Рецепта за телешко на фурна/скара

08.06.06
17:35

Дайте някаква рецепта за телешко на фурна/скара само че месото да не се изсушава защотоварено/задушено ми омръзна :D

08.06.06
19:30

Нямазваш тигана със Зехтин и накрая добавяш соев сос и подправки.Това е алтернативата.

13.06.06
22:18

А да ви питам аз сега като стана дума за телешкото. Значи Недик по СКАТ беше казал да се внимава с телешкото понеже е трудно смелаемо (отнема му 12 часа да се преработи от организма). Щом се смила толкоз бавно, примерно една хубава телешка пържола за вечеря към 7-8 може ли да мине и за нощен протеин понеже 12 часа това си е до сутринта ще имат мускулите да папкат :roll:

21.06.06
18:28

[quote author=”Миркони”]А да ви питам аз сега като стана дума за телешкото. Значи Недик по СКАТ беше казал да се внимава с телешкото понеже е трудно смелаемо (отнема му 12 часа да се преработи от организма). Щом се смила толкоз бавно, примерно една хубава телешка пържола за вечеря към 7-8 може ли да мине и за нощен протеин понеже 12 часа това си е до сутринта ще имат мускулите да папкат :roll:

Дано да си прав щото точно вечер след трен си хапвам телешко(не винаги де) :D

FI

27.08.06
19:33

как го готвите тва телешко бе хора аз немога става супер жилаво при мене :?:

27.08.06
20:54

Варено/задушено, за да не ти е жилаво взимай си бонфиле

CR

27.08.06
22:53

класическата рецепта е телешко варено с едри парчет Кртофи и моркови и целина, но от гледна точка на НВД остава само месото с целината, малко сол, черен пипер и подправки и мннноооогооо варене, 1во само вариш и сменяш 1-2 води и после слагаш екстрите - мн вкусно става, особено със салата от домати :)

28.08.06
00:04

ТелеШко се преработва в стомаха не пове4е от 4до 5   4аса

29.08.06
18:20

пилешко месо варено 2.5-3 часа , телешко варено 3-3.5 ч като тфа е цялостното усвояване - стомах , 12сетопръст.,тънки черва и т.н :) а в стомаха стои по малко

07.09.06
00:26

аз смятам скоро да пробвам
телешко последния начин

мариновам го
2кг телешко
с малко соев сос 50-100гр
100 - 150гр водка

да престой една вечер

след като го шпековам с разни подправки - зелиниики

да престой още една вечер
да ги поеме добре  ароматите и да стане по крехо

след което

ще го изцедя от марината

и го слагам в глинен гювеч
омазано с зехтинче и червно пеперче
с подходящо количество гъби и
морковчета и лук
малко бяло вино и вода
и го пеквам на слаб огън към два  часа
и ще видим кво ще стане
това е ясно че ще стане вечер
и за другия ден и вечеря без морковчеата и да сърбаш соса
и обяд с тях може да имаш

особено и след като се желира като престо на другия ден и се изстуди
направо мисля да не го вадя след като изкюча фурмата да си седи топло вътре докато изстине на другия ден

но за сега ми е само идея още не съм я провал
но ми се върти изглавата

двуомя се да ли да е цяло или на късчета
имам доста идеи за експериментиране

ще го пробвам няколко пъти по различни схеми и ще се изясни

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1