трапец

LU

22.07.06
09:48

Да ви питам значи при трапеца как е движението просто отпускаме ръцете и свиваме “рамената” нагоре!Смисъл просто нагоре!
или
Рамената нагоре и после леко назад!
ако може някои да разясни!

22.07.06
10:03

http://www.bb-team.org/exercise/000072.php

LU

22.07.06
15:40

[quote author=“northshore`”]http://www.bb-team.org/exercise/000072.php

без такива линкове ако е за тях знам на изуст кво пише,бтв аз получих отговор на въпроса си от друга де,оставям ви да дерзаите!

23.07.06
00:57

Изпълнява се като се повдигат раменете право нагоре, не завъртай или усуквай рамото..ръцете нека да са като куки само държат тежеста и не участват в движението

DO

23.07.06
21:04

по мое мнение най-ефективно за трапец е да се задържа в горно положение защото все по-често виждам момчета в залата които просто гледат да накачат лоста с много кила и правят някакви измислени повторения а отностно завъртането на раменете мисля че е напълно излишно

23.07.06
21:25

[quote author=“donPECI”]по мое мнение най-ефективно за трапец е да се задържа в горно положение защото все по-често виждам момчета в залата които просто гледат да накачат лоста с много кила и правят някакви измислени повторения а отностно завъртането на раменете мисля че е напълно излишно

Не само че е излишно а можеши да се травмираш ако си с по-големи кила...

SP

23.07.06
21:32

А и аз искам да питам нещо:Трябва при вдигането раменете да са изтеглени назад имам предвид лопатките да са свити ?

LU

23.07.06
22:25

[quote author=“Sparkito”]А и аз искам да питам нещо:Трябва при вдигането раменете да са изтеглени назад имам предвид лопатките да са свити ?

Не тва е към грешките!
И незнам що във всичките ми теми някои реве ко праили в залата да иба,аз си правя упражнянията бавно и балансирано,със задържания кадето трябва и за никаде не бързам!Друг е върпоса че на по големи тежести 150-170 кг неможе тежеста да се вдига докраи правилно заради големите килограми!За трапеца според мене въпроса е да се уцели максималната тежест с която може да правиш упражнението както трябва и с мощо вдигане до горе а не като мачение да изглежда,макар че и по 2рия начин доста влиза но аз винаги си правя упражненията максимално близо до теоретичните постановки!

18.08.06
22:56

Аз искам да попитам .. колко пъти на седмица трябва да го тренирам трапеца и с колко килограма горе доло ? и кога ще се види ефекта след колко месеца горе доло  :wink:
П.П. сега го тренирам с 80 килограма всеки ден,а моите килограми са 65 ?

18.08.06
23:54

[quote author=“LuckyTeam”]За трапеца според мене въпроса е да се уцели максималната тежест с която може да правиш упражнението както трябва

Еми то за всички групи е така не само за трапеца. :wink:

19.08.06
16:54

[quote author=“Sparkito”]А и аз искам да питам нещо:Трябва при вдигането раменете да са изтеглени назад имам предвид лопатките да са свити ?

Мисля, че човека иска да опише правилната стойка на тялото. Защото тя е точно такава, то не става въпрос за рамене а за ллешки, те трябва да са максимално съединени отзад и трупа и гр. стълб е вертикален, без разни изгърбвания в горната част, защото се пуска допълнително натоварване във врата и кръста и става лошо...

Ето един контретен анти-пример трябва  да се направи противоположното на така наречената бича поза, където се показва трапеца с рамене щръкнали напред.

Доста хора пазят омишлено такава стойка с цел да изглеждат по-яки, обаче е неправилно и вердно за стойката. А стойката е всичко в оперделени случаи.

NE

19.08.06
20:57

аз лично ползвам дъмбели , по-правилно го правя упражнение с дъмбели , иначе техниката е както Аstor каза , само повдигаш рамената на горе до колкото можеш , без завъртания и други подобни изпълнения

20.08.06
09:17

[quote author=“newbie”]аз лично ползвам дъмбели , по-правилно го правя упражнение с дъмбели , иначе техниката е както Аstor каза , само повдигаш рамената на горе до колкото можеш , без завъртания и други подобни изпълнения

Треа и килограми да имаш ... Не може да си 60 Кг и да очакваш да имаш някакв голям трапец

LU

21.08.06
18:27

[quote author=“TREVATA”][quote author=“newbie”]аз лично ползвам дъмбели , по-правилно го правя упражнение с дъмбели , иначе техниката е както Аstor каза , само повдигаш рамената на горе до колкото можеш , без завъртания и други подобни изпълнения

Треа и килограми да имаш ... Не може да си 60 Кг и да очакваш да имаш някакв голям трапец

90 стигат ли ти?!

26.08.06
16:43

Аз искам да попитам .. колко пъти на седмица трябва да го тренирам трапеца и с колко килограма горе доло ? и кога ще се види ефекта след колко месеца горе доло 
П.П. сега го тренирам с 80 килограма всеки ден,а моите килограми са 65 ?

26.08.06
20:02

J0 никои неможе ти каже кога ще имаш резултат.Не го тренираи всеки ден ще го претренираш и никакъв растеж няма да имаш.

Да кажа и 2 думи на LuckyTeam.За какво задаваш вапроси като си изчел всичко и не обърна внимание на линка които ти дадоха в които си пише какво да праиш, ако го беше прочел нямаше постояно да пускаш тъпи теми, както и за тягата кадето още не си ми отг. на question(въпроса).

LU

27.08.06
09:17

[quote author=“Player”]J0 никои неможе ти каже кога ще имаш резултат.Не го тренираи всеки ден ще го претренираш и никакъв растеж няма да имаш.

Да кажа и 2 думи на LuckyTeam.За какво задаваш вапроси като си изчел всичко и не обърна внимание на линка които ти дадоха в които си пише какво да праиш, ако го беше прочел нямаше постояно да пускаш тъпи теми, както и за тягата кадето още не си ми отг. на question(въпроса).

Ае аз лично линк да си давал не виждам,ма не пречи да дадеш!Другото аз питам,хората ми отговарят невиждам кав ти е проблема на тебе пък,ако е само да се заяждаме даи направо да се видим и да те натупам!Тука питам неща които ме интересуват за фитнесс и очквам да получа отговори!Преди да питам чета наи малко 5-6 сите-а но е факт че едно е на практика друго е на теория!

27.08.06
09:32

тежка тяга=голям трапец

това е безспорен факт!

LU

27.08.06
16:15

[quote author=“RAMBO”]тежка тяга=голям трапец

това е безспорен факт!

Трапеца са товари комплексно от доста упражнения!Само тягата неможе ти гарантира голям трапец!

27.08.06
21:49

Да но трапеца много се товари при упр за гръб и рамо даже и от тия за трицепс (някои) затова на въпроса колко пъти в седмицата да тренирам трапеца се самнявам че може да се даде някакъв отговор
а иначе аз до колкото разбрах въпроса беше дали при упр. за трапец трябва да се прави движение с раменете назад и според мен отг е да(ама ме мързи да се обоснова защо така мисля) :)

28.08.06
13:30

от въртенето най-много да се контузиш. прави упражнението все едно си повдигаш раменете, когато казваш “не знам”:)

LU

28.08.06
17:27

http://www.youtube.com/watch?v=8xOoe16F9EU&mode=related&search=
вижте тва малко след началото!Не е за вярване но пича далеч не дига трапеца само нагоре,ми по скоро нагоре и назад!Очаквам коментар!

FZ

30.08.06
10:37

[quote author=“ASTOR”]Изпълнява се като се повдигат раменете право нагоре, не завъртай или усуквай рамото..ръцете нека да са като куки само държат тежеста и не участват в движението

много точно обяснено  8)

31.08.06
09:25

[quote author=“LuckyTeam”][quote author=“TREVATA”][quote author=“newbie”]аз лично ползвам дъмбели , по-правилно го правя упражнение с дъмбели , иначе техниката е както Аstor каза , само повдигаш рамената на горе до колкото можеш , без завъртания и други подобни изпълнения

90 стигат ли ти?!

е Щом си 90 Кг значи имаш си кг ... Треа значи на упражненията да наблегнеш ...

31.08.06
21:05

[quote author=“RAMBO”]тежка тяга=голям трапец

това е безспорен факт!

Трапецът не ръсте само от тяга има къде къде по-добри упр. за него...

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1