За L-Glutamine

01.10.04
19:26

Имам L-Glutamine на капсули - 920 мг капсула .. каква е дневната максимална доза за приемане в мг на глутамина ?

01.10.04
21:25

[quote author=“mvm”]Имам L-Glutamine на капсули - 920 мг капсула .. каква е дневната максимална доза за приемане в мг на глутамина ?

Ще те разочаровам, но някой хора прият по 20-30 грама. За мен ефективната доза е 2х5 грама :) (ако можеш да си го позволиш 2х10гр).

02.10.04
02:22

perlsite , а ти да знаеш някой заслужаващ ка4ество-цена л-глутамин ( оба4е да не е на капсули) ?

02.10.04
08:44

Ами първият Л-Глутамин който си взех беше на БиоГейм.. и определено ми хареса, тъй като усетих сериозна разлика при възтановяването...

02.10.04
10:32

perlsite, абе можеш ли с две думи да обясниш какво общо има L-glutamine-а с възстановяването. Аз с добавките не съм много запознат, но знам че това аминокиселина, която е добре да я има в достатъчно количество за да не може при недостиг за изграждане на органите, да се взема от ресурсите за мускулен растеж. Греша ли нещо или има и друг ефект, свързан с въстановяването? Преди и след тренировка ли се вземат тези 5 гр.? Само в тренировъчни дни ли?

Може би не точно с възстановяването, а по - скоро с бодростта и умората. Глутамнинът освен за мускули се използва успешно и за нервната система и мозъка, разбира се. Бързо се приема. Увеличава тонуса, бодростта, концентрацията и т.н. А с възстановяването на мускулите си има общо дотолкова, доколкото ги изгражда и възстановява разскъсаните влакна.
Е, поне така мисля аз...

02.10.04
15:24

Самият факт, че глутамина е основната аминокиселина (60%) от белтъка в мускулите е достатъчен аргумент за по-бързото възтановяване. От друга страна глутамина, приет преди лягане увеличава количеството отделен растежен хормон, от където следва и по-бързо възтановяване. Освен това задържа и вода в мускулите, от където пък доставката на хранителни вещества е по-добра и т.н. и т.н...
Само да отбележа, че след тренировка трябва да се приемат първо въглехидратите, а по-късно глутамина, иначе организмът използва глутамина за да запълва гликогена (т.е. много скъпи “въглехидрати”)...

02.10.04
15:42

ех, зарибихте ме и сега ще трябва да опитвам и това :D . Значи след тренировка и преди лягане се взема, така ли? Аз след тренировка пия глюкоза и след това суроватъчен протеин. L-glutamine със суроватъчния ли да го пия?

02.10.04
22:24

perlsite това което го каза за вьглехидратите ме развалнува , защото до сега се така правих .. демек пия го като шеик : 70-те грама декстроза + 5 грама креатин + аминокиселините + 5-те грама л-глутамин ... сега ако се небаркам ти казваш пьрво декстрозата ,а после си4ко останало .. така ли ? или само л-глутамина по кьсно ( колко минути ) ... защото при креатина си4ко знаеш е то4но само след 2 минути след последната тежка серия ,ако не си приел креатина става 30 %-та от него на креатинин ( тоес - изхварля се от организма )

02.10.04
22:29

Въглехидратите + Креатина + аминото веднага след тренировката (по-точно 15-на мин след нея). Глутамина може да го пийнете малко преди протеина.. и без това е хубаво да пиете повече течности  :wink:

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1