27.09.04
16:35
От две години всяка сутрин ям едно и също и вече ми писна. Закуската ми се състои от 6 белтъка, 2 желтъка(правя ги на омлет с сирене или варени, 6 супени лъжици овесени ядки с една кофичка кис. мляко, един плод(праскова, банан, грозде). Кажете ми някаква алтернатива на тази закуска? Могат ли яйцат и овеса да се заменят с нещо?
Мерси
Ми батка имаш безброй много варианти :)
Вместо овесените ядки може да пробраш пълнозърнест хляб нещо на сандвич с колбас и сирене/кашкавал. Мляко с ориз (аз слагам и извара, за да дигна белтъчините и не става хич лошо).
Другия вариант е, че овесените ядки може да си ги правиш на каша и в нея да метнеш направо суровите яйца и те се ‘изпичат’ в нея или сиренце, кашкавалец, извара, като я увкосиш с някакви подправки или със сладко, ако ти е на душа :)
Развихри си малко фантазията особено, ако си на смесено хранене
имаш много възможности за комбиниране.
Bon apetit ;)
не си казал на какъв хранителен режим си - съдейки по закуската ти може би не е ВВД, тъй като протеините ти са много, а въглехидратите - малко за първо ядене.
Аз лично съм екто и ще ти изброя някои от моите закуски, с риск Гоча
пак да получи обилно слюноотделяне :D .
Значи най-често закусвам мюсли /знам че има и боклуци, ма кво ми пука, нали съм екто :D /, в което си добавям мляко с извара и малко сирене, чат-пат и пшеничен зародиш. Както каза Гоча сандвичи с пълнозърнест хляб Бонус, кашкавал, маслини и краставици и всякакви други сандвичови компоненти. Понякога хляба и кашкавала ги запичам във фурната и кашкавалът като се разтече.... Хляб с консерва риба тон. Забравих да кажа любимото ми - намазвам си филията със смес от мед и сусамов тахан и отделно извара с мляко и сирене - страшно е вкусно, има много калории и влияе добре върху перисталтиката. Палачинки с пълнозърнесто брашно можеш да си направиш, картофено пюре с някоя пилешка пържола останала от вчера и много други, ма айде да не мъча ендоморфите повече. :D
Имидж препоръчва за първо хранене само плодове, а от това което беше споменал в същата тема, излизаше че е по-добре плодовете да се консумират отделно, а не както правиш ти с останалите неща от закуската.
27.09.04
22:52
Няма проблем да си направиш 0,5 кг плодова салата и след 90 минути да издумкаш 250 гр обезмалсено сирене + 0,5 кг зелена салата... :)