22.07.06
09:48
Да ви питам значи при трапеца как е движението просто отпускаме ръцете и свиваме “рамената” нагоре!Смисъл просто нагоре!
или
Рамената нагоре и после леко назад!
ако може някои да разясни!
22.07.06
10:03
http://www.bb-team.org/exercise/000072.php
22.07.06
15:40
[quote author=“northshore`”]http://www.bb-team.org/exercise/000072.php
без такива линкове ако е за тях знам на изуст кво пише,бтв аз получих отговор на въпроса си от друга де,оставям ви да дерзаите!
Изпълнява се като се повдигат раменете право нагоре, не завъртай или усуквай рамото..ръцете нека да са като куки само държат тежеста и не участват в движението
23.07.06
21:04
по мое мнение най-ефективно за трапец е да се задържа в горно положение защото все по-често виждам момчета в залата които просто гледат да накачат лоста с много кила и правят някакви измислени повторения а отностно завъртането на раменете мисля че е напълно излишно
[quote author=“donPECI”]по мое мнение най-ефективно за трапец е да се задържа в горно положение защото все по-често виждам момчета в залата които просто гледат да накачат лоста с много кила и правят някакви измислени повторения а отностно завъртането на раменете мисля че е напълно излишно
Не само че е излишно а можеши да се травмираш ако си с по-големи кила...
23.07.06
21:32
А и аз искам да питам нещо:Трябва при вдигането раменете да са изтеглени назад имам предвид лопатките да са свити ?
23.07.06
22:25
[quote author=“Sparkito”]А и аз искам да питам нещо:Трябва при вдигането раменете да са изтеглени назад имам предвид лопатките да са свити ?
Не тва е към грешките!
И незнам що във всичките ми теми някои реве ко праили в залата да иба,аз си правя упражнянията бавно и балансирано,със задържания кадето трябва и за никаде не бързам!Друг е върпоса че на по големи тежести 150-170 кг неможе тежеста да се вдига докраи правилно заради големите килограми!За трапеца според мене въпроса е да се уцели максималната тежест с която може да правиш упражнението както трябва и с мощо вдигане до горе а не като мачение да изглежда,макар че и по 2рия начин доста влиза но аз винаги си правя упражненията максимално близо до теоретичните постановки!
Аз искам да попитам .. колко пъти на седмица трябва да го тренирам трапеца и с колко килограма горе доло ? и кога ще се види ефекта след колко месеца горе доло :wink:
П.П. сега го тренирам с 80 килограма всеки ден,а моите килограми са 65 ?
18.08.06
23:54
[quote author=“LuckyTeam”]За трапеца според мене въпроса е да се уцели максималната тежест с която може да правиш упражнението както трябва
Еми то за всички групи е така не само за трапеца. :wink:
[quote author=“Sparkito”]А и аз искам да питам нещо:Трябва при вдигането раменете да са изтеглени назад имам предвид лопатките да са свити ?
Мисля, че човека иска да опише правилната стойка на тялото. Защото тя е точно такава, то не става въпрос за рамене а за ллешки, те трябва да са максимално съединени отзад и трупа и гр. стълб е вертикален, без разни изгърбвания в горната част, защото се пуска допълнително натоварване във врата и кръста и става лошо...
Ето един контретен анти-пример трябва да се направи противоположното на така наречената бича поза, където се показва трапеца с рамене щръкнали напред.
Доста хора пазят омишлено такава стойка с цел да изглеждат по-яки, обаче е неправилно и вердно за стойката. А стойката е всичко в оперделени случаи.
19.08.06
20:57
аз лично ползвам дъмбели , по-правилно го правя упражнение с дъмбели , иначе техниката е както Аstor каза , само повдигаш рамената на горе до колкото можеш , без завъртания и други подобни изпълнения
Треа и килограми да имаш ... Не може да си 60 Кг и да очакваш да имаш някакв голям трапец
21.08.06
18:27
Треа и килограми да имаш ... Не може да си 60 Кг и да очакваш да имаш някакв голям трапец
90 стигат ли ти?!
Аз искам да попитам .. колко пъти на седмица трябва да го тренирам трапеца и с колко килограма горе доло ? и кога ще се види ефекта след колко месеца горе доло
П.П. сега го тренирам с 80 килограма всеки ден,а моите килограми са 65 ?
J0 никои неможе ти каже кога ще имаш резултат.Не го тренираи всеки ден ще го претренираш и никакъв растеж няма да имаш.
Да кажа и 2 думи на LuckyTeam.За какво задаваш вапроси като си изчел всичко и не обърна внимание на линка които ти дадоха в които си пише какво да праиш, ако го беше прочел нямаше постояно да пускаш тъпи теми, както и за тягата кадето още не си ми отг. на question(въпроса).
27.08.06
09:17
[quote author=“Player”]J0 никои неможе ти каже кога ще имаш резултат.Не го тренираи всеки ден ще го претренираш и никакъв растеж няма да имаш.
Да кажа и 2 думи на LuckyTeam.За какво задаваш вапроси като си изчел всичко и не обърна внимание на линка които ти дадоха в които си пише какво да праиш, ако го беше прочел нямаше постояно да пускаш тъпи теми, както и за тягата кадето още не си ми отг. на question(въпроса).
Ае аз лично линк да си давал не виждам,ма не пречи да дадеш!Другото аз питам,хората ми отговарят невиждам кав ти е проблема на тебе пък,ако е само да се заяждаме даи направо да се видим и да те натупам!Тука питам неща които ме интересуват за фитнесс и очквам да получа отговори!Преди да питам чета наи малко 5-6 сите-а но е факт че едно е на практика друго е на теория!
27.08.06
16:15
[quote author=“RAMBO”]тежка тяга=голям трапец
това е безспорен факт!
Трапеца са товари комплексно от доста упражнения!Само тягата неможе ти гарантира голям трапец!
Да но трапеца много се товари при упр за гръб и рамо даже и от тия за трицепс (някои) затова на въпроса колко пъти в седмицата да тренирам трапеца се самнявам че може да се даде някакъв отговор
а иначе аз до колкото разбрах въпроса беше дали при упр. за трапец трябва да се прави движение с раменете назад и според мен отг е да(ама ме мързи да се обоснова защо така мисля) :)
от въртенето най-много да се контузиш. прави упражнението все едно си повдигаш раменете, когато казваш “не знам”:)
28.08.06
17:27
http://www.youtube.com/watch?v=8xOoe16F9EU&mode=related&search=
вижте тва малко след началото!Не е за вярване но пича далеч не дига трапеца само нагоре,ми по скоро нагоре и назад!Очаквам коментар!
30.08.06
10:37
много точно обяснено 8)
90 стигат ли ти?!
е Щом си 90 Кг значи имаш си кг ... Треа значи на упражненията да наблегнеш ...