защо не отслабвам от тренировките

20.08.06
12:05

ей,хора имам един въпрос...всеки ден спортувам-4 дена от седмицата съм на фитнес, а 3 ходя да бягам.усещам,че се натоварвам доста добре-постоянно чувствам мускулите си стегнати и опънати(омръзна ми от мускулни трески).проблема е следния-искам да отслабна,но въпреки всичко,вместо да сваля сантиметри съм качила.може да се каже,че постоянно съм на диета-сладко,мазно не ям,месо не обичам.в момента пия Л-карнитин и се пукам от спорт,а ефект няма(еее,определено съм доста стегната,но има един слой мазнинки които не изчезват).като заключение мога да кажа,че не съм особено дебела-47кг на 164ръст,просто искам да сваля 2кг,но нищо нестава...някой ако има идейки защо така става,моля да сподели! :roll:

20.08.06
12:30

зависи от организмът ти а и си трябва търпение това е наи важното... но без хранителен режим .....  :?

20.08.06
12:57

опитвам се да си налагам хранителен режим-все пак немога постоянно да се храня по точно зададена диета.мога да се похваля,че от година не съм хапвала хамбургер например,много храни съм ги изключила напълно от живота си.прилагала съм драстични диети и дори се разболях,затова все пак гледам да се храня.мисълта ми е,че въпреки,че се пукам от спорт,имам чувството,че качвам-най-вероятно трупам мускули...но аз искам да изглеждам по -слаба и да тежа по -малко.това значи ли,че трябва да се откажа от фитнеса и само да бягам?изглежда мускула ми расте,но мазнините остават(не че са много,но може и да са по малко).винаги съм била взискателна към себе си-искам да съм перфектна! :lol:

20.08.06
13:01

а колкото до търпението-на фитнес ходя от месец,но от 2-3години когато сезона го позволява бягам.изклщючителен инат съм относно спорта и никога не съм имала заседнал начин на живот...абе може би не свалям,защото съм в нормата-кво ще кажете?

20.08.06
15:19

не разбирам на този ръст и тези килограми какво ще сваляш?според мен си си напълно в нормата.

20.08.06
16:25

да, в нормата съм,но знаеш,че на всеки различно му стоят килата-зависи от структурата на тялото.аз дори и малко да кача макар да съм в нормата изглеждам закръглена.имам широк ханш и качвам в корема.това се чудя постоянно правя упражнения за корем,а има един слой мазнинка дето си стои там(а отдолу си е бая твърдо).иначе от краката не бих се оплакала.знам,че ще кажете да мина на НВД,само че мразя месо и незнам тогава кво да ям... :?

20.08.06
19:27

[quote author=“boriana_halvadjieva”]да, в нормата съм,но знаеш,че на всеки различно му стоят килата-зависи от структурата на тялото.аз дори и малко да кача макар да съм в нормата изглеждам закръглена.имам широк ханш и качвам в корема.това се чудя постоянно правя упражнения за корем,а има един слой мазнинка дето си стои там(а отдолу си е бая твърдо).иначе от краката не бих се оплакала.знам,че ще кажете да мина на НВД,само че мразя месо и незнам тогава кво да ям... :?

яйца, извара стават за нвд с достатъчно белтъчини, а може и протеин да си вземеш за да наваксваш необходимите белтъчини

20.08.06
21:18

защо не споделиш що годе какво хапваш! Това мисля че е проблема! А щом от един месец ходиш на фитнес има още мноооооооооооого докато дойде перфектното тяло! Вярвай ми!!! Аз и много други момчета от форума тренираме от 5-6 и повече години а още не сме достигнали желаната форма. Аз спортувам активно от около 15 г (демек от 5 годишен) и съм се убедил че успеха бързо не идва!

20.08.06
21:42

Мда, доста нереалистични предтави имаш.

Първо за норма на тегло, второ за отслабване, трето за методика на трениране.

Струва ми се, че претренираш.
Какво значи не обичаш месо, белтъчини са ти нужни, особенно с такъв интензивно спортно ежедневие.
Иска се постоянсво за да ти се балансира тялото, че да се намали отлагането на мазнини. Това изисква ДОБЪР режим на ядене. Това, че не ядеш сладко и мазно може би не е достатъчно. Въпреки, че е добра посока да не ядеш много мазнини и изибщо бързи въглехидрати, но бавни ти трябват доста. Тренировки без въглехидратни зареждания не дава добри отражения.

20.08.06
23:44

питате какво ям ли?ами примерно днес (и повечето дни)ям горе-долу това:на обяд 100гр. овесени ядки с 1л.мед,следобед някакав плод и в 6-7салата от зеленчуци с бая сирене(много го обичам).не закусвам-пия едно кафе и отивам да бягам след това...общо взето с това се изхранвам-незнам дали е правино...понякога си позволявам и други неща,но винаги с малко калории(все пак не мога да ям едно и също.е, дайте мнение!може би сте прави,че тренирам от скоро-ще видим какво ще стане.абе страх ме е да не стана някоя яка кака :lol: !много жени качват маса вместо да свалят нещо...благодаря ви,че пишете :P !

е, като нямам добра представа за трениране я дай акъл как да тренирам!признавам не съм много наясно,затова питам...спортувам всеки ден,защото искам да направя всичко възможно да има видим резултат.дори през пражя тренировка и после отивам на работа като сервитиорка-бая се гърча и затова ме е яд че нищо нестава(всмисъл с килата) :roll:

Моля не пускайте 2 мнения едно след друго! Използвайте бутона “Промени”!!! По здрави
Йода

21.08.06
00:41

Ами виж, освен да претренираш друго не правиш засега! Тренировките във фитнеса засега освен 3 пъти седмично няма нужда повече, можеш да правиш кардио ако искаш 3 пъти седмично, но в никакъв случай преди тренировка. Най-огромната грешка според мен е че не закусваш. Най-важното хранене за деня заедно със следтренировъчното. Салатки и разни там подобни няма да помогнат. Ако искаш наистина хубаво тяло трябва месо, няма какво да се залъгваме (не че и друго няма да помогне, но ефекта няма да е същия). Храненето не ми се обиждай но за целта е ужасно. Трябва да имаш примерно 6 хранения дневно, като цялата дажба да ти е разделена на 6 изчислена според нуждата от калории. С тези 2 хранения (плодовете не ги броя) освен да се тормозиш... Целта на повечето хранения е да се засили обмяната на веществата (метаболизма) и съответно това спомага за по-бързото изгаряне на мазнини. До закуската: трябва ти енергия, овесените ядки са добре но трябва протеин яйца примерно. Останалото за храната го виж на примерните НВД в сайта че е бая писане. От плодовете основно (ако питаш мен само и единствено) грейпфрут, понеже помага за изгаряне на мазнините (останалите докато си на диета не вършат работа заради фруктозата в тях).
Това дали ще станеш яка кака  :lol:  :lol:  :lol:  Не се бъзикай моля ти се. Кои жени викаш качват маса? :shock:  :shock: . Ние мъжете имаме 10 пъти повече тестостерон от вас и пак ни е трудно да качваме маса, пък вие ли!!! Няма начин това да стане от тренировки, просто трябва да се съсипваш от ядене (и тогава няма да стане), тези яки каки (демек състезателките по културизъм) взимат разни работи дето не ти трябва да знаеш, затова са такива (пък и да взимаш пак трябва мнооооооооооооооого зор)!!! Яка кака няма да станеш, виж секси по може :wink:
За тренировките -  опитай тренировката за начинаещи на сайта, ще ти свърши работа първите 2-3 месеца!

БТВ: И аз много обичам сирене  :lol:  :lol:  :lol:

21.08.06
00:49

хахахахаха.кефиш ме пич! :D ами какво да кажа-ще се поразровя из примерните НВД...и ше намаля темпото-ама съм енергична личност,кеф ми е да се блъскам :wink: .мерси за писанията!обаче бая ще ми е трудно да ям сутрин-от около 10 години не го правя...пак благодаря :P

21.08.06
00:53

[quote author=“boriana_halvadjieva”]хахахахаха.кефиш ме пич! :D ами какво да кажа-ще се поразровя из примерните НВД...и ше намаля темпото-ама съм енергична личност,кеф ми е да се блъскам :wink: .мерси за писанията!обаче бая ще ми е трудно да ям сутрин-от около 10 години не го правя...пак благодаря :P

Промяната ще помогне! Ако имаш въпроси питай ако трябва и на лс! По здрави и успех!

БТВ: виж си и темата за НВД там също писах някои работи!

04.12.13
08:39

Здравейте! От шест месеца тренирам. Започнах с бързо ходене, след около два месеца започнах да вървя / 5 км нагоре / и да бягам / 5 км надолу/. Вече бягам / с един почивен ден/ 10 км, а събота 18_ 20 км. Когато започнах да спортувам бях 80 кг, а сега съм 63 кг, но от около два месеца кантарът не ” помръдва”. Храня се здравословно _ пиле, риба , зеленчуци , плодове.... Къде греша?

казано от Елка Дечева на 04.12.13, 08:39:

Когато започнах да спортувам бях 80 кг, а сега съм 63 кг, но от около два месеца кантарът не ” помръдва”. Храня се здравословно _ пиле, риба , зеленчуци , плодове.... Къде греша?

Ако приемем, че храната ти е достатъчно добра като качество, провери как е като количество. Такъв застой може са бъде следствие както на излишък от храна, така и от недостатъчно хранене.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 04.12.13 10:15.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1