НВД - Мнение

19.08.06
21:01

Дали ще може мнение относно тази НВД:

http://img222.imageshack.us/img222/1894/nvdvc7.jpg

:arrow: Белтъци - 210,45 г.
:arrow: Мазнини - 84,2 г.
:arrow: Въглехидрати - 61 г.
:arrow: Калории - 1901,5

Въпросът ми е дали 6-те белтъка да не ги сложа за закуска, въпреки, че така се чувствам екстра...вече седмица съм на нея.

Значи данните са ми:

:arrow: Висок съм 169 см
:arrow: Тегло: 83 кг.
:arrow: Възраст: 21 години

Сметнах че са ми необходими:

:arrow: Калории: 2619-500(за отрицателен калориен баланс)=2119
:arrow: Белтъчини: 249гр.  921,3 ккал
:arrow: Въглехидрати: 83гр.  332 ккал
:arrow: Мазнини: 96,1гр.  865 ккал

Значи, като добавки взимам освен протеина и амино BCAA (преди тренировка 2 табл. и след трен. една) както и Л-Карнитин (сутрин 1 час преди кардио, на гладно по 2 таблетки.) Кардиото ми е 30 мин. велоергометър. Тренировката с тежести  ми е в интервала от 13:00 до 14:00, след нея пак въртя 10 мин. велоергометър. Целта ми е да смъкна 10-тина килограма. 8)

P.S.
Филията хляб “Бонус” е в червено, защото не и знам съдържанието на Б,В и М...сега като купя ще го видя на опаковката.  :wink:

Това е окончателния вариант на режима който спазвам.  :wink:

Единия прием на суроватъчен протеин го замени сутринта със сиренето. Сутрин е важно да приемеш бърз протеин суроватъчен или белтъци.

20.08.06
10:35

Кога правиш кардио, кога тренираш ? В колко лягаш ?
Тази филийка хляб - по-добре я махни.

Филийката “бонус” сутринта не е фатална едва 12г въглехидрати има в нея. Общо взето НВД-то бива само направи следните промени.

8.00- суруватъчен протеин, 1купа овесени ядки
10.00-остава си същото
12.00-тия картофи ги махни и ги замени с филийката бонус
14.00-тук вместо суроватъчния който ще го приемаш сутрин яж обезмасленото сирене с грейпфрут тоя ананас го махни.
16.00-остава си същото
18.00-остава си същото
Преди лягане суроватъчния протеин го взимай с 2 супени лъжици ленено олио за да забаваиш усвояването и през цялат а нощ да може да има бавен прилиш на аминокиселини. Гледай да си намериш ленено олио при НВД мазнините които съдържа са много необходими.

А и другото което ти е как си ги изчисли тези стойности М Б В тук неможе да има 96г мазнини квото ще да става. Гледай да примемаш още една купа овесени ядки след тренировката ти с тежести. Кардиото е добре да го правиш сутрин на гладно и яденето в 8.00 да ти е след кардиото.

20.08.06
10:42

[quote author=“RejiMillar”]Филийката “бонус” сутринта не е фатална едва 12г въглехидрати има в нея, ама тия картофи каде си ги сложил на обяд ги замени с филийката “бонус” а сутринта вместо филийката като въглехидрати взимай 1 купа овесени ядки с нискомаслено мляко.

Не е фатална, аз говоря от психологична гледна точка :lol: Какво ще се “лигави” с 1 филийка.А за разместването аз за това го питам кога тренира. :wink:

20.08.06
12:05

Написал съм кога тренирам...значи кардиото ми е сутрин в 7:30 часа, половин час велоергометър, а тренировката с тежести ми е в интервала 13:00-14:00. 1 час преди кардиото си пия 2 таблетки Л-Карнитин. :wink: След тренировката с тежести, отново правя 10 мин. велоергометър.

[quote author=“RejiMillar”]
Кардиото е добре да го правиш сутрин на гладно и яденето в 8.00 да ти е след кардиото.

Ами точно това правя де...хора всичко съм си написал в първия пост.  8)  И мерси за мненията.  :wink:

20.08.06
12:30

Ти хубаво си писал ама кой да чете :oops:
След кардиото само белтъчна храна т.е. в 08.00 няблягаш на протеина.
В 10.00 Овесени ядки + кисело мляко (аз лично изключвам всичко млечно), може да редуваш с ориз.
12.00 обяда, ако ти идват много въглехидратите заради овеса махаш картофите.

В колко лягаш вечер ?

Как само белтъчна храна след кардиото, овеса точно тогава е задължителен след кардио веднага трябват въглехидрати.

20.08.06
14:38

[quote author=“RejiMillar”]Как само белтъчна храна след кардиото, овеса точно тогава е задължителен след кардио веднага трябват въглехидрати.

Защо ?

Защото ще загуби повече ММ след кардио си трябват и въглехидрати особено овеси ядки задължително. Общо приема на въглехирати трябва да е сутрин след кардиото и следващия път след залата. Два приема овес по 50г като го разделиш и са ти 60г въглехидрат точно колкото ти трябват при НВД. Даже според мен са малко аз под 100г въглехидрат като чиста не падам и пак си свалям по 1кг на седмица без проблем. Само ограничавам силно мазнините. Приемам мазнини само от зехтин и ленено олио и от риба чат пат като ям квото има в нея. Правил съм два пъти НВД с богато съдържание на мазнини и много ниско на въглехидрати и съм забелязал че по-голям ефект има като съм на нормално количество въглехидрати на ден и ниско на мазнини.  Относно загубата на ММ и при двете е едно и също поне при мен.

20.08.06
15:32

Позволи ми да не се съглася с теб.
Въглехидрати преди  и след кардио (веднага) не са удачни, защото ти се вдига инсулина и кръвната захар и топенето на мазнини спира.Точно белтъчната храна приета след кардиото ще го предпази от загуба на ММ.
За другото съм съгласен, от скоро съм на мин 100гр въгл.(от овес) и свалям по същия начин както и със 40гр.(поне при мене е така).

От овеса няма да ти се дигне толко нивото на инсулина не се притеснявай това са възможно най-бавните въглехидрати. Нали ги гледам състезателите кво праат в залата веднага след трен въглехидрати това е всеки път няма значение дали в основен период или предсъзтезател. Отделно за да се усвои протеина както трябва ти трябват и въглехидрати нали тия аминокиселини трябва да се транспортират до мускилите по някакъв начин.

20.08.06
15:52

[quote author=“RejiMillar”]А и другото което ти е как си ги изчисли тези стойности М Б В тук неможе да има 96г мазнини квото ще да става.

Ами изчислявал съм всичко не само мазнините, по таблицата с хранителните стойност от сайта на bb-team. Защо смяташ, че мазнините не може да са толкова ?

[quote author=“emzo”]В колко лягаш вечер ?

ами след 23:00… :roll:

Еми само на пръв поглед като го погледна и се вижда че не са повече то 40г не ме карай да ти пиша всяко ядене по отделно колко има. Вкарай в някое от яденетата и една салата със зехтин да добавиш още малко. Общо взето при този режим 4 пъти в седмицата кардио и 3 пъти зала по 1кг на седмица ще сваляш. Като влезеш в застой по някое време увеличи кардиото на 45мин.

20.08.06
18:18

Ясно, но пак ги сметнак и пак толкова си се получават...Иначе мерси много за съветите, определено са ми от полза. :wink:

По-здрави !

20.08.06
18:41

Виж сега както искаш така си прави менюто, аз отново подчертавам след кардио - белтъчно хранене.
Приема на храна да е през 2.5 - 3 часа.При условие, че си лягаш към 00.00 е безсмислено да гладуваш(не вярвам да искаш да губиш ММ).Спокойно си измести последното хранене до към 21.00 часа (обаче протеина няма място там, освен ако не е казеин).
Менютото ти:
мазнини наистина си ги сметни, по мои груби сметки - 60-65гр.
Ананаса и него може да го разкараш.

п.с. овес или кафяв ориз е по-добре от картофи.
п.с.2 аммм т’ва обезмаслено сирене има ли вкус на сирене или е сходно с изварата ?

20.08.06
18:54

[quote author=“emzo”]Виж сега както искаш така си прави менюто, аз отново подчертавам след кардио - белтъчно хранене.
Приема на храна да е през 2.5 - 3 часа.При условие, че си лягаш към 00.00 е безсмислено да гладуваш(не вярвам да искаш да губиш ММ).Спокойно си измести последното хранене до към 21.00 часа (обаче протеина няма място там, освен ако не е казеин).
Менютото ти:
мазнини наистина си ги сметни, по мои груби сметки - 60-65гр.
Ананаса и него може да го разкараш.

п.с. овес или кафяв ориз е по-добре от картофи.
п.с.2 аммм т’ва обезмаслено сирене има ли вкус на сирене или е сходно с изварата ?

Значи мазнините,сметнах ги да..но както и да е.  :wink:
Протеина ще е казеин да...добра забележка..
Ананаса ще го замена с грейпфрут, иначе ориз не мисля да вкарвам...както казах седмица съм на тази диета и се чуствам екстра...
Храненията са ми през 2 часа, но не мисля последното ми ядене да е в 21:00…ако си легна по късно, може евентуално да вкарам някаква салатка..
Мерси отново за коментарите, помогнахте доста.  :wink:

По-здрави !

20.08.06
19:18

Да споделиш как върви диетата след 2-3 седмици  :lol:
Казеина - гледай да е с възможно най-малко въглехидрати.

20.08.06
19:28

[quote author=“emzo”]Да споделиш как върви диетата след 2-3 седмици  :lol:
Казеина - гледай да е с възможно най-малко въглехидрати.

А да ли би ми препоръчал казеин, ако е възможно ?  :wink:

21.08.06
14:36

martinnest
извън темата е
но кажи как успя да сложиш толкова красиво оформена НВД
виждам че е снимка но на мен не ми е ясно как да направя и аз така

че само с копи и пасте се събира текста както и да съм го оформил и всичко става мазало

21.08.06
15:42

харо понеже не искам да правя нова тема искам да попитам много тъп въпрос но не мога да разбера 150 гр . картофи какво означава то 100гр е един картоф горе долу среден на размер нещо не мога да го схвана.

21.08.06
16:39

и какво не е ясно
150 гр картофи
може да  3х50г
един и половина от 100гр картоф
и т.н.
общо взето проста математика от 4 клас

21.08.06
20:08

[quote author=“BlindMind”]харо понеже не искам да правя нова тема искам да попитам много тъп въпрос но не мога да разбера 150 гр . картофи какво означава то 100гр е един картоф горе долу среден на размер нещо не мога да го схвана.

ами зависи от големината на картофите пич. :wink:
избираш примерно един среден и един малък и ги теглиш...обикновенно са толкова 150 грама.

За казейн направо ползвай да си правиш нещо със извара от храните тя е най-добрия казеин. Примерно аз си правя следното взимам извара, нарязано на тънко телешко филе и нарязана на ситно чушка. Бъркаш една смес от изварата и чушката и тази смес я слагаш на филето и образуваш пуричка. Слагаш да се пече на парти-грил и става перфектно. Ястието е много богато на протеин като този на извара е казеин. За да забавиш още усвояването на протеина взимай и 2 супени лъжици ленено олио със ястието. Така мазнините ще забавят още усвояването на протеин и ще имаш постепен прилив на аминокиселини през цялата нощ.

21.08.06
20:26

[quote author=“RejiMillar”]За казейн направо ползвай да си правиш нещо със извара от храните тя е най-добрия казеин. Примерно аз си правя следното взимам извара, нарязано на тънко телешко филе и нарязана на ситно чушка. Бъркаш една смес от изварата и чушката и тази смес я слагаш на филето и образуваш пуричка. Слагаш да се пече на парти-грил и става перфектно. Ястието е много богато на протеин като този на извара е казеин. За да забавиш още усвояването на протеина взимай и 2 супени лъжици ленено олио със ястието. Така мазнините ще забавят още усвояването на протеин и ще имаш постепен прилив на аминокиселини през цялата нощ.

Това наистина звучи, меко казано добре...определено ще се пробва ! :wink:

Вкусно е, рецепта от сайта е. Като се има предвид изварата ква отврат е по принцип като я направиш така си е направиш вкусна а лененото олио направо взимай 2 супени лъжици като си ги сипваш директно в устата че на вкус е доста гадно ако го слагаш като подправка каквото си е по принцип само ще си преебеш храната на вкус.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1