15.09.06
11:23
попаднах на интересна рецепта, мисля, че се вписва в НВД с някои изменения
за 4-6 порции
1кг (винаги може и по-малко) агнешко
1 глава лук на ситно нарязана
2с.л. джинджифил - смлян
3 скилидки 4есън
2ч.л. кимион
1ч.л. кардамом (на мен тва мимирише на гадно)
1 щипка лют 4ервен пипер
2 с.л. зехтин/масло (в оригинал е олио)
още 1 глава лук ама на едро (мн лук, мн 4удо)
2 с.л. доматено пюре в оригинал, а защо не и половин малък настърган домат
1/2 ч.ч. кисело мляко
1. нарежете агнешкото на едри парчета и го сложете в купа
2. с пасатор до полу4аване на хомогенна смес разбийте подправките, солта (1/2 ч.л.), лука и я добавете към месото, като разбъркате добре и оставете да се маринова за 4ас
3. загрейте мазнината в дълбок тиган, прибавете 2рата глава лук и задушете на умерен огън. прибавете агнешкото с екстрите и задушете за 10тина мин, като разбърквате 4есто до полу4аване на кафяв цвят на месото. после добавете домата и 2 с.л. от киселото мляко
разбъркайте и оставете да къкри на слаб огън без капак докато поеме те4ността
4. добавете останалото мляко лъжица по лъжица, като из4аквате преди всяко добавяне сместа да е по4ти суха (каквото и да зна4и това)
5. покрийте съда и оставете да къкри около 30 мин на слаб огън
зву4и добре, като ми изглежда да може да се сготви с всякакво друго месо
15.09.06
12:09
#2
да не мислиш, 4е ще седна да си го готвя сама за себе си - абсурд!
а защо с такова впе4атление си останал?
15.09.06
12:10
#3
п.с. такива неща не ме изкушават, ама се налага да се яде месо и е добре да се разнообразява
сладките неща са ми великото изкушение, с което все се боря
Похвално щом не е само за лична консумация.Между другото,четейки очаквах всеки момент,че нещо ще желираш :D
Майтапа на страна,добре е че ти толкова време за готвене.Иначе рецептата изглежда добре,и да - зехтина е за предпочитане.
15.09.06
12:39
#5
хахаха, нема да желирам, ве4е 3та седмица не ям мле4ни... но като си увели4а тренировките може пак да си сложа дежурното желирано млекце за закуска
15.09.06
14:31
#6
[quote author=“cranberrry”]п.с. такива неща не ме изкушават, ама се налага да се яде месо и е добре да се разнообразява
сладките неща са ми великото изкушение, с което все се боря
Няма смисъл да пускаш едно след друго постове имаш бутонче EDIT :D
15.09.06
14:58
#7
сори
ами на мен това ми изглежда много близо стандартна кавърмичка(кебап)
в нея само се слага повече лук, домат, чушки и гъбки може и винце
ама всичко си опира до вкус и избор и подправки
но за нвд пък и не само за него
с толкова пържение( задушаване) и извиране( пак пържене)
не е е май много гот пък и доста плескане и внимание( бърлкане) ще иска
докато стане
аз бих го метнал по капак или под фолио на бавен огън 120-150 градуса за 1-1:30 часа
пак ще си стане че и може по добре