моля помогнете - кик бокс и фитнес

EA

24.09.06
23:10

в gohard писах но никои не ми отговори..дано тука да ми помогнете..сега почвам кик бокс и искам да го комбинирам с фитнес в домашни условия..имам щанга и дъмбели с сменяеми тежести..моля да ми направите една примерна програма за средно напреднал ( тренирах близо 8-9 месеца фитнес ) знам че тежестите не трябва да са тежки ,заради кик бокса да не се забавя бързината на удара..но моля някои които разбира да пише..
мерси предварително  8)

25.09.06
15:48

МОето предложение е:
1 път в седмицата - 5 по 5 повт. тяга със свити крака + 5 по 5 клек, 5 по 5 раменна преса  с големи тежести и почивки едит:ако имаш достатъчно тежести де.сега прочетох, че е в домашни условия..
на другия край на седмицата - 6-7 спринта по200 м с почивки по 40 сек - 1 минута, комбинирано с набирания 4 серии, лицеви 4 серии, кофички 4 серии. повторения- 1-2 преди отказа.
за силова - това е предостатъчно, да не говорим че интервалните спринтове дават много добра издръжливост.
преди всяка тренировка, независимо по какво е:хубава загрявка, поне 10-15 минути.
след тренировка - разтягане и отпускане на мускулите
успех в спорта!

EA

26.09.06
00:10

мерси много..имам и един лош навик  - пушенето..пречи доста нали...и другия въпрос - може ли да ходя на кик бокс , да тренирам фитнес в домашни условия и да качвам маса малко по малко..всмисъл хем да влиза за силова хем за маса или да редувам нещу - но колкото може по малко да влияе на бързината при кик бокса..???

26.09.06
22:40

ако изпълняваш нещо подобно на това което ти написах, ще качваш маса и сила.Типичната културистична тренировка пречи доста.Пушенето е извън коментар  :wink:
п.п. намери “руската мечка” на Цацулин, абе каквото негово намериш , се ще ти е от полза.

EA

27.09.06
20:05

хах какво да намеря че неразбрах ?? и ето програмата която аз си направих
понеделник- фитнес
вторник - бокс
сряда- /
четвъртак - бокс
петък фитнес
събота бокс / понякога без съботата /
понеделник - загрявка
5х15-12-10-10-8 лицеви
5х20-18-15-15-12 коремни
3х15-12-10 сгъване с дъмбели за бицепс
3х15-12-10 концентрично
3х15-12-10 чуково за бицепс с дъмбели
+ клекове 4-5х15-12-10-10-/12
петък  загрявка
5х15-12-10-10-8 лицеви
5х 20-18-15-15-12 коремни
3х15-12-10 дъмбел зад тил  - трицепс
3х15-12-10 френско
3х15-12-10 кик бек

5х15-12-10-10-12 мъртва тяга
3х15-12-10 чуково гребане
2х15 -12-10 гребане с дъмбел
4х10 трапец
+ клекове 5х15-12-10-10-12
МНЕНИЕ ?

27.09.06
20:56

аз съм тренирал бокс и да ти кажа честно там бая тренирахме и нямаше нужда от фитнес . Там няма как да не дигате пак и може и да претренираш

27.09.06
23:31

Гледам си се ориентирал да качваш на ръце. Ама къде ти остана рамото?
Махни половината упражнения за ръцете и сложи вместо тях рамо - при гърдите (и след тях, естествено) предно и средно рамо, а пригърба (пак след него) задно и средно рамо.

Второ: има някои специфични упражнения с тежести за бързина - искай от тренера да ти ги покаже, че е трудно за писане.

Трето: започни с по-малки тежести и наблягай на взривно изпълнение на съкращаването на мускула и плавно спускане. Най-висока скорост се постига при 55/60% от МАХ-а.

Четвърто: разтягай след всяко упражнение и след всяка тренировка.

Блъскай яко и млати още по-яко !!!

29.09.06
17:18

Трето: започни с по-малки тежести и наблягай на взривно изпълнение на съкращаването на мускула и плавно спускане. Най-висока скорост се постига при 55/60% от МАХ-а.

Четвърто: разтягай след всяко упражнение и след всяка тренировка.

Блъскай яко и млати още по-яко !!!

прав си, но аз си помислих, че след като в бокса ще правят главно упражнения за взривна сила + разтягане + специфична силова, си помислих, че му остава да прави базовите упражнения със свободни тежести(лег, тяга, клек, мечка) по 1 път на седмица.

EA

30.09.06
13:05

опа наистина забравих рамото..ще го имам това в предвид..мерси много
а иначе повторенията и сериите добре ли съм ги направил ???

30.09.06
14:30

пи4 да ти кажа тренирал съм плуване неколко годинки след туй по4нах и във фитнес залата да влизам,но после минах на бойни изкуства (Киокушин) и да ти кажа ( понеже след моите тренировки има кик боксиори па и имам опит и сам ги виждал и те ко праат ) мисля 4е 1 път седми4но да потренирваш у вас така лицеви коремни набирания и ти стига.Не забравяй голямата вероятност от травма  :wink: но ти си прецени все пак какво искаш от себе си и за себе си

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1