25.08.06
00:00
интересувам се за химичният състава на двете - захар и мед , примерно защо някой си слагат в млякото мед а не захар (чувал съм , че захарта има повечи въглехидрати) пък и нали медът е по полезен , но в момента питам туй с въглехидратите вярно ли е , защото немога да напрая разлика от мед и захар
Мерси предварително!
Еми химичния състав на захарта е дизахарида захароза, а въглехидратите в пчелния мед идват главно от глюкоза, фруктоза и отново захарозата. Глюкозата и фруктозата са общо 70 % а захарозата е около 5% останалото е Н2О. Кое е по-сладко е трудно да се каже понеже фруктозата е 1,7 пъти по-сладка от захарозата, за сметка на това е 30% по-малко калорична тъи че захарта е определено с повече въглехидрати.
Ти сам си реши кое е по-добре да консумираш, като имаш предвид че меда го дават за лекуване на заболявания, а на захарта в един “Олимп” имаше много хубава статия (сега не ми се търси късно е), заглавието и беше нещо от сорта “Бялата смърт” :lol:
25.08.06
11:31
#2
x_3_mar дам ясно ми стана вечи :lol: , а за статията можи някои път , интерсно ми е да чета
МЕРСИ пак
Жалко само, че меда които може да си купувате, най-чето е от пчели яко захранвани с чиста захар...
Дават повече мед, но доста некачествен. Ако искате мед, единствения ви шанс е да намерите някой дядо, които гледа и честно да ви каже/което незнам как ще стане/ дали ги е захранвал със захар или поне много ли е слагал.
Има медове, например китайските по магазините, които са си все едно захар ядеш...
25.08.06
16:15
#4
Да вярно е това за лошото качество на меда, ама колкото и да е зле пак е по-добре от захрта!
25.08.06
16:15
#5
tpd и туй го има , обаче аз познавам човек , който продава мед (собствено произвоство) и ще го питам какъв е и как ги храни (идеята е добра)
Мерси!