Протейн вместо брашно...

PS

04.05.06
00:27

Видях една рецепта такава за палачинки...и въпросът ми е дали може да се използва и при други рецепти...кексове примерно и др...?

04.05.06
00:44

Може,както си поискаш,вероятно ще бъдат доста рохкави,но ти едва ли ще ги пращаш на изложение,така че.

08.09.06
20:22

Аз пък мисля, че нищо няма да стане. Палачинки означава, че ще ги риготвяш при висока температура, а ако се зачетеш на всички кутии от протеини пише да не се загряват. Може би ще се денатурират аминокиселините и ще минат в неактивната Д-форма.

08.09.06
21:11

Aз съм пробвал с ОН Ягода, стават що годе ама прекалено сладки бяха, не ми харесаха.Определено при термичната обработка все нещо става с белтъчините, но какво ....

[quote author=“emzo”]Aз съм пробвал с ОН Ягода, стават що годе ама прекалено сладки бяха, не ми харесаха.Определено при термичната обработка все нещо става с белтъчините, но какво ....

коагулират

12.09.06
10:12

Изобщо протеина на прах не може да замести брашно. Различен хим съставм оттук различни физични качество.

CR

12.09.06
19:39

[quote author=“emzo”]Aз съм пробвал с ОН Ягода, стават що годе ама прекалено сладки бяха, не ми харесаха.Определено при термичната обработка все нещо става с белтъчините, но какво ....

извинете, ама какво е ОН?? :oops:

CR

13.09.06
13:44

[quote author=“Chushko”]аз вместо бяло брашно използвам смлени овесени ядки за палачинки,кексове..

може и по малко ленено семе
вие мъжете мн не го тачите, ама все пак... като идейка

24.09.06
12:19

Като ги печете тия работи внимавайте да няма Аспартам в накоя от съставките (не една или две фирми си подслаждат протеина с него), защото при температура над 30 градуса се отделя метанол и... бе четете в гугъл “dangers of aspartame”  :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1