Фитнес залите – огнище на болести ?!?

05.09.06
10:14

Бактериите в залите достигат до 132 млн., на площ с размер на монета, а в тоалетната на същата площ има само 500.

Според резултатите от изследване проведено от британски медици фитнес залите са огнище на болести от настинка до сериозни вирусни инфекции, пише Daily Mail. Микробиолозите са открили голямо струпване на бактерии не само при уредите, но и в баните, съблекалните и даже на бутилките с напитки на спортуващите.

Някои от откритите бактерии, според коментарите на микробиолозите, могат много бързо да се размножават във влажната среда на тренировъчните зали. Това размножаване става само за няколко дни, а бактериите могат да бъдат унищожени след провеждане на старателно почистване и дезинфекция на помещенията.

Резултатите от изследването са публикувани в списание Men’s Fitness. В него доктор Дерен Рейди (Derren Ready), микробиолог в известната лондонска клиника на University College London - UCL, коментира, че бил шокиран, когато открил в пробите взети от лондонски зали за тренировка толкова високо ниво на бактерии.

На едно от местата в участък с размер на монета той открил 132 милиона микроби, при среден показател от 16 милиона. Безпокойството на учените става разбираемо, ако се сравни този показател с тоалетната чиния, където на същата площ има само 500 бактерии.

За избягване на зараза авторите на изследването препоръчват преди и след тренировка много внимателно да се измие тялото, уредът да се забърше с кърпа напоена с дезинфиктант, да не се отива до банята бос и да се пропускат тренировки в залата при откриване и на най-слабите симптоми на настинка или простуда.

източник: http://bgfactor.org/index_.php?cm=10&id=8122

Как ще коментирате това ?  :?

05.09.06
10:26

В моита зала има наи малко 200 млн на площа на една монетаот 20 стотинки пък още съм жив :)

05.09.06
10:45

Много пъти съм си мислил за това, логично е да е така, сума ти народ се извървява и всички се хващат за едни и същи дръжки..  :wink:

NI

05.09.06
11:08

Ами хиляди хора минават през фитнесите,за това е най-добре да си носиш кърпа за тренировките,която да си постиляш преди упражнение,за по-чистичко :)

05.09.06
11:11

Аз тренвам в нас. Така че и 100 000 000 да има са си мои :lol:

JI

05.09.06
11:30

така е който няма здрава имунна с-ма той да му мисли  :twisted:

05.09.06
11:30

[quote author=“Mushmurok”]Бактериите в залите достигат до 132 млн., на площ с размер на монета, а в тоалетната на същата площ има само 500.

В моята зала на площ с размер на монета, явно има само 500 защото постоянно смърди на кенеф  :lol:  :P

05.09.06
13:54

е в тая зала аз където тренирам предполагам че има минимален брой бактерий защото всеки ден се дезинфектира и се чисти ... ама колкото и да чистиш пак си има ...  :(

ST

05.09.06
16:13

аз пьк сьм забелязьл, че откакто започнах да тренирам, близо 2 годинки :) се разболявам много рядко и то само зимата...... :roll:  За което се радвам, така, че колкото и микроби да има що не се разболявам изобщо не ме интересува.

Там където тренирам аз преди беше ужас, но новия собственик се е хванал яко в ремонти и почистване и нещата се оправят. Истината е, че колкото и бактерии да има няма как. Аз лично се разболявам максимално 2 пъти в годината от които само 1ия сериозно. Другото е лека настинка да кажем.

05.09.06
20:09

[quote author=“ASTOR”]Аз тренвам в нас. Така че и 100 000 000 да има са си мои :lol:

Хахах , това ми хареса. Точно така !!! :twisted:

NO

05.09.06
21:59

В моята зала на площ с размер на монета, явно има само 500 защото постоянно смърди на кенеф

Хахаххахаах браво! Разсмя ме, а тва не е лесно :wink: !
Това изследване е правено в Лондон и не искам да си представям какво става по нашите зали от тип - мазе.

05.09.06
22:09

Ами,ако имах средствата за собствена зала,щях да я направя...  :D Засега ходя в чужди.

05.09.06
22:18

В залата в която тренирам сигурно има към 1 000 000 001 :shock:  :lol: микроба на площа на монета от 1 стотинка  :lol:  :lol: ,но какво да се прави.Веднага след трен къпане и така  :)

05.09.06
22:39

Абе едва ли е по-мръсно от клавиатурите в компютърен клуб

05.09.06
22:51

[quote author=“djpetko”]Ами,ако имах средствата за собствена зала,щях да я направя...  :D Засега ходя в чужди.

Ами тя моята “зала” не е нищо особено, не си мисли че има много уреди... :lol:

06.09.06
13:41

един от мойта зала вика че откакто започнал фитнеса и започнали да му се появяват пъпки по лицето(не може да взима стероиди много е слаб)

06.09.06
15:02

Полезно е да се сещаме за тези неща все пак.

Яко хигиенизиране трябва след витнес.

Не забравяйте, че гъбичките виреят във влажна среда. Така, че просто едно яко къпане не е достатъчно. Иска си и яко химия и преди и след...

FZ

06.09.06
16:02

[quote author=“ASTOR”]Аз тренвам в нас. Така че и 100 000 000 да има са си мои :lol:

Това е най -добрият  начин да се предпазим от гадните бактерии . 8)

SP

06.09.06
16:07

Аз ще коментирам, че е добре за имунната ни система. Преди години, когато е нямало доместор и мр. пропер не е имало нито епилепсия, нито алергии(все автоимунни заболявания). Светът става прекалено стерилен и имунната система особено на децата страда.

06.09.06
22:30

[quote author=“Sportex”]Аз ще коментирам, че е добре за имунната ни система. Преди години, когато е нямало доместор и мр. пропер не е имало нито епилепсия, нито алергии(все автоимунни заболявания). Светът става прекалено стерилен и имунната система особено на децата страда.

Наистина има доза логика в това което казваш. Но все пак не трябва да се стига до крайност. Ако те тресне някой грип, прихванат от някой лъохман в залата. И вируса вземе, че те удари в някой орган, което е най-опасното... Трябва да се внимава все пак.

07.09.06
09:38

Каква е целта на тая тема.Бактерии винаги има навсякаде колкото и да миете и дезинфекцирате винаги ще си има.Имунната система на хората не страда от доместос и от пропър а от тяхната собствена глупост,невежество и лакомия разберете го това!

30.03.07
17:18

На мен ми се получиха някакви много неприятни рани по ръцете, мисля че от гъбички, въпреки че спазвам изключително висока хигиена и тренирам с ръкавици...

Нищо чудно да има толкова микроби,но какво да кажем за дискотеките,кината и други такива места с натрупване на голям брой хора. Самите ние сме преносители на сума ти бактерии,това не означава, че ще сме 365 дни в годината болни. Тялото ни има имунна система и тя си знае работата,все пак е еволюирала хиляди години. Риск винаги съществува,но това не трябва да е причина да не излизаш от вас и да дишаш кислород от бутилка. Напротив - като тренирам се чувствам много по-добре,много по рядко боледувам и всичко ми е на 6. Притесняват ме единствено болести като - шарка и заушка, защото могат да имат последсвтия за цял живот.
Айде със здраве.

01.04.07
10:36

За шофьорите тук да отбележа ,че ако бръкнете дълбоко в гърнето на кенеф с дясната ръка,а с лявата подържите волан ,по дясната ви гарантирам по-малко бацили отколкото по лявата

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1