20.08.06
23:54
хора,нямам си и идея как да намаля въглехидратите като не ям месо,не съм по яйцата,а и от такава диета освен,че отслабнах малко после бързо качих.все пак бих пробвала отново,но ми е нужна малко помощ-айде някой дето е в час да ми напише едно примерно меню,но без месо!става ли така?много ще съм благодарна! :lol: иначе ако е нужно инфо-тежа 47кг на 164.не казвайте ,че нямам нужда да сваля-имам си мазнинки по коремчето :cry: ..
май този спорт не е за теб. Не ядяла месо , яйца.... Ми неможе все да ти е хубаво. В миналата тема дето беше пуснала питаше защо не отслабвам с упражнения. Ми то ако само с упражнения ставаше :roll: Седни и почети малко
21.08.06
00:41
ми кажи де,какво да ям.аз усещам че от месото дебелея.на ината си съм била на белтъчна диета и нищо не стана.я,ти като си чел (макар че неможе да кажа ,че не съм прочела някои неща)пиши примерно как да се храня,кво се иска освен спорт?ей сега съм супер гладна дето не съм яла от 5.мъча се да не ям къде я бъркам?ейде който знае да пише! :wink:
ЪЪъъъъъъъъъъ, ако дебелееш от месото аз съм Владимир Путин!!! Дебелееш от комбинацията на въглехидрати и мазнини и т.н. Надебеляла си от “белтъчна диета”, защото не си правила нещо както трябва. Няма начин да не отслабнеш ако правиш всичко както трябва. Ако посочиш каква ти е била диетата ще ти кажем грешките. Това с гладуването си е жив тормоз за тялото и друго трудно ще постигнеш (вярно че на НВД има малко глад, но съвсем малко)!!! Когато тялото гладува то си складира мазнини за по-дълъг период от време защото мисли че ще гладува по принцип. Така че с глад освен да трупаш мазно... Това с месото и яйцата по-добре си го избии от главата, трябва да се ядат, а пък по-време на диета обезателно!
По-добре попрочети статиите на сайта, направи си примерно НВД и дай да го одобрим! Изчисли си и калорииния баланс! По здрави
щом имаш проблеми с белтъците виж коя кръвна група си , може би си А група
има такива идеа че взависимост от кръвната група някой харни са подходящи за теб а други не
не знам колко е вярно
но има една книжка ако искаш да прочетеш
http://www.bgbook.dir.bg/book.php?ID=12902
или търси из мрежата
http://www.tialoto.bg/article.php?cat=17&id=2538
търси с “кръвна група и храна”
в гугъла
http://www.google.bg/search?hl=bg&q=%D0%BA%D1%80%D1%8A%D0%B2%D0%BD%D0%B0+%D0%B3%D1%80%D1%83%D0%BF%D0%B0+%D0%B8+%D1%85%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B0&meta=
A ти сигурна ли си, че си качила от месото ? Да не си качила малко мускулна маса и да си се “шашнала”.
Ако искаш да си на НВД, ще се наложи да си изчислиш калорийния баланс и да си направиш подходящо меню, а ние тук ще го критикуваме ако трябва.
Ако имаш мазнини само на корема много работа те чака и режима ти ще трябва да е перфектен.
още в рекламата какви съвети дават, мани мани
“АКО СТЕ С КРЪВНА ГРУПА А
Трябва да бъдете вегетарианци – много въглехидрати, малко мазнини.”
Трябва да бъдете вегетарианци, мани недей да не се подлъжат някои хора и да не хапнат месо повече. Да се ограничаваш ок, но да се отказваш това си много глупаво твърдение на въпросния д-р! Като изключим това и още няколко твърдения книгата би била интересна! По здрави
давам го като идея да обърне внимание и да си има едно на ум
не да няма НВД
при мен нещата се доближават за Нулевата кр. група
но тя май е най добра за НВД
21.08.06
10:38
абе аз наистина съм с кръвна група А.наистина си мисля,че има нещо вярно в тая работа с кръвните групи.въпреки това съм готова да пробвам НДВ-ще си измисля програма и ще я напиша (само че месото ще е малкооооооо).знам,че въглихидратите са смърт за корема а аз искам там малко да сваля.иначе,момчета,ако ме видите че кажете че се побърквам.но пак казвам критична съм към себе си-човек винаги може да направи нещо повече!!!така е нали? :wink: неискам да съм леко закръглена-искам да няма излишно по мен.хората,които не се интересуват от вида си ме отвръщават.а до калориините ми нужди-калкулаторите показаха около 2200кал на ден с това ми натоварване.само че много ми е интересна тая работа-аз на ден ям максимум до 1500кал(това е когато ям наи-много).е,по тая логика трягжаше да се свърша при минус 700 кал на ден с груби изчисления.абе,те бая въпросителни станаха моите... :P
я вземи си води дневник на всичко какво слагаш в утста и в колко часа
изкарай така една седмица
и виж как се движата килата и калориите ще си сметнеш
и после говори че премаш 1500 ккал само
21.08.06
11:29
ХАХАХА...мислиш ли,че не си водя дневник-имам една тетрадка дето от около 2 години пиша в нея-кг,калории,ядене,мерки,какво спортувам и т.н.интересно ми е даже да си я чета,какво съм яла и как съм сваляла :wink: вярно,имала съм дни дето може и повече да съм яла,но са били изклучително малко.това ми е начин на живот-толкова ям.точно защото видях,че и с намален прием на калории не отслабвам вече,затова и почнах здраво да спортувам-само дето от както съм на фитнес талията ми е с 1.5см повече,без да съм увеличила храната...май май теглото ми е на долната граница и по-малко може да е освен със пълен глад :roll:бива да спра да пиша,че все повече се обърквам :(
47кг на 164
ами вярно ти какво искаш още
само се стегни ако си отпуната на някой места
Перфекционизма е хубаво нещо, браво. Ами след около година тренировки ще си доволна според мен от резултатите. Относно диетата, малко калории не значат задължително сваляне на килограмите. По горе писах, като ядеш малко какво се случва!
26.08.06
11:18
помъчих се да си измисля НВД,ама бая се озорих с тия изчисляния(съотношенията между белтъци,мназнини,въглехидрати и незнам кво).в краина сметка реших да си прасна един режим без много сметки.ето какво измислих:
10.00(поспивам си добре)-кафе,1чаша нискомаслено кис.мляко
тъй като най-често ходя в 13.00 на фитнес,то следващото ми ядене май ще е чак в 15.30(час след тренировката)
15.30-200гр.пилешко
в 18.00 бягам и затова:
19.30-салата с много сирене(ще се помъча поне да е изкиснато ако не друго),1 яйце
ами това е...не казвайте,че има малко ядене-за мен е предостатъчно.просто нямам възможност да имам повече на брой хранения заради тренировките(а и пия L-карнитин,а той трябва да е на гладно).ДАВАЙТЕ МНЕНИЯ,защото още от днес почвам! :)
а относто пилешкото-може ли да е на скара(по-лесно ми е да си го купя готово,а не да се разготвям)
мммммммм,май е това засега-айде чакам включване... :P
27.08.06
10:30
мога ли да попитам защо никой не дава мнение?моля ви,искам да знам това добро ли е,и най-вече отговаря ли на изискванията за НВД?
27.08.06
15:04
eeeeeeeee,стига де!ще ме накараш да ти пратя снимка... :roll: имам си тлъстинки по корема и дръжки отстрани.неможе ли човек да иска да не му стърчи нищо като сложи ниска талия?!на теб харесват ли ти мадами с 10 см. екстри стърчащи извън дънките? :?
[quote author=“boriana_halvadjieva”]eимам си тлъстинки по корема и дръжки отстрани.
Ми като имаш направи си нормална диета поне 4 пъти се храни. Сутринта храната ти е много малко. Направо не знам как имаш сила да тренираш.Вечерта тва сирене мястото му не е там.
10часа кисело мляко + 1-2 яица
12 някви ядки 50гр
15 пилешкото + салата
19 пак месУ
Ето горе-долу за 1 мин по нормална диета, макар че кофти че не ти се смятат калории, това е наи-важното....
27.08.06
22:36
мерси много!ами поддържащите ми калории трябва да са около 1250.с този режим дето си го измислих идват до 800кал.,а така е добре,защото има добър излишък.това дето си го написал,ако взема да го ям(да не говорим,4е откакто се помня не закусвам)най-много да кача... :roll: и друго-хубаво е 4 пъти да ям ама с тоя L-катнитин дето трябва да е нагладно преди тренировка ми бърка нещата. все пак не мисля,че от по-малкото ядене ще стане по-лошо :wink:
[quote author=“boriana_halvadjieva”]eeeeeeeee,стига де!ще ме накараш да ти пратя снимка... :roll: имам си тлъстинки по корема и дръжки отстрани.неможе ли човек да иска да не му стърчи нищо като сложи ниска талия?!на теб харесват ли ти мадами с 10 см. екстри стърчащи извън дънките? :?
Прати,снимки не отказвам :lol: :D
[quote author=“boriana_halvadjieva”]мерси много!ами поддържащите ми калории трябва да са около 1250.с този режим дето си го измислих идват до 800кал.,а така е добре,защото има добър излишък.това дето си го написал,ако взема да го ям(да не говорим,4е откакто се помня не закусвам)най-много да кача... :roll: и друго-хубаво е 4 пъти да ям ама с тоя L-катнитин дето трябва да е нагладно преди тренировка ми бърка нещата. все пак не мисля,че от по-малкото ядене ще стане по-лошо :wink:
Ееее колежке не така де, ти едва ли не ме изкара че ти мисля лошото. Ще взема да се засегна :lol: накараме да смятам:
200гр кис. мляко 2% = 100кк
2 яица = 160кк
50гр. овесени ядки = 200кк
2 пъти по 150гр. пилешко = 375 кк
Общо калории: 835
въглехидрати : 40 гр.
белтъци: 85 гр.
Все пак като за 1 мин. мисля че бива :)
28.08.06
10:39
еееееее,чудесен си!благодаря за вниманието!абе не за друго ами си мислех”кво толкова ако ям по по-малко”нали все пак целта е сваляне на кила.абе ще ви стане смешно ама от незнам колко време се мъча да сваля 1 кило(голям зор) :lol:
Аз ям още по-малко :) сега съм в Испания и си огаждам, но като се прибера пак си почвам по стария режим.
За дръжките и коремчето мога да ти препоръчам нещо което аз правя и знам, че наистина има ефект. Смятам, че щом посещаваш фитнеса редовно няма да ти е проблем да го правиш.
4х15-20 повдигане на краката от вис
4-5х20 повдигане на краката от лег
4х20-25 римско столче
С повечко постояннство всичко се постига! И евала, че си си купила Л-карнитин - Аз ползваХ на Нутрим и останах доста доволна въпреки, че е толкова евтин :D Успех момиче!
31.08.06
15:20
не е смешно. който не се е докарал до там да се хили, обаче е мн трудно и колкото повече време минава, толкова по-трън в очите ти е тва 1 кило
(ае, при мен са 2-3)
31.08.06
15:22
[quote author=“nAHTEPa”]Аз ям още по-малко :) сега съм в Испания и си огаждам, но като се прибера пак си почвам по стария режим.
За дръжките и коремчето мога да ти препоръчам нещо което аз правя и знам, че наистина има ефект. Смятам, че щом посещаваш фитнеса редовно няма да ти е проблем да го правиш.
4х15-20 повдигане на краката от вис
4-5х20 повдигане на краката от лег
4х20-25 римско столче
С повечко постояннство всичко се постига! И евала, че си си купила Л-карнитин - Аз ползваХ на Нутрим и останах доста доволна въпреки, че е толкова евтин :D Успех момиче!
бях си взела на биогейм и никакъв ефект
сега съм скептично настроена да давам повече пари за ткива “бонбонки”, макар че вероятно щом са по-скъпи , би трябвало да са по-добри... ама не е доказано
31.08.06
17:24
благодаря за подкрепата!тези упражнения си ги правя и наистина има ефект,просто е нужно повечко време за крайния резултат.
еее,от както съм на НВД успях да сваля въпросния килограм(че и повече) :lol: .няма по-накефена от мен.само,че днес на фитнеса забелязах,че изобщо нямам сила.като бягах не се усещаше,ама там,защото се иска сила и да знаете какви мъки бяха... :roll: вече 3 часа лежа вкъщи и се чудя що така стана(кръвното ми ли падна или от загубените кила ми премалява)...
вие как се чувствате от НВД,всмисъл имате ли силички?
31.08.06
18:01
да
яла си мн малко калории
смяташ ли си какво и по колко ядеш, колко ти е разхода в покой и т.н.
?
31.08.06
19:00
абе пукнах се от сметки и уж си нагласих приема на калории,естествено по-малко от поддържащите...
ееее,въпреки диетата не съм премалявала от глад-при тая диетка(в сравнение с тези,които съм пазила) си има бая за ядене.
сигурно е от това,че преди бях само на въглехидрати и сега организма ми е в голямо приключение,още повече,че месо не бях яла от месеци.надявам се,че тая умора е от коренната промяна в храненето ми и че скоро ще се възстановя.със сила,без сила-ината ми е голям и пак ще си поддържам темпото на спортуване :wink:
31.08.06
22:38
знам за кво ми говориш
ама аз влязох в ритъм за 1 седмица като си видях по4чти залепналия за гърба корем дет се вика хахаха
www.fitday.com
Мн удобно, ама ползвай само за калории, не за физическа активност
01.09.06
11:05
взимам да се замислям колко искам да сваля от тая диета...според повечето калкулатори за тегло излиза,че теглото ми е поднормено-45-46кг(все пак е ясно,че килата стоят на всеки човек по различен начин).мисълта ми е,че преди имах сериозни проблеми с цикала си,поради голямото отслабване с диети и организмът ми беше изтощен :roll: страх ме е пак да не стане нещо такова.затова мисля да изчакам и да видя дали тази отпадналост няма да премине,ако не-ще си направя почивка от диетата.все пак всичко може да е до ниско кръвно,тъй като по принцип ми е ниско(ще взема да го примеря)...абе мене не ме мислете,ами ще посъветвам всички момичета,пазещи диета:
Внимавайте с диетите,следете здравето си-когато стане проблема е късно,а да знете как съжалява човек,че сам си го е направил...
01.09.06
11:12
не се втелясвай
НВД не е толквоа дието, колко начин на хранене, Lifestyle ако щеш
имаш проблеми с цикъла не от “диетата” (която бтв може цял живот да си караш на нея, ако ти допада и ако има ефект, то няма как да няма) - проблемите идват от драстичното ограничаване на калориите
нали знаеш, че не е мн разумно с повече от 20 % да ги намаляваш?
за тва бавно, но славно
в 1 момент като се видиш такава каквато се харесваш (изключвам вариант да те затресе анорексия или нещо подобно; мани ги тия калкулатори за идеално тегло али бали) - минаваш на РБР или пставаш на НВД, но дигаш калориите и си тренираш за тонус примерно
01.09.06
11:36
ами това и ще направя...проблемът ми бяха 2 кила и сега ще се старая да се поддържам на 45.реално за цикала тази диета не е много опасна,тъй като при мен проблема мисля,че беше че не съм приемала достатъчно мазнини и белтъци(аз тогава се хранех само със солети и плодове).
признавам,че НВД е едно отлично решение за всеки,който иска да отслабне без риск за здравето си!
ако не те затруднява може ли да ми сметнеш(според това ти колко калории премахваш от поддържащите ти)колко трябва да приемам на ден...от толкова сметки може да съм объркала нещо-просто да видя дали съм била права в сметките :roll:
данни:45 на 164,спорт всеки ден...ако не ти е проблем!ще съм много благодарна :)
01.09.06
12:02
години?
РП = разход в покой = 655 + (9.6 X кг) + (1.8 X височина в см) - (4.7 X години).
Ето как да определите целият си разход за деня:
Умножете РП по коефициента, отговарящ на вашата физическа активност:
Заседнал начин на живот с малко движение = РП X 1.2
Лека физическа активност (леки упражнения или спорт 1-3 дни в седмицата) = РП X 1.375
Ако се движите със средна натовареност (не много тежка физическа дейност/спорт 3-5 дни е седмицата)= РП X 1.55
Тежка физическа дейност (усилени тренировки/физическа работа 6-7 дни в седмицата) = РП X 1.725
Изключително активни мъже (много тежки физически упражнения, спорт и физическа работа, 2-разови тренировки и т.н.)= РП X 1.9
01.09.06
12:38
Благодаря!на 20 съм.
по моите сметки:
РП=1288,2кал
Цял разход(при физ.активност 6-7пъти в сед.)=2222кал
аз на ден приемам максимум до 1000кал(обикновено до 900)
ето защо свалих 2 кг за 6 дена...и ето защо съм отпаднала :wink:
ще взема да си увелича кал.на 1300(или там някаде) да видим как ще е...ОТНОВО БЛАГОДАРЯ! :)
бтв:ти с колко ги намаляш?
01.09.06
13:59
Боряна, с това последното си адски права, винаги когато бързаш съжеляваш.
Бързото отслабване не е нищо освен една болест.
Най удачното за мен е : храни се здравословно, тренирай, бягай, скачай, плувай, и вярвай
Успеха няма да закъснее, по добре да отслабнеш както се пада и да се радваш на успеха си,
отколото да отслабнеш и след 2 месеца килограмите отгоре :shock: а? :?
01.09.06
14:19
6-7 пъти седмично ходиш на фитнес?
нали оптимума е през ден??
почивай си веднъж седмично, в нетренировъчните дни прави кардио
1000кк е изключително малко, 1200 е минимума
хапвай по около 1500, ако около 2000 ти е пълния разход
можеш да ги вдигнеш със зехтин в салтатите или малко ядки, ама с тях внимавай, че имат повечко въглехидрати
01.09.06
14:56
ясно ми е за бързото сваляне и качване...вече 3 години се боря с килата(естествено постигнах целта си).преди 3 год. бях 54 и си мислих,че това ми е постоянното тегло.сега се въртя на 46-47 и мога да заявя,че това ми е постоянно тегло :)
6-7 пъти спортувам-3 дни фитнес,4 бягане(като от тях поне 2то дни ходя сутрин и вечер).така ми е добре.знам,че бягането е по-добро за мазнините,затова не се престаравам с фитнеса.
ЩЕ ХАПВАМ ПОВЕЧКО :wink:
Поздрави на всички-много ме радвате! :lol:
01.09.06
15:29
ами ти направо двойно трябва да ядеш с тва трениране
01.09.06
17:04
хахахахах,аааа незнам,с толкова ядене ми е добре макар че мисля да го увелича малко...абе пробвай и ти да тренираш всеки ден-може да ти хареса(ако имаш време де).мисля,че от спорт лошо няма,дори сам започваш да чувстваш нужда-става ти начин на живот.
направо не ми се мисли какво ще правя 20 дена като съм на лекции(я иди,че карай колежките да спортуват-мисията невъзможна) :D
01.09.06
21:24
аз по принцип сс тренирам всеки ден, ама сега след отпуската още се настройвам :?