09.08.06
16:55
Така,
Много често пишете да се яде нискомаслено мляко. Защо? При НВД нали е по-добре да се набавя енергия от мазнините. А освен това , мазнините понижават гликемичния индекс на лактозата (това пак е от форума инфо).
И в крайна сметка, заслужава ли си разликата от 15-30 грама мазнини в дневното меню , да ядем тоя айрян който се продава за нискомаслено мляко, да не говорим за прясното мляко, което има вкус на соево мляко или хумана?
Ако може и комент...
09.08.06
18:03
#1
Не мисля,че имат значение няколкото грама мазнини в повече,а обработката :roll: ...при условие,че си следиш грамажа и калорийния баланс,разбира се.По-скоро млякото да е без лактоза,така има смисъл.
Гласувах,че маслеността няма значение като най-близък до моето становище отговор.
наскоро пуснаха Данон 0.1 % и честно казано съм доста доволен от млякото. Никого не съм бил фен на Данон , но това мляко е добро
има 4.1 грама протеин на 100грама и 0.1 гр мазнини
като показатели е най-доброто
под 3% не падам, а и смятам че няма смисъл от нискомаслените, но това си е моя теза!
12.08.06
14:28
#4
Моето е Vit Balance на 100 грама се падат :
49 кк
5.6 белтъчини
6.4 въглехидрати
0,1 мазнини
и съм много доволен от него, не мога да кажа, че е айрян, не знам как го правят, но е гъсто.
От както се занимавам с този спорт пия по 1-2 млека на ден, преди години пиех 2%, а от както пуснаха ВЕРЕЯ 0,1% и ПЪРШЕВИЦА 0,5% пия от тях и съм супер довелен. Млякото е много хранително, полезно е и е подходящо за миксиране с овесени ядки, с плодове, с протеин и още кво ли не, така че го препоръчвам на всички, които искат маса и здраве
13.08.06
21:52
#6
и аз съм на това мнение.
14.08.06
00:26
#7
от 2 до 3.6 като цяло.
14.08.06
06:18
#8
ахам , става безвкусен под 2% вече :)
а аз съм чувал мнение май от Емилова
че маслеността в млеката спомага за извличането на калция от костите и спомага остеопорозата и други заболявания
ама тя може и да не е права
доста хора са против нейното отричане на млякото и млечните произведения в природо съобразния живот
аз мисля че 2% -те млека са разумен избор и оптимално решение
14.08.06
17:23
#10
[quote author=“bimbim2k”]а аз съм чувал мнение май от Емилова
че маслеността в млеката спомага за извличането на калция от костите и спомага остеопорозата и други заболявания
ама тя може и да не е права
доста хора са против нейното отричане на млякото и млечните произведения в природо съобразния живот
абе ,надявам се да греи
[quote author=“bimbim2k”]а аз съм чувал мнение май от Емилова
че маслеността в млеката спомага за извличането на калция от костите и спомага остеопорозата и други заболявания
ама тя може и да не е права
доста хора са против нейното отричане на млякото и млечните произведения в природо съобразния живот
аз мисля че 2% -те млека са разумен избор и оптимално решение
доктор Емилова,ако питаш мен,като цяло е една селянка,седнала да се занимава с неща,които не разбира.(просто защото е докторка).
Чесно да ви кажа колкото е по малка масленоста на млякото толкова по голям аирян или ментак пиете.Качестввеното кисело мляко е с висока маслесност-поне в това немогат да ни излъжат:)
[quote author=“StaRkY”]Чесно да ви кажа колкото е по малка масленоста на млякото толкова по голям аирян или ментак пиете.Качестввеното кисело мляко е с висока маслесност-поне в това немогат да ни излъжат:)
И аз така мисля.
01.09.06
20:21
#14
хахах тая теория на тая докторка да и пикам на теорията дака да се каже ;) може да се гръмне ! .... меко казано
иначе 0,1 процент но нещо не ми харесва или 2 % на роса мн са добри .