28.09.04
22:19
Ко ша ми кайете за бебешката каша!Чулсам че мн. се качвало от нея-сепак имало много витамини,белтачини , и др щоротйи , е нали е за децата-да растат.Седователно тр. да си я бива а?
:wink: Моля ако някои е пробвал да се похвали и да кае ко стажа от нея и за ки кинти?
Благодаряви преджарително! :D :D
28.09.04
23:11
Еми пробвал съм, вкусна е, ама е все едно ям нищо!! Просто избивам кочината от глад и след 1-2 часа така или иначе ям нещо друго :)
28.09.04
23:16
Еми каи ко садаржа?Кви пари и за колко вр. кара6? :wink:
Все пак мерси за отгожора! :D
Аз по едно време много обичах да си хапвам бананова бебешка каша, и много си я биваше (особено с натурален сок от банан :D ), но тогава още не тренирах, та не съм обръщал внимание на съдържанието. Какво съдържа бебешката каша пише на опаковката, като си зависи от фирмата производител. И цената зависи от това, а доколкото ми е извистно хич не е евтина - те бебетата малко ядат ама ти едва ле ще минеш с тяхната дажба :wink: . Най-добре иди в някой добре зареден супермаркет и виж как е. Запали ме по темата, но на близо няма отворен магазин та да ида, обаче утре съм на проверка :)
29.09.04
00:20
Е и аз така!мерси :D
Ако някой мое да кументира не6то да заповяда! 8)
Не че сьм я ял,ама доколкото знам,по-старата генерация културисти са се изградили с нея,по причина че е абсолютно чиста от разни консерванти и тем подобни и освен това има страшно много хранителни вещества които се използват в диетите :wink:
29.09.04
10:41
Е точно но какво ще ми кажете за използването и днес -да ли си заслужава повече от някои балгарски фирми-няма да спомена кои вие си ги знаете! :D
Е тамън се връщам от супера (”ВМВ” Дианабад) и ето какво имаше там :
Българските бебешки кашички бяха на “Слънчо”, всички са с 11 витамина (пише го на опаковката) и са в опаковки от по 200г. Видовете са кайсиево-ябълкова, кайсиева, ябълкова, зърнин, прасковена, бананова и бананово-ябълкова. Състава в различните видове кашички е приблизително еднакъв, но варира в следните граници (грубо) :
протеини - 12г до 14,5г
въглехидрати - 65г до 70г
мазнини - 9г до 11г
Цените са 2,02лв за пакет, с изключение на банановата - 2,48лв. и бананово-ябълковата - 2,28лв.
Съставките са различни за отделните видове, но като цяло се споменават : пшенично, овесено и оризово брашно, царевично нишесте, както и пълномаслено сухо мляко.
Имаше и продукти на Nestle но и те бяха на същото положение, освен цените де :D - от 3,75 до 5,07лв.
Ами килото излиза по около 10лв. Сигурно са с добро качество, нали все пак за бебета ги правят. Като гледам от какво са произведени, повечето въглехидрати са сравнително бързи. Повечето протеин е растителен, освен този от сухото мляко. Има достатъчно мазнини (10г на 100г продукт средно), но предполатам са повечето ненаситени.
Ами това е, дали си заслужава - предполагам да, но не мога да кажа със сигурност. Поне от време на време няма да навреди да се включва в храненето, даже ще е добре.
29.09.04
20:35
О браво на теб! :D Че аз днес нямах време и немойех да ида кадето и да било но сигорно от прочетеното от др. седмица сам на бебешка ка6а ще пробвам да видя резолтата!
Мерси за инфото! :D бива си я!-според мен.оки Мерси! :D :D
Абе хора няма ли да ви излезе скъпичко с тази бебешка храна. Трябва големи количества от това за да набавяш белтъци. Този сухият “витабел” - соята де. Ами че тя струва 1.10 лв, а е 50% белтък и разфасовката е 200 гр. Помислете върху това
30.09.04
16:07
енергииното съдържание малко множко ми се струва-на 10г сух продукт: 421 kcal / 1760 kJ
http://svishtov.com/sluncho/bg/
Ами хора днес ще проверя и утре ще ви кажа със сигурност, но съм сигурен че белтъка е 50% и разфасофката със сигурност е 200 гр, а съдържанието е за 100 гр. Това все пак е заместител на месото. До утре :)
30.09.04
22:58
Оки кои ко намери да пише 4е като го сметам има сметка!Ми несaм сигорен но orome го сметна около 10лв/кг с садарvанието си бие на гаинер несам сигорен даже и по добро трябва да е!
а и за качеството по им вярвам от колкото на някоя бг. фирма за суплементи-се пак нямат сметка да лажат!
Но до колкото знам и на нутрим гаинарите са по 6-8лв/500гр-или 12-16лв за кг!малко по скаписа и на JC! :D
Относно енергийното съдържание на кашичките, за което пише flufil :
енергииното съдържание малко множко ми се струва-на 100г сух продукт: 421 kcal / 1760 kJ
Грубо като го сметнеш излиза някъде там - протеини 13*4=52kcal, въглехидрати 70*4=280kcal, мазнини 10*9=90, като общо излизат към 422kcal :wink:
Това за което пише Petar че излиза скъпичко, ами прав си е. А и само с кашичките не можеш да се набавиш белтъка, щото въглехидратите стават много (поне за мен). Относно соевият продукт има го на пазара като “Витабел”, но не само! Това което го продават при нас, в супера де :) се казва “Соеви хапки” и е с дистрибутор “Р.И.Груп” ЕТ. Съдържа :
въглехидрати - 28%, мазнини - 1%, протеини - 52%, влага - 8%, целулоза - 3%, минерални вещества - 8%, пише и за витамини :) А, Е, В, В2 и В6. Енергийност на 100г - 300kcal.
Продава се в разфасофки от по 450г на цена 1,51лв. Да не забравяме, че това си е растителен белтък, а не животински!
03.10.04
13:45
Еми това си заслужава!Според мен! :D