за нея ( само чат пат 1-2 пъти за 3-4 месеца)
пък и тя ще ти расте сама , бавно но славно.. от самия хват ..
[quote author=“PaTriK”]те го плашете момчето :D сега като не прави крака , това не означа че ще качи 15-20 кила от кръста на горе че да излежда смешно ..но мисля че след време сам ще реши да почне да ги тренира ..
а сега за програма , мое лично мнение е че като кофичките са ти 3 упр. оставали ти сила за тях ? преди тях превиш лег и полу лег ... нз според мен фрайса е по добре . да доизцедиш гърдите
Трапец - може и да не правиш още трапец , понеже при по развит трапец има визуален ефект че раменете са увиснали има и още за трапеца ама не съм сигорен дали е истина или мит , за тва няма да го пиша
а и предмишницата - също при по голям предмищица се губи бицепса ..аз лично не правя нищо за нея ( само чат пат 1-2 пъти за 3-4 месеца)
Ми остава ми сила за кофичките ;) правя си ги без проблем иначе скрипеца е зад глава , трапеца може и да го прекъсна щом казваш , а предмишница правя ,защото е важна за канадската борба пък и макар да съм по-силен от момчетата в нашия клас ( в смисъл правя на лежанка с повече от тях скотово правя с повече и т.н.) има един 2-ма които направо не им давам зор като играем :D
[quote author=“Ultima Ratio”]Ами в смисъл, че ако тъпчеш яко банички и боза, да се скъсаш от тренировки, плочки няма да видиш. Трябва да ограничиш простите въгллехидрати и мазнините, както и вечерното хранене. Тогава и да не правиш коремни преси, пак ще ти излязат плочките.
А краката ги прави. Без тях все едно да правиш само лява ръка, щото нали дясната и без това ти е по-силна :wink: .
Ами я разясни ми малко повече нещо за тия хранителни режими ,че хич не съм в час с тях даже незнам какво съдържа прости въглехидрати и такива “глупости” :D иначе ,аз не вечерям защото така отслабвах и си ми остана навик и сега вечер не съм гледен и не ям.
12.08.06
00:13
[quote author=“HeBRoS”][quote author=“PaTriK”]те го плашете момчето :D сега като не прави крака , това не означа че ще качи 15-20 кила от кръста на горе че да излежда смешно ..но мисля че след време сам ще реши да почне да ги тренира ..
Виж пич, фитнеса не е за хвалене. Фитнеса е място, където разтоварваш и съответно се получава желания ефект. Аз тренирам за удоволствие, но с упоритост и търпение. Не се хваля колко вдигам, къде дигам и кво правя на фитнеса. Който си го прави, за него си го прави. Нали после ми се кефят мацките ? Едно от важните неща на фитнеса е дисциплината и търпението. Без тях не можеш да направиш нищо. Научих се на дисциплина и на търпение и всичко започна да се заформя, както желаех. Тренирай си цялот отяло, бягай си за здраве и хич да не ти пука :wink:
12.08.06
00:45
Краката са основата и са половината ти тяло, т.е., почти половината мускулна маса е в тях.
Тренировката за крака има мощен хормонален ефект върху цялото тяло, влияе и върху метаболизма и съответно спомага за качването на маса.
Та някой да се заеме да ми обясни за храните ... да ми каже какво да ям кви са тия прости въглехидрати и как да се храня за да направя плочки
12.08.06
14:19
Намали сладкото и газираното, хляба и ако искаш си купи Л - карнитин. Помага за изгарянето на мазнини и супер добре се орелефяваш. Главно първите 3 ги избягвай
[quote author=“northshore`”]Намали сладкото и газираното, хляба и ако искаш си купи Л - карнитин. Помага за изгарянето на мазнини и супер добре се орелефяваш. Главно първите 3 ги избягвай
Ок мерси ... първите 2 ше пробвам изобщо да ги спра ( без кока кола вече :cry: :cry: ) хляба ще го намаля ,а относно този карнитин не искам да взимам никакви добавки или стимуланти или такива глупости ... искам да съм си абсолютно “чист” :D
Мерси за вниманието !
12.08.06
15:20
[quote author=“HeBRoS”][quote author=“northshore`”]Намали сладкото и газираното, хляба и ако искаш си купи Л - карнитин. Помага за изгарянето на мазнини и супер добре се орелефяваш. Главно първите 3 ги избягвай
Ок мерси ... първите 2 ше пробвам изобщо да ги спра ( без кока кола вече :cry: :cry: ) хляба ще го намаля ,а относно този карнитин не искам да взимам никакви добавки или стимуланти или такива глупости ... искам да съм си абсолютно “чист” :D
Мерси за вниманието !
И аз така исках, но ще видиш как ще зациклиш на едно място дълго време и трябва нещо да направиш. Л карнитина не е химия, но всеки си има мнение и воля. :wink:
12.08.06
16:36
ахам , Л-карнитин е хранителна добавка ( суплемент ), не химия