01.09.06
11:22
незнам дали няма да ви се стори смешна тема,но бих искала да знам кои храни могат да засилят мозъчната ми актовност-всмисал запаменяване,съсредоточаване при режим на НВД.
ако не се лъжа четох,че въглехидратите са важни относно това,знам и за ядките,че уж помагат...
питам за тези храни,тъй като в момента уча за изпити.....знаете как е като нищо не ти влиза в главата :lol:
еее,с изключение на въглехидратите ,кое може да помогне?
Искрено се надявам да не ме включите към бисерите във форума...признавам,че темата е леко тъпа :roll:
01.09.06
11:25
ми ядки
аз за тва се сещам
01.09.06
12:31
ЯДКИ&МЕД :idea:
01.09.06
12:34
мед не е ок за НВД
01.09.06
12:38
[quote author=“cranberrry”]мед не е ок за НВД
Аа сори аз не се съобразявам с въглехидрати, но попринцип точно въгехидратите захранват мозъка, а иначе казват че едно Ред Булче помага преди изпит( има и без захар)
01.09.06
13:08
Риба.
01.09.06
13:28
Чушки - червени. Влияят положително на концентрацията и мозъчната дейност!
Направо сурови се консумират, иначе терм. обработка убива почти всичко полезно в тях.
01.09.06
13:47
аз знам за кафето че засилва мозъчната дейност
01.09.06
13:48
Фъстъци :wink:
01.09.06
14:25
кафето преди изпит и въобще по време на сесия не ми влияе на мен, освен това яко разтреперва
риба, да, за това не се бях сетила, мисля, че по-тлъстите риби
въгл дават енергия за кратко и не засищат
евентуално малко хляб - черен
01.09.06
14:40
Глупости глупости такива неща не съществуват това зависи от интелигентноста на човек няма такива какво да ям за да стана по умен или пък по съсредоточен виж има упражнения който можеш да правиш(IQ-тестове).
01.09.06
15:05
хахахаа,еееее не съм тъпа де :wink: просто ,защото сега не ям въглехидрати и ми беше интересно как си подсиля съсредоточеността,щото ми е все умаляло и като залегна да уча и заспивам(голям смях) :lol:
значи ще похрупам ядки,ще ида за риба и ще си засадя червени чушки:wink: то май не било толко трудно да се поумнее(шегичка)
Благодаря за съдействието!
[quote author=“a8n”]Въглехидрати
Те са храната за мозъка.За съжеление няма вълшебно хапче,с което да помниш,не може с фуния да ти се наливат уроците
Май обърках бутоните
01.09.06
21:25
[quote author=“boriana_halvadjieva”]хахахаа,еееее не съм тъпа де :wink: просто ,защото сега не ям въглехидрати и ми беше интересно как си подсиля съсредоточеността,щото ми е все умаляло и като залегна да уча и заспивам(голям смях) :lol:
значи ще похрупам ядки,ще ида за риба и ще си засадя червени чушки:wink: то май не било толко трудно да се поумнее(шегичка)
Благодаря за съдействието!
абе ти с твоето активно спортуване може и мед сутрин да си позволяваш по малко
02.09.06
11:02
медчето си го уважавам,но си го позволявам само по 1до 2 л. с овес. ядки.еее,стига с това,че много спортувам-то ако се успокоявам с това и да взема да се тъпча надали ще постигна нещо :wink:
02.09.06
23:57
не говоря за натъпкване
а за по-стабилно хранене :)
Има някакви хапчета в аптеките с Гинко билоба може с тях да пробваш, защото НВД и сесия са малко противоположни думички :lol:
03.09.06
11:57
аз пиех по едно време витамини центрум, ама после ми казаха, че не били мн добра опция
03.09.06
17:29
като каза Гинко и се сетих,че преди години моята госпожа в училище го пиеше и все беше много замотана :D
голям смях като си припомних...... :P
абе усетих аз,че от тая НВД мозъчето ми нещо забози :wink: няма каде да иде-като го тъпча цял ден с инфо и ще се предаде!еееееййййй,голяма съм майтапчийка :P
-гинко билоба
-жен шен
-бирена мая
-пчелен прашец
-пчелно млечице
-мултивитамини
-червено цвекло
-моркови
-пшеничен зародиш
И нищо от тия няма да ти помогне, ако не се мотивираш сама и не се концентрираш като учиш. :wink:
03.09.06
23:16
Абе ти се пули в учебника и блей пък, ако щеш един тон ядки ,шоколад и мед изяж.Никой не може да ви налее информацията с фуния в главата и не си мисли ,че ако изядеш едно пакетче ядки ще запомниш дадена информация.Трябва да не те мързи просто и да четеш с разбиране.
[quote author=“The Prowler”]Абе ти се пули в учебника и блей пък, ако щеш един тон ядки ,шоколад и мед изяж.Никой не може да ви налее информацията с фуния в главата и не си мисли ,че ако изядеш едно пакетче ядки ще запомниш дадена информация.Трябва да не те мързи просто и да четеш с разбиране.
Именно. :wink:
Забавих да добавя:
- рибено масло
:D
04.09.06
11:49
ехххххххххх...абе да пусна тая тема,това значи,че определено полагам усилия да помня и си мился единствено за това което уча...знам как се учи все пак :!:
пуснах темата иманно защото от НВД определено мисълта ти леко отслабва,поради липсата на въглехидрати(именно те са храните за мозъка)
моля ви,спестете ми “неволните” си намеци ,че това се дължи на малоумие или мързел от моя стана :wink: !
[quote author=“boriana_halvadjieva”]защото от НВД определено мисълта ти леко отслабва,поради липсата на въглехидрати(именно те са храните за мозъка)
Не е точно така.Аз не забелязвам разлика.Само си спомням на 9 Януари като почнах НВД първите 3 дни бях като парцал, никаква енергия, но точно тогава учех за един изпит.Така, че зависи от организма.Сега като вдигам от 1-2 седмици вългехидратите не усещам приливи на енергия, но пък съм на 150гр дневно.
04.09.06
14:20
да ти кажа и аз усетих отначало голяма умора и затова пуснах темата...от няколко дни обаче май взех да се оправям.било е от рязката промяна на вида на храната,но постепенно преминава...
Oт това трябва да е.Аз много рязко намалих въглехидратите тогава и това си каза думата.Трябваше постепенно.
[quote author=“boriana_halvadjieva”]незнам дали няма да ви се стори смешна тема,но бих искала да знам кои храни могат да засилят мозъчната ми актовност-всмисал запаменяване,съсредоточаване при режим на НВД.
ако не се лъжа четох,че въглехидратите са важни относно това,знам и за ядките,че уж помагат...
питам за тези храни,тъй като в момента уча за изпити.....знаете как е като нищо не ти влиза в главата :lol:
еее,с изключение на въглехидратите ,кое може да помогне?
Искрено се надявам да не ме включите към бисерите във форума...признавам,че темата е леко тъпа :roll:
Пирамем и Гинко Билоба (има ги във всяка аптека и подобряват кръвообращението). само че когато аз ги взимах за една сесия, ме скъсаха на 2 изпита, така че не знам доколко помагат :wink:
[quote author=“boriana_halvadjieva”]ехххххххххх...абе да пусна тая тема,това значи,че определено полагам усилия да помня и си мился единствено за това което уча...знам как се учи все пак :!:
пуснах темата иманно защото от НВД определено мисълта ти леко отслабва,поради липсата на въглехидрати(именно те са храните за мозъка)
моля ви,спестете ми “неволните” си намеци ,че това се дължи на малоумие или мързел от моя стана :wink: !
И аз си мислех така, преди да ми се налага да уча наистина много, като сложност, обем и доза простотия от страна на преподаващите учители материал. Да се научиш да учиш е много трудно нещо и се осавършенства с времето, както всяко друго нещо.
П.П. Това не е намек, просто споделям опит и няма за цел да те атакува! :?
08.09.06
12:24
ех , и аз ся почвам да уча за изпит , как ме мързи просто , ама нема , трябва да се стегна , за сега е най-важен цел , ако нямаш сила мани диета тогава , ама пак си тренирай , просто се храни добре за да имаш сила и за учене
Мила, аз бях в подобно положение преди няколко месеца. Експресно трябваше да си набутам в главата информация, която нормално ми трябваше 3 пъти повече време да я усвоя... и ето какво ми помогна на мен:
1. кафе
2. ядки,ядки,ядки !
3. шоколад
малко отклонение - аз буквално се тъпчех с шоколад и орехи, но не качих и грам ! Напротив - отслабнах. Но аз това го отдавам на ОГРОМНОТО умствено напрежение, под което се намирах. След като ми мина изпита, спрях тези храни и нищо не съм качила.
4. ” Ментат” - това са хапчета, евтини са :wink: мисля, че ще има ефект
5. ЗЕЛЕН И ЧЕРЕН ЧАЙ ! заместители на кафето, като ти дойте в повече или ти писне.
6. пий много вода. необходима ти е повече, отколкото си представяш :) освен всичко друго спомага за доброто функциониране на мозъка ти.
7. сядаш си на д-то и залягаш здраво. :)
Успех