и отново ако не досаждам-стриите

30.08.06
00:31

вижте, приятели. сега съм се заела усилено да си смъквам килца. тва мисля че ще стане бързичко защото се ограничавам доста, а и си правя реовно упражненията...но не ми е това соновният въпрос. значи при този така екстремен шок за моята кожа няма начин да не се появят стрии. моята цел е ако може да не се появяват-един вид да се предпазя от тях. има ли някакви лосиони, с които да се мажа или да стягам кожата си за да не ми става цялата като на малки венички??? благодаря Ви предварително за помощта!!!  :D

30.08.06
00:56

Бих ти препоръчал бадемово масло,с което да третираш застрашените места.

SO

30.08.06
01:51

питай в някоя аптека за някой лосион за бременни  :wink: тези лосиони се използват когато жената забременее преди да и е пораснал корема и така предпазват от стриите  :wink: другото което знам е че за да е еластична кожата и трябват някои витамини така че няма да е излишно да пиеш някакви разтворими витаминчета (мисля че бяха А и Е ,но не съм сигурен)
успех с отслабването  :wink:

CR

30.08.06
09:08

за лосионите за бременни и против стрии - на lierac и vichy, ама доста солено излизат, за това всякакви по-мазни кремове иили разните му там масла и олио-та - ако щеш Johnson’s baby oil мисля, че ще свършат работа
добре е, че предварително си се сетила, че после заличаване няма

30.08.06
10:55

приятели, благодаря ви много! аз по принцип си се мажа с лосиони за тяло но и бебешкото олио отново ще влезе в употрба! мерси много на всички!!!

SP

30.08.06
11:58

И си вземи едни стабилни мултивитамини да пиеш. Че при недостиг на витамин Е примерно стриите се получават много лесно. А при диета е доста вероятно да получиш авитаминоза.

CR

30.08.06
12:49

ако правиш НВД, си вземи рибено масло

12.04.07
14:51

Питай в аптеката за препарати(пастички) за премахване на белези след операции вършат работа и при стриите дано ти свършат работа.

Мнението беше редактирано от Piro_VD на 12.04.07 15:31.

12.04.07
19:24

аз пък досега си мислех, че стриите се появяват, когато се расте бързо и кожата се разтяга.при сваляне би трябвало да се получава обратното.

12.04.07
20:22

дам, не ми се връзва при сваляне на килограми да ти се появят,ако напълнееш силно-тогава да,но обратното- няма логика...все пак  по темата - аз лично се мажа с олио на “Икаров” - 5 лева и доста ми помага- не сами се появили нови стрии, иначе преди да започна да се мажа,как се нацепих...грозна и страшна гледка...абе,препоръчвам  ви го...

14.04.07
14:31

казано от vergo на 12.04.07, 20:22:

дам, не ми се връзва при сваляне на килограми да ти се появят,ако напълнееш силно-тогава да,но обратното- няма логика...все пак  по темата - аз лично се мажа с олио на “Икаров” - 5 лева и доста ми помага- не сами се появили нови стрии, иначе преди да започна да се мажа,как се нацепих...грозна и страшна гледка...абе,препоръчвам  ви го...

Голяма грешка :) И при отслабване се появяват стрии. Или по-конкретно: При резки промени в теглото, но основно при напълняване - и след това отслабване. Ако си чел “Мълчанието на агнетата” главният герой беше особено нещастен ако разтегнеше кожата на убитите жени (мали, че съм бруталистка), просто защото няма начин тя да възвърне предишната си форма. Неслучайно на хора, които са страдали от хипер напълняване и които са свалили много килограми наведнъж, им се налагат операции за ‘изрязване’ на излишната кожа - просто няма как тя да се свие до първоначалното си положение. Да, има някакво частично компенсиране, но не голямо. Стриите са нещо подобно - в по-малък вариант. Брат ми свали наскоро около 30 килограма - кожата му на места се нацепи брутално..

Ще ти го представя образно:  Взимаш един нов балон - той е стегнат и лъскав. Надуваш го до максимума му. След това го спускаш :) Мислиш ли, че ще изглежда като нов? ;) При разтягането - за компенсиране, дебелината на балона е намаляла. Т.е. имаме увеличаване на широчината - за сметка на дебелината. Малко тъповато звучи - но дано да е разбираемо.

Разбира се, има ги и вариантите за липса на витамини, проблеми с хормоните - и т.н. Едно е ясно - не всички хора са податливи към този процес.

Ето ти и тук: http://www.bb-team.org/articles/789 малко би би тийм материал ;) Добре е описано.

http://www.tialoto.bg/article.php?cat=31&id=3290 - и тук.

Малко цитат от фитнес-бг.ком:

И така - какви са причините за досадното явление стрии?
Могат да са от различно естество. Най-често стриите се появяват при разкъсване на нишките на съединителната тъкан. Човешката кожа е много деликатно нещо, което хората не винаги осъзнават. Тя твърде лесно атрофира, когато не се полагат грижи за правилното функциониране на организма. Лошото кръвообращение и недостатъчната хидратация увреждат кожата. Тя става податлива на разтягания, защото губи своята еластичност. Една от най – честите причини за поява на стрии е неконтролираното променяне на личното тегло. Когато пълнеете бързо, кожата се разтяга. Дори после да възвърнете нормалното си тегло, стриите най-често вече са се появили, освен ако не сте от малцината щастливци с изключителнo разтеглива кожа. По-рядко стриите могат да бъдат резултат на инфекциозни заболявания или нарушения на функциите на хормоналните жлези. При спортистите стрии могат да се получат, когато рязко увеличат мускулната си маса, без да е налице затлъстяване, но това е пак качване на личното тегло, нали.

Стига толкова, да не ставам досадна ;)

Мнението беше редактирано от Грахче на 14.04.07 14:45.

15.04.07
18:28

Кожата по рацете ми е нацепена на няколко места по не повече от 0.5 см това стрии ли са ? :(,неможе да се каже че рязко съм покачил теглото си тей като за 2 месеца съм качил около 2 кг,в момента взимам бирена мая ,дали ще ми помогне ? ако не дали някои от гореизброените неща ще има ефект

Мнението беше редактирано от basi_zvqra на 15.04.07 18:59.

16.04.07
12:50

MyPa TpuO -  мнoго си изчерпателна в мнението си :)...това за балона не го разбрах мнго:),може би защото слушам музика;хаха и не съм съсредоточен, но благодаря ти за труда... иначе ,когато си намалиш теглото наистина ти остава излишна кожа ,така да се каже,която не може да се събере, но стриите ,както пише на олиото на “Икаров” , са “разтяжек”:):),а това ми се струва ,че е обратното,имаш в излишек:)

basi_zvqra - мезилата ще ти помогнат само ,за да не ти се появят нови,това е...иначе не се плаши,аз на сгъвката между гърдите и рамото и подмишницата какви стрии имам...не са много - по една, но е далга около 10 см и колкото пръст дебела едва ли не, приятелите ме базикат,че като отидем на море щяли да ме изложат на плажа и да събират пари:),така че...:) тези стрии са ми от парвите 2-3 месеца, нови нямам и слава Богу старите са почнали да се поскриват...

Мнението беше редактирано от vergo на 16.04.07 12:58.

16.04.07
13:05

Жени, вие имате ли стрии...кажете, за да се успокоим накрая:)хаха

PE

28.04.07
11:21

За да не отварям нова тема за стриите ще попитам тук - някъде четох, че докато са още новопоявили се и червени стриите могат да се заличат до известна степен (или съвсем?! ) с помощта на някакви гелове, които са за премахване на белези. Поредната заблуда или ?

28.04.07
16:43

аз лично не съм пробвал геловете за белези, но мисля,че би трябвало да са измислени да помагат и за стари белези...знаеш ли, имаше едн аброшурка за някакви лепенки,дето си ги лепкаш върху белег и я държиш така доста време и като я махнеш и няма белег...даже имаше снимки, ако е истина - супер яко:)питай в някоя аптека...аз за сега искам да видя до каква степен от самосебе си ще избледнеят и може би ще ги пробвам тея лепенки или гелове...в заключение - пробвай,нищо не пречи, тъкмо ще кажеш дали помагат;)

02.05.07
08:26

Стрийте немогат да бъдат заличени по друг начин освен с пластична операция... Питал съм братовчед ми той специализира хирургия първа година в София... Така могат само като си променят цвета като одъртеят така да го кажем с няколко месеца се поскриват, но никога 100%... За да се предпазим от тях трябва да взимаме Витамин Е, както вече каза колегата по - горе, също има си и кремчета Cream Anti-Stretchmarks на доста добри фирми, има и скъпи и евтини... Най - доброто според мен е възелина... Той адски много помага кожата да е винаги влажна и лесно разтягаща се ... Мажете се няколко пъти примерно 2-3 през деня и ще забравите, че е имало такава дума като стрий...

Приятен ден...

Смисъл от прилагането на кремове има само при новопоявили се стрии (до няколко месеца). Друга нова процедура за подобен случай е внасянето на кислород под налягане в кожата.

Колкото до старите стриации, там може да помогне естетичната хирургия.

За предпазване и лечение на стрии яжте храни богати на Цинк и витамините А, Е, С – те участват във формирането на колагена, който е в основата на здравината и еластичността на кожата.  Намерих и ето този крем http://family-bg.com/prX_583.htm :) лично аз имам много стрии и мисля да си го взимам :( Ето направо темата от която може да научите повече за стриите http://fitnesinstruktor.com/крем-против-стрии/

КИ

11.02.10
13:08

Тъй като темата пряко ме засяга и е болезнена за мен, доста съм попрочела и опитала.
Най-популярните мазила са:
1. Кремовете на Мустела за бременни - мисля, че има резултат.
2. Маслото на Икаров - също ефикасно.
3. Ампули на Лиерак, не съм ги ползвала, но отзивите са страхотни, скъпи са  - 70-80лв
4. Елансил на Галеник - още не съм го почвала.
5. Цинкова паста - не съм опитвала с нея.
Има и още много други продукти, но това са най-често използваните и препоръчвани. Цените също рязко варират. Няма универсално лекарство, както няма и 100%-тово такова. Старите стриите не се заличават, само могат да се намалят. Е, не знам как стои въпроса с оперативната намеса, но не ме и интересува.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1