02.09.06
18:52
Много ми е интересно какво ще кажете по този въпрос аз лично не съм опитвал диетични храни до сега.Какво мислите имат ли място те в едно НВД?!Нямам предвид постоянно да се нагъват диетични храни ами от време на време и трябват ли те да се съобразяват с хранителният режим.Също така можете да предложите някой от който имате впечатления.Честно да ви кажа питам защото някой път като гледам мач или филм просто не върви без нищо незнам да ли ме разбира те.
02.09.06
19:01
Какво разбираш под диетични храни?
02.09.06
19:06
Как така какво имам предви?!Всички продукти на който пише диетични храни.
02.09.06
19:08
незнам ти какво разбираш под диетични храни,но аз съм останала с впечатлението,че тези храни са единствено въхлехидратни-бисквити,кракери,диетични шоколади и т.н.предполагам,че при НВД не трябва да се ядат такива неща дори и диетични(колко ли са диетични всъщност).освен това в тях се съдържат всякакви подсладители,като много от тях са вредни доколкото знам.все пак в зареждащия ден,може да са по-доброто решение,вместо обикновените лакомства :)
02.09.06
19:19
boriana_halvadjieva
незнам ти какво разбираш под диетични храни,но аз съм останала с впечатлението,че тези храни са единствено въхлехидратни-бисквити,кракери,диетични шоколади и т.н.предполагам,че при НВД не трябва да се ядат такива неща дори и диетични(колко ли са диетични всъщност).освен това в тях се съдържат всякакви подсладители,като много от тях са вредни доколкото знам.все пак в зареждащия ден,може да са по-доброто решение,вместо обикновените лакомства
Точно.
Диетичните храни попринцип ги ядат хора, които немогат да се лишат от храна, и търсят се нещо да хапват, с акъла, че то е безвредно и без мазнини.
02.09.06
20:01
Добре вие какво препоръчвате да се хапва докато гледате мач или филм на мен ми е някак си празно без нищо.
02.09.06
20:05
Еми ше си напраиш една салатка с зеленчуци и месце и тфа е .. :)
Се пак и избора си е твой.
Ти избираш филма или фигурата ти.
05.09.06
22:44
ядки бавно и по малко
[quote author=“Saint”]Добре вие какво препоръчвате да се хапва докато гледате мач или филм на мен ми е някак си празно без нищо.
Ядки(сурови),салатка,царевични пръчици(без масло и сол) много избори имаш...
06.09.06
09:03
[quote author=“djpetko”][quote author=“Saint”]Добре вие какво препоръчвате да се хапва докато гледате мач или филм на мен ми е някак си празно без нищо.
Кажи още някой а и да те питам какви са тия сурови ядки и царевични пръчици.
06.09.06
11:33
просто не яжте нищо докато гледате филм това е имайте малко воля ...
вий с извинение като пу....е .
[quote author=“Saint”][quote author=“djpetko”][quote author=“Saint”]Добре вие какво препоръчвате да се хапва докато гледате мач или филм на мен ми е някак си празно без нищо.
Кажи още някой а и да те питам какви са тия сурови ядки и царевични пръчици.
Ми сурови ядки(непечени)...леблебия,фъстъци,бадеми,лешници и т.н.
А царевични пръчици не знаеш ли какво е ??? :shock: :shock:
06.09.06
22:37
фъстъците не са ли с много мазнини на 100гр съдържа 630 калорий 19гр въглихидрати 46.6гр. мазнини и 26.3гр бълтъци
да не говорим че има много сол в тях.За пръчиците сега се сетих
[quote author=“boriana_halvadjieva”]незнам ти какво разбираш под диетични храни,но аз съм останала с впечатлението,че тези храни са единствено въхлехидратни-бисквити,кракери,диетични шоколади и т.н.предполагам,че при НВД не трябва да се ядат такива неща дори и диетични(колко ли са диетични всъщност).освен това в тях се съдържат всякакви подсладители,като много от тях са вредни доколкото знам.все пак в зареждащия ден,може да са по-доброто решение,вместо обикновените лакомства :)
Грешно ти е впечатлението, но е нормално да го имаш. Наистина има всякакви простотии които се водят диетични.
За мен диетични са храни с висока биологична стойност. Има една марка, на етикете пише ‘здраве за вас’, тя е прилична.
Диетичен е черния хляб, диетични макарони, овесени ядки, пшеничен зародиш... такива неща.
А бисквитите на които пише диетични... не съм си и помислял да купувам.
07.09.06
09:28
ееее,аз имах впредвид именно бисквитките,защото човека все пак пита за нещо дето да го хапва докато гледа мач....реших,че за тая цел има предвид онези “по-предизвикателни” диетични храни.
бтв:нищо лично tpd, но не ти ли се струва ,че се мъчиш да ме упрекваш за всичко(дори и тук,кадето мисля че съм изказала едно нормало и вярно мнение)...може да не съм навътре в материала като теб, но не мога да кажа ,че си нямам и понятие от нещата свързани с отслабването,тъй като доста години се боря с килограмите и за твоя изненада се справям.
ПОЗДРАВИ!
07.09.06
14:38
фъстъците не са ли с много мазнини на 100гр съдържа 630 калорий 19гр въглихидрати 46.6гр. мазнини и 26.3гр бълтъци
да не говорим че има много сол в тях
[quote author=“Saint”]фъстъците не са ли с много мазнини на 100гр съдържа 630 калорий 19гр въглихидрати 46.6гр. мазнини и 26.3гр бълтъци
да не говорим че има много сол в тях
Не са много, ако се вписват в калориите ти. Сол няма, ако не си купуваш осолени.
07.09.06
14:53
добре може ли сега да попитам друга как разбирате колко мазнини трябват на един човек например като мен 185см 80кг. който иска да чисти.
[quote author=“Saint”]добре може ли сега да попитам друга как разбирате колко мазнини трябват на един човек например като мен 185см 80кг. който иска да чисти.
Смяташ си калорийния баланс.Въглехидратите са ти 80гр.Белтъчините 200гр, останалото се пада на мазнините, но аз никога не съм приемал толкова мазнини колкото излизат.
07.09.06
17:47
Калоричният ми баланс е 1903 въглехидратите са 80гр. и белтъците 200гр както написа по-горе но не разбрах кое е това останалото което се пада на мазнините.BTW калорийте в хранителният ми режим са 1700.
07.09.06
21:21
Какво ще кажете за този продукт:
Кракери с Фибри “HOGARENAS”
Хранителни Стойности на 100гр:
Енергийна стойност:440Ккал
Протеини:9гр.
Въглехидрати:72гр.
Мазнини:13гр.
Състав:Пшенично Брашно,Хидрирано растително масло,царевични трици(3.5%),Пшенични трици(2.5%),Царевичен Сироп,Малцов екстрат,сол
[quote author=“Saint”]Какво ще кажете за този продукт:
Кракери с Фибри “HOGARENAS”
Хранителни Стойности на 100гр:
Енергийна стойност:440Ккал
Протеини:9гр.
Въглехидрати:72гр.
Мазнини:13гр.
Състав:Пшенично Брашно,Хидрирано растително масло,царевични трици(3.5%),Пшенични трици(2.5%),Царевичен Сироп,Малцов екстрат,сол
Според мен просто няма смисъл да се консумират такива продукти. Едно не знае точното химическо съдържание/тоест консерванти, овкусители, оцветители/, второ санитарните условия на производство/то за всичко е така, ама.../, както и че все пак струват повечко някои. Всеки сам си преценя. По добре хапни повече хляб или ориз... отколкото да даваш пари за подобни неща. Поне така аз си мисля.
А относно мача... е как без нищо. Аз имам мазоли по пръстите от чоплене на семки. :lol: И после като ожаднея от солта се наливам с вода.. за мен това е супер комбинация. :lol:
П.П.
[quote author=“boriana_halvadjieva”] бтв:нищо лично tpd, но не ти ли се струва ,че се мъчиш да ме упрекваш за всичко(дори и тук,кадето мисля че съм изказала едно нормало и вярно мнение)...може да не съм навътре в материала като теб, но не мога да кажа ,че си нямам и понятие от нещата свързани с отслабването,тъй като доста години се боря с килограмите и за твоя изненада се справям.
ПОЗДРАВИ!
Не претендирам, че съм навътре с какъвто и да е материал, човек се учи докато е жив. Не съм целял да те опреквам, още повече персонално, просто съм казал каквото мисля. А и ти очевидно си била права, човека наистина повече се интересува от нещо ‘по-така’ :), а не от това което аз съм писал. Добре е когато хората обсъждат и поспорват, така може да се измисли нещо по-добро. Хайде чао и не се впрягай на личностна основа.