тяга въпрос

Темата е заключена.
LU

01.08.06
20:42

Имам следния въпрос значи нали не е добре в нормалния стил не сумо стила,а този които е за боди билдинг в сите-а пише че се гледа напред и нагоре,и аз гледам да гледам така от началото до края на изпълнението,та въпроса е ако не гледаме надолу което се приема за грешно,аз днес успях но по принцип как разбираме докаде да пускем така че да не ударим щангата в пода!
И друго - НОРМАЛНО ЛИ Е ПРЕЗ ЦЯЛОТО ВРЕМЕ ДА СЕ ГЛЕДА НАПРЕД И НАГОРЕ,и дори когато се навеждаме да не поглеждаме надолу?!

01.08.06
20:45

Попринцип щангата трябва да се удря в пода и това ми го е казал човек, който е три пъти шампион на България по силов трибой.

П.П. Какво толкова те затруднява в тая тяга, та не спря да питаш за нея :lol:
П.П.П. Майтапа се бе :lol:

LU

01.08.06
21:18

[quote author=“Go6kU”]Попринцип щангата трябва да се удря в пода и това ми го е казал човек, който е три пъти шампион на България по силов трибой.

П.П. Какво толкова те затруднява в тая тяга, та не спря да питаш за нея :lol:
П.П.П. Майтапа се бе :lol:

Въпроса беше за погледа!А момче казах че ме интересува фитнесс изпълнението,не трибоиското чиито цел е да се направи 1 повторение с максимална тежест!Мене целта ми е 8 повторения така че...А ударянето в пода води до тава че снема натоварването,се едно като сваляш на лежанка да си отпуснеш щангата на гърдите,не го правиш нали!НЕ казвам че не трябва да се опира в земята но това е ако ти е супер  тежко за мене това са тежести над 150 кг!При по леки тежести няма смисъл и това си е чеатинг!Нека някои друг да се изкаже ако може!И ме интересува главно погледа за допирането до пода аз съм си решил че докато мога без него ще си държа тялото в напрежението!

02.08.06
09:46

[quote author=“LuckyTeam”]
И друго - НОРМАЛНО ЛИ Е ПРЕЗ ЦЯЛОТО ВРЕМЕ ДА СЕ ГЛЕДА НАПРЕД И НАГОРЕ,и дори когато се навеждаме да не поглеждаме надолу?!

Това е най-тънкия момент и просто е задължителен за да не направиш “котешкия” гръб.Това го знам от щангисти и е най-важно да гледаш постоянно напред

20.08.06
23:55

Миле, извинявай, но и аз бих желал да се включа. За “котешкият гръб” ясно, но и прекаленото изпъване на гърба не е препоръчително доколкото знам, трябва просто лека чупка в кръста като главното е да се поддържа нормалната форма на гърба (както и при мечка и гребане с щанга). Подкрепяш ли мнението ми или се явяваш опозиция :) ?

21.08.06
18:57

абсолятно прав гръб при тяга не трябва да има. А и ми е интересно да видя някой да прави тяга с абсолятно прав гръб с над 200 кг. Важното пре движението е КРЪСТА да е прав :idea: , а гърба леко огънат.

21.08.06
19:10

е аз какво казах? :)

LU

23.08.06
22:01

[quote author=“RAMBO”]абсолятно прав гръб при тяга не трябва да има. А и ми е интересно да видя някой да прави тяга с абсолятно прав гръб с над 200 кг. Важното пре движението е КРЪСТА да е прав :idea: , а гърба леко огънат.

ае стига сте говорили глупости!Със 100 кг дори като се навдеш надолу,тоест в негативната фаза на движението няма как да не си изкривиш леко гърба,а и погледа напред води до това!Но от самата тежест пак леко ще го изкривиш!Получава си се точно дъга!

SI

24.08.06
06:37

[quote author=”Миле”][quote author=“LuckyTeam”]

Това е най-тънкия момент и просто е задължителен за да не направиш “котешкия” гръб.Това го знам от щангисти и е най-важно да гледаш постоянно напред

Извинявам се за тъпия въпрос, но какво се има предвид под “котешки” гръб ?

LU

24.08.06
16:09

[quote author=“sideways”][quote author=”Миле”][quote author=“LuckyTeam”]

Извинявам се за тъпия въпрос, но какво се има предвид под “котешки” гръб ?

Ами ко имаш котка или си ядосвал котка,като почнат да се ежат и да съскат,се едно настръхват и гърба им образува “ДЪГА” това е котежкия гръб!Когато правиш тяга е важно погледа ти да е през цялото време напред А НЕ НАДОЛУ,наи добре може да го вижиш в негативната част на движението когато някои се наBежда!

26.08.06
00:53

LuckyTeam Приател с та тяга ще ме докъсаш.Вземи прочети предната ти тема какво ти бях написал и какъв читинг е като пускаш щангата до земята ?Напротив Go6kU много добре ти каза и да трябва да гледаш напред или леко нагоре.

П.П. В единя от постовете си пишеш : “тоест в негативната фаза на движението няма как да не си изкривиш леко гърба ”  До тук добре сега айде да ми обясниш как погледа напред води до това да “изкривиш гърба”
“а и погледа напред води до това!”

LU

27.08.06
09:08

[quote author=“Player”]LuckyTeam Приател с та тяга ще ме докъсаш.Вземи прочети предната ти тема какво ти бях написал и какъв читинг е като пускаш щангата до земята ?Напротив Go6kU много добре ти каза и да трябва да гледаш напред или леко нагоре.

П.П. В единя от постовете си пишеш : “тоест в негативната фаза на движението няма как да не си изкривиш леко гърба ”  До тук добре сега айде да ми обясниш как погледа напред води до това да “изкривиш гърба”
“а и погледа напред води до това!”

Ами незнам за тебе г-чо,ама ако гледаш надолу такава контузия може да си напраиш,а и мога ти дам снимки точно как изглежда ама е от един сите с които ББ-теам не е в добри отношения и не бих искъл да дам линк-а!Ти си мисли кото искаш но погледа е от решаващо значние при изпълнението на тягата,катко и на гребането!Ам верну имах малка грешка,ама аз като го правя вече не се замислям,а и често като пиша в тоз форум ми са спи или правя нещо други и пиша набързо!Ае мене не ма бива  в обесненията и никога не ма е бивало ето ЛС-то от Миле поне тои обеснява добре човека:
[quote author=”Миле”]Точно това имах в предвид.Когато си изпъчен поддържаш гръбначния стълб в неговото нормално положение.Така се избягват контузиите.А ако се изгърбиш/котешки гръб/ това положение е неестествено и ще имаш големи проблеми.Може да се контузиш яко.За това ако гледаш напред и нагоре главата води тялото да бъде максимално изправено.Дано съм ти бил полезен.Поздрави

28.08.06
01:16

LuckyTeam пич каде съм написал че трябва да гледаш надолу напротив прочети че съм написал напред и нагоре, а ти явно вярно неможеш да се изразяваш и виж какво си написал преди да пускаш излишни постове “тоест в негативната фаза на движението няма как да не си изкривиш леко гърба,а и погледа напред води до това!” Написал си че погледа напред води до искривяване ?! Друг път чети какво пишеш и не спори за работи които не съм писал. :)

28.08.06
13:18

значи, аз като правя тяга, не пускам чак до пода, защото идва един момент, в който усещам, че правя “котешки гръб” и за 10 см по-надолу няма смисъл да се контузвам :wink:  освен това усещам, че достатъчно ми се натоварва гърба, затова си я правя така

28.08.06
15:01

Ако ги правиш с испънати крака без да приклякваш естествено че ако пуснеш до долу ще се искривиш с голяма гира,но ако приклякваш няма да се искривиш.

LU

28.08.06
17:15

[quote author=“Player”]Ако ги правиш с испънати крака без да приклякваш естествено че ако пуснеш до долу ще се искривиш с голяма гира,но ако приклякваш няма да се искривиш.

Мноо малко културисти праят тяга с испънати крака щото е 100 пати по рисково от към контузии!а тва за “гомята гира” направо не го разбрах,но пък се спуках от смях!То верно че тяга са праи и с гири ама ква ще е таз гира че да може да праиш тяга с нея!

28.08.06
17:47

[quote author=“LuckyTeam]а тва за “гомята гира” направо не го разбрах,но пък се спуках от смях!То верно че тяга са праи и с гири ама ква ще е таз гира че да може да праиш тяга с нея!

Пич, голяма гира означава голяма тежест, ама нейсе, простено ти е, че не знаеш, ако наистина имаш стаж 10-11 месеца. Айде не обръщай всяка тема, която пускаш в повод за заяждане.

28.08.06
20:45

LuckyTeam аиде обясни ми каква е разликата, ако правиш тяга с испънати крака и ако приклякваш и каде 100 пати по рисковано с испънати?И  както ти каза Ultima Ratio вярно маиче не си на “ТИ” с то спорт.

Edit:Вземи прочети малко повече литература и тогава си помисли дали пак би се смял на понятието “голяма гира”

06.09.06
12:35

Значи аз сам нов в този спорт и все още не смея да правя тяга ,но за погледа искам да дам едно мнение, пък ако не е вярно може да ми кажете. Та в залата, в която ходя има огледала на всякъде, а въпроса на LuckyTeam беше “как разбираме докаде да пускем така че да не ударим щангата в пода!”. Ами просто гледаи на огледалото, така хем ще гледаш напред, хем ще виждаш щангата на каква височина е. Sorry ако ви звучи тъпо, но все пак тия огледала мога да се използват и за помощно средство при подобни упражнения.  :) Кажете какво мислите за това.

LU

06.09.06
13:06

[quote author=“Player”]LuckyTeam аиде обясни ми каква е разликата, ако правиш тяга с испънати крака и ако приклякваш и каде 100 пати по рисковано с испънати?И  както ти каза Ultima Ratio вярно маиче не си на “ТИ” с то спорт.

Edit:Вземи прочети малко повече литература и тогава си помисли дали пак би се смял на понятието “голяма гира”

Предлагам да ти изтрият постовете от темата тап некадърник кво ми са заяждаш никаде не се говори за тяга с изпънати крака,ако ти си сляп аз не съм!

[quote author=“Dr.Pressure”]Значи аз сам нов в този спорт и все още не смея да правя тяга ,но за погледа искам да дам едно мнение, пък ако не е вярно може да ми кажете. Та в залата, в която ходя има огледала на всякъде, а въпроса на LuckyTeam беше “как разбираме докаде да пускем така че да не ударим щангата в пода!”. Ами просто гледаи на огледалото, така хем ще гледаш напред, хем ще виждаш щангата на каква височина е. Sorry ако ви звучи тъпо, но все пак тия огледала мога да се използват и за помощно средство при подобни упражнения.  :) Кажете какво мислите за това.

Ами човек аз и без да се виждам в огледалото не удрям почти никога даже никога щангата в земята!Просто доста тяга съм правил и знам колко да приклекна!Иначе и огледалото става ако не се разконцентрираш!Аз за тва накарах оня ден един билдър дето е с 10 години стаж в залата да ме погледа как я правя тягата и тои каза че всичко си ми е ок!Така че Плауер Лауер и Ламера да не врякат!

06.09.06
19:36

Ми бате аз само си давам мнението, какъв ти е проблема та се нервиш толко незнам, не сам искал да те обидя или засегна. Просто един съвет от мен: ако продължаваш да се “дървиш” на другите без причина няма да спечелиш много уважение или каквото и да било друго!

LU

06.09.06
20:37

[quote author=“Dr.Pressure”]Ми бате аз само си давам мнението, какъв ти е проблема та се нервиш толко незнам, не сам искал да те обидя или засегна. Просто един съвет от мен: ако продължаваш да се “дървиш” на другите без причина няма да спечелиш много уважение или каквото и да било друго!

Срещу тебе нищо ма немога да разбера защо тоз Player ми говори глупости по темите и се прави на някав шеф тва ми е интересно!
И никои не дърви нито съм упрял за уважението във форума!
Просто питам,говоря си и т.н.А не някъв умрял вдигач които не се знае дали е такъв да ми говори с наставнически тон се едно съм виновен че питам!

07.09.06
17:29

“Срещу тебе нищо ма немога да разбера защо тоз Player ми говори глупости по темите и се прави на някав шеф тва ми е интересно!
И никои не дърви нито съм упрял за уважението във форума!
Просто питам,говоря си и т.н.А не някъв умрял вдигач които не се знае дали е такъв да ми говори с наставнически тон се едно съм виновен че питам!”

ОК извинявай, че съм те разбрал погрешно. :)

08.09.06
10:57

LuckyTeam “тъп некадърник” викай на некои друг.Така като гледам ти си тъпя и некадърен като по горе се говори точно за тяга с испънати крака и тъй като ти спориш с мен аз те питах ми кажеш каква е разлика от испънати и с приклякване, но явно неможеш да ми кажеш.И ако не си видял на Dr.Pressure поста е след моя и никои не казал че там има испънати крака или ти немо разбереш че постовете се четат от горе на долу, а не обратното.

edit:Няма смисал да вадиш стари теми повече, ако имаш проблем с мен не нужно да занимаваш всички пращай Л.С. с радост ще ти отговарям.

08.09.06
11:03

Темата се затваря по обясними причини, и няма да е лошо някои хора да посмекчат тона, за да няма санкции!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1