Сърцето...

20.09.06
00:47

Наскоро четох една тема ама не се сещам коя беше , та проблемът в нея беше за аеробиката , че правенето на аеробни упражнения “увеличавало” размерите на сърцето , което сподпомагало за разтежа на мускулите.Въпросът ми е понеже нямам възможност да правя тия упражнения , а пък знам че колоезденето е най-добрият спорт за бедрата и сърцето дали мога да заместя аеробиката със колоездене ? ? ?
Знам ,че колоездачите имат най-големите сърца  мисля почти 2 пъти по големи от нормалните хора и смятам от другата година да почна със колелото ми да въртя по 50 км на ден на 21 скорост  :D с 1 приятел  :) .
Отделно си тренирам плуване за да разширя гръдният кош и белите дробове  :P . Фитнес не тренирам но след 2 години почвам така че смятам да се приготря от рано.  :D
Благодаря предварително.  :wink:  :shock:

20.09.06
09:57

По принцип всички аеробни натоварвания тренират сърцето. Каквото и кардио да правиш - колело, степер, тичане, аеробика, плуване, и т.н. ще е е дабре за сърцето ти. Имай в предвид обаче темпото при кардио тренировките, както и честотата им. Когато правиш маса може да спреш кардиото или да го ограничиш до един път седмично, иначе може да попречи на натрупването на маса. Каквото и да тренираш преди да почнеш с бодибилдинг ще е добре, ама най-добре почвай още от сега  :D

20.09.06
09:59

Колоезденето също е аеробна дейност!

20.09.06
11:16

Dan Kolov маи си чел моите размисли и страсти в тази тема—->  http://www.bb-team.org/forum/viewtopic.php?t=19269 :lol:
Както каза nikolaBULL колоезденето си е аеробна деиност. Само не мога да разбера кво имаш предвид под 21 скорост? А и 50км на ден ми се виждат страшно много :) Това за колко време се изминава?

[quote author=“orome”] Когато правиш маса може да спреш кардиото или да го ограничиш до един път седмично, иначе може да попречи на натрупването на маса.

Абе не е точно така, просто се различава кардиото в период за увеличаване на ММ.

20.09.06
17:10

[quote author=“x_3_mar”]Dan Kolov маи си чел моите размисли и страсти в тази тема—->  http://www.bb-team.org/forum/viewtopic.php?t=19269 :lol:

Мдам точно това беше  :D
Между другото как ще ми препоръчате да карам.От другото лято да почна понеделник сряда и петък по 50 км всеки ден със колелото става ли  :?:  :?:  :?:  :shock:

ST

20.09.06
18:22

50 км са доста множко  :roll:  И не виждам голям смисьл от чак толкова километри.

BA

20.09.06
18:40

Колоездачите умират на 50 години
Причината е че имат сьрца като на волове

20.09.06
18:44

[quote author=“Bad_Boy_Killer”]Колоездачите умират на 50 години

Точно това е причината  :lol:

BA

20.09.06
18:47

[quote author=“djpetko”][quote author=“Bad_Boy_Killer”]Колоездачите умират на 50 години

Точно това е причината  :lol:

:lol:

20.09.06
21:51

[quote author=“StronG™”]50 км са доста множко  :roll:  И не виждам голям смисьл от чак толкова километри.

Ами попринцип на мене толкова километри са ми нужни горе долу да се изморя сериозно  :wink: .Та нищо не ми препопъчахте.Понеделник сряда и петък да си карам 50-те си километра ?
Между другото не съм съгласен че колоездачите умират на 50 год защото имат големи сърца.Напротив според мен с такова сърце няма да имат никакви проблеми със кръвоносните съдове и кръвообращението, но това си е мое мнение.Все пак кажете за колелото ...  :)

BA

21.09.06
10:08

Мнението на лекарите е друго обаче

21.09.06
11:11

[quote author=“Dan Kolov”]Ами попринцип на мене толкова километри са ми нужни горе долу да се изморя сериозно  :wink: .Та нищо не ми препопъчахте.Понеделник сряда и петък да си карам 50-те си километра ?
Между другото не съм съгласен че колоездачите умират на 50 год защото имат големи сърца.Напротив според мен с такова сърце няма да имат никакви проблеми със кръвоносните съдове и кръвообращението, но това си е мое мнение.Все пак кажете за колелото ...  :)

50 км от където и да ги погледнеш са много. Караи 1 час наи-много като гледаш пулса да ти е сравнително висок

21.09.06
15:52

[quote author=“x_3_mar”][quote author=“Dan Kolov”]Ами попринцип на мене толкова километри са ми нужни горе долу да се изморя сериозно  :wink: .Та нищо не ми препопъчахте.Понеделник сряда и петък да си карам 50-те си километра ?

50 км от където и да ги погледнеш са много. Караи 1 час наи-много като гледаш пулса да ти е сравнително висок

Ок ясно значи понеделник сряда и петък ще карам по 1 час със висок пулс макар че няма как да го измеря на велосипеда но то се усеща  :wink:

21.09.06
19:24

[quote author=“Dan Kolov”]Ок ясно значи понеделник сряда и петък ще карам по 1 час със висок пулс макар че няма как да го измеря на велосипеда но то се усеща  :wink:

Гледаи там около 130 да се върти ;) може толкоз да направиш една почивка да го примериш

21.09.06
21:40

много са 50 км само че много зависи от времето за което ги правиш и от трудността!!!! а тва 21 скорост е направо смешно !!! трудността кат и сам се сещаш адва от терена един баир ще те натовари повече с по малко разстояние и ще го минеш бавно и ефекто ще е по голям....... а иначе за сърцата тва не ми се вярва аз не съм чел мн научни работи ама в 9ти клас се учи човешкото тяло и в смотания учебник пише че сърцата на силовите спортисти са най големи и беше даден пример със щангист най некв с огромно сърце щот нормалното е 480 грама ли нещо такова не съм сигурен

DI

23.09.06
00:53

Ами найстина разширяването е проблем, но небях чул че когато ти се разшири сърцето ти се подобрява разтежа на мусколите (може и да е истина). Но знам, че когато ти се разшири като остарееш ти се покачва вероятността от инфаркт. Това го има при футболистите, баскетболистите, лека атлетика... абе общо взето повечето спортове.

23.09.06
01:03

[quote author=“diavolo_vam”]Ами найстина разширяването е проблем, но небях чул че когато ти се разшири сърцето ти се подобрява разтежа на мусколите (може и да е истина). Но знам, че когато ти се разшири като остарееш ти се покачва вероятността от инфаркт. Това го има при футболистите, баскетболистите, лека атлетика... абе общо взето повечето спортове.

Мммм да това беше интересно.И според мен е вярно.Чувам тука доста същи мнения а и докторите го твърдели ... Човек винаги има какво да научи  :)  :roll:

23.09.06
01:11

Tакава е, всички лекоатлети, футболисти и баскетболисти си отиват от инфаркт... Има няма по на 50 годинки
Бихте ли казали от къде тая информация че ми стана интереснУ

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1