За или против тренировки с форсирани повторения??

NE

27.08.06
14:32

Кажете мненията за тренировки до отказ , според мене тренировки до отказ по-лесно води до претрениране , аз съм против де , тренирам почти до отказ , ама моите приятели викат че като свикна да тренирам до отказ тогава възстановяването на мускули ще става по-бързо , демек увеличава се издръжливостта . А вие как мислите по въпроса ??

27.08.06
14:39

Дали ще претренираш или не  зависи от възстановяването ти.
Аз съм за.

RE

27.08.06
14:46

Против!

EL

27.08.06
14:55

Това би било добре да се тренира до отказ, но 99% от всички които тренират така претренират. Аз гласувах против!

27.08.06
20:38

както Дориан : “До Отказ и след това ...”
пп това е разбира се ако си добре трениран

27.08.06
22:08

ако става въпрос да тренираш докато не припаднеш или да си оставиш сила колкото да си отвориш вратата на фитнеса за да си тръгнеш- ПРОТИВ
а за това да тренираш сериите до отказ - ЗА

27.08.06
22:24

[quote author=“newbie”]Кажете мненията за тренировки до отказ , според мене тренировки до отказ по-лесно води до претрениране , аз съм против де , тренирам почти до отказ , ама моите приятели викат че като свикна да тренирам до отказ тогава възстановяването на мускули ще става по-бързо , демек увеличава се издръжливостта . А вие как мислите по въпроса ??

начи аз по принцип на всяка мускулна група  правя последната серия до отказ :) но за тренеровка НЕ

NE

27.08.06
23:15

до отказ смисъл че вече не можеш да направиш повече повторения сам и пак си правиш още няколко повторения с помоща на някой . Нещо такова го разбирам , може да се вика още като принудителни повторения , правиш докато мускула се измори напълно . Нз дали е правилен начин за обяснение

28.08.06
10:52

[quote author=“newbie”]до отказ смисъл че вече не можеш да направиш повече повторения сам и пак си правиш още няколко повторения с помоща на някой . Нещо такова го разбирам , може да се вика още като принудителни повторения , правиш докато мускула се измори напълно . Нз дали е правилен начин за обяснение

До отказ е само когато не можеш САМ да правиш повече повторения. Тези с помощ се наричат форсирани повторения и са СВРЪХ отказа.
Въпроса ти е зададен неправилно и е подвеждащ - между серия до отказ и серия с форсирани повторения има разлика.

28.08.06
11:08

Не си падам по отказа-против

NE

28.08.06
11:10

дам , значи трябваше да питам за или против форсирани повторения , това исках да питам  :(  . Някой може ли да ми оправи заглавието и въпроса

Петко К - въпроса можеш и сам, имаш бутон Edit.

дам, забравих  :P , :) , мерси Петко

28.08.06
12:24

Против.

28.08.06
12:58

Не мога да кажа, че съм ПРОТИВ, но не съм и ЗА, защото все пак..вдигаш колкото можеш, зор и другарчетата да се напъват над щангата ти. :)

SK

28.08.06
15:40

Явно трябва първо да разбереш какво означава “форсирани повторения” и тогава да пускаш подобна анкета :!:

JI

28.08.06
16:28

всяка серия спред мен трябва да е до отказ и в нито една да няма форсирани .

30.08.06
09:46

до отказ много ясно ..
важното е да се натоварваш ..
а дали ще претранираш , се пак няма за едно съмнение да промениш трена си

FZ

30.08.06
10:31

ако имаш тренировъчен партньор който да те пази и помага  и добро възтановяване има много добър ефект от форсираните повторения  8)

30.08.06
10:55

За форсираните повторения, с уговорката не във всяка тренировка и не във всяка серия.
Според мен през 4-5 тренировки е хубаво да “поизлъжеш” тялото си, че може повече

EL

30.08.06
12:03

Значи искам да си коригирам мнението - значи аз на упражнение прая па 3 серии и 3-тата от 2 дена вече я правя до отказ  :wink:

Аз съм “за”. Доста натоварват като направиш няколко с помощ, но не трябва да се прекалява определено.

30.08.06
23:27

Предпочитам сам да си правя повторенията затова съм против. Не харесвам хората в залата които виждат че немогат да се справят с дадена тежест но са напорити и затова сега единия е контусен и не идва. Така ще е :evil:

NI

30.08.06
23:34

Ами аз винаги тренирам до отказ като най-много се старя да е в последното повторение,за да изцедя мускула си докрай

01.09.06
17:43

ЗА! Мускула трябва да се изцежда докрай! Прекалено много ви е страх от тва претрениране ...

JI

01.09.06
18:13

[quote author=“chicksey”]ЗА! Мускула трябва да се изцежда докрай! Прекалено много ви е страх от тва претрениране ...

не ме е страх от рпетренирането а от глупстта изцеждането на мускула докрай не води до допълнителен растеж овеличаването на интензитета и
големината на тежеситите като цяло тоест общите кг вдигнати в дадена трнеировка води до мускулен растеж виско останало изцеждане и така нататък хаби енергия която може да се използва за растеж .

01.09.06
19:02

ЗА!

NE

01.09.06
20:25

[quote author=“JiVk0”][quote author=“chicksey”]ЗА! Мускула трябва да се изцежда докрай! Прекалено много ви е страх от тва претрениране ...

не ме е страх от рпетренирането а от глупстта изцеждането на мускула докрай не води до допълнителен растеж овеличаването на интензитета и
големината на тежеситите като цяло тоест общите кг вдигнати в дадена трнеировка води до мускулен растеж виско останало изцеждане и така нататък хаби енергия която може да се използва за растеж .

дам,  напълно съм съгласен с тебе :) , просто изцеждането е голяма глупост , това го разправях на едни хора от фитнеса , ама те пак си правят , ама за тях си е

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1