06.06.04
17:49
Много ми е интересна темата !
Има ли някаква по-специална тренировка,за да си силен на канадска,ако да-каква е тя .Ще се радвам ,ако някой който е по-наясно с материята да ме светне по въроса :)
Понеже тук ,във Варна (на село :))) ),като започнеш да търсиш нещо и всички вдигат рамене ...ми незнам ,ми то такова и т.н
croc, доколкото съм запознат, състезателите по канадска борба тренират главно ръцете и раменете - друго не им трябва. Иначе знам, че тук не е важна силата, а техниката.
Силна предмишница трябва тука! Не само, но това е главното! Разбира се ръцете и рамото също им се набляга! Въпреки всичко като въвъ всеки друг спорт трябва време! Например - някои от състезателите имат по 53-54см ръце и то релефни, но са побеждавани от хора дето и 40см ръка нямат :D ! Тъй че дори силата не е най-важна!
02.07.04
12:52
Silata,spored men,idva imenno ot predmi6nitzata.Predi godini uspqvah da pobedq po4ti visk4i v u4ili6te,no 1 slabi4ko mom4e,koeto trenira6e tennis na kort,vse uspqva6e da me pobedi :lol: :lol: :lol: Razbira se,ramoto su6to igrae ogromna rolq :D
03.07.04
11:46
Канадската борба е мноко як спорт според мене.
Да ви кажа какво знам аз за нея.
Определено не е става дума само за техника, силата не е за ренебрегване и тя играе доста голяма роля. Това е спорт на мускулната радиация (способносттана на човека да стяга всичките си мускули, поради което мускулите качват силата си с няколо процента) , забележете как се стягат състезателите преди старта. Казахте 4е значение имат раката и рамото, аз ще добавя и гарбът. Краката също имат голяма роля, както и корема. Направете си експеримент и ще видите 4е когато коремът е стегнат силно се качва сила. Точно за това когато някой ви разсмее в залата веднага си губите силта.
06.07.04
23:27
Важна е и силата и техниката и най-важно е според мен да имаш здрава китка, а не толкова здрава предмишница. Аз преди имах много слаби китки и редовно ме боляха, иначе имах супер здрава предмишница и редовно ме биеха на канадска. А защо мисля, че съм имал супер здрава предмишница ли? Ами има една борба много подобна на каданската викат й “скендер” играе се като канадската само, че без китки само на сила.
А пък един балък дето китката му беше 2 пъти колкото моята ме биеше редовно на канадска, а на “скендер” нямаше шанс. Затова мисля, че китката е много важна. А и върху нея пада основното натоварване.
А колкото до тренировките, поне нашите момчета, които ги тренират в залата - тренират само базови упражнения за сила. Не само рамо и бицепс ами и лежанка.
croc, на теб не ти трябва да тренираш канадска душко ;) тази където стана 2-ра на републиканското е от Първомай и знаиш ли каква е? Не ти и трябва ;) Сигурно вдига за бицепс с повече килограми от билдери, които тренират по над 1 година... абе откачена работа.
[quote author=“Bad^Boy”]croc, на теб не ти трябва да тренираш канадска душко ;) тази където стана 2-ра на републиканското е от Първомай и знаиш ли каква е? Не ти и трябва ;) Сигурно вдига за бицепс с повече килограми от билдери, които тренират по над 1 година... абе откачена работа.
Ще я обидиш, Bad^Boy. :lol: Тя 200кг тяга дърпа 3 пъти, а ти и разправяш, че някаква вдигала много за бицепс... :wink: :P
Няма да да ме обиди,не се обиждам от това ,което мога :)Това колко вдигаш няма връзка с това как изглеждаш:)Красивото си е красиво;)Грозното също!
Ама пък е готино да си загряваш с максовете на мъжете в залата..;)
Taka, znachi az poneje imam poveche vruzki s tozi sport kakvo moga da vi kaja. Znachi purvo trenira se absolutno cqloto tqlo, nikoi ne si otdelq samo rucete i ramoto primerno. Tehnikata se uchi samo na masa, trenirovkite po klubovete na masi sa po-dulgi i vajni otkolkoto tezi s tejesti. I edno ot nai-vajnite neshta v kanadskata borba e silata. Tam masata nishto ne oznachava, kakto veche se spomena az sum vijdal s ochite si svetovniqt ni shampion cvetan gashevski s ruka 38-39 da pobejdava lucho savchev s ruka 52 i otgore. Mnogo atraktiven sport e, a ako nqkoi se interesuva poveche moje da mi prati PM
18.09.04
10:30
znaete li, che ima hora sposobni da stanat 3ti na turnirite po kanadska borba, a ne iskat.. shto za hora?!?! :)
Тренирам канадска борба от около 3 месеца. Това което са ми казвали е че 40% е техника и скорост, 30% сила и 30% психика. В лигата в България първите 3-ма са с обиколка на бицепсите не-повече от 40 см. Един от състезателите които познавам тежи около 100 кг и прави 11 набирания на 1 ръка. Сами си правете сметката за каква сила си говорим.
03.04.05
13:12
Канадската борба е важна. Аз ного добре играя.Ама не ти требват ного тренировки.То ти треве само малко сила :)
23.04.05
12:52
и все пак тук във Варна къде може да се тренира канадска борба ?
[quote author=“DORO”]тежи около 100 кг и прави 11 набирания на 1 ръка. Сами си правете сметката за каква сила си говорим.
е,аз съм 75 и ще ти направя повече набирания на една ръка,и китките и предмишниците са ми много здрави,ама всеки ме мачка на канадска,а и избягвам да я играя защото винаги после имам някака бола я в китките,я в рамото или лакътя.големите мускули също не са основното,гледах преди един,ама то каква ръка,малей 54 сигурно,и то яко релефна,даже и коментатора се смаза да го хвали,а завърши предпоследен,добрата техниката му е майката,всичко е важно,трябва да имаш много комплексни качества за да си добър играч