11.10.04
10:53
Четох различни теми тук и малко статии из сайт-овете, включително и в bb-team.org но все пак не ми е ясно каква е разликата между упражненията за издържливост, гъвкавост, хипертрофия и максимална сила. В какво се коренят различните “типове” тренировка (наричм ги така защото така го разбрах) - кое е с повече повторения, кое е с по-голяма тежест...такива неща.. Благодарен съм на всякаква помощ, защото трябва да си изготвя и нова програма, понеже съм в застой.
Благодаря предварително
Питаи конкретно ! Значи при всеки вид анаеробена тренировка се получава хипертрофия. За гъфкавост е стречингът ,а за издражливост зависи от спорта но за аеробен капацитет има някои програми маи в саита.
по-здрави
11.10.04
21:28
Ами виж сега накратко,
издаряливост- 35-70 % интенситет, повторения от 15 нагоре
максимална сила 90-110% интензитет, до 5 повторения максимално, задължително с партньор
хипертрофия 70-85,90% интензитет,
7 до 12 повторения
кдето последните повторения трябва да са до отказ(с помощ)
Разтягането е една огромна тема, и няма смисъл да я включваме в тоя пост
Стан
11.10.04
23:35
АА паузите забравих,
за издаряливост- до 1 мин максимално
за хипертрофия между 2-3 мин
за максимална сила 4-6 мин
ако някои тренира за експлозивност и бързина даже идо 12 мин.
Стан
Използвай бутона “Промени” вместо да постваш 2 мнения едно след друго.
lexus
14.10.04
12:22
издръжливост-тренировка с бавно изпълнение на упражненията(важи и за маса,но за маса се тренира с по големи тежести)
сила-клекове и мъртва тяга до скъсване.С големи тежести,малко повторения 2,3 минути по4ивка между сериите
хипертрофия-3по6повторения за бицепс, рамо, трицепс :3по8за гърди,гръб и крака:4по20 за прасец и предмишница :!: :!: :!:
А какво е това интензитет? Какво се отбелязва с този термин? Процентите от максималната тежест, която можеш да вдигнеш, големина на почивките ли или какво?
И максимална сила какво ще рече - трайно повишаване на силата на мускула чрез вдигане на малко по-големи тежести отколкото можеш сам (т.е. с партниор) или целта пак е хипертрофия?
14.10.04
23:59
погледни малко по надолу в упражнения и ще видиш какво е интензитет