Pre-Load Creatine Complex на Optimum

SI

29.09.04
12:27

купих си Pre-Load Creatine Complex на Optimum

това е кофата с надписа отпред
http://kamasutrabg.hit.bg/baners/kofa-smal.jpg

това е надписа на кофата какво съдържа
http://kamasutrabg.hit.bg/baners/kofa-nadpis.jpg

а за още по любопитните има и снимка от вътре
пише че има и дозираща лъжичка ама още не съм я изкопал
http://kamasutrabg.hit.bg/baners/kofa-in-small.jpg

мисля след тренировка да удрям една доза протеин в залата
(втори вариант е креатин + глутамин + таурин, ама нали си купих креатин комплекс та мисля да карам с протеин)
отделно ще си хапвам добре (с цел качване)
и този Pre-Load Creatine Complex на Optimum мисля да го пия преди тренировка

та ако някой е наясно да каже конкретно за моя случай
как да го взимам
като мисля да тренирам през ден, да разделя на 4 групи, като се има предвид че трудно качвам, а сега точно това ми е целта и няма знаение дали ще трупна и мазнинки, ще чистя чак лятото  8)
сега съм 69 кг.
взимал съм веднъж креатин ако има значение 100гр. но беше преди поне 6 месеца
в ден когато не тренирам да пия ли от това или няма смисъл

29.09.04
12:52

Ами в този тъй наречен “креатинен комплекс” няма нищо комплексно :) Просто са го направили удобно за приемане, т.е. за по-добро усвояване (визирам наличието на въглехидрати) Е има и някой малки екстри, НО.. трябва да си разбрал, че повечето продукти се запълват от разни “страхотни” неща (които наистина са хубави, но са в безобразно малки количества и се използват само за реклама, че продукта ги съдържа, без реално да можеш да извлечеш полза от тях - заради малкото им количество). Друго нещо което ми прави впечатление е виоската доза на креатин (6гр), което е много - изводите които мога да направя от тук са: или искат да го изразходиш много бързо (поддържащата доза е достатъчна да бъде 2-3гр на ден) или просто креатина които ползват е с ниско качество и да “функционира” лошо (това последното трябва да се вземе с известно предубеждение, тъй като Оптимум са сериозна фирма)...
Сега за използването: направи си един едноседмичен зареждащ период от не повече от 10-12гр(става дума за креатина, т.е в твоят случай по 94гр “прах”) на ден.. и след това поддържай с по 6гр на ден (според етикета... макар, че отбелязах моето мнение по-горе). Всеки ден се пие, дори в ден без тренировка, тъй като от креатина има полза най-вече при възтановяването. Сега ако тренираш по 1-2 пъти седмично, малко се съмнявам от ползата да го пиеш нон-стоп и до известна степен компрометираш ефекта от използването му, но ако тренираш често, ще е добре всеки ден да го пиеш.

SI

29.09.04
17:00

на опаковката пише че за зареждане предлагат 4-5 дози тоест 200-250 гр прах
а за поддържане 1-2 тоест 50-100 гр.
естествено това може да е за огромни бабалари

на мен ми е интересно и друго
кога да го пия
преди ядене / след ядене
преди тренировка / след тренировка
преди лягане дали има смисъл
и т.н.

а и тия 6 грама на един път ако ги пия усвояват ли се

29.09.04
18:30

Тия не са наред.. зареждащи дози от по 30гр креатин и поддържащи по 12гр.... ужас и безумие..
Както и да е.. ти ако пиеш по-една доза, то е добре след тренировката.. ако са две.. няколко часа преди тренировка да е другата, но на гладно.. (ако е кофти креатина, може да те заболи стомах, но при всички положения за по-добре усвояване на празен стомах) :)

SI

29.09.04
22:32

perlsite то и на сайта бб-теам.орг пак така пише

“през които се вземат 20-30 грама на ден, най-добре с вода или плодов сок. След това започва вторият етап. През него се вземат 5 - 10”

тея от оптимум са дали максимума от това
предполагам че ако се разровя повече все до тия цифри ще стигна
ти защо си толкова против

29.09.04
23:47

Защото (а и не само) пичовете от Weider пишат 10гр зареждащ и 2гр подържащ. Това да пиеш 30гр (3 пъти повече) и 12гр (6 пъти повече) е живо тровене, от което няма да спечелиш нищо..
А това което пише на bb-team съм сигурен, че е неволна грешка и ще си го коригират в най-скоро време :wink:
Много пъти съм казвал: тялото си е ваше, а и страстта към мазохизъм също!

SI

30.09.04
10:18

аз не виждам смисъл да пишат повече че ми трябва
защото сега пише че в кофата има 19 дози (6 гр. креатин) по 2 на ден ще свърша кофата за 10 дни
ако напишат че има 19 дози (по 6 гр. креатин) по 1 на ден ще свърша кофата за 19 дни
и като сравня това с написаното на кофа на конкуренцията
за тях е по-добре да си мисля че от тяхното ми трябва по-малко
ама знам ли :shock:

30.09.04
13:05

Няма да споря с теб  8)

SI

30.09.04
13:28

гледам че друг няма да ми даде съвет
реших като тренирам да удрям веднага след това креатин+глутамин+таурин още в залата
а в почивния ден от този креатин комплекс по една доза
ако някой измисли нещо по-добро да пише

От този креатин мой приятел вдигна 10 кг за два месеца при това чиста мускулна маса и без никакви други добавки !!!

Е това споре теб може ли да бъде редовен суплемент? да качва по 170 грама чиста мускулна маса всеки божи ден?
Кой знае какво има вътре. Не ще да е само креатин обаче, мисля аз...

01.10.04
19:12

От всичко друго е но не и от креатина :)

SI

01.10.04
19:29

за креатин комплекса ли говорите или за креатин+глутамин+таурин

Ами като се има в предивд че тази фирма спонсорира мишки като господин Рони Кулман и като се има в предвид, че тази фирма спонсорира мизерни спортни приояви като Олимпия.Като се има в предив, че нейни няколко реклами има в списание като Флекс,като се има в предив, че това е фирма влагаща милиони долари в научни разработки  и най вече като знаем, че мускулна маса се прави с храна която явно някой НЕ поема.Дааа защо да не се правят 170гр на ден от креатин ?!?!?!???

01.10.04
23:40

Kulturista без да те обиждам, но познанията ти в тази област са доста скромни щом очакваш от креатина да качваш по 5 кг на месец (и за 2 месеца 10)... защо ли изобщо ти отговарям и аз се чудя...

02.10.04
10:32

а колко струва това удоволствие и грамажа естествено :D

SI

02.10.04
11:51

40 лева 909 грама в залата която аз тренирам
но май ги дават на цени по каталог
т.е. без надценка
това е за креатин комплекса дето съм пуснал снимки

Културиста, не те атакувам и според мен ме разбираш грешно, но когато съединението се казва Н2О, няма значение, коя фирма го прави. От това, че фирмата е реномирана и спонсорира Ганю Патерицата или Бойко Културиста, молекулите водород няма да станат повече.
И като пиеш Н2О - ще е мокро. Ако е солено или пък щипе или разяжда зъбите; еми следва въпроса - “Бе това вода ли е?”
Щото 200 грама чисто тегло мускул горница на ден май е ефект, недостижим и за някои стероиди.... Това със сигурност като ставаш сутринта и като лягаш вечерта, ако си попипваш гърдите или краката, ще го усетиш.
И така - всеки ден!!!!!

SI

02.10.04
15:37

абе мани
ама ей сега си погледнах гърба в огледалото
и ми се видя по-обемен
а първата тренировка за гръб след почивката ще ми е днес, към 18 часа
ако не си внушавам очаквайте догодина мистър олимпия да е бял  :twisted:

Izwinqwaj perlsite shefe praw si malki sa mi poznaniqta po temata.Dobre e da znaesh che muskuli ne se prawqt ot prahcheta razni (edin nerazbirasht da ti kaje :)).Oswen towa za podobno kachwane trqbwa da imash seriozna osnowa lichno sym wijdal kak systezatel kachwa 10 kg samo ot woda towa ochudwa li te ?A towa che procedurata trae chasowe ochudwa li te ?Sigurno sym glupaw no sym go wijdal s dwete si ochi.Wijdal sym i mnogo drugi neshta za kojto i predstawa nqmash.Ama otgowarqj mi de kakwo shte prawq bez bezcennite ti syweti.Dzwer napisal si “няма значение, коя фирма го прави.” iskash da kajesh che kreatina na oprimum i kreatina na biogejm sa ednakwi poneje i dwata sa prosto kreatin i imat ednakwa himichna formula ?!?!?To i wodata po sweta e s formula H2O nawsqkyde ama e s drugi razlichni neshta kojto precakwat pejzava.Powtarqm za podobno kachwane trqbwa zdrawa osnowa.Imam predwid mnogo muskulna masa i kletki kojto sa prazni.W tqh nqma kreatin glutamin dori nqma optimalni kolichestwa kryw te sa izcherpani i na glikogen.Kato zapochne chowek sys silna osnowa daaa kachwa neweroqtno mnogo.Poznawam systezateli kojto sled systezanie wdigat mnooogo kilogrami samo za chasowe !!!!Ne po 200 grama na den a mnogo poweche, no kakto i da e ne mi wqrwajte washa si rabota:)).

Blagodarq za wnimanieto

03.10.04
12:08

Вода ДА, но не и мускулна (белтъчна) маса. Вода може да се задържа и много лесно да се губи за часове (както правят състезателите за да влезнат в дадена категория) и след като са измерени връщат много бързо загубената вода за да са във форма. Но това което пишеш е просто оправдание за безумното твърдение - 10кг за 2 месеца.. сори, но тук никой не тренира ББ за да качва вода, всички тук си говорим за правене на качествена мускулна маса! А като си толкова компетентен.. върви да даваш безценни съвети на професионалните спортисти, за което сигурно ще ти и плащат :lol:

eto ti edin profesionalen sywet:
http://bb-team.org/articles/000026.php
i ajde ot men da mine da ne chetesh cqloto po skoro procheti samo

Смятам, че науката в областта на хранителните добавки напредва много бързо. Така необходимостта от стероиди минава на заден план за сериозните спортисти. В този смисъл аз не виждам сериозна причина за посветения състезател да прибегне в подготовката си до помощта на допинг препаратите.

Eto za towa na men mi platiha nawremeto, no towa e druga tema.Btw situaciqta koqto si opisal waji ne samo za woda, a i za kreatin glutamin glikogen i t.n. neshta koito ne dawat wodnist wid, no nqma nujda pak da obqsnqwam.
Blagodarq za wnimanieto.

Не. Не искам да кажа, че няма разлика между фирмите. Точно това те питам и аз, Културист, според теб това креатин ли е, защото не може да е просто креатин това, което превръща човек в космическа ракета. Разлики явно има. Аз не се съмнявам в думите ти, ами точно това те питам: това според теб чист креатин ли е било. Ако не е било, явно от примесите идва разликата. Ама какви примеси?
10 кг само от вода може да качи само някой за до следващото ходене до тоалетна; друго е да качи 10 кг. чиста маса....
Функцията на креатина не е да се натрупва в клетките; грешиш. Неговата функция е енергийна - ресинтез на АТФ и качването е по - скоро вторичен ефект.
При такъв вторичен къв ли е бил първичния. Браткоо. Тоя ако се изп*рди, ше издуха тоалетната чиния....

SI

04.10.04
21:49

четвъртък - 69
събота - 70
понеделник - 71
дано да съм жив до сряда

05.10.04
21:19

тва по 1 кило на ден :D
утре отивам и си купувам 1 кофа и си я исипвам в устата и стаам животно :D

SI

05.10.04
21:37

по едно кило на ден, ама ако няма петък и неделя :lol:

05.10.04
21:41

e чи ко :D
ама айде ако не ти е проблем си напиши хранителната програма
и да разбирам ли че си доволен и си заслужава
тая кофа за колко време стига?!

SI

06.10.04
09:51

нямам хранителна програма
както се разбра вече трудно качвам
и единственото което гледам е да ям 4 пъти на ден (ако до 20:00 съм ял само 3 пъти, ям и веднъж преди лягане)
колкото и каквото успея да набутам в устата
има 19 дози, в една доза има 6 грама креатин
както вече писах
“на опаковката пише че за зареждане предлагат 4-5 дози тоест 200-250 гр прах
а за поддържане 1-2 тоест 50-100 гр. “
обаче аз карам по 1 на ден, ако не и по-малко
значи ще изкарам 20-25 дни
поне засега ми се струва, че има ефект
ама е рано да се каже
а и може да е от това, че пак започнах да тренирам или че увеличих яденето
или заради всичко заедно
ама ако качвам така ще си купя още една кофа
а и не е трудно за пиене като протеин примерно

shte se setish sega wsichki shte kajat che si super himik i zatowa kachwash kilogrami, a az shte umiram ot smqh zad kompa :))

Кирилица....
vanisher

24.10.04
20:16

Аз пия на “JC”  Креатин и да ви кажа още не усещам ефекта пия го от седмица кога 6те започне действието му вземам и високобелтъчен протеин пак на “JC” тренирам триразово и доста аеробика
Храня се предимно с високобелтъчни храни
Кажете ми какво да очаквам      БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО !!! :roll:

SI

12.11.04
15:14

73
обаче не пия него, а протеинче само след тренировка

06.01.08
23:49

Абе на много места чета такива изстрелващи мнения конкретно за този креатин. Аз сега си взех обикновения креатин монохидрат на Оптимум и тези дни го почвам. Следващия път ще си взема този комплекс,да го видим

MO

08.01.08
17:46

Абе ти вобще виждаш ли че тая тема е отпреди 4 години?

13.01.08
09:37

Какво като е от преди 4 години,ако не знаеш тази добавка си съществува и днес

14.01.08
11:46

От креатина на Оптимум ще си много доволен. Аз го пробвах миналата година и резултата беше доста добър. Е вярно е че бая се подуваш ама си заслужава :) Успех

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1