28.08.06
15:56
Здравейте!
Предварително много,много,много се извинявам за темата,която пускам,но съм объркана и имам нужда от компетентни мнения.
Никога не съм се занимавала с фитнес само че реших,че имам нужда да го правя първо,за да сваля някое и друго килце и второ просто за да се постегна малко.
Направо към въпроса - значи аз съм 164см,50кг.Може би е нормално,но ми се ще все пак да сваля малко от корема,да си постегна останалите части от тялото си,най-вече задника и бедрата, само че наистина не знам откъде да започна и как да си изградя тренировъчна програма и хранителен режим.Наистина в сайта има много информация само че би ми било много трудно сама.Бихте ли могли да ми помогнете?Знам,че може би на никoй не би му се занимавало да ми изготвя програма,но ще съм много благодарна ,ако ми помогнете.Извинявайте предварително,че ви занимавам.Благодаря пак!:)
28.08.06
18:14
Поздравление за избора който си направила.
На сайта наистина има доста информация.Ако не знаеш от къде да започнеш ето едно добро място
http://www.bb-team.org/women/
важно е да започнеш да пазиш диета и в началото да не се претоварваш толкова много, а да се научиш как се изпълняват всички упражнения и по този начин да избегнеш евентуални контизий
Тук има всички упражнения обяснени доста подробно
http://www.bb-team.org/exercise/
Дано да съм ти помогнал ако имаш някакви въпроси питай :)
по здрави
За 164см според мен 50кг е доста добре и имаш нужда основно от релеф на местата, които избори. Моят съвет е да наблегнеш на кардио тренировка и предимно упражнения за корема, задните части и краката. Предполагам, че целиш сваляне на около 2кг, което с един хранителен режим (в който не се лишаваш от храна, а само намаляваш въглехидратите и мазнините) ще стигнеш нужното сигурно до месец макс.
31.08.06
11:45
[quote author=“vanisher”]За 164см според мен 50кг е доста добре и имаш нужда основно от релеф на местата, които избори. Моят съвет е да наблегнеш на кардио тренировка и предимно упражнения за корема, задните части и краката. Предполагам, че целиш сваляне на около 2кг, което с един хранителен режим (в който не се лишаваш от храна, а само намаляваш въглехидратите и мазнините) ще стигнеш нужното сигурно до месец макс.
Ате те жените ко мислиш праят във фитнесс-а от патеката до колелото и обратно!
Вчера с брат ми мислехме как ли жена ще праи лежанка,и така и не си отговорихме!Предстаи си Преслава с млекоцентралите на лежанката абсурт да напраи едно пълно повторение!
[quote author=“LuckyTeam”]Ате те жените ко мислиш праят във фитнесс-а от патеката до колелото и обратно!
Вчера с брат ми мислехме как ли жена ще праи лежанка,и така и не си отговорихме!Предстаи си Преслава с млекоцентралите на лежанката абсурт да напраи едно пълно повторение!
Ти пък много знаеш... Правя лежанка във всяка тренировка за гърди. Верно, не нося такива “млекоцентрали” като Преслава, но имам хубав бюст, включително ръце, крака и т.н.
И точно от такива като Вас девойките са само от колелото на пътеката и обратно, като по пътя от едното до другото минават през огледалото да си пооправят грима. Истината е в тежестите - лежанка, набирания, тяга.
Независимо дали си мъж или жена - тренирай тежко и правилно, а ако мерака ти е само да си покажеш задника на някои батковци от фитнес залата шари от колелото до пътеката. Но тези, на които най- ти се иска да направиш впечатление са отишли там да тренират сериозно и ... са слепи
btw @pain не визирах теб в случая, говорих хипотетично, че младежът пред мен ми вкара нерви :wink:
и аз съм на мението, че жените трябва да правят повечето упражнения, но според мен трябва да наблегнат на свободни тежести (дъмбели вместо щанги) и на лег и за другите упражнения
31.08.06
22:00
преди 2-3 години когато стъпих за 1ви път във фитнес имаше някакви момичета които дигахаповече от мен на лег :lol: :lol: тогава мисля че беше около 30кг 8)
[quote author=“vanisher”]и аз съм на мението, че жените трябва да правят повечето упражнения, но според мен трябва да наблегнат на свободни тежести (дъмбели вместо щанги) и на лег и за другите упражнения
А аз съм на мнение, че не трябва да се прави разлика между мъжка и женска тренировка (съгласявам се само с това, че мъжете вдигат повече - като процентно съотношение лично тегло-работни тежести)
И защо дъмбели за жени? :?
Дъмбелите се използват при изоставща дясна от лява страна и обратно. Това при мъжете не може ли да се случи? Или дай щото сме жени да ни е по-трудно [шегичка]
А сега без майтап, това за дъмбелите защо го каза? Какво имаш предвид?
@Sourcemag и аз вдигам повече от 30 кг от лег :wink:
Ми защото със свободните тежести се гони повече релеф и оформяне на мускула поради свободата на движението.
И интересно какво ще орелефи една жена, която тепърва започва да тренира? :roll: И орелефяването не е ли свързано повече с храната, отколкото със свободни (несвободни) тежести?
:? май за пръв път чувам, че лоста не е свободна тежест
Всъщност стига, не ми се спори, нито се заяждам. Не е нужно да ми отговаряш. Няма да стигнем до консенсус
Поздрави!
01.09.06
12:58
[quote author=“Djindjer”]И интересно какво ще орелефи една жена, която тепърва започва да тренира? :roll: И орелефяването не е ли свързано повече с храната, отколкото със свободни (несвободни) тежести?
:? май за пръв път чувам, че лоста не е свободна тежест
Всъщност стига, не ми се спори, нито се заяждам. Не е нужно да ми отговаряш. Няма да стигнем до консенсус
Поздрави!
Всъщност орелефяването е свързано точно с тренировката - без подходяща тренировка няма релеф. Защо с дъмбели ами по простата причина, че самото упражнение е по-изолирано отколкото с щанга на лежанката. При изпълняването на повдигане на щанга от какъвто и да било лег вторично се натоварват предната част на рамото и трицепса. А що се отнася до консенсуса нали знаеш кой не може да бъде убеден? Не ми отговаряй на въпроса - риторичен е!
Всъщност, движението с лоста е по - изолирано от това с дъмбели, т.е., дъмбелите се водят “по - свбодна” тежест от лоста.
Колкото до релефа, той зависи изцяло от храненето.
Но по - тежките упражнения горят повече калории и са по - подходящи за релеф, противно на общовъзприетото мнение.
01.09.06
13:15
[quote author=”Петко К”]Всъщност, движението с лоста е по - изолирано от това с дъмбели, т.е., дъмбелите се водят “по - свбодна” тежест от лоста.
Колкото до релефа, той зависи изцяло от храненето.
Но по - тежките упражнения горят повече калории и са по - подходящи за релеф, противно на общовъзприетото мнение.
Доста можем да поспорим и за дъмбелите и за храненето. Всичко е индивидуално. Ето за пример ще дам себе си аз диети не спазвам ям каквото искам и когато поискам - релефен ли съм?
Що се отнася за дъмбелите - натоварването в гърдите е много по-голямо от това на лежанка с лост. Всеки който тренира гърди с дъмбели ще ти го каже.
Съгласявам се с хънтъра. Виж ми аватара. Аз не спазвам хранителен режим. Ям бувкално каквото ми падне, когато ми падне. И имам релеф...даже не знам дали имам и % подкожна :) Но наистина като правя с лоста лега си натоварвам рамо, трицепс. С дъмбелите много повече си изолирам гърдите
01.09.06
13:26
Ами дъмбели, защото в случая са най-подходящи - има голяма сводода на движение - от там по-голяма амплитуда, по-голямо натоварване, по-голямо ниво на трудност, участие на повече мускули (стабилизиращите), разход на енергия (и на калории) и т.н.
За релеф е по-важно храненето от колкото тренировката. Сега аз ако почна да ям като head_hunter ще стана пълно кюфте ... С твоите размери и нужните за сваляне килограми - целта е постижима за по малко от месец. Стига да има воля и да си “покорна” на хранителния и тренировъчния си режим.
[quote author=“pain”]Здравейте!
Предварително много,много,много се извинявам за темата,която пускам,но съм объркана и имам нужда от компетентни мнения.
Никога не съм се занимавала с фитнес само че реших,че имам нужда да го правя първо,за да сваля някое и друго килце и второ просто за да се постегна малко.
Направо към въпроса - значи аз съм 164см,50кг.Може би е нормално,но ми се ще все пак да сваля малко от корема,да си постегна останалите части от тялото си,най-вече задника и бедрата, само че наистина не знам откъде да започна и как да си изградя тренировъчна програма и хранителен режим.Наистина в сайта има много информация само че би ми било много трудно сама.Бихте ли могли да ми помогнете?Знам,че може би на никoй не би му се занимавало да ми изготвя програма,но ще съм много благодарна ,ако ми помогнете.Извинявайте предварително,че ви занимавам.Благодаря пак!:)
В какъв смисъл ‘трудно сама’? Някой друг ли искаш да ти ги прочете статиите? :wink:
Прочиташ всичко, Сама. И после ако имаш въпроси, най-добре пак да прочетеш, че да ти се изяснят повече нещата, или питай.
А този ефект, който искаш ще си дойде с времето, ако тренираш и се храниш правилно. Но тъй като имаш нужда от наистина доста знания, няма друг начин освен сама да се заемеш.
Успех
И? Такъв ти е метаболизма. Някои хора просто трудно качват излишни мазнини (а и маса като цяло).
[quote author=“head_hunter”]
Ето за пример ще дам себе си аз диети не спазвам ям каквото искам и когато поискам - релефен ли съм?
Същото важи и тук.
Между другото, не разчитайте цял живот да сте така, метаболизма се забавя с възрастта.
Аз например релеф нямах, докато не почнах да се храня както трябва, независимо от тренировките. И не съм единствен. Храненето е основното в случая, упражненията са си упражнения, те развиват мускулите, не ти гарантират релеф.
Естествено, че с дъмбели е по - трудно, аз какво казах? Точно защото с тях имате повече свобода, отколкото с лоста и изискват повече стабилизация и контрол, включват и допълнителни мускули за стабилизация.
01.09.06
14:45
[quote author=”Петко К”]
Между другото, не разчитайте цял живот да сте така, метаболизма се забавя с възрастта.
Аз например релеф нямах, докато не почнах да се храня както трябва, независимо от тренировките. И не съм единствен. Храненето е основното в случая, упражненията са си упражнения, те развиват мускулите, не ти гарантират релеф.
Това което исках да кажа е, че всичко е комплексно и същевременно индивидуално - не може да се каже, че едното е по-важно от другото. Това което при мен работи при друг няма да работи. Не може да си на НВД и да тренираш за маса.
Всеки човек е с различна структура, при всеки са различни и напредващите и изоставащи мускулни групи - това си е ген.
За толкова време съм стигнал до едно единствено заключение - искаш ли резултати трябва упоритост и да знаеш, че всичко зависи от теб. Всичко останало се учи.
И защо в един момент спора се измести в посока “лост” срещу “дъмбели” и “тренировка с правилно хранене” или “ще тренирам за релеф и ще ям каквото ми падне”?
1. Съвсем се отклонихме от въпроса на девойката.
2. Всеки индивидуално за себе си избира с какво ще тренира. Дали с лост или с дъмбели и това че той/тя (или аз) тренира с едното това не прави другото по-лошо.
3. Моето тяло е на мнение, че няма релеф без хранителен режим. Независимо как тренирам не спазвам ли диета се омазвам и плочките не се виждат. Това също е контра пример на вашите тела без диета... Индивидуално![quote author=” head_hunter”]нали знаеш кой не може да бъде убеден?
Истината е, че не знам..., но ми е интересно в какво искате да ме убедите??? Че жените трябва да тренират с дъмбели, а не с лост, че жените трябва да въртят вело-то да припадък и да папкат вафли до забрава, какво..? Някой знае ли изобщо защо спорим????
Защото аз съвсем се обърках
ПП [quote author=“head_hunter”] Не може да си на НВД и да тренираш за маса.
И с това не ми се ще да се съглася, но ... темата тук е друга! Женски фитнес, забравихте ли? pain иска програма :)
01.09.06
16:06
Глупакът не може да бъде убеден! Това е отговора на въпроса ми.
Леко се дразня от това, че се пробваш да си наложиш мнението - добре изказа го, но не усещаш ли, че се пробваш да спориш с хора доста по-напред в този спорт.
Идеята ми беше да ти докажа, че всичко е индивидуално и момичето трябва да реши сама какво да прави, а не защото ти правиш с щанга и тя трябва да го прави по този начин. Тренирал съм доста момичета, които не харесват лежанката като уред. Спора започта от теб в случай, че си забравила прегледай си мненията по-нагоре. И някой да е споменал вафли? Ето заради такива като тебе съм се спрял да давам съвети за тренировка. Този форум е създаден всеки да изкаже мнение по даден въпрос. Освен твоето мнение има и други.
Опс..нещата загрубяха!
Изобщо нямах идеята, че аз съм причината за спора!
Тогава, простете! Няма да се “заяждам” :? повече
Така и така говорим едно и също без да се слушаме
Поздрави!
Благодаря все пак на shadow_ и на vanisher,че отговориха на въпроса ми,на останалите-приятен чат:).
04.09.06
11:40
абе какви са тия неща за лежанки и незнам си какво :?: :!:
едно нормално момиче ,което иска да свали мазнини и да се стегне малко не мисля че има нужда да вдига тежести...именно пътеката и колелото ще помогнат.като се включат упражнения за корема и малко тежести за краката+ минимум 3-4 дена бягане в седмицата и друго не ти трябва.
под стягане разбирам да стегнеш краката,корема и дупето,не да правиш ръце и гръб.
100% някой ще ме обори за това ми мнение,но когато целта е сваляне на кила а не качване на маса не мисля ,че силовите упражнения са добри за момиче :roll:
между другото има тука една дето в фитнеса вдига колкот мъж-в интерес на истината тялото и изглежда набито и не е хубаво.е, не е гаранция ,че всяка би станала като нея... но лично аз не бих пробвала да вдигам разни щанги!
Без тежести няма как да се стегнеш, ще загубиш много мускулна маса по време на диетата, ще ти падне тонуса и т.н. Кила ще свалиш да, но резултата няма да е непременно много добър (от към външен вид).
Тежестите са задължителни и за жените, стига с тия страхове, че ще направите мускули, това просто не става така лесно. Да правиш мускули, докато си на диета за сваляне е невъзможно дори за мъжете.
Ако искаш само да сваляш - може и без тежести (може и без тренировки даже). Но ако искаш и някакво тяло да оформиш, няма начин.
04.09.06
15:00
Да не забравяме, че за големите мускули се изискват и високи нива на тестостерон-а, а при жените тези нива са доста по-ниски.
04.09.06
17:56
добре де ,ами какво се случва при вдигане на тежести и ядене на въглехидрати без ограничение?
04.09.06
18:15
Общо напълняване :wink: единствения ефект ще е сериозно омазняване нищо друго.
Недейте да гледате жените занимаващи се с културизъм там всичко е подплатено с сериозни дози анаболни стероиди.
[quote author=“boriana_halvadjieva”]добре де ,ами какво се случва при вдигане на тежести и ядене на въглехидрати без ограничение?
Случва се същото което би ти се случило и ако си стоиш у вас пред телевизора,а не в залата.Разликата е ,че в залата ще гориш все пак калории.
04.09.06
19:47
мммм, значи докато тренирам да забравя за въглехидратите перманентно :roll:
ех, май който иска да е слаб трябва цял живот да е на НВД...иска ми се да бях от тия тлъстите мадами дето хич не им пука на какво приличат :evil:
В интерес на истината повечето жени ядете, каквото ви падне или пък спазвате някакви диети, които не са научно обосновани ами са съобразени примерно с фазата на луната и т.н... смях.
Едно момиче за да поддържа стройна и красива фигура не и трябва нищо повече от 2-3 тренировки седмично в залата + да внимава какво яде - не казвам да спазва диета а просто да спазва някои основни правила.
И мисля че дори не трябва да се поставя под въпрос дали жените трябва да тренират с тежести - всеки, който иска да има оформено тяло (това не значи просто да си слаб) задължително трябва да тренира с тежести.
А разните истории за жени, които тренират с тежести и стават с груби тела са частни случаи. В общият случай това става изключително трудно и рядко...
...хайде стига толкова че мога да изпиша цял разказ като гледам някои хора какви глупости пишат... това е форум за фитнес и целта на този форум е даде специализирана информация по темата “фитнес и спортно хранене” - хора, които се изказват че не трябвало да се тренира с тежести, поради не знам си какви причини, въобще да не пишат ами да четат списания “Блясък” и “Ева”. Или пък ако искат малко да си променят мирогледа да четат тук и в bodybuilding.com…
[quote author=“boriana_halvadjieva”]мммм, значи докато тренирам да забравя за въглехидратите перманентно :roll:
ех, май който иска да е слаб трябва цял живот да е на НВД...иска ми се да бях от тия тлъстите мадами дето хич не им пука на какво приличат :evil:
:?: :lol:
Става комично вече.
Боряна, вече ти писах горе, обаче май не е станало ясно.
Та, за да си отговориш на въпросите и да не правиш глупави грешки /така или иначе такива ще има поне да не са тъпи/ трябва да прочетеш повече материал по темата.
Иначе по другия ‘разговор’ който се заформи, head_hunter, точно намеси тестостерона и правилно. Защото дори и жена да тернира с тежести, ако менюто и не е изобилстващо откъм меса, а яде повече риба и млечни продукти и зърнени, тя никога няма да натрупа ‘грозна’ мускулна маса. Никога няма да може да ‘направи’ гръб, такъв че да изглежда като урангутан./Защото бас държа, че така повечето момичета си се представят, тренирайки с тежест/.
Ще постъпят по-умно ако просто ходят малко на фитнес и се запириказват и погледнат по-напердналите си колежки :D и ще видят, че няма опасност. Аз не че съм виждал супер много жени, които тренират с тежест, но до сега не съм видял някоя, която да е наддала стабилно на мм.
Поздрави
Казвала съм го не веднъж, но ще го напиша и в тази тема с риск да ме обвинят, че налагам мнението си :wink:
(head_hunter, да изпушим лулата на мира... след “спора” ни от онзи ден много верни неща си написал, за които съм склонна да ти стисна ръката)
Та това, което исках да кажа е на момичетата.
Аз тренирам с тежести - лежанки, тяга, клек, набирания.... на принципа колкото по-тежко, по-добре. Не пия анаболни препарати и нямам голяма мускулна маса. Тежа 50 кг при височина 165.
Докато започна така минах през доста “програми” на принципа “проба-грешка”. Не ви говоря наизуст, нито неща, които съм прочела в някоя дебела книга. Споделям опит и извод: за мен това е истината. Това е нещото, което работи, не се страхувайте от силовите тренировки. Те стягат тялото и го оформят, а това “Кое упражнение да правя, за да отслабна?” го забравете.
Отслабва се с хранителен режим
Поздрави
[quote author=“Djindjer”]Казвала съм го не веднъж, но ще го напиша и в тази тема с риск да ме обвинят, че налагам мнението си :wink:
(head_hunter, да изпушим лулата на мира... след “спора” ни от онзи ден много верни неща си написал, за които съм склонна да ти стисна ръката)
Аз тренирам с тежести - лежанки, тяга, клек, набирания.... на принципа колкото по-тежко, по-добре. Не пия анаболни препарати и нямам голяма мускулна маса. Тежа 50 кг при височина 165.
Докато започна така минах през доста “програми” на принципа “проба-грешка”. Не ви говоря наизуст, нито неща, които съм прочела в някоя дебела книга. Споделям опит и извод: за мен това е истината. Това е нещото, което работи, не се страхувайте от силовите тренировки. Те стягат тялото и го оформят, а това “Кое упражнение да правя, за да отслабна?” го забравете.
Поздрави
Абсолютно!! 95% от момичетата, които тренирам им давам тренировки с тежести - колкото може по-тежки... повечето са доволни и имат резултати... е мрънкат малко, тежко им е, но това е начина!! По-добре в началото да ти е малко по-трудно, но после да има резултати!!
05.09.06
00:13
тъй като съм некомпетентна -няма да се изказвам повече.ще чета и ще мълча...............
05.09.06
09:22
[quote author=“Djindjer”]Казвала съм го не веднъж, но ще го напиша и в тази тема с риск да ме обвинят, че налагам мнението си :wink:
Поздрави
Съгласен - мир :D . Извинявам се ако съм бил по рязък - ама съм си такъв :?
[quote author=“tpd”][
Защото дори и жена да тернира с тежести, ако менюто и не е изобилстващо откъм меса, а яде повече риба и млечни продукти и зърнени, тя никога няма да натрупа ‘грозна’ мускулна маса. Никога няма да може да ‘направи’ гръб, такъв че да изглежда като урангутан.
Поздрави
Опаа..;)
Интересно твърдение,бих искала да чуя и обяснение;)