Има ли такова нещо шоколадова диета?

PL

06.09.06
12:02

Чух от едно момиче което тренира некви танци , и се е подложила на шоколадова диета яла е само шоколади и е тренирала и мн бързо отслабнала защото шоколада бързо се разграждал или там квот му се вика  :shock:

06.09.06
12:15

[quote author=“Plamkoo”]Чух от едно момиче което тренира некви танци , и се е подложила на шоколадова диета яла е само шоколади и е тренирала и мн бързо отслабнала защото шоколада бързо се разграждал или там квот му се вика  :shock:

Възможно колкото и нереално да звучи.Защото шоколада отделя голямо количество енергия и ако я изразходва тази енергия може и да се получи но ако ядеш шоколади и си седиш у вас пред ТВ-то ще наддадеш кг.. абе трудно има си диети ако искаш да отслабнеш зарежи я тази  :lol:

06.09.06
12:32

Tова ми звучи като пълна глупост като лунната диета в друга тема, обаче шоколада съдържа Chocamine, който пък е мощен стимулант и подтиска апетита.От друга гледна точка самия Chocamine съдържа phenylethylamine, който пък придава приятно чувство (feel good).Това е на теория  :mrgreen: . На практика с толкова захари в шоколада и мазнини ...

06.09.06
15:19

И отгоре на тфа може да ти излезнат ПЪПКИ от толкоз сладко..  :shock:  :shock:  :shock:

06.09.06
15:30

Има ли такова нещо шоколадова диета?

Естествено, колкото и ‘здрависловна отрова в големи дози’ :lol:

06.09.06
16:07

хахаххахахахахах добре го каза  :P   :lol:

06.09.06
17:00

аз тая диета съм я пазила-бях чела за някаква звездна личност дето само с шоколад отслабнала и то бая.и аз си викам -”а сега де ,как ще стане това”и взех че пробвах.много интересен резултат-на ден ядях по 2,3 млечни шоколада(черен не успях да намеря) и чудо :arrow: свалих 1 килограм за 4 дена......не бях очаквала,дори мислих ,че ще напълнея. то напълняването не закъсня-като спрях диетата взех да си ям нормалните храни,обачееееееее се бях пристрастила към шоколада и продължих да си хапвам по-малко заедно с другото.резултата-кила отгоре.
такава е истината за шоколадовата диета :wink: !

06.09.06
17:06

Аз мсиля че какото има някъкв ефект да за бърза  метаболизма ама не ми е ясно кво става с въглехидратите от захарта
може би с диетичен черен шоколад 90% и да има ефект
но краткотраен и  есигурно зада има ефект трябва да се тренира яко
за да хаиш въглехидрата и да остава само ефекта на какаото
ам тога и ММ ще се губи
абе нестава

06.09.06
23:12

И още нещо, от шоколада много хора се опъпчват като корнишони. :)

JI

07.09.06
08:01

значи естествено че е глупост но е възможно
1 подтиска апетита
2 мощен стимулант на серотонина , който ни кара да се чувставме добре и весели .
3 мазнините в шоколада намаляват глике мичния индекс на въглехидратите и самоите въглехидрати са от захар , която колкото и нереално да звучи има гликемичен индекс около 60 ( на белия хляб е 100) поради факта на високото съдържание на мазнини и въглехидрати
шоколада наяжда бързо и наистина би могло да се отслабне ... , но колко е полезно и колко трайно .... товаааа е вече мит :)

07.09.06
08:49

[quote author=“JiVk0”]значи естествено че е глупост но е възможно
1 подтиска апетита
2 мощен стимулант на серотонина , който ни кара да се чувставме добре и весели .
3 мазнините в шоколада намаляват глике мичния индекс на въглехидратите и самоите въглехидрати са от захар , която колкото и нереално да звучи има гликемичен индекс около 60 ( на белия хляб е 100) поради факта на високото съдържание на мазнини и въглехидрати
шоколада наяжда бързо и наистина би могло да се отслабне ... , но колко е полезно и колко трайно .... товаааа е вече мит :)

По точки 1 и 2 се повтаряме колега  :wink:

07.09.06
12:09

[quote author=“boriana_halvadjieva”]аз тая диета съм я пазила-бях чела за някаква звездна личност дето само с шоколад отслабнала и то бая.и аз си викам -”а сега де ,как ще стане това”и взех че пробвах.много интересен резултат-на ден ядях по 2,3 млечни шоколада(черен не успях да намеря) и чудо :arrow: свалих 1 килограм за 4 дена......не бях очаквала,дори мислих ,че ще напълнея. то напълняването не закъсня-като спрях диетата взех да си ям нормалните храни,обачееееееее се бях пристрастила към шоколада и продължих да си хапвам по-малко заедно с другото.резултата-кила отгоре.
такава е истината за шоколадовата диета :wink: !

Не разбирам какво те учудва.
3 шоколада = 1500 калории. Като си била на отрицателен калориен баланс ясно, че ще отслабнеш, независимо, че тези калории са били чиста захар и мазнини.
Въпроса е, от какво си свалила.
Аз залагам на това, че си свалила мускули и активно тегло, и си увеличила процента на мазнините си. То всъщност и няма друг вариант.

07.09.06
21:35

Според мен за тези 3-4 дни си свалила, защото вместо да приемаш по 1-1,5 кг. на ден или колкото ядеш си приемала до към 0,5 кг.На практика
както каза Петко К ти си качвала мазнини.И като си се хранила нормална си била старото тегло + качените мазнини от шоколадите.

FR

08.09.06
18:46

Ума свали 12 кг с шоколад и сладолед

Ума Търман, която и преди това си беше порядъчно елегантна, свалила 12 килограма, за да изиграе кльощавата и жилава отмъстителка в “Убий Бил”, съобщи Ананова.
33-годишната актриса в продължение на 6 седмици яла само шоколад, сладолед и пудинг. Не близвала никаква друга храна. Тарантино отложи снимките на “Убий Бил” с повече от година, за да изчака музата си Ума да роди второто си дете и да влезе във форма.

http://www.segabg.com/online/article.asp?issueid=1076&sectionId=8&id=00004#0
:roll:

FI

08.09.06
19:11

Хахаха коментарите след статията са просто уникални:

“lelka написа: 23.12.2003 г. 09:38:57 Моля, веднага да се оповести тази диета, много ми хареса шоколад и сладолед, не може да бъде!”

“Lalka написа: 23.12.2003 г. 11:18:13 Драга Lelka , попадна ми примерен вариант на диетата и бързам да го споделя:

сутрин:
квадратче бял шоколад и облизване на кофичка от следолед

късна закуска в чиния от пудинг настърдваш квадратче от алпииски шоколад(цвета е по избор)

Обяд:
четвъртинка от парче пудинг
за десерт може да си близнете орехова топка следолед

късна закуска:
може да изядете облизаната кофичка от сутринта + квадратче айро шоколад

вечеря:
черешката на пудинга по-непослушнитеможе да оближат две топки сладолед

Забележка: Късната закуска може да бъде пропусната от дамите с наднормено тегло”

:lol:  :lol:  :lol:

Не го вярвам това чудо “шоколадова диета”. Каквото и да има и да няма в крайна сметка се оказва, че не е вярно. А и диета може да се спазва и без да трябва да си целия в пъпки по лицето.

08.09.06
23:10

Диета не е правилната дума според мене...много бързо разграждащи се въглехидрати са равни на много енергия която предразполага за тежка и натоварваща тренировка....какво повече ти трябва !??!?и аз съм пробвал същото само че с печени картофи(за мене по удачния вариант)и има ефект !!!!

CR

09.09.06
01:07

е да ама не можеш постоянно така
после какво се слу4ва?

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1