Клякане - липса на въздух

SI

06.10.04
21:55

Като клякам с повечко повторения
се получава че имам сила за още 1-2 обаче усещам че ако не оставя щангата ще припадна (не ми стига въздух или нещо подобно)
нещо подобно като при мъртвата тяга
само че там си ги правя до отказ
а тук още преди да съм стигнал до отказ ми става така
идеи?

06.10.04
22:07

не мога да си представя какво точно ти става, но при всички положения не е нормално. изследвал ли си си кръвната захар?

07.10.04
01:03

Ами не знам колко повторения правиш, но може да ги намалиш. При 5 - 6 повторения примерно аз се задъхвам съвсем малко при клякането, докато при 10 вече си е сериозно натоварване на кардиореспираторната система. Или пробвай при всяко повторение в горната точка да вдишваш дълбоко три пъти, преди да започнеш следващото, това помага. Даже ще направиш някое и друго повторение повече, поради удължената пауза между повторенията.

SI

07.10.04
15:05

ами вчера май първата серия маправих с 12 или 15 забравих вече
после качих тежеста и направих 3 серии с по 8
5-6 не са ли малко за крака
Pars мисля, че съм си горе-долу здрав
лятото личната ми лекарка ми прави изследвания
мисля че и кръвната захар я провери
не ми каза да има нещо
мислех да пробвам да правя по 20 повторения за краката, ама май ще се задържа на 8

Значи: изследванията на кръв не е задължително да изследват и глюкозата(кръвната захар)
За нея немалко говори и урината, та изследването трябва и на двете да е.
За мен обаче проблема ти е следния:
Кръвно
Аз съм склонен към хипертония и често след клякане на макс малко ми се вие свят или виждам черни мухички :(
Друг възможен проблем е претоварване, което рефлектира и на кръвното.
В края на краищата най - ангажиран орган в клека е сърцето.
Общото между клек и тяга е следното: навеждането леко напред и после нагоре.
В следствие на кръвно от промяната на позицията на главата се получава замайване.
Може обаче и да е проблем на нервната система(демек главата) та можеш да отидеш при лекарката ти за това и да питаш за невролог. За всеки случай. Да ти види реакциите, зениците. И да ти измерят кръвното.

SI

07.10.04
17:26

кръвното винаги ми е 120 на 80
а реакците като на умрел кон

07.10.04
18:02

и на мене ми ставаше прди яко лошо след клека а са ми е като истрипнало преди да хвана щангата да клякам още се притеснявам деба
по-здрави

07.10.04
20:18

най-добре си отиди на лекар, може и спортен, и му обясни ситуацията. аз не съм хич компетентен в медицината и за евентуална ниска захар споменах само защото съм чувал че е трудна за диагностициране, със сигурност само знам че такъв симптом какъвто споменаваш не е нормален и докато не откриеш причината не можеш да си спокоен. Естествено изхождам от презумпцията, че работиш с тежести, които отговарят на текущите възможности на всичките ти системи-мускулна, нервна, сърдечно-дихателна и т.н.

SI

07.10.04
23:58

стига с тия лекари бе човече
като бех на умирачка ми изписаха Б6 и Б12 и ми забраниха шоколада
та сега за това, че не клякам 20 пъти ли ще се трогнат
ще си клекам докат умрем  8)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1