Cън

NE

01.10.04
17:06

Значи искдам да питам дали има смисъл да тренирам,при положение че спя само по 6 часа не денонощие?Може ли за толкова време мъскъла да се възстанови от тежка тренировка?
Приятелите ми ми казват че е малко 6 часа и няма смисъл да дигам.

ПС:само 2 дена в седмицата спя по 8 часа

01.10.04
17:56

Ами аз през седмицата спя по 5, рядко по 6 часа, а събота и неделя по 9 - 10, и нямам проблеми  8) Но и не ходя всеки ден в залата, а само 2 - 3 пъти седмично, така че имам време за възстановяване. Винаги има смисъл да тренираш, а повярвай ми, условията за тренировка никога няма да са идеални. Ако не е съня, ще е липсата на време, или пари, или храна или нещо друго. Ако чакаш да дойде по - добро време, когато всичко ще ти е наред, за да почнеш да тренираш, то никога няма да почнеш. Това ти го казвам от личен опит. И аз преди си намирах оправдания да не тренирам - нямам подходящи условия, нямам пълноценно хранене, нямам време и т.н. Но това всичко са само оправдания  :wink:

DM

02.10.04
02:17

Мускулите се възстановяват не само при сан, не се плаши, кажи на тея дето са ти го казали това нещо, да попогледнат малко какво е релаксация и тн.
А 6-8 часа сан са напълно достатъчни за презарейкдане на организма, всичко отгопре е глезотия, сън също така не може и да се наваксва, ако не си спал 3 дена два дена, пак са ти достатъчни 6-8 часа
Стан

Връзката със съня е май само в хормона на растежа, което не е малко, но изхождайки от принципа на растежа на мускулите - замяна на разскъсаните влакна с нови - не е и толкова много.
Ако можеш да си позволиш здрав сън, вероятно ще подобриш ефекта, но ефект можеш да получиш и с по - кратък сън.

NE

03.10.04
12:58

Добре а много приятели ми казаха да си взема Л-Глутамин и така той ще ме възстановява по време на краткия сън и ще компенсира тва че спа малко.
Апа други ми казват да си взема Universal Amino 2700 че били по-добри за възстановяване и аз сега се чуда кое от двете да си взема(имайте впредвид че сега пия едно гейнърче BULK на  Musashi) и искам маса.

DM

03.10.04
13:53

Във всеки случай добавките не са лоши, ама както казах 6 часа са достатъчни
Стан

_M

03.10.04
20:37

[quote author=“NeW”]Добре а много приятели ми казаха да си взема Л-Глутамин и така той ще ме възстановява по време на краткия сън и ще компенсира тва че спа малко.
Апа други ми казват да си взема Universal Amino 2700 че били по-добри за възстановяване и аз сега се чуда кое от двете да си взема(имайте впредвид че сега пия едно гейнърче BULK на  Musashi) и искам маса.

нищо не пречи да си ги вземеш и двете :P

03.10.04
21:19

Взимай си  и двете добавки ако искаш, обаче ако можеш да си позволиш 1-2 дремвания през деня (15-20мин или повечко) ще е много добре. На някои хора 6 часа сън са достатъчни, за други трябва повече - сам прецени, пък и то зависи какво правиш през останалото време (какво бачкаш и т.н.). А дали има смисъл да тренираш - има, има  :D

07.10.04
15:36

По време на сън организма се възстановява най-пълноценно. За да подпомогнеш този процес, си вземи някой качествен БАВНОусвояем протеин (яйчен, млечно-яйчен). Аминокиселините преди сън също са добра алтернатива. Само не взимай гейнер преди да си легнеш.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1