Въпрос свързан с НВД

_C

31.08.06
21:08

От няколко дни съм на НВД искам да ви попитам какви зеленчуци и какви плодове са удачни по време на НВД и по кое време те да се приемат :?: По силно ме интересуват краставиците,доматите,зелената чушка и лимона.А също така по време на НВД може ли да се приема нещо люто като например тези лютивки който ги продават.Знам че въпросите сигурно звучат адски тъпо но съм нов в това и се надявам да ми помогнете.

CR

31.08.06
22:40

зеленчуци всякакви особено зелени
не прекалявай с моркови и червено цвекло
плодове - до обяд, по 1
или 100тина грама дребни - ягоди малини боровинки пак до обяд
плодовете ги яж с белтъчини - примерно мляко кисело, извара, ядки

01.09.06
00:35

За плодове ти препоръчвам ябълки,  грозде ,греифрут.Незнам колко “строга” е диетата ти но от тия люти чушлета не ти ги препоръчвам.За редовен стомах може да ядеш по 1-2 печени картофа.

01.09.06
01:02

аз хапвам ябълки и портокали ;-)

01.09.06
01:05

наблягай на месце яйца мляко и зеленчуци :) зарежи ги тия плодове

CR

01.09.06
07:36

[quote author=“StaRkY”]грозде .За редовен стомах може да ядеш по 1-2 печени картофа.

:shock:  :shock:  :shock:
грозде???
с мн въгл и висок ГИ
печен картоф - мн въгл и запича

01.09.06
11:38

[quote author=“cranberrry”][quote author=“StaRkY”]грозде .За редовен стомах може да ядеш по 1-2 печени картофа.

:shock:  :shock:  :shock:
грозде???
с мн въгл и висок ГИ
печен картоф - мн въгл и запича

в гроздето има по малко по-малко въгл отколкото в същото количество банани , а печените картофи по 1-2 на ден невиждам колко мн въглехидрати ше ти набавят а пък и незапичат:)(зависи колко каттофи ядеш)

CR

01.09.06
11:59

ами смятай си
бананите в НВД хич не се вписват и не сравнявам гроздето с тях, а да речем с ягоди, малини
в 100 гр пресни каротфи има 17 гр въгл, а в 100 г р стари - 32 грама
смятай си - в НВД 20% въгл, разпределени така: грам въглехидрат на кг телесно тегло
тогава от 100 грама стари картофи да речен си набавяш половината въгл за деня ориентировъчно (до колкото разбрах си жена и едва ли си 100 кила, за да ядеш по 2 печени картофа на ден плюс грозде и да симислиш , че си на НВД)

_C

01.09.06
14:47

добре значи краставици,домати и  сладката зелената чушка стават така ли?! А за лимона нищо не казахте също така ме интересува и зелените маслини който се продават по хранителните магазини.

01.09.06
16:45

[quote author=“cranberrry”]ами смятай си
бананите в НВД хич не се вписват и не сравнявам гроздето с тях, а да речем с ягоди, малини
в 100 гр пресни каротфи има 17 гр въгл, а в 100 г р стари - 32 грама
смятай си - в НВД 20% въгл, разпределени така: грам въглехидрат на кг телесно тегло
тогава от 100 грама стари картофи да речен си набавяш половината въгл за деня ориентировъчно (до колкото разбрах си жена и едва ли си 100 кила, за да ядеш по 2 печени картофа на ден плюс грозде и да симислиш , че си на НВД)

баце ако мислиш че сум жена жестоко се лужеш а оште повече че съм и 100 кила:) пръч от каласа съм си и съм 120 кила бате. Гроздето го давам кат пример за плод които е евтин и по тва време на годината се намира ,а картофите ги препоръчвам за редовен стомах т.е. тогава когато ти стане гадно и некомфортно на меха и усещаш прерязващо чъство с умазващ характер и при това по неколко пъти на ден , при което влизаш у кенефа на без кос и половин час немош си дигнеш гащите:)та тоя един печен картоф те спасява от ...... А и има много хора които си имат и др проблеми - гастрити , язви и т.н. пак въши работа:)

CR

01.09.06
16:53

аз имам малко по друга идея за дефиниция на редовен стомах, но тва е друга тема.
оки, сори, за обърквацията, но 1 стандартно НВД не включва редовно ядене плодове (макар че аз го правя, понеже не мога), още по-малко пък картофи

CR

01.09.06
16:55

[quote author=“_Carlito_”]добре значи краставици,домати и  сладката зелената чушка стават така ли?! А за лимона нищо не казахте също така ме интересува и зелените маслини който се продават по хранителните магазини.

лимони може
маслини също, ама внимателничко, че са бая мазни
зелените са по-малко мазни от черните
и колко по-безсолени, толкова по-добре

01.09.06
17:05

[quote author=“cranberrry”]аз имам малко по друга идея за дефиниция на редовен стомах, но тва е друга тема.
оки, сори, за обърквацията, но 1 стандартно НВД не включва редовно ядене плодове (макар че аз го правя, понеже не мога), още по-малко пък картофи

то сега ако не ядем плодове то кога :)

_C

01.09.06
18:53

Добре но може ли още някой да се изкаже по въпросите.

CR

01.09.06
21:23

ами докато 4акаш, може да почетеш из форума
не е кофти идея

SA

01.09.06
22:32

Значи има статия за маслините по назад в този раздел където доста хора се съгласяват с това че може да се хапват по време на НВД аз бих ти препоръчал преди употреба да ги оставиш за около 10минути във вода и да ги изцедиш след това за да се махне солта незнам дали другите ще се съгласят с мен.Краставици,домати можеш да хапваш без проблем на това са повечето хора в този форум виж за тази сладка зелена чушка незнам.

P.S.Btw аз също обичам лютото въпросът не е лош надявам се някой да даде мнение по него.

CR

02.09.06
04:16

лютото го дават като спомагащо горенето на мазнини, ама божа работа дали може да се вярва на това

02.09.06
10:55

лютото усилва апетита!!!не ти го препоръчвам(освен това дразни стомаха).

_C

02.09.06
14:34

Под люто имам предвид тези лютивки в бурканчетата дето ги продават в хранителните магазнини като например тази на Олинеза.Е те стават ли при НВД?!

02.09.06
14:40

http://www.bb-team.org/nutrition/000197.php

вземи, това може да ти е от полза.

_C

02.09.06
17:39

с нищо не ми помага този линк.Аз се надявах че в този форум ще намеря отговор на въпросите си на някой намерих но все пак само 2-3 ми обърнаха внимание :cry:

02.09.06
18:00

Повтори въпросите.

_C

02.09.06
19:03

Въпросите ми са:

1.Може ли при НВД да се приемат краставици,домати и сладка зелена чушка?
2.Лимон при НВД може ли?
3.Може ли прибавят зелени маслини за вечеря(18:30-19:00)
4.При НВД може ли да се хапва люто(под люто имам предвид тези бурканчета на който пише лютивка(за пример тези на Олинеза) и могат да се намерят във всеки един хранителен магазин)

02.09.06
19:12

1 - естествено, че може
2 - може
3 - за мен лично - нестават маслините за НВД, защото са мазни - а и нали трябва да изключиш мазнините до минимума.
4 - незнам, несам и се интересувал а и виждам, че са ти отговорили на всички въпроси, невиждам защо питаш отново!

boriana_halvadjieva: лютото усилва апетита!!!не ти го препоръчвам(освен това дразни стомаха).

FI

02.09.06
19:51

1. да
2. да
3. да, но всичко с мярка, ако изядеш 5 маслини не е ужасно фатално...
4. напиши поне какви са хранителните стойности на това бурканче наречено Лютивка. Лично аз за първи път го чувам.

_C

02.09.06
19:59

fitday за съжаление не пише никъде хранителните стойности но ще погледна на някой други и утре ще ги постна.

02.09.06
23:28

[quote author=“Everything”]3 - за мен лично - нестават маслините за НВД, защото са мазни - а и нали трябва да изключиш мазнините до минимума.

Я вземи прочети какви и колко мазнини ти осигуряват и тогава давай акъл на другите.

_C

03.09.06
00:08

[quote author=“emzo”][quote author=“Everything”]3 - за мен лично - нестават маслините за НВД, защото са мазни - а и нали трябва да изключиш мазнините до минимума.

Я вземи прочети какви и колко мазнини ти осигуряват и тогава давай акъл на другите.

това emzo какво означава че стават ли?!

03.09.06
01:27

емзо, това че ти приемаш мазнини неозначава че и другите трябва.
аз лично когато съм на нвд не си и позволявам и грам мазнина - доколкото е възможно.
Всеки според нуждите си!

03.09.06
09:53

Запознай се по-отблизо с НВД и тогава давай съвети :evil:
@_Carlito_ - спокойно можеш да добавиш маслини в режима си, просто едно на ум да имаш, че 1гр. мазнини = 9кал. :wink:

_C

03.09.06
10:51

emzo аз питах за лютивката дали може да се добавя за съжаление не мога да постна точно сега какви са хранителните стойности защото не ги знам но като ги разбера веднага ще ги постна тук да си кажете мнението.Иначе аз говоря за тези бурканчета на Олинеза има ги и на други фирми на който пише лютивка но други пък пише лютив сос.

03.09.06
11:13

[quote author=“Everything”]емзо, това че ти приемаш мазнини неозначава че и другите трябва.
аз лично когато съм на нвд не си и позволявам и грам мазнина - доколкото е възможно.
Всеки според нуждите си!

Еха :) и как си набавяш калориите ?!? Като няма мазнини, въглехидратите са да кажем 70гр. И какво остава 2000калории от къде ?!? от 500гр белтъци ли  :lol:  или си на диета като жените колкото по-малко толкова по-добре  :lol:

04.09.06
14:42

x_3_mar, ти небери грижа аз как си набавям калориите, тва си е лично моя раота ок ?

04.09.06
17:19

[quote author=“Everything”]x_3_mar, ти небери грижа аз как си набавям калориите, тва си е лично моя раота ок ?

Твоята диета не ме интересува! Човека е на НВД. Можеше да му кажеш кое е правилно да се прави на НВД. А спирането на мазнините и въглехидратите определено не е от правилните решения... Виж за твоята диета може и да е

04.09.06
17:26

Никаде несам писал, че трябва да се спират въглехидратите.

04.09.06
17:38

[quote author=“Everything”]Никаде несам писал, че трябва да се спират въглехидратите.

А аз някъде да съм писал че си казал такова нещо? Колкото до спирането на мазнините ето:

Има достатъчно на брой публикации в литературата, които третират въпроса за метаболитното предимство и авторите са обобщили резултатите от тези публикации, като са показали, че нисковъглехидратните диети могат да доведат до по-голямо намаляване на телесното тегло, отколкото изокалоричните диети, в които мазнините са сведени до минимум.

Цитат от http://www.bb-team.org

04.09.06
18:16

Всеки сам решава как да отслабне.
Това е просто мое мнение, все пак затова е форум, всеки да изкаже своето мнение!

04.09.06
19:03

[quote author=“Everything”]Всеки сам решава как да отслабне.
Това е просто мое мнение, все пак затова е форум, всеки да изкаже своето мнение!

Искам да ти кажа,че при НВД се приемат мазнини и това е основния источник на енергия,разбира се ненаситени...
А неприемането на мазнини и ядянето само на месо и зеленчуци и въглехидрати до 0,9 гр/телесно тегло се нарича кетонна диета...
Явно нещо си объркал понятията.

_C

04.09.06
19:09

добре ето какво съдържа тази лютивка дето ви говоря погледнете тук и кажете дали става при НВД:

http://www.olinezza.com/bg/products/apetitizers.html

П.С.Лютивката се намира по надолу в таблицата.Може също да кажете дали някой от лютениците стават при НВД.

FI

04.09.06
21:10

Аз от това разбах само че съдържа:

Калоричност: 100г – 93 Кcal

Нищо не пише за въглехидрати, мазнини и белтъци...

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1