Височина на културистите

Прескочи до:
LU

07.09.06
14:01

Сигурно е имало такава тема!
Ама ми падна статията:
http://www.steelfactor.ru/index.shtml?articals/2005-03.html
там пише мерките на повечето известни културисти!
И като гледам повечето се въртят усреднено около 1,75!

07.09.06
14:09

Мдам, има нещо такова, май само един е 180см и един 185см.
Какъв е въпроса?
Не са пораснали заради тренировките отрано?
Понеже са с по-нисък ръст, им е по-лесно в културизма?  :shock:

SA

07.09.06
14:44

много ясно че е така като си по-нисък имаш по-малки мускули което позволяват по-лесно трениране.

07.09.06
14:48

[quote author=“Saint”]много ясно че е така като си по-нисък имаш по-малки мускули което позволяват по-лесно трениране.

Тренирането изобщо не е по-лесно просто колкото си по нисък толкова по набит и як изглеждаш,ако си културист.

SA

07.09.06
14:51

напротив по малките мускули се тренират по-лесно защото движенията са по-къси.Вземи за пример тягата!!!

07.09.06
15:09

[quote author=“Saint”]напротив по малките мускули се тренират по-лесно защото движенията са по-къси.Вземи за пример тягата!!!

А дали по-високите нямат повече мускулна маса , която да прави тягата по-лесна от тази гледна точка ....  :D

07.09.06
15:20

Аз пък си мисля че отрано са си били ниски и точно за тва са се захванали с фитнеса. Аз(172) като знам че неможе да порасна по-висок си викам поне да съм мусколест :wink:

07.09.06
15:42

Много яко....любимеца ми Гюнтер е най-висок..;) едва 185 и затова заслужено му викат Гиганта..хахаха...

07.09.06
16:59

Ковач е малко по-висок, но доста по-едър :)

Не мисля, че ако си по - висок ще е по - трудно да тренираш. Не помня името на един от нашите културисти, но той беше доста висок и така изглеждаше още по - масивен което явно помага. Хиляда процента знаете за кой говоря но не се сещам за име.

SP

07.09.06
18:24

[quote author=“boxerg”]Не мисля, че ако си по - висок ще е по - трудно да тренираш. Не помня името на един от нашите културисти, но той беше доста висок и така изглеждаше още по - масивен което явно помага. Хиляда процента знаете за кой говоря но не се сещам за име.

Пречи за културизма. Визуално високите винаги излгеждат по-слаби, а и поради по-дългите ръце и крака в някои упражнение дигат по-малки тежести.

07.09.06
18:33

xaxa…сравни двама 1.65 и 1.85 с по 50 раце. кой ще е по як?

Има и други фактори освен обиколката на ръката. Не виждам смисъл да си се заяждаме един друг. Мисълта ми беше, че като си по - нисък ИЗГЛЕЖДАШ по - здрав но не значи, че си.

SP

07.09.06
19:28

[quote author=“boxerg”]Има и други фактори освен обиколката на ръката. Не виждам смисъл да си се заяждаме един друг. Мисълта ми беше, че като си по - нисък ИЗГЛЕЖДАШ по - здрав но не значи, че си.

Да, точно културизма е визия! :wink:
И ти дойде на нащо.

07.09.06
19:31

[quote author=“Sportex”] Визуално високите винаги излгеждат по-слаби, а и поради по-дългите ръце и крака в някои упражнение дигат по-малки тежести.

За тежестите си прав, по-дълги лостове по-голямо натоварване, обаче дългите краиници имат и едно предимство! Че при съкратено положение, натрупването на повечето мускулна маса на едно място ги кара да изглеждат по-големи.

[quote author=“Steve”]Много яко....любимеца ми Гюнтер е най-висок..;) едва 185 и затова заслужено му викат Гиганта..хахаха...

Има и други високи културисти просто не са толкова известни. Имаше един в М&Ф сравняваха гърба му с този на Рони Колман. Бил някакъв пилот, от Хаваите. Името му ми се губи, ако някои има  този брои на списанието да казва ;)

07.09.06
19:47

аха пилота от хавай се казва джоел дтъбс а високото българче е димитър димитров и въпреки че е с 30 см почти по висок от христомир христов винаги го бие и просто няма място за сравнение...... а и зависи от съдиите те са достатъчно обективни че да не се заблуждават от привидни такива визуални лъжи!!!!

MO

07.09.06
23:16

[quote author=“Sportex”] Визуално високите винаги излгеждат по-слаби, а и поради по-дългите ръце и крака в някои упражнение дигат по-малки тежести.

Абсурдни твърдения!!!
много ме ядосват такива некомпетентни изказвания :!:
Толкова ли злобни или комплексирани хора има ??? изглежда чe да :!:
Абе пич Грег Ковач като е 186 защо не вдига малко
А Величко а Стоян Тодорчев :?: 
Виж снимки на Цвятко Цветков (Бог да го прости) и ще разбереш какво знаи ЕДЪР мъж!

Кога ще се научите че силните хора са високите хора !!!
Последно доуточняване по темата
Колко кг-ма мм може да стане един човек висок 170см? макс 140 килограма
А колко кг-ма е Величко -160 :!:
Тодорчев в 158кг-ма
П.С. Подчертавам е изказвания в този стил за високите хора ме вбесяват и
подтикват към спор който предварително смятам за спечелен
Ако някой има какво да каже по въпроса и да ме обори да се пробва.

07.09.06
23:42

[quote author=“morphey”][quote author=“Sportex”] Визуално високите винаги излгеждат по-слаби, а и поради по-дългите ръце и крака в някои упражнение дигат по-малки тежести.

Абсурдни твърдения!!!
Виж снимки на Цвятко Цветков (Бог да го прости) и ще разбереш какво знаи ЕДЪР мъж!

Тодорчев в 158кг-ма

Аз съм 1.75 и не се смятам за нисък. Никога не съм искал да ръста повече и т.н. комплексарщини.
Освен това на мен ми е по-интересна пропорцията в тялото отколкото количеството.

Смятам, че за по-високите културизма е по-труден спорт по няколко причини, които няма да обосновавам на 100%, който може да се сеща:

1/ Гравитацията по нашите ширини е към 9.81 м/с^2
2/ Повече см, по-голяма нужда от кг за да изглеждаш симетричен. Повече кг ММ за хранене повече $.

А относно щангистите, те са толкова високи просто защото са в такава категория/мери се в килограми :)/ и няма начин някой 1.60м да тежи 160кг, че да вдига еди си колко кг.  :lol:

ST

08.09.06
00:30

Не виждам, защо спорите  :roll:  ниськ човек - по малко маса висок човек - повече маса. А това, че ниския има 50 рька и високия толкова, това зависи от гена, но природата така ни е сьздала, че да имаме еднаква сила и маса колкото и високи и ниски ( пак казвам, генетика ).И все пак високите и ниските ми изглеждат нормално ( до колкото миже да се каже ) а това, че на някой ниските му изглеждат по-набити и яки, това вече е до преценка.
П.П. оф, каква ли глупост изтрьсках пьк в тази тема  :D

SP

08.09.06
01:12

morphey - купи си един учебник по физика(отвори раздел механика) и ще разбереш защо хората с по-дълги ръце(високите) по-трудно дигат. Второ всеки трезво мислещ знае, че точно поради горната причина ниските хора по-лесно боравят със собственото си тегло. Не случайно гимнастиците са ниски. Йордан Йовчев е 160 и нещи. Ниския човек винаги може да вдигне по-голям процент от теглото си.
А иначе ти смятай спора за спечелен, не ме интересува.

LU

08.09.06
08:51

Момчета аз това което гледам е следното!Пуснах темата щото винаги ми се струваше че културистите са по високи,особено на Джеи Кътлър и на Дориан филми като съм гледал ще кажеш са по 1,80 - 1,90 високи!Забелязъл съм че в началото високите хора започват да дигат по тежко във фитнесс-а,с течение на тренировките това се изравнява!Но високите определено имат по добър лег и някои други упражнения,е пак зависи колко маса имат!
От друга старана знам един трибоец 1,55 - 1,60 и си правеше лег-а със към 130 налит ва му беше леко на съм го виждал си прави серииите,но амплитудата на движението беше убииствено малка!
Аз сум 1,75 или 1,77 не съм убеден кое точно в личната карта пише 1,77 и смятам че съм добре,макар че ако до мене застане някои сериозен билдър 1,90 да кажем леко ще се комплексирам!

08.09.06
12:42

[quote author=“morphey”][quote author=“Sportex”] Визуално високите винаги излгеждат по-слаби, а и поради по-дългите ръце и крака в някои упражнение дигат по-малки тежести.

Абсурдни твърдения!!!

Тодорчев в 158кг-ма

Нормално е колкото си по-голям токлова по-силен да бъдеш(не винаги но в повечето случаи)То тук става въпрос за културизъм не за силачи :D както каза момчето по-горе културизма е визия :idea: Затова високите нямат светло бъдеще в ББ.(казаха ти и защо по-детаилно)Тия примерчета дето си ги даваш са смешни!Аиде отговори си колко килограма ММ са величко и тодорчев :lol:
Аа да,същност кои спор смяташ за спечелен и за какво спориш и се бориш :idea: И недеи така рязко се нахвърля,на изказването на Спортекс,че ще те питам защо тодорчев се отказа от трибоя :wink:  :lol:

08.09.06
13:11

мда ше прозвуча малко банален ама кой от вас ше става истински културист? от толкоз народ мах 10 :wink:  а тук идва момента че сички останали дори и ниски и яки кат прасенца и без спортна култура да си се кефят колкот щат на килата !!!!! иначе и вие да зобате от 13 годишни и да тренирате също толкова яко и вие няма да пораснете !!!! на тяхното ниво определено и това има значение....... а койт нема става про не мистя че е  яко да си нисък!!!!! ако тва ти е нещо като избиване на комплекси ок ама иначе  :)  тва звучи като кат лафа много як и тъп! ма кат не може як и само тъп става :D

08.09.06
14:01

Я сподели тука откъде ти падна ценната информация че профитата зобят и тренират тежко от 13 годишни :lol:

MO

08.09.06
20:07

Sportex това за учебника по физика беше много не на място тък говорим за жива материя ,а не за лосотве и макари (бъркаш предметите да не си оставал? )
не си ми изказал ните един факт момчето ми ,нито един само празни приказки
да ниския може да си дигне 3 пъти теглото(например при лично 100кг ,а високия може да го вдигне 2 пъти но с тегло 160кг-ма примерно
кой е по-силен
Не знам дали го знаеш но мравките вдигат 8 пъти собственото си тегло ,те са префектни не намираш ли
П.С. не пренебрегвай собственото тегло :!:
tpd не си и висок да ти кажа иначе интересите ти не са ми приоритет
накратко с 1-а точка ти отрече съществъването на динозаврите
а с втора ами тогава защо Мр Олимпия не е висок 1.30м ???да му излиза по евтинко

LuckyTeam добре казано ,но ти няма да си в категория с 190-см-вият билдер затова няма да се комплексираш
идеята е всяка жаба да си знае гъола, а не някой 160 да се мисли за по-така от някой 190
obelka а я кажи ти колко кг-ма мм си :?:  :!: щом знаеш да критикуваш
я обели(кажи) ти някой по-сполучлив пример като не харесваш моите
ццц Тодорчев се отказа от рибоя защото в Iron Men мачка наред и се чувства по-добре
или ти ще кажеш друга причина :?:

SP

08.09.06
20:14

[quote author=“morphey”]Sportex това за учебника по физика беше много не на място тък говорим за жива материя ,а не за лосотве и макари (бъркаш предметите да не си оставал? )
не си ми изказал ните един факт момчето ми ,нито един само празни приказки
да ниския може да си дигне 3 пъти теглото(например при лично 100кг ,а високия може да го вдигне 2 пъти но с тегло 160кг-ма примерно
кой е по-силен
Не знам дали го знаеш но мравките вдигат 8 пъти собственото си тегло ,те са префектни не намираш ли
П.С. не пренебрегвай собственото тегло :!:
tpd не си и висок да ти кажа иначе интересите ти не са ми приоритет
накратко с 1-а точка ти отрече съществъването на динозаврите
а с втора ами тогава защо Мр Олимпия не е висок 1.30м ???да му излиза по евтинко

LuckyTeam добре казано ,но ти няма да си в категория с 190-см-вият билдер затова няма да се комплексираш
идеята е всяка жаба да си знае гъола, а не някой 160 да се мисли за по-така от някой 190
ццц Тодорчев се отказа от рибоя защото в Iron Men мачка наред и се чувства по-добре

Виж момче, ти че не можеш да направиш аналогията и релацията между примера ми с физиката си е твой личен проблем. После ти ми правиш сравнение между 100кг и 160кг. То е ясно, че 160кг ще вдигне повече. Но идва моментът да говорим за хора чисти, а не тлъстаци. Един висок за да стане силач отперва шкембе. Не ми се спори високите хора по-трудно дигат обусвавено е от физичните закони, тъй като амплитудата на движение им е по голяма. А човешкото тяло не расте в пропорция. По твоята логика най-силния човек щеше да е Яо МИнг ако беше тренирал.

08.09.06
22:19

[quote author=“morphey”]

Колкото имам имам-моя си е не виждам кои го интересува и защо :idea: Дам,определено тодорчев се чувства по-добре без лег...

MO

09.09.06
01:16

Sportex а сега ме чуй ти
Говорим за сила ,защо му трябва на един щангист да е с 3% мазнини?!
ако искаш да си силен ,много силен да ще имаш корем за да имаш повече подемна сила
я ми фактологизирай кои са физическите закони ,които не дават на високите да вдигат?
Яо МИнг няма генетичен потенцял или поне не го е развил за да е най-силен
Помниш ли че на онова състезание в Калифорния Арнолд покани Величко(3 място наолимпиадата) ,а не Добрев(златен медал за което му правя евала )
- защо ще ме питаш го казваш това? ами Величко е 197см и тежи 167кг-ма и да той има
щкембе но май е по силен от Митъо Крика,как мислиш (признай че сравнението е убийствено)
obelka Тодорчев и аз мисля че на лег не му върви защото при този ръст(респективно дълги ръце) самото движение
му е с двойно по-голяма амплитуда от на повечето трибойци
Но виж какво направи с 455кг-ма за Мъртва тяга?!въпреки че някой хора мислят че кръста на високите е по-слаб -там ампитудата пак е по-голяма

09.09.06
01:41

[quote author=“morphey”]Sportex това за учебника по физика беше много не на място тък говорим за жива материя ,а не за лосотве и макари (бъркаш предметите да не си оставал? )

Не че нещо да ви развалям хубавия спор ама Sportex точно за това си е прав :) Като не искаш да отвориш учебника по физика отвори този по БИОмеханика.

SP

09.09.06
05:05

[quote author=“morphey”]Sportex а сега ме чуй ти
Говорим за сила ,защо му трябва на един щангист да е с 3% мазнини?!
ако искаш да си силен ,много силен да ще имаш корем за да имаш повече подемна сила
я ми фактологизирай кои са физическите закони ,които не дават на високите да вдигат?
Яо МИнг няма генетичен потенцял или поне не го е развил за да е най-силен
Помниш ли че на онова състезание в Калифорния Арнолд покани Величко(3 място наолимпиадата) ,а не Добрев(златен медал за което му правя евала )
- защо ще ме питаш го казваш това? ами Величко е 197см и тежи 167кг-ма и да той има
щкембе но май е по силен от Митъо Крика,как мислиш (признай че сравнението е убийствено)
obelka Тодорчев и аз мисля че на лег не му върви защото при този ръст(респективно дълги ръце) самото движение
му е с двойно по-голяма амплитуда от на повечето трибойци
Но виж какво направи с 455кг-ма за Мъртва тяга?!въпреки че някой хора мислят че кръста на високите е по-слаб -там ампитудата пак е по-голяма

Виж заглавието на темата.  :wink:
А да и ти сам се закопа с Величко - каза, че е 3ти на олимпиадата. Бас държа, че някои по-ниски и с по-ниско лично тегло са пред него, което доказва моята теория с твой пример. :wink:

09.09.06
23:44

Аз мисля че спора ви е напълно безмислен.Закакво давате примери с някакви про спортисти ами не вземете за пример простите трениращи като нас.Например имаш двама билдъри- единият е висок 1.70 а другият 1.80 и двамата са 70кг и имат един и същ %мазнини.Като се замислиш нормално е този 1.70 да вдига повече и да изглежда по-добре- първо както казаха вече амплитудата на движението е по малка, а за второто не мога да ти дам догазателство то просто е така :) .

09.09.06
23:57

Спорът е безмислен, вие си спорете що искате. Фактите са си факти: Културизма е визия , по-ниския изглежда по-здрав , по-високия може да натрупа повече мускулна маса , но вдига по-малко.

MO

10.09.06
11:01

Интересно ми е как точно съм се закопал.
Щангистът които взе златен медела в 105+ беше един иранец (името е много странно и не го помня ако не вярваш провери)
та той е скромните 186см (помисли над ръста ) с тегло малко на д 160кг-ма
той вдигна май (тук се колебая между 5 и 7.5кг-ма )повече от Величко и втория вдигна колкото него но беше по-лек
x_3_mar защо не ме изкараш от заблудата и не ми извадиш необходимото от този
учебник така ще убедиш и другите че греша
banicata
никой спор не е безмислен защото единствено можеш да науbanicata
иш нови неща
а в твоя пример защо и двамата са с еднакво тегло
ВЪПРОС
тогава няма ли да е най-добре хората да са високи по 120-30 см ?
хем по-силни хем ако са на едно тегло процевнт мазнини и размери с banicata
овек висок 160 те ще изглеждат по-добре и ще вдигат по тежко(това беше и за diksi
който смята индиректно че MrOlimpia трябва да е висок 125см ,а СШ по трибой дори по-нисък)

SP

10.09.06
11:49

[quote author=“morphey”]Интересно ми е как точно съм се закопал.
Щангистът които взе златен медела в 105+ беше един иранец (името е много странно и не го помня ако не вярваш провери)
та той е скромните 186см (помисли над ръста ) с тегло малко на д 160кг-ма
той вдигна май (тук се колебая между 5 и 7.5кг-ма )повече от Величко и втория вдигна колкото него но беше по-лек
banicata
никой спор не е безмислен защото единствено можеш да науbanicata
иш нови неща
а в твоя пример защо и двамата са с еднакво тегло
ВЪПРОС
тогава няма ли да е най-добре хората да са високи по 120-30 см ?
хем по-силни хем ако са на едно тегло процевнт мазнини и размери с banicata
овек висок 160 те ще изглеждат по-добре и ще вдигат по тежко(това беше и за diksi
който смята индиректно че MrOlimpia трябва да е висок 125см ,а СШ по трибой дори по-нисък)

Мислиш, детски и изпадаш в крайноси. Аз не те питам за хора по 2 и 70м. Говорим за генетично здрави хора. 1 и 20 не са такива. Казах ти твоя пример за Велично не ми го обясни как се получи и двамата пред него, че се оказаха по-ниски(случайност сигурно :lol: ). Като са в свободна категория и всеки си качва колкото иска. По товята логика Величко трябваше да ги разбие та той има 11см предимство пред другия.  :roll:

MO

10.09.06
23:37

До Спортекс

Ето че почна да анализираш мисловния ми процес,може би си скрит психолог в тяло на културист?
Ами по моя лично мнение ти хич не мислиш ,а ми задаваш риторични въпроси
(нещо като децата от предаването по Канал 1 ‘’Защо’‘
Виж как изглежда този иранец:
http://www.olympic-stamps.ru/stamps/s_show.shtml?../asi/irn/il/irn011a.jpg
http://imcat.photosight.ru/photo.php?photoid=132300
http://wsport.free.fr/06_rezazade_mariage.htm
Малко информация
“Иранският тежкоатлет Хюсеин Резазаде спечели олимпийската титла в категория над 105 кг. Легендата в този спорт завърши с двубой от 472, 5 кг.....По този начин българският гигант излезе на първо място във временното класиране с двубой от 447 кг.......Резазаде пък дори подобри световния рекорд в изтласкването, като вдигна 263,5 в третия си опит.”
Така,помисли си добре
Хюсеин направи световен рекорд,той е една легенда ,а ти ми питаш (нагло и адски
не на място) защо Величко не бил  1…Тук главна роля играе не само височината но и генът ,някой просто са родени шампиони ,а и опитът е не по-малко важен,но какво ли ти обяснявам ...запомни:
Между културистите и силните хора има огромна разлика ето каква е тя:

http://imho.ws/showthread.php?s=1df9a320f005ae01ba183816f83ef83f&p=1237043#post1237043
Ако ми отговориш на този въпрос адекватно печелиш
Защо в Iron Man 75%(грубо казано) от атлетите са с ръст от 180+
50-60% са с 185+
и над 25% са с ръст 190+
Каде са ниските ти херкулесовци?
Спора беше и за маса и за сила
за масата какво да говоря те снимките говорят
и не забравяй чe тук говорим за силни мъже а не за някакви принцеси с по 5%
телесни мазнини,
изсушени като стафиди за 5-10 дена в годината
запомни ги и го имай в предвид
Ако може си формулирай ясно тезите ,защото така ти се губи нишката на разсъжденията
и рамиваме съшността на спора

11.09.06
11:04

Не съм никак фен няколко хора да спорят с 1 човек, но,
morphey, в грешка си, темата беше защо културистите са предилно с ръст 1.7?.

А ти отиваш към сила и количество на ММ, което няма общо с културизма.

Опитай се да разбереш другата страна и доводите им, преди да упорстваш на своите разсъждения.

Поздрави

11.09.06
11:16

Всъщност, на кой му пука?
Може би, по-ниските са по-мотивирани за тоя спорт и затова преобладават.
Дали им е по-лесно или не?
Сигурно им е по-лесно да добият визията, имайки предвид, че трупат мускулатура върху по-къс/малък скелет.
Не се е явил, някой достатъчно мускулест и двуметров, не ги е изял със ‘се бронзовите смазки.  :P
Така или иначе, тенденцията е към повишаване на ръста, като цяло в човешкия род, така че ако сега са малко, то за в бъдеще ще има все повече такива културисти -> високи. :)
Естествен път!  :shock:

А пък..надали ви бърка, дали след 100 години, някой който е 170см, въобще ще бъде допуснат до състезание?

12.09.06
17:33

[quote author=“morphey”]

Готово бе! НП, образоваи се, щом толкова имаш мерак:
http://img.photobucket.com/albums/v713/X_3_mar/IMG_3673.jpg
http://img.photobucket.com/albums/v713/X_3_mar/IMG_3674.jpg
Бтв това е  съкратения вариант  :wink:

12.09.06
20:54

[quote author=“x_3_mar”][quote author=“morphey”]

Готово бе! НП, образоваи се, щом толкова имаш мерак:
http://img.photobucket.com/albums/v713/X_3_mar/IMG_3673.jpg
http://img.photobucket.com/albums/v713/X_3_mar/IMG_3674.jpg
Бтв това е  съкратения вариант  :wink:

Мерси, това беше интересно.

MO

15.09.06
09:46

tpd -(елате и повече ама с хубави аргументи) за културистите е вярно това за ръста но спора се обърна към това че ниските били по-силни от високите ?! та затова
NRG52 ти отговори на въпроса защо все още ниски културисти печелят
(NRG52 хареса ми мнението ти имаше мисловна дейност),а не да преснимаш...

x_3_mar цццц ти си ми копирал само две страници по една причина която сама те затапва
слушай сега това дето си го преснимал е абсалютно вярно ,но забравяш или умишлено премълчаваш!,че при по-дълга костзалавната площ на мускулите е по-голяма и движрението е по-мощно
Пример
1Взривна сила при боксъорите
2 При щангистите
3 при спринтъорите

Ха сетих се щом като при по-къс крайник е по-лесно да се вдига защо
Тодорчев направи 455кг-ма тяга а е 197????????????
кажете ми защо????нали е висок ???

И все пак някой да отговори конкретно на въпроса :Защо в Iron Man 75%(грубо казано) от атлетите са с ръст от 180+
50-60% са с 185+
и над 25% са с ръст 190+

15.09.06
11:41

[quote author=“morphey”]x_3_mar цццц ти си ми копирал само две страници по една причина която сама те затапва
слушай сега това дето си го преснимал е абсалютно вярно ,но забравяш или умишлено премълчаваш!,че при по-дълга костзалавната площ на мускулите е по-голяма и движрението е по-мощно
Пример
1Взривна сила при боксъорите
2 При щангистите
3 при спринтъорите
Ха сетих се щом като при по-къс крайник е по-лесно да се вдига защо
Тодорчев направи 455кг-ма тяга а е 197????????????
кажете ми защо????нали е висок ???
И все пак някой да отговори конкретно на въпроса :Защо в Iron Man 75%(грубо казано) от атлетите са с ръст от 180+
50-60% са с 185+
и над 25% са с ръст 190+

Eм да ти снимам от лекциите и упражненията ако искаш? Там е повече ама  хептен нищо няма да разбереш щом това не разбра :) Никога не съм писал, че високите хора трябва да вдигат по-малко... По принцип размаха на ръцете трябва да е равен на височината, при по-голям размах имаме дълги краиници, а при по-малък  :arrow:  къси. Идеята ми беше че ако са изпълнени еднакви условия за 2 абсолютно еднакви индивида и само се различават по размаха на ръцете, при тоя с по-дългите краиници някои упражнения ще са по-трудни. Аз самия съм висок 178 а размаха на ръъцете ми е 188 тягата също ми е лесна, ама набирането примерно ми е много трудно едвам 12 правя ( на Тодорчев съм сигурен че също не му е лесно). Това от една страна може и + да ми е, примерно ако бях боксьор щеше да ми е по-лесно с по-дълги краиници, ама ако бях борец или гимнаситк нямаше да ми е по-лесно. Имам още сумати познати на същото дередже, с дълги краиници и някои упражнения са им супер мъчителни. А това защо в Iron Man всички са високи, може и сам да си отговориш :) а защо гимнастиците са ниски?
А това :

че при по-дълга костзалавната площ на мускулите е по-голяма и движрението е по-мощно

въобще не ща и да почвам да го коментирам. Само леко да вметна, че не си прав ама въобще...

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1