03.10.04
22:03
Харесвам бодибилдинга и тренирам от година и половина.Наскоро разбрах,4е които има Варикоцеле на тестиса,не трябва да тренира,за да не се полу4и прогресиа не заболяването!Това представлява разширение на вената на левия тестис.Не искам да спирам тренировките!Какво да правя?Дали има решение за този проблем?
Първо: Всякакви подобни въпроси (засягащи директно здравето) е добре да бъдат поставяни към компетентните лица (т.е. лекарите). Една погрешна препоръка, едно подвеждане и може да ти коства прекалено скъпо.. Моята препоръка е да говориш с лекар по въпроса.
Ако са ти забранили всякакъв вид активен спорт, то и ББ ще е опасно за теб. Ако обаче са ти разрешили да спортуваш (тичане, плуване и т.н.) то можеш да практивкуваш ББ, но в по-лек вариант т.е. по-малко интензивни и по-малко тежки тренировки (никакво правене до отказ и т.е...)
03.10.04
22:43
dringo я кажи на пипане как е това как се разбера дали имаш такова на доктор ли си ходил? То аз кат си пипам мъдетата та лявото се напипва вена пък на дясното не и аз ли го имам ? Пффф не ми стигаше другото па са и болести.До какво може да доведе тая болес импотентност ? :cry:
ЛЕЛЕЛЕ момент отивам да провера дали и аз имам такива работи..............................................ми как така вена.Има вени обаче са и на двете :mrgreen: :mrgreen: Това означава ли,че ми има нещо :| :|
П.П Това е напълно сериозно.Аз в никакъв случай не се подигравам или нещо такова.Ако имате някакъв проблем най-добре отидете при специалист.Това са сериозни работи :idea: :idea:
04.10.04
01:43
Аве, намерихте си и вий повод да си чешете мъдете :)
dringo, човеко, вярно е. То е като разширени вени.
Но малко тренировки без претоварване не е зле. Във всеки случай не фитнес, но аеробика или разните там каланетики...
Изследваха ли те по - подробно? Снимка направиха ли? Имаш ли уголемяване на единия тестис?
Според мен, ако проблемът е сериозен, питай за операция. Питай, защото по - нататък и по лошо може да стане...
Пич имай в предвид че това си е сериозен проблем и то става вьпрос за бьдеще,защото от това нещо може да се получи стерилност.Операцията е абсолютно наложителна и е трае максимум 30 мин.Ако наистина се установило подобно нещо иди в медицинска академия има еди уред който го доказва.Само че му забравих името.АЗ сьм си правил подобно изследване точно заради това ама се оказа че нямам.А иначе и на двата крака сь опериран от вени :cry:
04.10.04
11:23
Мой приятел също беше опериран, без проблеми. Поинтересувай се!