Плодовете преди тренировка?!

SP

08.04.06
00:04

Така плодовете са прост въглехидрат и както ни учат не се хапват преди натоварване. И основанието е, че се повишва нивото на инсулина, което пречи на провеждането на пъноценна тренировка. Обаче плодовете нали не повишават нивото му - значи би трябвало чрез тях да си набавяме лесна енергия непосредствено преди натоварването. За пример ще дам тенесистите, които масово хапват банани по време на мачовете си.
Е?

08.04.06
00:09

[quote author=“Sportex”]Така плодовете са прост въглехидрат и както ни учат не се хапват преди натоварване. И основанието е, че се повишва нивото на инсулина, което пречи на провеждането на пъноценна тренировка. Обаче плодовете нали не повишават нивото му - значи би трябвало чрез тях да си набавяме лесна енергия непосредствено преди натоварването. За пример ще дам тенесистите, които масово хапват банани по време на мачовете си.
Е?

ами преди тренировка не е мн хубаво особенно банани
тази тема е доста обсъждана
като се покачи нивото на инсулина се получава тъй-нареченото доспиване и умора което не е мн хубаво преди трен
понеже не си мн енергичен
хубаво е след като си тренирал здраво да възстановиш с плодове
примерно два банана добре ще ти се отразят

SP

08.04.06
00:13

[quote author=“DirtyandNasty”][quote author=“Sportex”]Така плодовете са прост въглехидрат и както ни учат не се хапват преди натоварване. И основанието е, че се повишва нивото на инсулина, което пречи на провеждането на пъноценна тренировка. Обаче плодовете нали не повишават нивото му - значи би трябвало чрез тях да си набавяме лесна енергия непосредствено преди натоварването. За пример ще дам тенесистите, които масово хапват банани по време на мачовете си.
Е?

като се покачи нивото на инсулина се получава тъй-нареченото доспиване и умора което не е мн хубаво преди трен

Не ми ли прочете поста...  :x

08.04.06
00:18

[quote author=“Sportex”][quote author=“DirtyandNasty”][quote author=“Sportex”]Така плодовете са прост въглехидрат и както ни учат не се хапват преди натоварване. И основанието е, че се повишва нивото на инсулина, което пречи на провеждането на пъноценна тренировка. Обаче плодовете нали не повишават нивото му - значи би трябвало чрез тях да си набавяме лесна енергия непосредствено преди натоварването. За пример ще дам тенесистите, които масово хапват банани по време на мачовете си.
Е?

Не ми ли прочете поста...  :x

еми едно е тенис,друго е фитнес

SP

08.04.06
00:20

[quote author=“DirtyandNasty”]еми едно е тенис,друго е фитнес

червеното трябваше да ти направи впечатление в случая... не е нужно да отговаряш - не казваш нищо, което да не е повторено хиляи пъти. :wink:

08.04.06
09:53

по-добре яж сложни въглехидрати за по-продължително и постепенно отделяне на енергия (овес, кафяв ориз ....) защото простите въглехидрати бързо се разграждат и .... така да се каже свършва енергията която иначе би дошла от по-бавно разградимите сложни въглехидрати ... а след тренировка  най-добре според мен плодове

08.04.06
11:53

[quote author=“Sportex”]Така плодовете са прост въглехидрат и както ни учат не се хапват преди натоварване. И основанието е, че се повишва нивото на инсулина, което пречи на провеждането на пъноценна тренировка. Обаче плодовете нали не повишават нивото му - значи би трябвало чрез тях да си набавяме лесна енергия непосредствено преди натоварването. За пример ще дам тенесистите, които масово хапват банани по време на мачовете си.
Е?

Финта е, че от плод до плод разликата е голяма. Освен това се гледа и количеството.

Пример: аз ям овес със стафиди преди трен, но стафидите са в малко количество /колкото да убия вкиса на овеса/ и после съм свеж по време на трен. Но ми се е случвано да ям повече бързи преди трен. по тенис.... разултата е зверско доспиване, след 40 минс, направо заспивах прав.

После, бананите не са изцяло бързи въгл.  Диетолог ми е казвал, че един незастиял банан е по близък като въгл. до картова примерно.

SP

27.07.06
18:36

Така обърках се - плодовете не водят до повишаване на нивото на инсулина. Плодовете имат никъс ГИ(А като уж не повишават нивото на инсулина как имат ГИ!?!??! :roll: ). Би трябвало да са перфектни преди тренировка?!

08.09.06
12:20

[quote author=“Sportex”]Така обърках се - плодовете не водят до повишаване на нивото на инсулина. Плодовете имат никъс ГИ(А като уж не повишават нивото на инсулина как имат ГИ!?!??! :roll: ). Би трябвало да са перфектни преди тренировка?!

Аз лично правя така:
3 часа преди тренировка- плодове
2 часа преди тренировка- мюсли с прясно мляко
1 час преди тренировка - малко протеин и кафе

А иначе плодовете са бавни , не бързи въглехидрати.

SI

08.09.06
14:19

Имам чувството, че някои хора тук бъркат понятията прости/сложни и бързи/бавни въглехидрати. Много разпространено е схващането, че простите въглехидрати са бързи, а сложните - бавни - това е погрешно. Също и че плодовете са бавни - повечето да, но например динята не е... А и гликемичния индекс може да се промени, ако дадения продукт се консумира заедно с други храни. Обработката също има значение.

08.09.06
16:16

[quote author=“sideways”]Имам чувството, че някои хора тук бъркат понятията прости/сложни и бързи/бавни въглехидрати. Много разпространено е схващането, че простите въглехидрати са бързи, а сложните - бавни - това е погрешно. Също и че плодовете са бавни - повечето да, но например динята не е... А и гликемичния индекс може да се промени, ако дадения продукт се консумира заедно с други храни. Обработката също има значение.

Схващането е погрешно ДА:)
Но е факт ,че повечето прости въглехидрати са също така бързи:)

SP

08.09.06
17:14

[quote author=“sideways”]Имам чувството, че някои хора тук бъркат понятията прости/сложни и бързи/бавни въглехидрати. Много разпространено е схващането, че простите въглехидрати са бързи, а сложните - бавни - това е погрешно. Също и че плодовете са бавни - повечето да, но например динята не е... А и гликемичния индекс може да се промени, ако дадения продукт се консумира заедно с други храни. Обработката също има значение.

Добре де що никой не препоръчва плодове точно преди трен като повечето са бавен карб. :shock:

JI

08.09.06
18:24

пътво аз съм на мнение че преди тренировка инсулинув бум е идеално!
просто инсулина е прякосвързан с анаболните процеси къв ви е проблема доспивало им се .... глупости огромни ! ... аз пък кат се наплюскам с прости въглехидрати преди трен ми е перфектно вярно и трнеировката ми е кратка 30 мин ! ( става въпрос за картофи тоест те не са прости въглехидрати но са с високи ги! )
сега поделянето на прости и сложни въглехидрати е един мит ! просто мит ...
въглехидратите трябва да се делят на ниско ги и високо ги
плодовете са от тея с ниското независимо , че са прости ,щото трябва да минат през черния дроб преди да навлязът в кръвообращението  ! ...
тва е примерно овесените ядки имат около 40 ги  а плодовете 20 ! правете изводи ! ....
варените картофи 95 !
а чистата глюкоза 100!
някой от вас не ви ся ясни доста работи попрочетете ...

08.09.06
19:30

[quote author=“JiVk0”]
варените картофи 95 !
а чистата глюкоза 100!

Само дето е малко невъзможно варените картофи да имат 95 ГИ. След като би трябвало да е  по-нисък от този на печените картофи,  то тогава печените трябва да им е по-висок и от на глюкозата?!? :) Цифри не казвам защото навсякъде ги пишат различно,  в краина сметка тия таблици са само за ориентиране. Аз вярвам във хипогликемията,  не за друго ами просто защото съм го изпитал на собствен гръб

SP

08.09.06
19:38

[quote author=“x_3_mar”][quote author=“JiVk0”]
варените картофи 95 !
а чистата глюкоза 100!

Само дето е малко невъзможно варените картофи да имат 95 ГИ. След като би трябвало да е  по-нисък от този на печените картофи,  то тогава печените трябва да им е по-висок и от на глюкозата?!? :) Цифри не казвам защото навсякъде ги пишат различно,  в краина сметка тия таблици са само за ориентиране. Аз вярвам във хипогликемията,  не за друго ами просто защото съм го изпитал на собствен гръб

Мда той доста е пообъркал цифрите. Варените са около 75.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1