19.09.06
01:11
Та проблема ми е следния, като тренирам за бицепс много започва да ме боли от външната страна на предмишницата кокала ли нз, но имам изрязваща болка, най-много ме боли като го правя с прав лост, затова вече го спрях, но и с кривия пак си ме боли.Тренирам от 6 месеца 184см 70кг, ако това има значение, не винаги ме е боляло, но наскоро пробвах да вдигна 70 кг за бицепс и с клатене успях и изведнъж ме заболя ЗВЕРСКИ и от тогава на всяка тренировка ме боли.Ще се оправи ли след време или трябва да го мажа с нещо или да го загрявам по някакъв начин това място.
19.09.06
11:04
еми и на мен ми се е случвало от такива глупави опити , от този опит е поспри ако искаш за една седмица да си почини ръката , естествено загравяй по добре и ако имаш се мажи с някакъв крем , но ще ти мине и другия път недеи да дигаш на 120% от възможностите ти :wink:
По-здрави!
19.09.06
11:49
Ем и на мен ми се е случвало-не точно при опит за вдигане на големи кг,и аз нз как стана,но точно така беше-от вътрешната страна и все едно боли кокала(а може да си е и тчно той).Ми значи аз си тренирах,стисках зъби като ме болеше и след седмица-две вече не ме болеше.Но не знам дали твоята травма е точно такава-може би е най-добре наистина да спреш 1 седмица с фитнеса.Има един крем-deep heat,много помага при всякакви болки.Мажи си ръката няколко дни и сигурно ще ти мине.
19.09.06
12:15
С 70 за бицепс няма да се учудя ако си се контузил :wink:
[quote author=“Thorax”]...наскоро пробвах да вдигна 70 кг за бицепс...
:shock: :shock: :shock:
По-полека с тежестите! Няма смисъл от такива кг, сам усещаш до какво водят...
Ами толко ми е акъла и на мене ;), друг път вече ще знам да не се мъча така, но защото и преди да се контузя ме е боляло там някой път...пък за почивката ми 3 дена си дадох почивка, изглежда не са достатъчни, май ще пробвам това което zoben_pitbul каза 2 седмици ще стискам зъби и ще го мъча максимално(не на 120 % де :) ) и ще видим дали ще има ефект ;)
Ами толко ми е акъла и на мене ;), друг път вече ще знам да не се мъча така, но защото и преди да се контузя ме е боляло там някой път...пък за почивката ми 3 дена си дадох почивка, изглежда не са достатъчни, май ще пробвам това което zoben_pitbul каза 2 седмици ще стискам зъби и ще го мъча максимално(не на 120 % де :) ) и ще видим дали ще има ефект ;)
Най-добре си дай почивка, никакви 2 седмици, по-лошо ли искаш да стане :?: :roll:
P.S…. клин клин избива, но единият остава :wink:
Да ти кажа имаш право, почивка ще си дам, за да не стане по-зле, но и след почивката съм сигурен, че пак ще ме заболи(макар и не толкова много), просто ми е чудно има ли някакъв начин да се загрява добре това място...или да чакам и с тренировките ще свикне и няма да ме боли повече.
То че трябва да загряваш - трябва, но точно там да разгрешш ще стане може би с 2-3 по леки серии от упражнението зо бицепс или с развъртане на китката със стегнат юмрук. Остави си почивка както ти пишат хората- 1 седмица и то само на бицепса може. Спри и упражненията при които те боли на посоченото място. След почивката мини 2-3 седмици на повечко 10-14 повторения за бицепса, а ако при някое упражнение те боли повече го замени с друго докато не ти мине съвсем. Не виждам смисъл при бицепса да падаш под 7-8 повторения и то при правилна техника. Аз лично рядко падам под 9-10, но всичко е идивидулно. Внимавай все пак с килата и правилната техника :wink:
Ами аз по принцип си прая по 14-15 повторения с 40 кг правилно, но усещам, че бицепса ми е по-силен за тея кг ама няма как да сложа повече след като ме боли, особено като оставям тежеста, пък за тая проба 70 кг никога вече няма да я повторя, тогава се съсетзавах с един “химик” ;) и така както си ме болеше от преди, болката взе, че се засили и затова казвам, че и дори да си дам почивка сигурно пак ще си ме боли, но след почивката ще напрая 3-4 загряващи със много малко кг да видя дали ще помогне
И искам да попитам друго, което няма нищо общо с темата ;) как се пресмятат колко % мазнини имам, защото чета някои пишат по калкулатор толко излизат ?
Благодаря на всички ви!
20.09.06
12:39
Пич според мен си си разтегнал предмишницата... Щото като тренира6ш бицепс тя влиза в това упражнение до голяма степен и според мене това си направил... Аз така я бях разтегнал миналото лято от големи тежести и беше адска болка... Не давах на никой да ме хваща за предмишницата щото много ме болеше но след около 2 седмици мина... Недеи се зори толкоз много... Уоу се пак дигаш от 6 месеца пък ... 70 за бицепс хех....
п.п А да и загряеай много добре предмишницата така болката по време на тренировка ще се смекчи до известна степен.
прави с крив лост... при мен почна болката като правех с прав .. имашете една тема по тоя въпрос .. по разровисе понеже в нея беше добре обяснена причината..
Ми поразрових се, но не намерих, явно не съм търсел както трябва...ами аз утре ще тренирам вече бицепса и ми казаха няколко вида загрявки и ще ги пробвам