11.09.06
22:36
От 3 години правя френско разгъване от лег/полулег и до сега не съм имал проблем, всичко си беше наред и напредъка беше добър. Преди 3-4 месеца обаче имах неблагоразумието да послушам един “всезнайко” и да започнах да го правя зад главата (не знам как да го опиша, но вие се сещате) и резултатът не закъсня. След 2-3 месеца започнаха да ме болят лактите. Починах 2 седмици и днес тренирах с надеждата всичко да е наред, но не е така че въпроса ми е с какво да правя? Да ги мажа ли с нещо? Да спирам ли тренировките временно?
13.09.06
13:44
еми ти щом си починал 2 седмици нз , то 2 седмици почивка и пак да те болят е сериозно и мен са ме боляли по месец дори ама защото не спирам тренировките и не ги оставям да си починат и ставите се преибават :D обаче пробвай да починеш поне 1 седмица и ги мажи с някакви кремове (забраих ги кви бяха) и си загряваи само през тази седмица не само лактите ами цялото тяло след това като почнеш първата седмица прави с леки килограми и добра загрявка преди това , но не смятам , че е толкова сериозно , ако не ти мине до ощи 2-3 седмици бегаи на лекар!!!
По-здрави!
13.09.06
14:50
Имаше някакви хапчета които се пиеха за “смазка” на ставите, но не ги помня. Отиди на лекар. Квалифицираната помощ в тези случаи е много по - добра
Не е от всезнайкото проблема... Явно си прекалил с тежестта. Френското разгъване предразполага към “прекаляване” с тежестите. Аз преди година и половина имах подобен проблем. Използвах “Фелоран” - гел. Маже се по 3 пъти на ден. Ако не помогне има и хапчета. Но спирай с Френското. Има и други добри упражнения. :wink:
13.09.06
14:58
Глюкозамин
13.09.06
15:55
Глюкозамин
глюкозамина е за ставния хрущял.
има по добри неща които ще помогнат примерно колаген. много по ефективно е за този тип травми а и доста по ефтино.