18.09.06
11:59
Къде продават български L-карнитин най-евтино и за какви пари?
18.09.06
12:26
човек не се излагай да даваш пари за боклуци...Иначе на биогейм е 9 и нещо,но при мен ефекта беше нулев :roll: :roll:
Ами, не мога да си позволя повече от 15-ина лева за 500мг.-60 табл. Пък такива цени няма за западни марки... :(
18.09.06
13:38
И с тоя л-карнитин и без него се кур, единственото което е че ще си дадеш парите на вятъра.
Имаш предвид българския, или L-карнитина въобще?
18.09.06
14:54
:evil: :D :shock:
18.09.06
15:01
И с тоя л-карнитин и без него се кур, единственото което е че ще си дадеш парите на вятъра.
Имаш предвид българския, или L-карнитина въобще?
Имам предвид българския, а и по принцип само л-карнитин ако взимаш не е кой знае кво.
[quote author=“BIG PICHAGA”] :evil: :D :shock:
Какво ми се пулиш? :shock: Пули се на тези, които не стига, че гълтат абсолютно неефективни субстанции, ами и дават стотици левове за тях, само, за да кажат, че е западно и марково. :lol:
Колкото повече изследвания чета (а не реклами на производители на добавки!), толкова повече става ясно, драги господа, че L-карнитинът няма ефекта, за който всички си дават (многото за някои...) пари. Така че, май няма и 10 лева да дам за боклук, пък бил той български, или не.
18.09.06
17:37
[quote author=“Lumina”][quote author=“BIG PICHAGA”] :evil: :D :shock:
Какво ми се пулиш? :shock: Пули се на тези, които не стига, че гълтат абсолютно неефективни субстанции, ами и дават стотици левове за тях, само, за да кажат, че е западно и марково. :lol:
Колкото повече изследвания чета (а не реклами на производители на добавки!), толкова повече става ясно, драги господа, че L-карнитинът няма ефекта, за който всички си дават (многото за някои...) пари. Така че, май няма и 10 лева да дам за боклук, пък бил той български, или не.
Твоя си работа . :P Незнам защо си задал/а въпроса ,след като ги разбираш толкова много нещата. :D
Бих ти препоръчал на Адифарм, 60х500мг, на около 18 лв в по-евтините аптеки, иначе е на цени около 23лв. Добър е, не мога да се съглася, че парите за л-карнитин са пари на вятъра.
Biogame 60капсули 500мг 18лв, беше по 17лв ама явно са го вдигнали
ползвал съм и ефект и действие наистина има
Добре, нека задам въпроса така: по какво точно разбирате, че има ефект от L-карнитина? Какво точно се променя така, че да го усетите? Дайте ми конкретика. :)
Аз наскоро приключих една опаковка на Биофит.
От л-карнитина се потя много, по друг начин не го усещам.Последните два дни пих по 3гр. преди трнировка и се получи адското потене.
[quote author=“emzo”]От л-карнитина се потя много, по друг начин не го усещам.Последните два дни пих по 3гр. преди трнировка и се получи адското потене.
Хм, това не звучи много обещаващо май, а? Аз си се потя и без да давам пари за хапчета. Дотук можем да направим извода, че л-карнитинът засилва отделянето на вода чрез потните жлези...
ДРУГО?
ДРУГО?
Kakто ти казах и в една друга тема, не очаквай чудеса от добавките, те са просто един катализатор :wink:
Ако те интересува как действа на клетъчно ниво, прочети в сайта, обяснено е много добре, или използвай търсачката, не ми се прави copy/paste. Колкото до видимите резултати, знай, че просто с л-карнитина се сваля малко по-лесно, а не благодарение на него.
[quote author=“emzo”]От л-карнитина се потя много, по друг начин не го усещам.Последните два дни пих по 3гр. преди трнировка и се получи адското потене.
Днес ми беше първата тренировка сутрин, на гладно - така трябвало и това си е!.. Аз досега си тренирах предимно късен следобяд и вечер, ама рекох да се съобразя с препоръките.
Боже, измъчих се отвсякъде! :x Първо, сила никаква - спирах 100 пъти да почивам, като бабичка, стомахът ми стържеше и имах най-обилното потене, което някога ми се е случвало! Веднага се сетих за теб и това, което ти си написал. А, и някак си между напъните, успявах и да се прозявам...
Хора, трябва ли наистина нещата да са толкова мъчителни? Поне сигурно ли е, че сутрин, на гладно се топи повече? :o
:lol: кардио ли си правила или тренира в залата ?
ДОсега не съм трениал сутрин в залата, но определено съм на мнение, че не трябва да е на гладно.
Виж кардиото - определено на празен стомах.
[quote author=“Lumina”][quote author=“emzo”]От л-карнитина се потя много, по друг начин не го усещам.Последните два дни пих по 3гр. преди трнировка и се получи адското потене.
Днес ми беше първата тренировка сутрин, на гладно - така трябвало и това си е!.. Аз досега си тренирах предимно късен следобяд и вечер, ама рекох да се съобразя с препоръките.
Боже, измъчих се отвсякъде! :x Първо, сила никаква - спирах 100 пъти да почивам, като бабичка, стомахът ми стържеше и имах най-обилното потене, което някога ми се е случвало! Веднага се сетих за теб и това, което ти си написал. А, и някак си между напъните, успявах и да се прозявам...
Хора, трябва ли наистина нещата да са толкова мъчителни? Поне сигурно ли е, че сутрин, на гладно се топи повече? :o
Тренировка в залата сутрин на гладно е най-гадното, което можеш да си причиниш! Не мога да разбера точно с какво си се захванал, но надявам се правиш разлика между аеробна и анаеробна тренировка.
[quote author=“Neo”] Тренировка в залата сутрин на гладно е най-гадното, което можеш да си причиниш! Не мога да разбера точно с какво си се захванал, но надявам се правиш разлика между аеробна и анаеробна тренировка.
Значи, първо, ако не е станало ясно, аз съм ЖЕНА.
Захванала съм се да си топя наднормените кила, които са ~15. Четири от тях вече ги няма в резултат на мерките. Смятам да продължа тъпо и упорито докато веднъж завинаги не си променя хранителните и двигателните навици. Т.е., не гоня рязък и бърз ефект, за да мога “да си покажа гъза на плажа”.
Тренирам си на домашния кростренажор, като всеки ден правя по 10 км. с нарастващо натоварване в степените. На диета съм. Ще си купя L-карнитин да пробвам да видя дали ще има някакъв ефект при мен.
Правя разлика достатъчно, за да знам, че моето е аеробна тренировка и от това имам нужда. Освен това размахвам едни гирички от по 2 кг., след като съм въртяла.
Работата е там, че разни авторитети ми рекоха, аман-заман, непременно да съм си променяла времето за трениране от вечер, на сутрин и то на гладно, че тогава се горяло. Това и направих днес и само дето не припаднах, защото в края на заниманието ми причерня пред очите напълно за 2 секунди. Беше гадно. Но, ако въпреки това, така трябва, ще го правя. Ако има друг начин обаче, ще предпочета него.
Разбрах, че си жена случайно, попадайки на друга твоя тема. Хубаво е, че го казваш в осмия си пост по темата, за да не продължаваме да си говорим общи приказки. Разните авторитети добре са ти казали, че сутрин на гладно е по-добре да се прави кардио тренировка. Няма какво толкова да се чудиш защо; Сутрин стомахът е абсолютно празен, гликогена в мускулите е изразходван и тялото гори директно мазнини. Вечер гориш предимно вечерята си. Нека тренировката ти да не превишава 30-40 мин, освен това хубаво е вместо да размахваш гиричките, да си извадиш някои упражнения, да знаеш точно с кое движение кои мускули натоварваш, т .е. направи си програмка, която да следваш и т.н. Предполагам диетата ти не е предимно гладуване, или?
[quote author=“Neo”]Разбрах, че си жена случайно, попадайки на друга твоя тема. Хубаво е, че го казваш в осмия си пост по темата, за да не продължаваме да си говорим общи приказки. Разните авторитети добре са ти казали, че сутрин на гладно е по-добре да се прави кардио тренировка. Няма какво толкова да се чудиш защо; Сутрин стомахът е абсолютно празен, гликогена в мускулите е изразходван и тялото гори директно мазнини. Вечер гориш предимно вечерята си. Нека тренировката ти да не превишава 30-40 мин, освен това хубаво е вместо да размахваш гиричките, да си извадиш някои упражнения, да знаеш точно с кое движение кои мускули натоварваш, т .е. направи си програмка, която да следваш и т.н. Предполагам диетата ти не е предимно гладуване, или?
Да, наистина, в тази тема не е станало ясно, че съм жена...
Виж, като казвам, че тренирам следобяд и вечер, не казвам, че тренирам след вечеря - напротив, точно на гладно си тренирам. Само че, за разлика от сутринта, не се чувствам като парцал и не ми причернява пред очите. Вечер имам енергия просто... Казвам, че сутрин не ми е комфортно да тренирам и питах дали е нормално да получавам такава разлика в начина, по който се чувствам.
За диетата, това не е диета, дотолкова, доколкото не спазвам предварително зададен строг режим - просто съм изключила храните, дето трябва да се изключат и ям в малки количества - само, когато наистина съм гладна.
Това, което на английски се нарича mindfulness и което няма точен превод на български, е нещо, което човек почва, или не почва да практикува. Поради някакви стечения на обстоятелствата, това се случи с мен. Това ми помогна да се освободя от някои доста сериозни зависимости - към цигарите и към сладкото (особено шоколада) и с потрес установих, как това, което ме е измъчвало като непреодолимо физиологично желание, е било просто трик на ума. Въпросът е, че трябва да спреш, да го видиш и усетиш в истинската му същност (между другото, това е идеята на зен будизма, например). Затова сега ям много по-малко от това, което съм поглъщала досега - не защото се ограничавам, а защото не действам първосигнално и не бъркам порива на ума, с този на тялото. Истината е, че съм изумена от колко малко има нужда тялото ми само по себе си!
[quote author=“Lumina”]Да не затапих разговора, без да искам, нещо?... :)
Ами..той не свърши ли..? 8) Мога само да те поздравя за усилията ти и дано ентусиазма ти не секне. Отделяй време да четеш из сайта, имаш нужда. Искам да ти кажа, че е по-важно КАКВО ядеш, а не КОЛКО като количество. Колкото и странно да ти се струва, ще имаш далеч по-добри резултати, ако ядеш и по-често, отколкото си го правила досега.
[quote author=“Neo”]...ще имаш далеч по-добри резултати, ако ядеш и по-често, отколкото си го правила досега.
“Досега”... Има две досега за мен - едното е допреди промяната, когато не бях почнала с диетата и другото е досега, откакто съм на диета. Кое имаш предвид? Защото разликата е много голяма. Преди режима аз почти непрекъснато дъвчех нещо за ядене - предимно сладко, колбас, чипс, солети и т.н. Сега, отакакто съм на диета, се опитах да си наложа да ям често и по малко, но не ми е естествено ВЕЧЕ. И не ми се вписва в стила на живот - как да си правя храненията, когато съм часове наред навън по улиците? Не върви просто. А и нямам необходимост. За мен честото ядене е нон-стоп ядене - така е било преди. Да не говорим, че колкото повече ям, толкова повече ми се яде - днес се убедих в това, опитвайки се да спазвам правилото за честото хранене. Странно, но факт.
Знаете ли какво научих днес - че Дънов е казал, че “човек има физиологична нужда от 20 житни зърна храна на ден - всичко останало е лакомия”. Имам дълбокото подозрение, че е прав... :roll:
Добре, слагаме още толкова, заради това, че живееш в града, не спиш и бачкаш от сутрин до вечер... - значи 40! :lol: