24.09.04
08:24
Zdraveite fenove na fitnesa!!! :D Ot skoro se zanimavam redovno s fitnes i imam o6te mn beli poleta po otno6enie efektivnostta na trenirivkata si.Za tova bih iskala da popitam VAS po opitnite ot men. :)
Treniram 5 dena ot sedmicata ot ponedelnik do petyk…opitvaiki se da svalq izli6nite kilogrami.V ob6ti linii trenirovkata mi se systoi ot…15 min v na4aloto i v kraqa na vsqka trenirovka velargometyr ili pyteka…kato prez ostanaloto vreme ..treniram..kraka ,korem i gluteus…kato…vkliu4vam i edna dopulnitelna muskulna grupa na den…kato naprier ..gyrdi,triceps biceps i tn.Energiiniqt mi prihod e okolo 1500 kcal…i za tova to4no bih iskala da popitam…dostaty4no energiq li priemam kato se ima predvid trenirovkata mi .. :wink: i vyob6te imam li 6ans da svalq izli6nite 8/9 kg s podobna vsekidnevna programa.10x predvaritelno 8)
Добре Дошла !
Пиши на кирилица !
vanisher
Това,че не пиша на кирица означава ли че няма да получа отговор от някой по-опитен..... :cry:
25.09.04
10:47
Щом спортуваш активно недей да падаш под 1500 ккал прием за ден. Тренировката е онова, което ще свали излишните килограми. Повишавайки работната тежест и сериите в дадена тренировка ще повишиш разхода на енергия. Пии много течности, а 1500 - те ккал разпредели в 5 хранения през равни интервали. Постоянството е онова, което ще ти донесе успех.
drbrd toku shto ti napisah mnogo reda obache neshto ne sa se post :)
eto na kratko ko biah izmislila ;)
kilogrami se svaliat kogato tialoto ti izrashodva poveche kalorii otkolkoto priema. OSVEN AKO se hranish tolkova malko che organizmat ti si misli che “umirash ot glad” togava toi se opitva da zapazi kolkoto se moje poveche maznini i niama da ima mnogo polza ot trenirovkite ti.
shte e dobre da piesh vitamini vseki den, zashtoto kogato niakoi e na dieta obiknoveno organizmat mu ne uspiava da si gi nabavi.
s trenirovkite koito pravish i tova deto hapvash 100% shte svalish tez kilogrami :D jelaia ti uspeh :)
къде забрави кирилицата?
vanisher
izvun temata:
mnogo interesni usmivchichki imate v toz forum :P
Много ви брагодаря за рвазбирането...и за помощта!!! :P Но много бих искала и да разбера...какво да напражя така че да свалям килограмите там където искам ...и да не се смъкват от дърдите например...Идеи!!! :lol:
26.09.04
02:41
В раздел “Фитнес за жени” има статия озаглавена “Точкова редукция”, тя отговаря точно на този въпрос. Приятно четене!
Много благодаря на всички,но..преди въобще да подхвана теамта..бях изчела всички статии на тема хранене,точкова редукция,и женски фитнес....и за това подхванах цялата работа защото някои неща в частен случай не са ми много ясно.
1….незнам до колко мога да разчитам на точковата редукция и въобще мога ли да считам че като се бъхтя над крака и...глутеус ще свалям най0много от там.
2.по принцип аз лично не съм мн дебела..в смисъл...висока съм 170 и тежа 62 кг обаче изглеждам по пухкава отколкоот в действотелност съм...и там ми е проблема опитвам се да сваля пухкавите места...и някои друго килце без резки диети..и тем подобно а полавно..и постепенно.
3…имам още един проблем
преди бях по дебела и катпо отслабнах ми се появиха едни леки,едвазабележими стрии по външната страна на бедрата..не съм предполагала че ...ще ги получа защото не съм очаквала че...кожата ми не е достатъчно еластична...(все пак съм едва на 17)..и веднага почнах да ползвам стягащи лосиони...и в тази насока мойете ли да ми препоръчате нещо специфично в хранителния режим освен многото вода така че да не ми се получават стрии.
10x предварително 8)
Значи несъм запознат точно с женския организъм, но мисля че повечето неща са сходни. Храненията през деня е добре да са 5 както каза в горния пост Image. Това неозначава 5 пълни дажби. 5-те хранения включват - закуска, обяд и вечеря. А между закуската и обяда и обяда и вечерята влизат 2 малки хранения -> така наречените Snacks. Става въпрос за нещо дребно, което ще залъже глада и същевременно ще подсили организма с нужните му мултивитамини и минерали. Когато човек сваля кг независимо от това дали той е мъж или жена, имунната система намалява своите защитни сили и тогава всеки е предразположен към разболяване. Да не говорим пък сега през есента. Влизаш в залата, потиш се свършваш си тренировката, пробличаш се и излизаш навън. Там те посреща студения вятър и настинката е налице. Затова всеки трябва да приема добавки било то отделно или чрез храната. Важен е резултата. За жените е хубаво да ядат повече риба и плодове. Като в плодовете се включват тези които нямат много захар. Много подходящ плод е киселата ябълка, която съдържа и вещества спомагащи обмяната на веществата и топенето на мазнините. Някъде бях чел че от ябълки не се дебелее. Това неозначава да се прекалява с тях. Знае се че всичко е безвредно когато се спазват някакви норми. Затова всичко си има ограничения които щем нещем трябва да бъдат спазвани. За кожата е известно приемането на витамин Е и витамин Д. Дали с храната или отделно е въпрос на личен избор. Свалянето на кг трябва да е контролирано. Да не става изведнъж или пък много бавно. Има си средна граница в която трябва да се съберем за максимален и ползотворен ефект. За суплементите бих препоръчал да се ползва L-Carnitine. Безвреден е и действа добре на организма. Сега за тренировката. Повторенията трябва да са интензивни. С много лека тежест и да са над 20. За 2 до 3 серии на упражнение. Преди тренировка задълженително се загравя поне 15 минути на колело или друг предпочитам уред, както и след тренировка се върти според поставените цели и калории, които трябва да бъдат изгорени. Ако човек е приел 2000 калории, а с тренировка и аеробни упражнения изгаря 700. Ефекта няма да е този които се желае. Друго интересно за свалянето на мазнини е времето когато се тренира. Хубаво е да бъде сутрин, ако поради училище или работа нямате време за тренировка то тогава имате друга алтернатива. Веднага след ставане от сън 10-15 мин скачане на въже. Това действа като естествен фет бърнър.
Диетата трябва да набляга на белтачините и зеленчуците, които нетрябва да бъдат пренебрегвани никога.
Друго не се сещам. Има голяма вероятност да съм пропуснал нещо, така че не се безпокоите да попитате.
Много благодаря на всички за съветите :D Мисля ,че все още имам проблеми със съставянето на някакво подходящо меню :? точно от един месец вече тренирам осилено.....и според кантара съм свалила 1,250кг(приемам тази цифра за реална и средна защото според това дали съм яла и колко течности съм поела...тя варира),а см които съм свалила са наи вече от краката и нито сантиметър от талията и ханша...Вярно е ,че искам и да намаля сантиметрите в краката,но най-отчаяно....искам по малка талия и ханш :cry:
Точно за това се обръщам към вас с молба за съвет за изготвяне на хранително меню..защото честно да ви кажа това ми е най-големия проблем.....просто ми е страшно трудон да следя калорий...диети и тем подобни..няма ли някакъв трик...или трикове за по-пълноценна тренировка например...
И освен това....искам да попитам...вярно ли е че веднъж появил се целулитът-няма оттърване от него :( (това е по повод на отговор на теамта за прооблемите с целулите...моля ви не ме плашете :cry: )
10х предварително
04.10.04
18:23
Здрасти drbrd_f,
Аз не съм капацитет, но мога да споделя това, което при мен имаше ефект.
Първото нещо в което се убедих е че за да има резултат основното е хранителната диета, след това фитнеса и на края хранителните добавки. Искам да ти кажа, че килограмите не са определящи, може да задържаш едни и същи килограми и същевременно да намаляваш обема, което според мен е много по-важно. Аз лично за 3 месеца свалих само едно кило, но намалих размера от L на S :lol: Вземи си размерите и виж разликата след месец.
Разделих тренировката на 1 ден горна ( ръце, гръб, гърди, рамо) и 2ри ден долна(крака, глутеус, корем) част. Тренирах 2 дни и едни почивах. Оптимални тежести в 3 серий х 20 повторения, като периодично покачвах тежестта.Основният проблем ми беше с хранителният режим, т.к. никога не съм имала такъв. Старая се да имам поне 5 хранения на ден:
1ва Закуска - овесени ядки с кисело мляко, мед и орехи или Corn flakes
2ра закуска - данон активия или плод
Обяд - пилешко, телешко, щраусово месо или риба (на скара или печено, старая се да не включвам в менюто си пържени храни) с гарнитура задушен ориз или зеленчуци, салата според сезона
Следобена закуска в повечето случаи ми е след тренировка - 1 банан или стафиди или протеинов десерт
Вечеря отново месо или риба със зеленчуци, ориз, варени или печени картофи
Преди лягане - варени яйца или плод , но честно казано често пропускам това хранене.
Да не забравяме и добавките . Ползвах L-carnitin и Fat Burner . По отношение на талията и ханша ти препоръчвам Yohimbe поне при мен ефекта беше доста добър. И много вода, колкото повече толкова по-добре. Витамините и минералите са задължителни.
За съжаление няма да можеш да се отървеш от стрийте, освен ако не допуснеш хирургична намеса.По отношение на целулите, да много коварно явление, но не е вярно, че не можеш да се отървеш. Тренировки, сауна, много вода и ако имаш възможност масажи и ще се радваш на гладки стегнати бедра :lol:
Май се получи доста дълго , но надявам се да съм помогнала поне малко.
04.10.04
23:56
би ли ми казала какво е YOLIMLE.Колко време го пии каква ми е цената.
да аз също не съм много сигурна какво представлява ...това...Yolimle??? :wink:
Първо се казва Yohimbe :)
Второ това е билка, която като цяло се ползва за естественото повишаване на тестостерона при мъжете.
Интересно ще ми е да науча как работи при жените :)
05.10.04
00:58
Повишава кръвопотока към действащите мускули (или намазаните с крем съдържащ йохимбин кожни участъци), по този начин при локални натоварвания в намазаните зони в комбинация с билков разтвор се получава усилен добив на енергия заради по-висок локален добив на енергия (естествено от мастна тъкан). Използва се и като сексуален стимулатор и у двата пола.
05.10.04
08:36
Image много точно обяснение , а ето и описание от брушурка:
Профил: Каква грандиозна добавка! Популярността и е не само резултата от славата и на афродизиак , но също и от изследванията показващи, че може да бъде изключителен антиоксидант. Стимулира притока на кръв до крайниците. Може да третира изключително ефективно мъжката импотентност и да увеличава либидото у мъжете и жените. Като добавка (като че това не е достатъчно) предпазва от запушване на артериите и от апоплектични припадъци. Не само помага на мъжете за тяхната сексуалност, увеличава либидото, предпазва от сърдечни атаки, но и намалява мастния синтез в тялото чрез увеличаване мобилизацията на мастните киселини. Знаете ли какво означава това ! Можете да отслабвате след като имате този начин за губене на мазнини.
Начин на употреба: Взимайте по 2 капсули дневно
Резултат: Увеличаване на издръжливостта и силата
Ако трябва да съм откровена не съм усетила някакво увеличение на либидото :wink: , но определено се отървах от така наречените паласки. Продукта , който аз взимах е 72 лв. за 100 капсули. Взимах по 2 капсули на ден една сутрин на гладно и една 15 мин преди тренировка.
06.10.04
12:13
Май, трябваше никът ми да е “Черногледата”, но за съжаление говоря за целулита от личен опит. При мен се появи сравнително късно и изведнъж - беше истински шок! Предприех атака срещу него по всички възможни фронтове - физическа активност (никога не съм спирала да се движа, но сега добавих още движение), масаж, мазила, целутрон, контрастни душове, винаги съм се хранила рационално и малко, така че нямаше какво да променям твърде в храненето, само дето започнах да пия повече вода - много вода. Минаха три-четири години от тогава (спрях единствено масажите и целоутрона, но увеличих бягането) - понякога ми се струва, че има ефект, понякога ми се струва, че няма. Това исках да кажа, когато писах, че от целулита няма отърваване. Може би когато се е появил рано и непрекъснато се взимат мерки срещу него, шансовете са по-големи. Но фактът, че не съм се отказала да се боря с този проблем показва, че все пак има някакъв ефект, който ми дава кураж да продължавам. :wink:
06.10.04
19:30
А то :) йохимбето няма да ти вдигне либидото, остави ги какво пишат. То е само средство за подобряване на еркцията при мъжа. За жени казват, че благодарение на стимулацията на кръвопотока към половите отрани водел до върхови моменти в удоволствието. Те на запад продават едни специални масла с йохимбин, ама дай да не разводнявам темата още. :)
Не мисля, че от целулита няма отърване! Когато намеря нужната ми информация, ще подготвим една статия за това специално за вас! :)
11.10.04
11:07
[quote author=“drbrd_f”]Zdraveite fenove na fitnesa!!! :D Ot skoro se zanimavam redovno s fitnes i imam o6te mn beli poleta po otno6enie efektivnostta na trenirivkata si.Za tova bih iskala da popitam VAS po opitnite ot men. :)
Treniram 5 dena ot sedmicata ot ponedelnik do petyk…opitvaiki se da svalq izli6nite kilogrami.V ob6ti linii trenirovkata mi se systoi ot…15 min v na4aloto i v kraqa na vsqka trenirovka velargometyr ili pyteka…kato prez ostanaloto vreme ..treniram..kraka ,korem i gluteus…kato…vkliu4vam i edna dopulnitelna muskulna grupa na den…kato naprier ..gyrdi,triceps biceps i tn.Energiiniqt mi prihod e okolo 1500 kcal…i za tova to4no bih iskala da popitam…dostaty4no energiq li priemam kato se ima predvid trenirovkata mi .. :wink: i vyob6te imam li 6ans da svalq izli6nite 8/9 kg s podobna vsekidnevna programa.10x predvaritelno 8)
Zdravei ...Ot tvoeto suob6tenie se razbira 4e jelae6 da izgubi6 niakoi drug kilogram ..Predi tove malko informazia za mene..Az sum na 24 g.jiveia v Schweizaria rabotia v Fitness center i v momenta u4a za Fitnesstreniorka na 20 noemvri mi e izpita…Ima niakolko suveta koito moje da budat zlatni za tebe no predi tova naistina triabva da mi kaje6 s kakva zel otiva6 na fitness?
Добре Дошла !
Пиши на кирилица !
vanisher
11.10.04
11:18
Hristiana, не схванах намека! :) Би ли ни пообяснила, какво имаш в предвид?
11.10.04
16:22
[quote author=“Image”]Hristiana, не схванах намека! :) Би ли ни пообяснила, какво имаш в предвид?
Kakuv Namek??Ne sum namekvala ni6to!!!!
11.10.04
19:17
В такъв случай, поста ти трябва да изразява, че имаш същия въпрос като drbrd_f или? :o
12.10.04
09:40
[quote author=“Image”]В такъв случай, поста ти трябва да изразява, че имаш същия въпрос като drbrd_f или? :o
Vuspros ne..No mnogo dobur suvet bez da i pulnia glavata s xiliadi vusmojnosti ,dieti i milioni vidove trenirovki -koito tia opitva vsiaka vtora ili treta sedmiza i razbira se niama da ima resultat .Za6toto da znae6 dali tialoto ti reagira na daden ´rejim´triabva da go e izprobvala minimum tri meseza… :D Kiriliza niamam :( [/url]
и аз съм съгласна,че за да се убедиш в .....ефективността на една програма трябва да ..тренираш здраво по нея..поне... един два месеца...а тов допълнително усложнява..търсенето на подходяща програма :roll:
12.10.04
16:24
Da za da se ubedi6 so dostatu4ni 3 meseza ...No ako si na 17 god.i zapo4va6 sus fitness purvata godina bi triabvalo da se ottade6 samo na fitness ...Da zapo4ne6 fitness dieti i t.n.tazi prekaleno mnogo informazia (u4ene na vsi4ki uprajnenia /ma6ini /dvijenia/I XRANENE)ti otnema motivaziata ...Namiraneto na programa ne bi triabvalo da e trudno pri nali4ieto na kompetenten fitness trenior ...To4no za tova sa Fitnes treniorite :wink:Vus osnova na tvoiata zel Toi bi triabvalo da znae kak da ia postigne6 :!:
Вие хубаво плюете срещу това, че програмата трябва да се изпита 3 месеца за да се види дали работи(макар и да е по-малко)? ами предложете някое решение на проблема? Дайте го тоя уникален трик или фокус, за да може и аз да не пълня на хората главите с “xiliadi vusmojnosti ,dieti i milioni vidove trenirovki -koito tia opitva vsiaka vtora ili treta sedmiza i razbira se niama da ima resultat .” ?!?
Голяма част от жените които се занимават с фитнес, просто не си спазват режима(хранителен и тренировъчен). Отива момичето в залата и почва да работи на велоергометъра, хубаво да, ама пулса и е 80-90?!? еми няма да стане! в залата се отива да се трудиш и да се изпотиш! а не после да кажеш - “ходих на фитнес, ама няма ефект”. Ти хубаво си ходила, а какво си правила там е по важното? Тук трябва труд и воля(е не е като в кафето вечер) :))
И не е задължително да си пълниш главата с “tazi prekaleno mnogo informazia “. Отиваш при инструктора, плащаш си всеки път лична тренировка и той има грижата, а ти си щракаш с пръсти! Какъв ви е проблема?
12.10.04
17:21
[quote author=“kaloiancho”]Вие хубаво плюете срещу това, че програмата трябва да се изпита 3 месеца за да се види дали работи(макар и да е по-малко)? ами предложете някое решение на проблема? Дайте го тоя уникален трик или фокус, за да може и аз да не пълня на хората главите с “xiliadi vusmojnosti ,dieti i milioni vidove trenirovki -koito tia opitva vsiaka vtora ili treta sedmiza i razbira se niama da ima resultat .” ?!?
Голяма част от жените които се занимават с фитнес, просто не си спазват режима(хранителен и тренировъчен). Отива момичето в залата и почва да работи на велоергометъра, хубаво да, ама пулса и е 80-90?!? еми няма да стане! в залата се отива да се трудиш и да се изпотиш! а не после да кажеш - “ходих на фитнес, ама няма ефект”. Ти хубаво си ходила, а какво си правила там е по важното? Тук трябва труд и воля(е не е като в кафето вечер) :))
И не е задължително да си пълниш главата с “tazi prekaleno mnogo informazia “. Отиваш при инструктора, плащаш си всеки път лична тренировка и той има грижата, а ти си щракаш с пръсти! Какъв ви е проблема?
To4no taka e !!!!!V purvata godina ili purvite 15 meseza zavisi ot motivaziata triabva da se konzentrira vurxu fitnesa ,za6toto purvoto vajno ne6to e da nau4i da izpulniava vsiako edno dvijenie vuv fitnesa napulno korektno ...Tolkova vreme ti triabva ...
V purvia Mesez i polovina v fitness center se orientirva6 -Koe kude e i Koi Kakuv e..Purvite 6 meseza Si podobriava 4uvstvoto na tialoto pri izpulniavane na niakoe uprajnenie ili ma6ina ..Sled tova Se u4i kak da raboti s tempoto na dvijenieto ,sus di6aneto da raboti ,izprobvaneto na sobstvenite si granizi-kolko moje da se natovarva i t.n.Eto ti e edna godina -Ve4e dosta znae za tazi godina ..Sega moje da se opita da si podobri navizite za xrana…Ima prekaleno mnogo knigi za dieti prekaleno mnogo priateli koito znaiat po-dobre :) Za tova kazah 4e za da znae6 dali edna trenirovka ima rezultat triabva da opita6 min.3 meseza -koeto zna4i ne vseki 2 sedmizi druga dieta ili trenirovka…I kato kazvam fitnes niamam na predvid edin dva puti neseriozno v zalata ...Napulno suglasna !!!Potene i Trud :) Ne vijdam smisul da mi se karate :D I az xodia 4 puti v sedmiza na fitness ...I ne6to vuv vruzka s 3 te meseza:
Zavisi-pri Hypertrophietr.Purvite podobrenia 4-5 sedmizi ...10-12 sedmiza organisma svikva na natovarvaneto ..
A pri Intermuskuläre koord.Purvi podobrenia 3-4 sedmiz….6-8 sedmiza organisma svikva na natovarvaneto ...
Хриси, провери като пишеш мнение дали над него има КРЕДОР!
Ако има то с него спокойно можеш да пишеш на кирилица.
vanisher
Ае женкииии я пишете на КИРИЛИЦА !!!!!!
по-здрави
Не ме пунтирай бре !
бла бла бла
vanisher
Жените да си гледат кухнята! Оставете опасността на нас! :twisted:
Жените стават за много повече неща освен готвене и секс....
Просто още не си го осъзнал..повярвай ми !
vanisher
[quote author=“AcTivE”]Жените да си гледат кухнята! Оставете опасността на нас! :twisted:
Много добре казано ! Поне ако се занимават да пишат във форума да е по-правилата и да пишат стегнато и смислено.
по-здрави
Hrisi, ти да не смяташ хората за малоумни, бавноразвиващи се? :? Ако ти хабиш месец и половина да “научиш” къде са уредите и за какво служат си е изцяло твой проблем. И чак след година да премине на диета?? Според мен диетата трябва да се започне дори преди да се тръгне на фитнес, защо да чака цяла година? За да дойдат по-бавно резултатите и да ти плаща по-дълго време? :)
[quote author=“Mr_Muskul”]Hrisi, ти да не смяташ хората за малоумни, бавноразвиващи се? :? Ако ти хабиш месец и половина да “научиш” къде са уредите и за какво служат си е изцяло твой проблем. И чак след година да премине на диета?? Според мен диетата трябва да се започне дори преди да се тръгне на фитнес, защо да чака цяла година? За да дойдат по-бавно резултатите и да ти плаща по-дълго време? :)
ае всички сме правили грешки ма се учиме нема начин но хумор сатира забава и смех смех смех требе да има ;))
[quote author=“emil_mlo”][quote author=“AcTivE”]Жените да си гледат кухнята! Оставете опасността на нас! :twisted:
Много добре казано ! Поне ако се занимават да пишат във форума да е по-правилата и да пишат стегнато и смислено.
по-здрави
Колкото до смислените неща, не вярвам да има умен и уважаващ себе си човек, който да мисли, че това е върхът на човешката мисъл. :roll:
А ако темата е за това какво трябва да гледат жените и мъжете, кажете. Имам какво да споделя по въпроса. :D
22.10.04
12:29
[quote author=“Mr_Muskul”]Hrisi, ти да не смяташ хората за малоумни, бавноразвиващи се? :? Ако ти хабиш месец и половина да “научиш” къде са уредите и за какво служат си е изцяло твой проблем. И чак след година да премине на диета?? Според мен диетата трябва да се започне дори преди да се тръгне на фитнес, защо да чака цяла година? За да дойдат по-бавно резултатите и да ти плаща по-дълго време? :)
Това всичко е теория и таzи теория има поне 85 /90 процента логика..Но
Dобре , според тебе колко време и триабва zа да научи ´´а тука се тренира предната част на Делта но вчера вече я тренирах днеска е zадната част ´´или днеска тренирам Трансверсус Абдоминист нали искам талията ми да се стегне ´´или упражненията в които Квадратус Лумборум се zасягат ги иzбягвам понеже искам да се подобря в талията??И не6то zа последното ти иzречение сигурна съм че zнае6 че колкото по бърzо отслабне човек толкова по бърzо се напълнява а колкото по бавно толкова по малък е 6ансът да надебелее отново...
И нещо и за твоето последно изречение... :) По тази логика дай човек да сваля по 1 килограм да година, та да му е най-сигурно, че няма пак да надебелее. И аз съм сигурен, че схвана какво исках да кажа преди. :wink:
Според мен ти трябва точно 2-3 седмици(тоест да завъртиш няколко пъти тялото) и много добре ще почнеш да се ориентираш кое за какво е. Още повече, слушаш тялото си и можеш да разбереш, че дадено упражнение натоварва даден мускул. А можеш и да попиташ, нали. Не искам да споря, просто мисля, че малко подценяваш хората, които за пръв път стъпват в зала. Не казвам да се прутупват нещата, но колкото повече неща кажеш, толкова повече ще запомни и ще напредва по-бързо. Трябва и да се чете, не става наготово. Така е при всяко нещо. Права си обаче, че трябва труд и постoянство.
ПП Не бях съгласен с теб единствено по повод диетата. Мислиш ли, че е най-разумно да се започне с правилното хранене чак една след 1 година?
22.10.04
16:01
[quote author=“Mr_Muskul”]И нещо и за твоето последно изречение... :) По тази логика дай човек да сваля по 1 килограм да година, та да му е най-сигурно, че няма пак да надебелее. И аз съм сигурен, че схвана какво исках да кажа преди. :wink:
Според мен ти трябва точно 2-3 седмици(тоест да завъртиш няколко пъти тялото) и много добре ще почнеш да се ориентираш кое за какво е. Още повече, слушаш тялото си и можеш да разбереш, че дадено упражнение натоварва даден мускул. А можеш и да попиташ, нали. Не искам да споря, просто мисля, че малко подценяваш хората, които за пръв път стъпват в зала. Не казвам да се прутупват нещата, но колкото повече неща кажеш, толкова повече ще запомни и ще напредва по-бързо. Трябва и да се чете, не става наготово. Така е при всяко нещо. Права си обаче, че трябва труд и постoянство.
ПП Не бях съгласен с теб единствено по повод диетата. Мислиш ли, че е най-разумно да се започне с правилното хранене чак една след 1 година?
Две три седмици според мене и според това което уча е прекалено прекалено малко Колко време ти трябва да се научи6 да си слу6а6 тялото си?. :D ..Не zабравяи че говорим не zа тебе или ниакое момче страхотно мотивирано (дори тогава 2 3 седмици са малко)..Две три седмици не са достатъчни дори да осъzнае че не става въпрос там да мръдне ниакакви си тежести а че става въпрос zа мърдане на тежеста с дадения мускул и това го zнае6 със сигурност ..Не и zа две три седмици ..За диетата бих и предложила в началото и то в първите до 6 /7месеца да си смени навиците на храна .Да се научи първо да се храни само три пъти на ден ..Ако това го успее можем да говорим zа диетата ..За6тото ако тя zапочне сега с диета трябва да свиква и да е стриктна на съвсем друга храна в съ6тото време трябва да е стриктна със режима на хранене нали? Отива на фитнес всеки и каzва не6то от своя опит .... Прекалено много zа ниакои хора ...Добре въzможно е малцинството успяват но в много случаи след като диетата е преминала ,добре успях сега съм много по слаба спирам с диетата и се връ6там към стария си режим на хранене ...Последиците със сигурност ги zнае6..А това че ако отива6 на фитнес с цел отслабване трябва да се храни три пъти на ден два часа преди тренировка да се нахрани и т.н.е друг въпрос ...
За бодъбуилдинга при мажете за да се каже ,че някои е напреднал трябва да има стаж поне 7 годишен и пак няма да е сред наи-напредналите.
по-здрави
Ех като почнеш с тия догадки, какво би направил някой ако еди какво си, сигурно си и психолог:) :wink: Ако си научил достатъчно за диетите няма да си я спреш просто така, защото си имал резултат от нея.
[quote author=“Hristiana”]дори да осъzнае че не става въпрос там да мръдне ниакакви си тежести а че става въпрос zа мърдане на тежеста с дадения мускул
Е пак подценяваш хората, всеки е учил биология. :wink: А ако не е нали ти трябва да му обясниш. Няма нужда да открива топлата вода... И стига с това “отива в залата и там всеки ти казва различни неща”. Първо, нали ще слуша само теб, затова си плаща. Второ, има предполагам достъп до интернет, за да чете статийки. Продават се и немалко книги.
А колкото до мотивацията, ако я нямаш никога няма да постигнеш нищо.
23.10.04
06:34
Върху какво спорите всъщност?
И аз незнам, но е приятно да се спори. :lol:
Иначе сериозно, кога според теб трябва да се започне с диетата за сваляне на подкожните мазнини?
29.10.04
13:31
[quote author=“Mr_Muskul”]И аз незнам, но е приятно да се спори. :lol:
Иначе сериозно, кога според теб трябва да се започне с диетата за сваляне на подкожните мазнини?
Добре де сериоzно :) Когато си смени навиците на храна ...И се научи че zакуската е наи важна, и че една баничка не е достатъчна ...А zа да си смени навиците със сигурност и трябват няколко месеца ....Предлагам и съ6то поне един час и половина преди тренировка да се нахрани ...Така си осигурява 60 процента по малко от смелянето на маzните калории ..Съ6то така да се храни само три пъти на ден ако това го направи zа няколко месеца има страхотен реzултат след това zапочва със диетата zа о6те по голямо подобрение .......:-)))С тебе много хубаво се спори : :lol: Виждам че си много компетентен но виждам съ6то че критики не приема6 :D Аz ги приемам с удоволствие и се уча от тях :wink: ..Интересно 6те бъде да поспорим (може би) zа тренировката на 17 год.момиче Какво и предлага6 Колко пъти на седмица да тренира , кои ма6ини и zа6то ??със каква интенzитет и zа6то ???Като zа нея zнаем че целта и е отслабване , няма проблеми на активния и пасивния двигателен апарат и е на 17 год.
“z” :arrow: “з”
vanisher