04.12.05
05:26
Здравейте , скоро попаднах на някаква билка на капсули с името Женшен или нещо от сорта,производство на фирма за витамини е и пише че влияе за покачването на тестостерона ....някои пил ли е подобно нещо , има ли ефект? и няма ли някакви странични ефекти от него , смисъл спиране на растежа , защото сам на 18 години и все пак покачва тестостерона ... иначе имам година и половина стаж в залата 1.79 висок 86 кг тежък дясна ръка 41… та интересно ми е има ли смисъл на 18 години да зимам тази билка при положение че се предполага че нивото на тестостерона е високо зарди възраста , и какви са страничните ефекти които мога да очаквам , предварително ме извинете ако е говорено по тази тема и за невежеството ми
Добре дошъл във форума Пиши на кирилица, спазва правилата, поста Ви бе реведен от мен
DJGorgio-Astor
Лично аз вярвам в трибулус може и тая билка да помага но трибестана е сигурен и покачва с около 30 % тестостерона натурално
Женшенът е една от билките, познати с генеричното наименование “адаптогени”. Използва се в китайската медицина от 2000 години и е един от най-добрите и известни “тоници” - повдига настроението, увеличава енергията, помага за по-лесно адаптиране към стресорите, засилва имунната система, подобрява концентрацията, в добавка осигурява и антиоксидантна защита.
Освен традиционния женшен, наричан още азиатски, корейски и китайски, има АМЕРИКАНСКИ И СИБИРСКИ варианти, които са само далечни роднини на класическия /не че те не вършат работа, но са различни/.
Дали ще използваш женшен, зависи само от теб, състоянието и нуждите ти, нищо не ти пречи да опиташ за да разбереш как се чувстваш.
Подобно на другите адаптогени, женшенът влияе директно и индиректно на ред хормони /вкл. тестостерона, но не в главозамайваща степен/ и невротрансмитори /допамин, серотонин, GABA и т.н./
Вземай го сутрин за да избегнеш проблеми със съня, може да се наложи да ограничиш кафето за да избегнеш прекалена стимулация.
Много важно е да знаеш, че женшенът е скъп продукт, и евтините варианти обикновено не са никак ефективни, защото липсват /или поне са в ограничено количество/ активните съставки. Качествения женшенов продукт би трябвало да е стандартизиран на 7% по женшеноиди /активния компонент/. УСПЕХ :D
а някой може ли да ми каже приблизително на какви цени мога да си го набавя?
аз предполагам че е безопасен защото още на 10 години ми предписаха да пия тея капсули за да ми се повиши апетита!