03.08.06
10:39
здравеите на всички,
на 13 години сам и мися че съм нисък за възраста си . Е разбира се лично ммое предположение.Сега сам 162.Пораснл сам с 1 см тва лято, и се чудя дали не е от тренировките?
Да ти имам проблема! Какво да кажат хората дето по на 20 години са 160см? Ако всеки сезон порастваш с по 1 см. нали смяташ на 18години колко ще станеш...
Чудя се кога ли някои 10 годишен ще постне тема, че е нисък.
[quote author=“gazara _05_”]здравеите на всички,
на 13 години сам и мися че съм нисък за възраста си . Е разбира се лично ммое предположение.Сега сам 162.Пораснл сам с 1 см тва лято, и се чудя дали не е от тренировките?
Е връстниците ти, които не тренират и порастват /все пак сте на 13 и е нормално да растете повече/... те от какво са пораснали? :wink:
стига бе, на 13 години 162 си е нормално. ще видиш как в един момент ще дръпнеш с поне 10-тина см за няколко месеца. не се притеснявай
Пич чудиш се дали е от тренировката.Слушаи ся аз като бях на твоите год тренирах после 1 възрастен с опит ми каза да спра да тренирам крака, че набиват.Вярно си е послушах го.После спрях да тренирам рамо и трапец и кръст(Мъртва тяга) т.е. спрях да тренирам всички упражнения които набиват,а после разбрах че не е полезно да се тренират силови спортове на тази възраст и като цяло спрях да тренирам фитнес.Мога да ти кажа само че костната система се развива до 16-17 год. и не е полезно да се ходи.Аз сега се лишавам от тренировка само заради това да не се контузя като малък.Но какво да се прави зарибих се по фитнес и сега ще трябва да чакам докато стана на 17-18.Но съм си намерил друг спорт които пак тренира всички мускулни групи и е много полезен за твоята възраст.Спорта е плуване от него се развиват страхотни мускули. :D
Я си ходи на фитнес. Няма да ти стане нищо. Това с набиването са глупости.
31.08.06
11:00
[quote author=”Петко К”]
Я си ходи на фитнес. Няма да ти стане нищо. Това с набиването са глупости.
Точно така спокойно си ходи на фитнес. А за автора ще кажа, че 13г е още неподходяща възраст за фитнес. По-добре 15-16г.
[quote author=“Dan Kolov”]Пич чудиш се дали е от тренировката.Слушаи ся аз като бях на твоите год тренирах после 1 възрастен с опит ми каза да спра да тренирам крака, че набиват.Вярно си е послушах го.После спрях да тренирам рамо и трапец и кръст(Мъртва тяга) т.е. спрях да тренирам всички упражнения които набиват,а после разбрах че не е полезно да се тренират силови спортове на тази възраст и като цяло спрях да тренирам фитнес.Мога да ти кажа само че костната система се развива до 16-17 год. и не е полезно да се ходи.Аз сега се лишавам от тренировка само заради това да не се контузя като малък.Но какво да се прави зарибих се по фитнес и сега ще трябва да чакам докато стана на 17-18.Но съм си намерил друг спорт които пак тренира всички мускулни групи и е много полезен за твоята възраст.Спорта е плуване от него се развиват страхотни мускули. :D
Краката набиват ??? :shock: Рамото набива :lol: :lol: :lol: :lol:
Толкова не съм се смял от много време :lol: :lol: :lol:
Е това,което ти го е казал този “възрастен” е 1000000000000%-това глупост...
Няма такова нещо като спиране на разстежа от фитнес...
ВСИЧКИ СПОРТОВЕ СТИМУЛИРАТ РАЗСТЕЖА...
И изобщо няма как да си спреш разстежа без да го искаш...просто колкото ти е генетично заложено...толкова ще разстеж...има фактори които ЗАБАВЯТ разстежа,но в никакъв случай не го спират...КАКЪВ ТО ТИ Е ГЕНА ТАКЪВ ЩЕ СТАНЕШ,ОСТАНАЛОТО СА ГЛУПОСТИ !
DJPETKO не те знам с колко стаж си ама явно никого не си питал нито ти се е случвало.Аз съм чел чел чел и пак чел и освен това съм се консултирал със лекари къде ми се слагаш ти.Значи правенето на рамо не те набива така ли а атая тежест къде влиза на рамената от тях надолу към кръста а да не говорим че преди да му се е развила костната система е вредно щото си набиваш прешлените ! Не го казвам еи така мен от рамо и трапец вече ме боли кръста така че не спори.На възраст до 17-18 не е полезно да се ходи ! Квото искаш си пиши истината е само 1 и ако малкия продулжи все така ще усети ефекта ! Виждал сум 1 момче тренира вдигане на щанги и там се прави основно крака рамо и ръце и знаеш ли че аз както съм си в нормален ръст за годините си тои дето е с 3 год по голям от мен е със 20 санта по нисък от мен.Не случаино му викат ДЖУДЖЕТО.Питаи всеки да видиш че рамото трапеца и краката забавят растежа а от там идва и думата “набиване” оставаш нисък със мускули ...И между другото не съм възрастен ама аре караи ...
[quote author=“Dan Kolov”]DJPETKO не те знам с колко стаж си ама явно никого не си питал нито ти се е случвало.Аз съм чел чел чел и пак чел и освен това съм се консултирал със лекари къде ми се слагаш ти.Значи правенето на рамо не те набива така ли а атая тежест къде влиза на рамената от тях надолу към кръста а да не говорим че преди да му се е развила костната система е вредно щото си набиваш прешлените ! Не го казвам еи така мен от рамо и трапец вече ме боли кръста така че не спори.На възраст до 17-18 не е полезно да се ходи ! Квото искаш си пиши истината е само 1 и ако малкия продулжи все така ще усети ефекта ! Виждал сум 1 момче тренира вдигане на щанги и там се прави основно крака рамо и ръце и знаеш ли че аз както съм си в нормален ръст за годините си тои дето е с 3 год по голям от мен е със 20 санта по нисък от мен.Не случаино му викат ДЖУДЖЕТО.Питаи всеки да видиш че рамото трапеца и краката забавят растежа а от там идва и думата “набиване” оставаш нисък със мускули ...
Ако вземаш стероиди или пък тренираш с прекалено големи тежести може да ти повлияе до някаква степен на растежа. Но да кажеш че тренировките за крака, рамо и трапец спират растежа е меко казано смешно. А ако някои си мисли че на 15 години не може да направиш качествена тренировка за съответния мускул (рамо,трапец,крака) със малки килограми, да заповяда :P
Е да ама аз говоря за маса човек.И не съм казал спират а набиват смисал че забавя растежа.А пък до колко се отнася тия 3те групи като ги правиш мн набиват... Крака и трапец влизат на краката и те остават сравнително къси а за рамо не съм 100 % сигурен дали то набива ама влиза на кръста което е още по опасно щото с големи тежести тои кръста не е направен да издържа всичко ... мен лично като правех рамо ме болеше адски кръста.Може да ви се стори смешно ама като правех крака (лек преса) единият от прешлените ми обираше цялата тежест от пресата направо се прегурбвах от болка ... с дунапрени без болеше мн аз затуи се отказах от краката щото тия кг на тая лег преса ...
Ся незнам вие колко знаете така знам аз така съм научил от много добри източници и смятам да се предпазя нз за вас вие както искате мислете, правете .Аз смятам да се опазя здрав и да се вслушам че после да няма дето викат възрастните “Един ще си спомниш думите ми” :D
Петко К - не пускай поредни постове, моля.
[quote author=“Dan Kolov”]Е да ама аз говоря за маса човек.И не съм казал спират а набиват смисал че забавя растежа.А пък до колко се отнася тия 3те групи като ги правиш мн набиват... Крака и трапец влизат на краката и те остават сравнително къси а за рамо не съм 100 % сигурен дали то набива ама влиза на кръста което е още по опасно щото с големи тежести тои кръста не е направен да издържа всичко ... мен лично като правех рамо ме болеше адски кръста.Може да ви се стори смешно ама като правех крака (лек преса) единият от прешлените ми обираше цялата тежест от пресата направо се прегурбвах от болка ... с дунапрени без болеше мн аз затуи се отказах от краката щото тия кг на тая лег преса ...
Има си методи и упражнения които не изискват големи тежести на изпълнение, така че спокоино могат да се практикуват от всеки. Така като чета как пишеш, не че да те засегна ама, маи имаш проблем с изпълнението на упражненията
[quote author=“x_3_mar”][quote author=“Dan Kolov”]Е да ама аз говоря за маса човек.И не съм казал спират а набиват смисал че забавя растежа.А пък до колко се отнася тия 3те групи като ги правиш мн набиват... Крака и трапец влизат на краката и те остават сравнително къси а за рамо не съм 100 % сигурен дали то набива ама влиза на кръста което е още по опасно щото с големи тежести тои кръста не е направен да издържа всичко ... мен лично като правех рамо ме болеше адски кръста.Може да ви се стори смешно ама като правех крака (лек преса) единият от прешлените ми обираше цялата тежест от пресата направо се прегурбвах от болка ... с дунапрени без болеше мн аз затуи се отказах от краката щото тия кг на тая лег преса ... Има си методи и упражнения които не изискват големи тежести на изпълнение, така че спокоино могат да се практикуват от всеки. Така като чета как пишеш, не че да те засегна ама, маи имаш проблем с изпълнението на упражненията
Абсолютно съгласен!
01.09.06
10:56
Вземи изпълнявай упражненията както трябва, тогава коментирай.
Щом те боли кръста, не правиш правилно упражненията. Болката в кръста е изключена при правилно изпълнение.
Това за набиването и спирането на растежа са пълни глупости, но ти си решаваш кого да слушаш.
01.09.06
13:41
[quote author=“gazara _05_”]здравеите на всички,
Момче не се плаши за растежа ти , 100% ще пораснеш още :P
[quote author=“Dan Kolov”]DJPETKO не те знам с колко стаж си ама явно никого не си питал нито ти се е случвало.Аз съм чел чел чел и пак чел и освен това съм се консултирал със лекари къде ми се слагаш ти.Значи правенето на рамо не те набива така ли а атая тежест къде влиза на рамената от тях надолу към кръста а да не говорим че преди да му се е развила костната система е вредно щото си набиваш прешлените ! Не го казвам еи така мен от рамо и трапец вече ме боли кръста така че не спори.На възраст до 17-18 не е полезно да се ходи ! Квото искаш си пиши истината е само 1 и ако малкия продулжи все така ще усети ефекта ! Виждал сум 1 момче тренира вдигане на щанги и там се прави основно крака рамо и ръце и знаеш ли че аз както съм си в нормален ръст за годините си тои дето е с 3 год по голям от мен е със 20 санта по нисък от мен.Не случаино му викат ДЖУДЖЕТО.Питаи всеки да видиш че рамото трапеца и краката забавят растежа а от там идва и думата “набиване” оставаш нисък със мускули ...И между другото не съм възрастен ама аре караи ...
Ауууу ти направо ме уплаши човек... :roll:
Стажа ми е 10 години 1.88 м 85 кг съм
Ти май нещо не си запознат,че такова нещо като СПИРАНЕ НА РАЗСТЕЖА НЯМА...Ако имаш ген,че ще порастнеш до едикаква си височина - ТИ ПОРАСТВАШ...Разстежа може единствено да се забавя и забързва...А забързването му става точно чрез СПОРТ !
Това,че един от всички твои приятели е джудже и тренира фитнес...не значи нищо !
А по въпроса какво си прочел,не е важно да четеш МНОГО,а е важно да четеш ИСТИНИ,което ти явно не си направил...Повярвай ми ако вярваш САМО на докторите,ще закъсаш...
Едно е човек да е доктор,друго е да е диетолог,трето е да е учил устройство и оформяне на тялото,фитнесология.
Брей как пък аз не съм се смалил като съм тренирал още от малък...направо не знам...
От Рамото да те боли кръста :shock: :shock: :shock: Е явно наистина не изпълняваш упражненията правилно....ТИ да не правиш рамо докато клякаш подяволите ??!??!? :? :shock:
Терминът “набиване”,който ти явно неправилно си запомнил,означава ВРЕМЕННО СКЪСЯВАНЕ НА РАЗСТОЯНИЯТА МЕЖДУ ПРЕШЛЕНИТЕ НА ГРЪБНАКА ! ДО 24 часа след тренировката(не включвам глупоста ти,че рамото набива) нормалното разстояние между прешлените се възтановява...
Със фразата “къде ми се слагаш ти” стана за смях пред мен...Айде сега вземи изгори праисторическата литература,която си прочел и започни да подбираш качествена чужда фитнес литература и може и да се оттървеш от бабините дивитии,с които са ти напълнили главата некомпетентните...
НЕ ПУСКАЙ ПОРЕДНИ ПОСТОВЕ !!!!
НЕ ПИШИ С ГЛАВНИ БУКВИ
Писна ми да ти правя забележки за едно и също
Ще следват наказания
ASTOR
казано от gazara _05_ на 03.08.06, 10:39:
здравеите на всички,
Ходи на лостове редовно и 1 или 2 пъти седмично на зала.А пък каквото и да правиш няма да си останеш нисък защото всичко зависи от гена ти.
Е аз сам на 14 и сам 165 де. :-):-):-):-):-) И сега 2007 колко си висок??
Мнението беше редактирано от NRG на 24.05.07 12:31.
24.05.07
15:02
Аз пък съм на 15 и съм 184 висок..като започнах да тренирам бях между 171 и 174 и мога само да добавя, че хем се развих, хем порастнах, хем се измени начина на хранене и живот.
25.05.07
07:58
Ходи на лостове редовно и 1 или 2 пъти седмично на зала.А пък каквото и да правиш няма да си останеш нисък защото всичко зависи от гена ти.
Е аз сам на 14 и сам 165 де. :-):-):-):-):-) И сега 2007 колко си висок??
Нищо не зависи от гена - всички в родата ми са ниски , аз съм с 15 см над тях ?! (Не съм осиновен:))!А колкото до тренировките - все пак става дума за бодибилдинг, не за пауърлифтинг , така че не мисля че ще забавят или ограничат растежа.
казано от Stefan_16 на 25.05.07, 07:58:
Нищо не зависи от гена - всички в родата ми са ниски , аз съм с 15 см над тях ?! (Не съм осиновен:))!А колкото до тренировките - все пак става дума за бодибилдинг, не за пауърлифтинг , така че не мисля че ще забавят или ограничат растежа.
Ми то може твоя ген да е друг не е задължително да имаш същия ген като твоите родители братя и т.н
А пича дет пита щи кажа че в моя клас всички са на г/д такава височина само аз и един пич сме с една глава по високи.
така че твоята височина е напълно нормална според мен :)
Мнението беше редактирано от ZARO на 25.05.07 08:42.