Проблеми със съня

03.09.06
21:05

От доста време не мога да се наспивам като хората - спя по 10-12 часа и се чувствам супер пребит. А ако се опитам да стана по-рано - не мога, имам чувството че съм спал 3 часа(а всъщност са 8 ). И това се отразява много зле на прогреса ми в тренировките :(
Единственото ми натоварване е фитнеса.
И тъй като често ходех по дискотеки и купони това лято, режимът ми се измени и не мога да си лягам по-късно от 4, после спя по цял ден :?

Някакви съвети?

03.09.06
21:13

[quote author=“Mayhem”]От доста време не мога да се наспивам като хората - спя по 10-12 часа и се чувствам супер пребит. А ако се опитам да стана по-рано - не мога, имам чувството че съм спал 3 часа(а всъщност са 8 ). И това се отразява много зле на прогреса ми в тренировките :(
Единственото ми натоварване е фитнеса.
И тъй като често ходех по дискотеки и купони това лято, режимът ми се измени и не мога да си лягам по-късно от 4, после спя по цял ден :?

Някакви съвети?

Лягай в 11 ставай в 7.30. Яж 5 пъти на ден равномерно.

Ако до 7 дена нямаш подобрение, отивай при лекар и си прави изследване.

Ама не виждам защо правиш тема, щом като сам си казваш, че е от ходене по заведения и т.н...

03.09.06
21:19

Е споко...малко по малко ще влезеш в нормален ритъм...и се изморявай повече, освен фитнес джиткай баскет или футбол та да си скапан.

BA

03.09.06
21:53

Когато спите твьрде дьлго,според учените пресищате нощната почивка с тип сьн,при който бьрзо и за кратко движите затворените си очи(БДО -бьрзо движение на очите)Тогава сьнувате,но това трае средно 15 минути,след което изпадате в друг тип сьн-без движение на очите,траещ 90 минути.Двата типа сьн се редуват,като по време на сьня с БДО и фаза 3 и 4 от другия сьн се отделя хормона на растежа-лошото е че когато този тип сьн доминира,спомага за развитието на депресия и умора
Затова сьветьт на учените е постоянство-ако ставате всеки ден в 6 сутринта,намалявате типа сьн БДО и така подтискате депресията

Би трябвало да влезеш в ритъм. Бях в подобно положение, но като почнах работа и стана всичко по часовник. Лягам в 11, ставам в 7, ям по 3 пъти на ден и пак се завърта.

04.09.06
11:15

“изцеждаи”  се до краи в залата и ставаи рано така ще се чустваш уморен и по лесно ше запиваш. И аз бех така но вече максимум 1и нещо съм отвлекъл плувката

NI

04.09.06
13:29

Умората му е майката,ако не се чувставаш достатъчно изморен,не можеш да заспиш лесно,пък и има много други фактори,ако си неспокоен тип човек и така нататъка това също влия на съня ти

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1