08.08.06
11:00
колеги искам да ви попитам, на диета съм от доста време, та тая диетка малко и от мускулната маса изяде, не гоня големи резултати, искам да кача малко чиста мускулна маса на ръце на гърди, но искам това да стане без грам мазнини защото много лесно ми се лепи и на лице, та мислех си за Аминокиселини, не съм много запознат с тях но дали като се пият пак се качват и мазнини? И за креатина какво ще кажете, чувал съм че се пие при диета за да не отслабват и мускулите?
Мерси предварително :wink:
08.08.06
11:06
[quote author=“balu”]колеги искам да ви попитам, на диета съм от доста време, та тая диетка малко и от мускулната маса изяде, не гоня големи резултати, искам да кача малко чиста мускулна маса на ръце на гърди, но искам това да стане без грам мазнини защото много лесно ми се лепи и на лице, та мислех си за Аминокиселини, не съм много запознат с тях но дали като се пият пак се качват и мазнини? И за креатина какво ще кажете, чувал съм че се пие при диета за да не отслабват и мускулите?
Мерси предварително :wink:
Щом не искаш да засегенш лицето, не вземай креатин-монохидрат.Ще излеждаш подпухнал малко или много от водната задръжка.
Суроватка + аминокислеини е добър вариант, но няма такова нещо да качаш абсолютно чисто !
08.08.06
11:11
Добре дошъл във форума!
Не може да се качват мускули без грам мазнини, но все пак чистото качване си е чисто. Креатинът не влияе върху мазнините, а върху самите мускули. Той няма за цел да ги предпазва, а да ги подсилва или да ги кара да растат. Монохидратната форма задържа вода под кожата и може да изглеждаш леко подпухнал. Препоръчвам ти Кре-алкалин - също толкова ефективна форма, но без оводняване. Аминокиселините са градивните частици на протеините. От тях също не можеш да качваш мазнини, но те се вземат с друга цел и при теб няма да има голяма полза. Най-добре е да си купиш суроватъчен протеин - най-добре изолат и най-добре не българси.
До това колко мазнини ще качваш с мускулите зависи от това какви храни приемаш и калориините ти приеми за деня. Ако си ограничаваш бързите въглехидрати от сладкото примерно, вредните мазнини (маргарини, олио, вафли, кашкавали, салами, краве масло и т.н.) ще имаш успех. Наблягай предимно на пилешкото месо или телешкото, както и на рибата. В нея се съдържат мазнини, но в по-голямата си част са такива, които помагат за изчистването на телесните сланини.
Внимавай и с газираните напитки, а алкохола го ограничи максимално, защото от него се дебелее. Първо са празни калории, второ по време на прием черния дроб не ползва приетите храни за енергия и затова почва да ги трупа, трето намалява количеството на мъжкия хормон тестостерон, който също помага както за качването на мускули, така и за свалянето на мазнини.
Другите неща вече са подробности ... ако имаш въпроси питай, но на такъв въпрос е трудно да се отговори наведнъж и то в един пост.
08.08.06
11:26
мерси много за съветите http://cheesebuerger.de/images/smilie/sportlich/g065.gif
10.08.06
12:00
[quote author=“yoyo1”]balu
Да не си объркал креатина с глутамина ?
еми уж не съм, кажи нещо повече за тоя глутамин
Има доста написано за глутамина, но с две думи, той е една от на-важните аминокиселини / а някои казват 4е е кралят на аминокиселините /. Специално за тебе е абсолютно необходимо за да не ” дърпа” от твоята мускулна маса. Специално аз го ползвам целогодишно /като изклю4им един месец за из4истване от вси4ко /. За приемна доза всеки колега си има някаква предпо4итана от 10 до 20гр. / специално моята е 10-12гр./. Приема се след тренировка и преди лягане. Може да потърсиш още информация и в бб теам. Успех
извинявам се мн че се натрапвам така в темата но като стана дума за глутамина да попитам нещо.
разбрах че се пие след тренировка и преди лягане тва в тренировачен ден ,а в нетренировачен ден пие ли се не се ли пие.и ако се пие кога.
благодаря ви.
[quote author=“aerox4e”]извинявам се мн че се натрапвам така в темата но като стана дума за глутамина да попитам нещо.
разбрах че се пие след тренировка и преди лягане тва в тренировачен ден ,а в нетренировачен ден пие ли се не се ли пие.и ако се пие кога.
благодаря ви.
в нетренировъчен ден преди лягане. а може и на закуска.
14.08.06
23:50
Преди сън предимно.