Евтин L-карнитин?

18.09.06
11:59

Къде продават български L-карнитин най-евтино и за какви пари?

18.09.06
12:26

човек не се излагай да даваш пари за боклуци...Иначе на биогейм е  9 и нещо,но при мен ефекта беше нулев :roll:  :roll:

18.09.06
12:49

[quote author=“NenormalnikSamEiii”]човек не се излагай да даваш пари за боклуци...Иначе на биогейм е  9 и нещо,но при мен ефекта беше нулев :roll:  :roll:

Ами, не мога да си позволя повече от 15-ина лева за 500мг.-60 табл. Пък такива цени няма за западни марки... :(

И с тоя л-карнитин и без него се кур, единственото което е че ще си дадеш парите на вятъра.

18.09.06
14:33

[quote author=“RejiMillar”]И с тоя л-карнитин и без него се кур, единственото което е че ще си дадеш парите на вятъра.

Имаш предвид българския, или L-карнитина въобще?

FZ

18.09.06
14:54

[quote author=“Lumina”]Къде продават български L-карнитин най-евтино и за какви пари?

:evil:  :D :shock:

И с тоя л-карнитин и без него се кур, единственото което е че ще си дадеш парите на вятъра.

Имаш предвид българския, или L-карнитина въобще?

Имам предвид българския, а и по принцип само л-карнитин ако взимаш не е кой знае кво.

18.09.06
15:33

[quote author=“BIG PICHAGA”] :evil:  :D :shock:

Какво ми се пулиш? :shock:  Пули се на тези, които не стига, че гълтат абсолютно неефективни субстанции, ами и дават стотици левове за тях, само, за да кажат, че е западно и марково. :lol:

Колкото повече изследвания чета (а не реклами на производители на добавки!), толкова повече става ясно, драги господа, че L-карнитинът няма ефекта, за който всички си дават (многото за някои...) пари. Така че, май няма и 10 лева да дам за боклук, пък бил той български, или не.

FZ

18.09.06
17:37

[quote author=“Lumina”][quote author=“BIG PICHAGA”] :evil:  :D :shock:

Какво ми се пулиш? :shock:  Пули се на тези, които не стига, че гълтат абсолютно неефективни субстанции, ами и дават стотици левове за тях, само, за да кажат, че е западно и марково. :lol:

Колкото повече изследвания чета (а не реклами на производители на добавки!), толкова повече става ясно, драги господа, че L-карнитинът няма ефекта, за който всички си дават (многото за някои...) пари. Така че, май няма и 10 лева да дам за боклук, пък бил той български, или не.

Твоя си работа . :P Незнам защо си задал/а въпроса ,след като ги разбираш толкова много нещата. :D

18.09.06
17:47

Бих ти препоръчал на Адифарм, 60х500мг, на около 18 лв в по-евтините аптеки, иначе е на цени около 23лв. Добър е, не мога да се съглася, че парите за л-карнитин са пари на вятъра.

18.09.06
23:18

Biogame 60капсули 500мг 18лв, беше по 17лв ама явно са го вдигнали
ползвал съм и ефект и действие наистина има

18.09.06
23:29

Добре, нека задам въпроса така: по какво точно разбирате, че има ефект от L-карнитина? Какво точно се променя така, че да го усетите? Дайте ми конкретика. :)

18.09.06
23:42

Аз наскоро приключих една опаковка на Биофит.
От л-карнитина се потя много, по друг начин не го усещам.Последните два дни пих по 3гр. преди трнировка и се получи адското потене.

19.09.06
01:00

[quote author=“emzo”]От л-карнитина се потя много, по друг начин не го усещам.Последните два дни пих по 3гр. преди трнировка и се получи адското потене.

Хм, това не звучи много обещаващо май, а? Аз си се потя и без да давам пари за хапчета. Дотук можем да направим извода, че л-карнитинът засилва отделянето на вода чрез потните жлези...

ДРУГО?

19.09.06
08:16

ДРУГО?

Kakто ти казах и в една друга тема, не очаквай чудеса от добавките, те са просто един катализатор :wink:

19.09.06
10:11

Ако те интересува как действа на клетъчно ниво, прочети в сайта, обяснено е много добре, или използвай търсачката, не ми се прави copy/paste. Колкото до видимите резултати, знай, че просто с л-карнитина се сваля малко по-лесно, а не благодарение на него.

19.09.06
11:34

[quote author=“emzo”]От л-карнитина се потя много, по друг начин не го усещам.Последните два дни пих по 3гр. преди трнировка и се получи адското потене.

Днес ми беше първата тренировка сутрин, на гладно - така трябвало и това си е!.. Аз досега си тренирах предимно късен следобяд и вечер, ама рекох да се съобразя с препоръките.

Боже, измъчих се отвсякъде! :x Първо, сила никаква - спирах 100 пъти да почивам, като бабичка, стомахът ми стържеше и имах най-обилното потене, което някога ми се е случвало! Веднага се сетих за теб и това, което ти си написал. А, и някак си между напъните, успявах и да се прозявам...
Хора, трябва ли наистина нещата да са толкова мъчителни? Поне сигурно ли е, че сутрин, на гладно се топи повече? :o

19.09.06
11:43

:lol:  кардио ли си правила или тренира в залата ?
ДОсега не съм трениал сутрин в залата, но определено съм на мнение, че не трябва да е на гладно.
Виж кардиото - определено на празен стомах.

19.09.06
13:13

[quote author=“Lumina”][quote author=“emzo”]От л-карнитина се потя много, по друг начин не го усещам.Последните два дни пих по 3гр. преди трнировка и се получи адското потене.

Днес ми беше първата тренировка сутрин, на гладно - така трябвало и това си е!.. Аз досега си тренирах предимно късен следобяд и вечер, ама рекох да се съобразя с препоръките.

Боже, измъчих се отвсякъде! :x Първо, сила никаква - спирах 100 пъти да почивам, като бабичка, стомахът ми стържеше и имах най-обилното потене, което някога ми се е случвало! Веднага се сетих за теб и това, което ти си написал. А, и някак си между напъните, успявах и да се прозявам...
Хора, трябва ли наистина нещата да са толкова мъчителни? Поне сигурно ли е, че сутрин, на гладно се топи повече? :o

Тренировка в залата сутрин на гладно е най-гадното, което можеш да си причиниш! Не мога да разбера точно с какво си се захванал, но надявам се правиш разлика между аеробна и анаеробна тренировка.

19.09.06
13:52

[quote author=“Neo”] Тренировка в залата сутрин на гладно е най-гадното, което можеш да си причиниш! Не мога да разбера точно с какво си се захванал, но надявам се правиш разлика между аеробна и анаеробна тренировка.

Значи, първо, ако не е станало ясно, аз съм ЖЕНА.
Захванала съм се да си топя наднормените кила, които са ~15. Четири от тях вече ги няма в резултат на мерките. Смятам да продължа тъпо и упорито докато веднъж завинаги не си променя хранителните и двигателните навици. Т.е., не гоня рязък и бърз ефект, за да мога “да си покажа гъза на плажа”.
Тренирам си на домашния кростренажор, като всеки ден правя по 10 км. с нарастващо натоварване в степените. На диета съм. Ще си купя L-карнитин да пробвам да видя дали ще има някакъв ефект при мен.
Правя разлика достатъчно, за да знам, че моето е аеробна тренировка и от това имам нужда. Освен това размахвам едни гирички от по 2 кг., след като съм въртяла.
Работата е там, че разни авторитети ми рекоха, аман-заман, непременно да съм си променяла времето за трениране от вечер, на сутрин и то на гладно, че тогава се горяло. Това и направих днес и само дето не припаднах, защото в края на заниманието ми причерня пред очите напълно за 2 секунди. Беше гадно. Но, ако въпреки това, така трябва, ще го правя. Ако има друг начин обаче, ще предпочета него.

19.09.06
14:35

Разбрах, че си жена случайно, попадайки на друга твоя тема. Хубаво е, че го казваш в осмия си пост по темата, за да не продължаваме да си говорим общи приказки.  Разните авторитети добре са ти казали, че сутрин на гладно е по-добре да се прави кардио тренировка. Няма какво толкова да се чудиш защо; Сутрин стомахът е абсолютно празен, гликогена в мускулите е изразходван и тялото гори директно мазнини. Вечер гориш предимно вечерята си. Нека тренировката ти да не превишава 30-40 мин, освен това хубаво е вместо да размахваш гиричките, да си извадиш някои упражнения, да знаеш точно с кое движение кои мускули натоварваш, т .е. направи си програмка, която да следваш и т.н. Предполагам диетата ти не е предимно гладуване, или?

19.09.06
15:33

[quote author=“Neo”]Разбрах, че си жена случайно, попадайки на друга твоя тема. Хубаво е, че го казваш в осмия си пост по темата, за да не продължаваме да си говорим общи приказки.  Разните авторитети добре са ти казали, че сутрин на гладно е по-добре да се прави кардио тренировка. Няма какво толкова да се чудиш защо; Сутрин стомахът е абсолютно празен, гликогена в мускулите е изразходван и тялото гори директно мазнини. Вечер гориш предимно вечерята си. Нека тренировката ти да не превишава 30-40 мин, освен това хубаво е вместо да размахваш гиричките, да си извадиш някои упражнения, да знаеш точно с кое движение кои мускули натоварваш, т .е. направи си програмка, която да следваш и т.н. Предполагам диетата ти не е предимно гладуване, или?

Да, наистина, в тази тема не е станало ясно, че съм жена...

Виж, като казвам, че тренирам следобяд и вечер, не казвам, че тренирам след вечеря - напротив, точно на гладно си тренирам. Само че, за разлика от сутринта, не се чувствам като парцал и не ми причернява пред очите. Вечер имам енергия просто... Казвам, че сутрин не ми е комфортно да тренирам и питах дали е нормално да получавам такава разлика в начина, по който се чувствам.

За диетата, това не е диета, дотолкова, доколкото не спазвам предварително зададен строг режим - просто съм изключила храните, дето трябва да се изключат и ям в малки количества - само, когато наистина съм гладна.
Това, което на английски се нарича mindfulness и което няма точен превод на български, е нещо, което човек почва, или не почва да практикува. Поради някакви стечения на обстоятелствата, това се случи с мен. Това ми помогна да се освободя от някои доста сериозни зависимости - към цигарите и към сладкото (особено шоколада) и с потрес установих, как това, което ме е измъчвало като непреодолимо физиологично желание, е било просто трик на ума. Въпросът е, че трябва да спреш, да го видиш и усетиш в истинската му същност (между другото, това е идеята на зен будизма, например). Затова сега ям много по-малко от това, което съм поглъщала досега - не защото се ограничавам, а защото не действам първосигнално и не бъркам порива на ума, с този на тялото. Истината е, че съм изумена от колко малко има нужда тялото ми само по себе си!

20.09.06
14:34

Да не затапих разговора, без да искам, нещо?... :)

20.09.06
16:17

[quote author=“Lumina”]Да не затапих разговора, без да искам, нещо?... :)

Ами..той не свърши ли..?  8)  Мога само да те поздравя за усилията ти и дано ентусиазма ти не секне. Отделяй време да четеш из сайта, имаш нужда. Искам да ти кажа, че е по-важно КАКВО ядеш, а не КОЛКО като количество. Колкото и странно да ти се струва, ще имаш далеч по-добри резултати, ако ядеш и по-често, отколкото си го правила досега.

20.09.06
21:39

[quote author=“Neo”]...ще имаш далеч по-добри резултати, ако ядеш и по-често, отколкото си го правила досега.

“Досега”... Има две досега за мен - едното е допреди промяната, когато не бях почнала с диетата и другото е досега, откакто съм на диета. Кое имаш предвид? Защото разликата е много голяма. Преди режима аз почти непрекъснато дъвчех нещо за ядене - предимно сладко, колбас, чипс, солети и т.н. Сега, отакакто съм на диета, се опитах да си наложа да ям често и по малко, но не ми е естествено ВЕЧЕ. И не ми се вписва в стила на живот - как да си правя храненията, когато съм часове наред навън по улиците? Не върви просто. А и нямам необходимост. За мен честото ядене е нон-стоп ядене - така е било преди. Да не говорим, че колкото повече ям, толкова повече ми се яде - днес се убедих в това, опитвайки се да спазвам правилото за честото хранене. Странно, но факт.
Знаете ли какво научих днес - че Дънов е казал, че “човек има физиологична нужда от 20 житни зърна храна на ден - всичко останало е лакомия”. Имам дълбокото подозрение, че е прав... :roll:

20.09.06
23:41

възможно е
ама ако живее в гората, спи по цял ден и не ходи на бачкане  :lol:

21.09.06
00:01

Добре, слагаме още толкова, заради това, че живееш в града, не спиш и бачкаш от сутрин до вечер... - значи 40! :lol:

21.09.06
00:08

сложи и две пържолки 47 номер и мирясвам  :D

21.09.06
09:33

Дадено, щото и аз много ги обичам тези пържолки, номер 47, ша знайш!... :P :D

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1