08.09.04
16:55
Не знам при вас как е, но моите родители просто мразят всичко свързано с нашия спорт.Само като видят по телевизията някой с малко мускули веднага почват”На такъв ли искаш да ми ставаш?” Дори вече се налага да измислям всякякви глупости само да се измъкна от къщи и да отида на тренировка.Непрекъснато ми казват, че само “слабите в главата развивали мускули” и че няма никакъв смисъл от мускули.И понякога наистина ме разколебават...А пък веднъж преди месеци си бях взел креатин и аминокиселини и майка ми ги откри.Още помня невероятното конско което ми теглиха.
При вас как е?Имате ли подобни проблеми с родителите и bodybuilding-а(ако все пак още живеете с тях)
Ами виж пич това е нормално.Това си е химически спорт в момента.Смея да го твьрдя,тьй като и аз на времето се отказах от активен такьв само заради химията,но в своята си сьщост е абсолютно супер.Така че им кажи по-точно убеди да не се притесняват ако го тренираш само за хубаво тяло :wink:
Проблемът е, че за тях хубаво тяло явно означава ръце по 30см., плоски гърди, никви рамена, да не говорим за гръб, а бе нито грам мускули...
А независимо, че са химици и интелигентни хора, са убедени че амикокиселините и креатина са най-опасните анаболни стероиди!!!!!!Шантава работа!!!
08.09.04
18:21
И на мен майка ми се кара за това.И аз също сам скривал протеините си.На мен даже ми се скара че сам искал да ям повече от трипати на ден.Но няма да спра да тренирам никога.
Да ти кажа, всички сме минали по тоя път. Навремето започнах с плуване. Бях добър състезател и имах добро телосложение. Наште бяха доволни. Казваха:”ей това е спорта дето те развива най-добре”. До една степен бяха прави, но когато започнах с бодибилдинга и почнаха да ми растат мускулите, веднага се почна:”на говедо ли искаш да заприличаш, кви са тия диети, кви са тия железа” и тем подобни. Ако си човек с характер просто им кажи директно в очите: Така ми харесва, така съм решил, това ми доставя удоволствие.” Отстоявай си мнението, няма вечно да са покрай теб я. Всеки си има своя самостоятелен живот. :wink:
Какви са тия родители?! :lol: Тюх. Мен майка ми ми купува всички суплементи. :) И ме кара да ходя на фитнес ако ме мързи. :wink: Не одобрява само да взимам стероиди.
Незнам наште пък ги кефи спорта и се кефят на това ,че раста и не ми правят проблеми. Нито с храна нито с протеини дори едно време и за стероидите не ми се караха.
по-здрави
Моите съвсем информативно се интересуват.. имат ми все пак доверие :)
Иначе ми се струва, че родителите си правят кофти асоциации:
- мутрите в криминалните хроники по телевизията (съмнявам се повечето да са запознати с химията в този спорт)
- тежък физически труд - смятат, че се подготвяте за работа като хамал или селско стопански труженик
- може би ги е страх, че ще се запишете като доброволец в армията (за Ирак)
- страх ги е от тежки контузии (сигурно познават поне един нещастен инвалид в количка, който неможе да помръдне)
- и др. от тоя род..
Родителите имат право да се страхуват. Страхът е един от най-важните(живото-спасяващи) инстинкти които човек притежава! Тези които имат проблеми с родителите си е много по-важно да ги запознаете с материята, да ги накарате да прочетат (може би в Интернет) за благотворните ефекти в/у здравето и т.н... отколкото да заставате на нож с родителите си 8)
08.09.04
20:27
[quote author=“emil_mlo”]Незнам наште пък ги кефи спорта дори едно време и за стероидите не ми се караха.
по-здрави
EEEE Emo, да ми беше едно детееее :) Шамарената диета найш как работи. Как се свалят килограми и се прави релеф.
Човеко, поговори с хората. Но преди да го направиш, помисли добре. Постави се на тяхното положение и помисли защо смятат така. И им представи най - добри доводи. Както и им обясни, че стероиди няма да взимаш.
А можеш да тренираш и без прибавки.
Всъщност те правят обратното на това, което смятат да постигнат...
Уау, Mr.Muskul, майка ти ти купува суплементи и те кара да тренираш :shock: .
А аз ако се случи да дадат стипендия в даскалото и си купя някакъв суплемент трябва да го крия от нашите, особено от майка ми, че иначе става Трета Световна в къщи...
Би било хубаво да срещна моята майка с твоята :wink: , макар че ефектът ще е нулев...
И моите родители до едно време ми ги купуваха след това видяха че и аз имам доста парички (все пак работя) а и видяха че все повече пари отиват и ми спряха ресурсите :) Майка ми дава само за Глутамин и за месечна карта във фитнеса, което е похвално.
Само веднъж се бяха поболяли като видяха Трибестан-а ми и аптекарката им казала за какви болести става дума. Тогава ввв.трибестан.ком влезна в действие и за 30тина минути вече нямам нищо напротив да пия трибестан. Само еленовия корен го прикривам че пак ще треа да търся инфо а ме мързи. То и без това го изпих :)
Иначе добре че са родителите. Иначе на по 24-25 или всички щехме да се като културисти или щехме да сме в широки ковчези заради стероидите. Имат правото да се страхуват. Всяко неизвестно нещо поражда страх. Това е защитен механизъм заложен в човека още от....неандерталците :) Затова родители имат нужда от обяснения и разяснения какво точно представлява фитнеса, добавките...
Абе така е разбира се, особено над съвсем подрастващите много родителски контрол трябва да има, че много глупости правят и лесно се подвеждат, иначе то ясно, че не може цял живот да им бдят на главата ама то има една възраст в която се възпитава това и после младите сами почват да се грижат за себе си. Иначе го има и момента на незнанието и неразбирателството, щото аз съм убеден, че масата от родителите мислят, че протеина е вид стероид и неща от сорта:))) Няма да ви казвам какви неща съм чувал от големи и интелигентни хора, че в протеините хормони имало и т.н. и то не за друго ами щото съседа примерно им е казал. Така, че обяснявайте им повече нещата, намирайте им статии и това е.
Ще се повторя: повечето родители незнаят какво е “стероид”.. по-скоро си мислят, че “прахчетата” от вида на протеина и аминокиселините са някакви лекарства или медикаменти, които могат да повлияят лошо на организмът, а това е така, защото повчето хора са наясно, че лекарствата вредят на организмът и в частен случай унищожават някоя болест (при добър късмет) :lol:
[quote author=“emil_mlo”]Ае стига глупости не всички родители са неуки ебаси и тъпи.
по-здрави
Знчи твърдиш, че повечето родители знаят как действат стероидите.. знаят например за тестостерона, естрогена, DHT, HGH, 5-alfa ензима.. и взаимодействията.. наясно са със страничните ефекти и причината за тях...
Емо.. това много лекари не го знаят.. камо ли обикновенните родители.. и това също незначи, че са глупави хора.
Ами някои родители са наясно братле с тия неща а тия лекари са селяни некви тъпи. А тва ,че са неуки значи ,че са доста тъпи щом не вдияват ново инфо.
по-здрави
[quote author=“emil_mlo”]Ами някои родители са наясно братле с тия неща...
Някой да.. може би 1% :lol:
10.09.04
00:56
няма ко да очаквате от родителите и моите хабер си нямат..и как да имат?попитаха за протеините наш познат кардиолог и оня ма гледаше кат паднал от марс “Протеини?!Ти няма да ставаш културист”.Личния лекар и тои хабер си няма “по добре без тях” ..е ко да очаквам от наще след като лекарите са олигофрени...
10.09.04
01:08
По-добре без тях е верният отговор. Писали сме вече по тая тема. И който се опитва да ме святка, че протеинен глад няма - да дойде да ме види :lol:
[quote author=“D3BEP”]По-добре без тях е верният отговор.
Е ново 20.. Мисля, че отдавна се разделихме на групички (по типове тела) и изяснихме кой и кога има нужда. Изказването ти е доста популиско... Аз например без хранителни добавки няма да отцелея :lol:
10.09.04
11:19
Уф, милите на мама. Не исках да ви изтрия от света така грубо и вулгарно :(
:D
Истината е, че протеинът е хранително вещество, но с невероятна концентрация в суплемента. Няма такаава концентрация никъде в природата. За ензимите, разграждащи белтъците и въобще за цялата система на хранене на клетката се добавя много лесно разградим и усвоим белтък. Което прави много от катализаторите на организма по - малко нужни.
И някога протеинът се спира. Катализаторите са със снижени стойности. От нормално ядене организмът не си доставя необходимото му. И започваш да тъпчеш повече.
Без да говорим, че междувременно организмът е свикнал на повишена белтъчна обработка, ресурсът за която после трудно можеш да му доставиш.
Но с родителите трябва да се говори. Инак няма да стане :(
07.10.04
09:40
I moite roditeli sa se pritesnqvali , no kogato im pokazah i obqsnih kakvo to4no sum vzimal se uspokoiha , i dori se radvaha kato vijdaha kak zaqkvam , prosto vinagi sa me savetvali da ne prekalqvam i e normalno , prekaleniq svetec i bogy ne e drag . Vse pak ot okolo 2 godini ne vzimam nishto , dori kreatin i glutamin , edinstveno si pozvolqvam malko protein4e sled trenirovkite za grub i ramene i hapvam dosta hrani bogati na beltuci . Povqrvaite mi , 4ystvam se mnogo dobre taka !
07.10.04
23:20
Незнам моите родители неса много запознати с суплементите, но не се и превят че разбират много много!Преди си бях взел един гейнар и им виках 4е това са витамини-а сега не ме зака4ат!Аз сам биологи4на паралелка и класният ми , които таман заварши мед.ак. ни прие за прав випоск-ве4е втора година мое кат класен да не е наи добрия но от добавки разбира и то мн маани др. ми се пише и култорист!Не ходи по састезаня де , но е добар!Има големи4ка рака!
Та тои подкрепя приемането на допалнително белтак и др-до 200-300гр/дневно-не пове4е!и за креатина та ако имам някакав проблем-тои ми е спасението!Разбира и за стероидите ко те интересува вси4ко 6ти кайе само4е е категори4но против използването им!Признава само храната! :D :D :D
08.10.04
10:51
Той те е спасил ве, човече! 300 гр. “синтетичен” белтък на ден. Има кутии по 400 грама. Я кажи, креатина тоз твоя човек по колко ти го е казал да го пиеш? Или това са си твои дози?
10.10.04
00:51
Мен ли питаш?НЕ белтак трябжа да се набажя естествено колкото си може повече отъ храната де!За креатина ни6то просто го питах дали има страни4ни ефекти-няма!иначе за дози не сам го питал!е да има и по400гр кутии!:))) 8)
10.10.04
00:56
той голям специялист по креатина,сигурно и иследвания е правил,а онея французите да си гледат работата.и това учител :evil:
Мене и майка ми и баща ми ме карат да хода на фитнес.Майка ми само ми казва да внимавам какво приемам и да чета преди да купа нещо или да се съветвам със специалист.Баща ми казва,че е добре да се тренира за да не съм некаква бълха,а голям и истински мъж :lol:
Мен баща ми от тийнейджър се е занимавал с това аматьорски, доколкото са позволявали условията. Та той ме накара въобще да почна да тренирам. И сега много често ходим заедно. Явно съм от късметлийте. :D
Готино и аз имах един приател които идваше с баща си. Баща му беше се занимавал отдавна беше понапреднал и тренираше яко ,но пича с течение на времето се отказа и баща му сам почна да идва. Явно не го е кефило бали го ;))) аее верно е кеф некои от семеиството се кефи също на спорта
по-здрави