Да разлая кучетата - "...зоб с боб не става..."

SI

08.09.06
18:22

Сега сигурно ще раздразня малко модераторите, щото знам че са пуритани и са силно за “чистото дигане”, без зоб.
Ама ме дразни една мисъл, която се зароди в главата ми преди време.
На практика хранителните добавки се “продават” от културистите. Обяснявам за неразбралите - Големият нацепен батко казва “аз са храна със т’ва и тва’ и пия т’ва и т’ва и  за това съм толкова голям”.
Еваларка човеко с беден речник ама...не си за това голям.
Голям си защото, най-вече защото зобиш яко(за неразбралите-зимаш анаболни стероиди). Интересно е обаче друго, че това от което реално културистите стават културисти е табу, а добавките, които реално нямат толкова голям принос за ускоряването на синтеза на белтъчини в организма се продават, и навсякаде ви уверяват “...даааааааа, резултат ще има след две седмици най много...”
Преди да започнат опроверженията, искам поне един от тук да ми каже за фрапантен резултат, постигнат от него със добавки.
не говоря за скок от ръка 36 на ръка 39.
Говоря за скоци от 43-44 до 50 например.
Нема такъв филм.
Сега зимам Serios Mass на Optimum Nutrition, и трябва да кажа че съм силно впечатлен, и въпреки това ... айде Митко Димитров да пие само добавките на Optimum, па да видим дали ще е 112 кила на състезание???
Много искам да ви чуя мненията по въпроса, особено на тебе Астор, пък и на тези които се занимават полупрофесионално.

SP

08.09.06
18:32

[quote author=“sillmarillion”]а добавките, които реално нямат толкова голям принос за ускоряването на синтеза на белтъчини в организма се продават, и навсякаде ви уверяват “.

Аз не съм нито Астор, а и съм доста далеч от понятието полупрофесионалист, но ще дам скромното си мнение. Основните и най-разпространени суплементи(протеина на пудра и аминокиселините) не трябва да ускоряват синтеза на белтъците - те простo ти осигуряват белтъци. Някак не знам кой употребява твоята дефеиниция за дабавки!? :shock:

ST

08.09.06
20:04

Ами, незнам защо пускаш тази тема като на повече от половината хора тук които се занимават с фитнес има е ясно, че за да си ГОЛЯМ трябва зоб. И не мисля, че някой упорито крие, че зоби.ТОва си е лично право. :?  :roll:

Аз съм на мнението, че с постоянство почти всичко се постига. Това “почти” е много важно в случая. Ако си професионалист наистина май не може без зоб, но за любители и полупрофесионалисти не мисля, че изобщо им трябва да опитват. Има си добавки които са безвредни и т.н. Тренировката обаче не може да бъде изместена от която и да е добавка или зоб. Така, че тренирайте момчета и знайте че винаги може още.  :)

09.09.06
01:19

аз пък видях една снимка на дориан от 85-та и 95та година за 10 години имаше забележителна разлика да ! ама това са десет години ! не като някой пишлеме от залата дето за един месец видимо става голям . може да сравните сичките олимпии на рони и ще се убедиш каква е разликата за 8-9 години на върха . пак казвам не става дума за един - два месеца ! аз пък съм на мнение , че човекът не употребява докато не го видиш да го прави . е разбира се като качи 10 кг чистота за един месец то е ясна работата - няма кво да се чудим . ама да качи 5 кила мускули за 1 година е извинявай за кви стероиди ми говориш изобщо . то затова ги гледам тук прекалено често теми за стрии . абе бааааа вие с сапун от село ли се къпета ко прайте че ви излизат стрии ? или просто прекалено много зоб се зима и кожата не издържа на напрежението ? аз започнах да се занимавам отново с щанги от 4-5 месеца като първото ми влизане в зала бе преди 10ина години . размери промени дебелеене дебИлеене и стрии няма . защо ?
стига с тив стероиди щото почна да ми става скучно в тоя форум ! ти кажи как си дигнал днеска 100 на лег ама как следващия път ще си на 102.5 и тн и тн . рон колман не случайно е толкос голям . ти виждал ли си някой от сегашните олимпийци да прави тяга със 360 ? освен рони разбира се . е аз като видя какво и по колко яде - нема кво да се лъжем дай ми тия неща и на мене или на който и да е друг . сичко друго е мозък и генетика !

09.09.06
11:22

Абе малко несериозна тема ако питате мене.То е ясно че в професионалния спорт без това не може,неща които толкова са говорени,че са станали банални вече...

[quote author=“Jay_C”]Абе малко несериозна тема ако питате мене.То е ясно че в професионалния спорт без това не може,неща които толкова са говорени,че са станали банални вече...

Именно. Всички знаем действителността.

RE

09.09.06
12:56

Това, което си го написал в темата до голяма степен е така, но по4ти всички знаем че с добавки само не може да си огромен и релефен.
Повечето не сме професионалисти така че няма смисъл от зоб.

09.09.06
13:37

[quote author=“realityman”]Това, което си го написал в темата до голяма степен е така, но по4ти всички знаем че с добавки само не може да си огромен и релефен.
Повечето не сме професионалисти така че няма смисъл от зоб.

Напълно съм съгласен!

10.09.06
11:38

ами всички знаеме че с чисти тренировки и добавки не става огромен .колкото и да ядеш,единствено ако ядеш много мойе да замазнееш.добавките са пален ташак(ако някои си мисли че като взима добавки ще стане голям може само да се хварли от някаде)
а и за написаното от batspirooo .мога да му кожа че стриите не излизат само от зоб на мен ми излизат и като си ждигам 4исто така че много зависи от кожата
[/list]

10.09.06
12:52

Не виждам защо да е невъзможно само с добавки да си 1.85/105-110кг. изчистен? :shock:

NE

10.09.06
13:48

е , трудно , виж натурални културисти , ползват само добавки , те са супер изчистени ама теглото мисля че никой не стига до 100

10.09.06
18:11

виж 110кг мойе да си ако имаш корем и 2 метра газ. изчистен и без  хап никога неможе да напраиш такива резултати

11.09.06
13:28

По принцип зависи от гена колко голям може да станеш, има хора без нищо стават по 100 кг, а други с много, много хап едвам правят водни 90 кг. Моят опит показва, че без хап само с добавки може да се направи добра фигура около 90 кг. И ако човек не се задоволи с това може да вземе МАЛКО хап за да прескочи евентуално границата.
Това всичко го казвам при наличие на правилно хранене и правилни тренировки. А като гледам 90% от хората в залите не правята това, а чакат да станат като момчетата от рекламата. А тези момчета заслужават уважение, защото някой от тях постигат тези резултати с 1/3 от хапа на среден билдъра в някоя зала

SI

11.09.06
13:34

Съгласен съм с теб пич.

12.09.06
13:15

Аз не съм казал, че е лесно и бързо, а още по-малко и евтино. Ще се съглася, че е невъзможно, ако ми го каже човек с 10-12 години стаж, на който не му се налага да пести от закуски, за да си купи креатинче, а спокойно отделя по 2-3 хил. лева на месец за добавки и хубава храна. :wink:

12.09.06
21:04

[quote author=“AbSs”]Аз не съм казал, че е лесно и бързо, а още по-малко и евтино. Ще се съглася, че е невъзможно, ако ми го каже човек с 10-12 години стаж, на който не му се налага да пести от закуски, за да си купи креатинче, а спокойно отделя по 2-3 хил. лева на месец за добавки и хубава храна. :wink:

Аби момче кой в бг се готви натурално с по 2-3 хил. лв?????
Аз отделям за добавки по 100-150 максимум на месец и получавам перфектни резултати, макар и по-бавно, а с 2 хил направо на натурална олимпия отиваш! Когато бях ученик и с по 20-30 се справях, така че важно е желанието!!!

13.09.06
09:42

[quote author=“fitboy”]Аби момче кой в бг се готви натурално с по 2-3 хил. лв?????
Аз отделям за добавки по 100-150 максимум на месец и получавам перфектни резултати, макар и по-бавно, а с 2 хил направо на натурална олимпия отиваш! Когато бях ученик и с по 20-30 се справях, така че важно е желанието!!!

Тук не говорим, кой с колко се готви, а дали е възможно да си 185см./110кг.  И аз казвам, че е възможно - с достатъчно опит и пари.

ZO

17.09.06
21:47

То че е възможно-възможно е,ама ако не бачкаш,а времето,което не си на трен и не ядеш нещо спиш и така демек само с това да се занимаваш.Иначе вярно ако взимаш по десетина добавки дневно,ръгаш и допълнително безумни количества храна-опрделено едно 90% от хората ЩЕ стигнат 90кг.,а тези с ген-и повече.Така че всичко зависи ЕДИНСТВЕНО от едно нещо-парите.Защото с тях можеш за си купиш и знание(да си наемеш инструктор),и добавки,и храна.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1