Българската История

Темата е заключена.
QK

01.10.05
17:51

Понеже сега е модерно да казваш,че 2007 ще ни приемат в Европейския съюз,та дори и изказвания от рода на Ще влезем най-после в Европа искам да кажа някои работи,на които тия силни държави,които се бият в гърдите че са велики сили,не искат да знаят.
1.България е вече 1324 години в Европа,доста преди създаването на някои “велики сили”.
2.България има най-яката армия в света,несравнима с никоя друга,предполагам знаете,историята за превземането на Одрин - Одринската крепост,когато в същото време германците казват,че нито една армия на света не може да я превземе,тогава света и много по-рано разбират,че българина е доста по-голям патриот и велик войн от всички останали.Някой ни мислят за животни понеже и прабългарите и траките са били малко зле в отношение на науки и т.н.,но въпреки това прабългарите са били невиждани занаятчии.Траките са били много шантави воини,на които в бой за нищо не им пука освен да размажат противника и с времето съвсем са изкубали чувството страх от себе си,затова са били най-добрите войни.
3.България е единствената държава на планетата Земя,която в граничи със своя територия,заради разделения и т.н. държавата ни е кажи речи на половина по територия.
4.България е единсвената държава в света,която се е била със всички заобикалящи я съседни страни едновременно,даже и с морето :D .
5.България е единствената държава в света стигне на 30 км.(мисля че беше) от константинопол( па ако ги бяха изнесли тия сега да сме на три континента).
6.България е единствената държава,която е водила най-много битки на света за територии и други.
7.България е единствената държава в света,която първа се сеща че с тия самолети,като летиш,вместо да държиш домати в ръцете си,може да са лимонки и бомби,или иначе казано ние сме майката и бащата на бомбандировачите.
8.Българин има пръст в създаването на атомната бомба.(ма да ви кажа кой е немога)
9.Българин измисля компютъра.
10.България има най-красивите жени в света и природа(по местности на квадратен километър).

И най-важното - българския народ има воля,която никой друг народ в света няма.нито една друга нация в света не е устояла на 500 години робство,като това и не е първото робство и от двете е успяла да се освободи.
България има най-страшната и мощна армия в света и има толкова военни успехи че повече велики сили могат да мълчат с наведени глави.
Та тия на мен ще ми казват че ще ни приемат в Европа,абе що не им е—пу——- ма—- !
Не казвам че трябва да се превъзнасяме и да казваме че сме по-умни или еди какво си ама и тия ни мислят за некакви обитаци.

Само си представете АКО България не е била по никое робство каква сила щеше да е сега.Сигурен съм че както е била на три морета,така е можела да стигне три континента,щото незнам коя година армията ни стига на 30 километра от Константинопол(града мечта) и по пътя си изтрепва толко народ колкото в още 3 войни,та ако константинопол беше капитулирал тогава,цялата импрерия става БГ :D .абе нещо невиждано щеше да е.Затова нека да не ни пренебрегват щото просто трябват да попрочетат някой работи.А на управляващите в момента мога само да им кажа че с всеки изминал ден доказват на света,как едни напълно некомпетентни корумпирани “дейци” могат да потъпкват народ за 100 други,казвам ви че ако можеше да избия всичките депутати от един път нямаше да се замислям,тия крадци мрасни,подли,ако знаете че всеки един от тия има по няколко къщи и хотели на морето и незнам си къде и държат 60 % от фирмите в държавата чрез посредници.да мрът боклуците щото нито един народ на света не заслужава толкова мъки и страдания.Ако знаете Стефан Стамболов може би най-добрия наш народен представител колко пъти се обръща в гроба си на ден заради изметта,която управлява в момента.И още нещо в Америка има 2 партии,а в България има 120 партии да не са и повече,та може ли да сравним колко обирджии има тук и колко там.И как ще вярваме на тия политици като видимо крадат.Абе сегашното положение мога 1 000 000 кусора да му намеря,но нека не се гаврат с този велик народ,защото дедите ни не са загубили живота си за да ни потъпкват сега по този начин от всички страни.Ще ги проклинам тия депутати до 9 коляно,докато мога да говоря.Корупция мрасна. :cry:  :evil:  :evil:

Темата беше редактирана от Стефан Симеонов на 27.02.08 12:04.

01.10.05
18:22

Дам, хубаво изказване! И какво предлагаш да се направи по въпроса? Ам? :)

LA

01.10.05
20:33

Армията е БИЛА непобедима преди мнооого мноооого време!
А извода е ясен,ше праиме партия!

SO

01.10.05
20:45

всяка държава има вътхове и спадове,ние сега сме в спад  :wink:

JI

01.10.05
22:38

лошото е че спада е от около 700 години а няма никви признаци на възход , с тая абсолютно порутена икономика + управляващи

MJ

02.10.05
12:27

това от Волен Сидеров ли го чу?

QK

02.10.05
12:40

то това което мисля си е само една мечта - да се обедини целия народ срещу безобразното управление,да гръмне световната преса че тука правим преврат,и целия свят да видят за какво става въпрос,да дойдат комисии от оон,ес и други организации и да я вземат тая държава в ръце и тия нашите политици умрели да ги пресеят само най-свесните и кадърните.Само един пример ще ви дам - когато се повишат цените на парното във Франция,народа сваля правителството,а не радиаторите си!
Може да сме във криза,но хората могат и помнят кои са били предците им и има доста българи,които за тая държва ще сринат всичко със земята.За едно обединен народ макар и за кратко време мога да дам само един пример :Когато играе България със някоя друга държава във София нека,който може да отиде и да види как целия стадион вика в един глас и произнасят името на най-великата държава в света - България.Когато чуя целия стадион да крещи в един глас казвам ви така зверски настръхвам и е такава яка тръпка,че ми се подкосяват краката от радост да видиш как толкова народ се обединява в едно макар и за малко.

LA

02.10.05
12:47

Ходил си на мач в четвъртък?  : )

QK

02.10.05
12:53

нямах възможност,но много исках да ида да вида народа как откача :twisted:  :D казаха ми само че направо е било ненормална лудница,приятел да си дойде до враца са му били необходими 4 часа,само 3 часа да излезе от София,че е било ад :twisted:

02.10.05
14:38

Ще добавя че ако не сме били под крилото на чичко Сталин (СССР който уважавам) да сме къде къде напред такива като гърция и италия ще ни дишат праха щото сме много по способен народ от тях
Ще направя сравнение След Втората световна война на Австрия е определено от великите сили (Чърчил-Англия,Рузвелт-Сащ,чичо Сталин СССР) да поеме пътя на капитализма , а на България пътя на Социализма вижте къде е “мизерната” Австрия където Хитлер и е Е..л Мамата и я е окрал, и вижте България къде е 100 години назад и 50 в дясно, да не говорим че нашето геогравско положение е 100 пъти по добро от на Австрия нарочно избрах тези 2 страни защото са приблизително еднакви по територия

Ако ако ако ако .... да ама не ...
Ако бяхме превзели константинопол щяхме да сме поне на една пета от теритоята на Европа. Отделно щяхме да сме достатъчно могъщи да спрем османците. А пък ако го нямаше това робство, тия превъзнасяни “велики сили” и Европа щяха да се молят да влязат в България, а не България да се моли да влиза в Европа!

Този народ, това стадо няма нищо общо с предците ни. Малко хора останаха както трябва и те до 30 години може и да ги няма  :cry:

02.10.05
15:34

Около 5-6 точки не са верни.
[quote author=“qk_bik”]
България има най-страшната и мощна армия в света и има толкова военни успехи че повече велики сили могат да мълчат с наведени глави.

Личи си че не си ходил в казарма. А пък и по история майче не си слушал добре.

QK

02.10.05
16:02

какво общо има казармата с историята? :shock: и кое не е от това което съм написал?Абе аз си мисля че по-скоро съм завършил от теб,та си припомни някои работи. :) А армията ни сега няма какво да я коментираме,не съм имал въобще предвид сегашното положение на България.

02.10.05
16:36

[quote author=“manson”]Ако ако ако ако .... да ама не ...
Ако бяхме превзели константинопол щяхме да сме поне на една пета от теритоята на Европа. Отделно щяхме да сме достатъчно могъщи да спрем османците. А пък ако го нямаше това робство, тия превъзнасяни “велики сили” и Европа щяха да се молят да влязат в България, а не България да се моли да влиза в Европа!

Този народ, това стадо няма нищо общо с предците ни. Малко хора останаха както трябва и те до 30 години може и да ги няма  :cry:

Няма значение mansion тия превъзнасяни “велики сили” тогава на срещата в Ялта си разделиха света на кутия цигари дори да бяхме на балканския полуостров съдбата ни на “победени” щеше да е същата.Тази среща трябваше да плати парите на великите сили дето бяха хвърлени на войната

Говорехме при “ако”. Никой нямаше да може да ни бутне, при Световна война всеки щеше да иска да ни е съюзник и щяхме да разбием останалите. Ние щяхме да делим света.

П.П. Всеки път вкарваш по едно “i” в nick-а ми. Тъй не е хубаво.  :P

JI

02.10.05
20:09

мери джейн това си е мое мнение волен сидеров нито го знам нито ме интересува просто замисли се ....

MJ

02.10.05
21:27

говорих на бика:)

02.10.05
23:26

[quote author=“manson”]Говорехме при “ако”. Никой нямаше да може да ни бутне, при Световна война всеки щеше да иска да ни е съюзник и щяхме да разбием останалите. Ние щяхме да делим света.

П.П. Всеки път вкарваш по едно “i” в nick-а ми. Тъй не е хубаво.  :P

Пак нямаше да можем да определяме политиката малки сме погледни СССР колко е голям поледни САЩ ,Англия ясно те са витаги със САЩ дори да не им харесва така че ...

Сори за ника и -то е факт  :)  не знам защо ми е влязло в главата

Ми тя и Автрия е голема колкото България, но е с един от най-високите стандарти в света. Много са факторите, а и колкото да обсъждаме нищо няма да променим, тъй че до тук.(точка)  :)

03.10.05
16:45

[quote author=“manson”]Ми тя и Автрия е голема колкото България, но е с един от най-високите стандарти в света. Много са факторите, а и колкото да обсъждаме нищо няма да променим, тъй че до тук.(точка)  :)

Именно manson (правилно е вече :D ) колкото нас е а стандарта е....  поради причините дето истъкнах в хо горния пост но айде добре спираме

03.10.05
21:35

абе момчета що не я затворите вече тая тема. аз съм патриот човек , ама честно казано не ми се ще да си чеше езика по тези  въпроси тук. малко се скапва настроението . а и каквото било , било . да се гордеем и толкова.трябва да се гледа напред, да не се повтарят историческите грешки , но и да се живее с настоящето , защото славно минало не храни.

Това на djgorgio-ASTOR не го разбрах. Хем да сме били под Сталин, хем да сме били напред. И двете неща са несъвместими. Страните на Запад са богати чисто и просто заради капитализма които не е бил смущаван от разни болни комунистчета. Аз мисля, че сега сме бедняци точно заради 45 години комунизъм. който ни набута в трета глуха и сега се чудим как да влезнем в ЕС като най-бедните от групата. А след 10-ти ако нямаше корумпирани политици можехме да сме на нивото на Чехия или Унгария сега! Така, че не вини демокрацията ако това ти е мисълта!

04.10.05
13:27

[quote author=“delyan”]Това на djgorgio-ASTOR не го разбрах. Хем да сме били под Сталин, хем да сме били напред. И двете неща са несъвместими.

Това пък къде го видя :evil:  нищо не си разбрал
Съвет Прочети го пак и внимателно като почнеш от първия ми пост

SO

04.10.05
15:10

[quote author=“JiVk0”]лошото е че спада е от около 700 години а няма никви признаци на възход , с тая абсолютно порутена икономика + управляващи

имам предвид че преди ПСВ България е била наричана балканското чудо заради икономическият си възход ,обаче по време на ПСВ и двата лагара (Тройния съюз и Антантата) искат БГ да се присъедини към тях.Тогава Антантата е била 3пъти по многобройна и по богата от Тройния съюз и Бг е трябвало да се присъедини към Антантата обаче управлението на страната е било основно Австрииско и затова сме направили грешния избор  :?

04.10.05
16:31

[quote author=“Sourcemag”][quote author=“JiVk0”]лошото е че спада е от около 700 години а няма никви признаци на възход , с тая абсолютно порутена икономика + управляващи

имам предвид че преди ПСВ България е била наричана балканското чудо заради икономическият си възход ,обаче по време на ПСВ и двата лагара (Тройния съюз и Антантата) искат БГ да се присъедини към тях.Тогава Антантата е била 3пъти по многобройна и по богата от Тройния съюз и Бг е трябвало да се присъедини към Антантата обаче управлението на страната е било основно Австрииско и затова сме направили грешния избор  :?

Избора вобще не е бил грешен, моного е лесно да се правият прогнози на вече случили се събития.

SO

04.10.05
18:49

И защо да не е бил грешен?Тогава на стараната на Антантата са Франция(най-богата старана),Англия(с най-много колонии),Русия(най-многобройната),Япония и Америка.Тройният съюз са били само Германия,Австрииската империя,Италия и Османската империя.И цялата война я изнася Германия.

05.10.05
01:40

[quote author=“joropower”]абе момчета що не я затворите вече тая тема. аз съм патриот човек , ама честно казано не ми се ще да си чеше езика по тези  въпроси тук. малко се скапва настроението . а и каквото било , било . да се гордеем и толкова.трябва да се гледа напред, да не се повтарят историческите грешки , но и да се живее с настоящето , защото славно минало не храни.

Напълно съгласен!

09.10.05
21:12

Джорджо пътя на Социализма не е бил толкова лош и оправлението на Тато. От онзи стандарт и като една от първите държави в много неща станахме доста зле. Хубаво гледаш Австрия, но забравяш, че е синоним на Германия, а тоя народ е без коментар, защото има в историята достатъчно. По времето на Тато също е имало тъмен бизнес, но държавата е печелила от него и от другите неща в които сме били даже лидер. Продавали сме оръжие, минавали са наркотици и прочие. Но така се получи, че меда са искали и други и много мутри се наброиха и в момента това е главното на България. А кой ти гледа за развитие на туризъм, земеделие, машиностроене, шоубизнес и прочие и прочие, които неща трябва да хранят България??? Точно ние си окрадохме държавата братле! После народа го окрадаха фирмите след 89 на които се избихме да купуваме боклуците и чуждата продукция. Мейд ин България няма нищо за съжаление, а в момента къщи и парцели от България се продават за джобни пари.
по-здрави

09.10.05
21:18

На Як Бик мога да му кажа, че е леко в неведение по някои въпроси и може да си напълни главата с още много неща по тая тема. Само да прочете книгите на Божидар Димитров и ще ви станат ясни много неща.
по-здрави

09.10.05
22:27

[quote author=“Emil_mlo”]Джорджо пътя на Социализма не е бил толкова лош и оправлението на Тато. От онзи стандарт и като една от първите държави в много неща станахме доста зле. Хубаво гледаш Австрия, но забравяш, че е синоним на Германия, а тоя народ е без коментар, защото има в историята достатъчно. По времето на Тато също е имало тъмен бизнес, но държавата е печелила от него и от другите неща в които сме били даже лидер. Продавали сме оръжие, минавали са наркотици и прочие. Но така се получи, че меда са искали и други и много мутри се наброиха и в момента това е главното на България. А кой ти гледа за развитие на туризъм, земеделие, машиностроене, шоубизнес и прочие и прочие, които неща трябва да хранят България??? Точно ние си окрадохме държавата братле! После народа го окрадаха фирмите след 89 на които се избихме да купуваме боклуците и чуждата продукция. Мейд ин България няма нищо за съжаление, а в момента къщи и парцели от България се продават за джобни пари.
по-здрави

за съжаление всичко което казваш е вярно :cry:  :evil: но аз вярвам че някой ден всичко ще се оправи и държавата ще тръгне нагоре.Дано този ден дойде по скоро

09.10.05
23:42

[quote author=“Emil_mlo”]Джорджо пътя на Социализма не е бил толкова лош и оправлението на Тато. От онзи стандарт и като една от първите държави в много неща станахме доста зле. Хубаво гледаш Австрия, но забравяш, че е синоним на Германия, а тоя народ е без коментар, защото има в историята достатъчно. По времето на Тато също е имало тъмен бизнес, но държавата е печелила от него и от другите неща в които сме били даже лидер. Продавали сме оръжие, минавали са наркотици и прочие. Но така се получи, че меда са искали и други и много мутри се наброиха и в момента това е главното на България. А кой ти гледа за развитие на туризъм, земеделие, машиностроене, шоубизнес и прочие и прочие, които неща трябва да хранят България??? Точно ние си окрадохме държавата братле! После народа го окрадаха фирмите след 89 на които се избихме да купуваме боклуците и чуждата продукция. Мейд ин България няма нищо за съжаление, а в момента къщи и парцели от България се продават за джобни пари.
по-здрави

Дамм ти си отговорил на повечето от въпросите например въпросните отрасли ако не бяха при соц управление (соц е меко казано ДИКТАТУРА) да бяхме къде къде крало се е по всяко време най големия крадец бе Луканов който направи този външен дълг с неговите кражби този агент на КГБ не случайно го отсраниха толкова рано, говори се че той е дал пари на Павлов да стартира Мултито но после на Павлов не му се е давал такъв дял а е бил вече силен по лесно е да се пушне Луканов
Продавали сме оръжие заради шибаната власт соц защо сега не продаваме имам аргументи по всички повдигнати теми но засега ги оставям така

09.10.05
23:55

Било е диктатура и повечето хора бяха боклуци. Но ситуацията сега е много по - лошо. И не само Локанов направиха външният дълг. Много е дълга темата за да я почваме така. Ако фане Дзвер примерно може доста да ти каже, но някой път на питие и ядене.
по-здрави

10.10.05
00:53

Много съм чел за това така че ДЗВЕР-а не мисля че нещо новоможе да ми каже но да го оставим наистина настрани този факт за политиката ни по време на комунистите

CR

06.09.06
01:28

ееей, колко интересно, жалко, че по-рано не съм попаднала на топика, мн добра дискусия
то всичко добре, ама основното нещо, което прецаква БГ е турското робство, пардон “османско владичество” или както там го пишат по учениците. а защо българите го позволяват? защото почват да ламтят за власт и разцепват огромната територия на страната (преди да се появят османците на Балканите) на някакви си владения, които 1 по 2 биват завземани от съседни държави. защо? защото не се намира силна и здрава ръка, някой як владетел, който да им скръцне със зъби на всичките болярчета и н знам си кви и да всява страх. после турско робство - европа се развива, ние се влачим в границите на някаква си саморазяждаща се средновековна империя. когато идва времето на Освободителните движения, ние пак сме последни (след румънци, сърби и т.н., вярно, че в географско отношение сме най-близо до ядрото на империята, ама все пак...) и нищо не зависи от нас, а уж ставаме независими. оттам нататък т.нар. велики сили дърпат конците, водени от своите си интереси. дали антантата или тройния съюз едва ли е имало кой знае какво значение - изнудвали са ни и решението така или иначе не е плод на самостоятелно геостратегическо планиране и прогнозиране. тогава на власт, както и сега, изникват някакви дребни душици, гладни за кинти и власт... с едната разлика, че нашият си Uncle sam в изт.европ. соц ваиант - разбиай 4и4ко сталин - прецаква всичко. ако не беше той, щеше да има една плааавна еволюция, тук таме по някой авторитарен режим тип стамболов = тип костов, кротко що годе демократино развитие, правляващите постепенно щяха да се налапват и да се оттеглят и така... щяхме да сме едн амалка може би богата добре развита държава, член на ЕС с особено важно политическо значение, заради което големите щяха да наливат кинти за икономическо развитие....

ако ако ако ...
абе живи и здрави
ние няма да сме живи да видим една хубава българия, защото трябват поне толкова години колкото е било турското робство плюс соц-а, за да се “оправим”

06.09.06
09:48

точно, cranberrry! това е горчивата истина...

CR

06.09.06
09:52

което от своя страна ме навежда на мисълта, че така сме се разхайтили, че ако не се намери някоя желязна ръчичка, която да всява страх и да сложи нещата по местата им, няма оправия...

ееех, не ми е залиняла мисълта хахаха

QK

06.09.06
12:40

Ами като начало нека съберем 5 кг. C4 за парламента на голямо събрание и да махнем тази сграда защото,като я видя и се сещам само за мафиотите в казината и за едни разигравания с чужди пари,залози на животи и мноооого корупция.МИсля,че идеята е напално основателна и въобще най-доброто,което един човек може да направи от името на народа.Да ще има други след тях,но няколко убииства след това съм сигурен,че за кражби никой няма и да се сеща.

И къв е смисъла?
Темата е пълен чат, боза и политикантстване.
Ако имате какво ново да кажете, кажете. В момента има далеч по - актуални въпроси от това, че “българсакта армия е най  силната в света”.
Ако не...
Заключвам. Можете да си пуснете и по - актуална тема, не да ми събуждате старите спомени за Емо :)

Мнението беше редактирано от Стефан Симеонов на 27.02.08 12:05.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1