Колко цели яйца на ден може да приемаме?

28.09.06
16:27

Защото чувам ,че повече от 2-3 на седмица не е добре :shock:  :D Аз вчера ударих 4 ... са след малко още 2 мисля да изям... та кво толкова може да му стане на човек в дългосрочен план, ако всеки ден изяжда по 2-3 цели яйца?

28.09.06
16:29

яж ако искаш и по 10 , но само белтък и 1 жалтък , защото жалтъка съдържа холестерол

28.09.06
16:32

Бате не ми пиши неща, които са ясни на всички ... имах конкретен въпрос ... и той е за цели яйца ... това за холестерола е ясно... Питам какво може да му се случи на човек ако редовно си изяжда по 2-3 цели яйца на ден ... ако нямаш отговор ... по-добре си замълчи.

SP

28.09.06
16:34

Ако активно спортуваш(както се предполага) 3 яйца всеки ден не са проблем. Дори 4-5 ако ги разпределяш сутрин и вечер примерно. Все пак ако ги ядеш всеки ден прави почивки за 1-2дни в месеца.

28.09.06
17:02

[quote author=“MaXo”]Бате не ми пиши неща, които са ясни на всички ... имах конкретен въпрос ... и той е за цели яйца ... това за холестерола е ясно... Питам какво може да му се случи на човек ако редовно си изяжда по 2-3 цели яйца на ден ... ако нямаш отговор ... по-добре си замълчи.

Холестерола от яйцата не ти влияе на собствения холестерол. Тоест, яж си яйца спокойно, нищо няма да ти се случи.

JI

28.09.06
19:51

изледванията ми показаха че ми е нисък холестерола и докторката ми каза да ям повече мазно  :lol:  :lol:  :lol:  А аз точно тогава ядях от 2 -3 месеца по 6 цели яйца на ден ....
Прави си сметка ;)

29.09.06
10:56

[quote author=”Петко К”]
Холестерола от яйцата не ти влияе на собствения холестерол. Тоест, яж си яйца спокойно, нищо няма да ти се случи.

Може ли да поясниш? Защото и аз напоследък ям доста белтъци но се старая жълтъците да са около половин на ден.

29.09.06
11:17

[quote author=“stani76”][quote author=”Петко К”]

Може ли да поясниш? Защото и аз напоследък ям доста белтъци но се старая жълтъците да са около половин на ден.

Кое точно не стана ясно? Няма проблем да се ядат жълтъци.

29.09.06
11:19

[quote author=”Петко К”]Кое точно не стана ясно? Няма проблем да се ядат жълтъци.

Тоест “лошия” холестерол не се влияе от яйцата по никакъв начин? Или просто от тренировките той намалява?

29.09.06
11:20

[quote author=“stani76”][quote author=”Петко К”]Кое точно не стана ясно? Няма проблем да се ядат жълтъци.

Тоест “лошия” холестерол не се влияе от яйцата по никакъв начин? Или просто от тренировките той намалява?

Да, лошият холестерол не се влияе от яйцата.

FZ

29.09.06
11:32

[quote author=“MaXo”]Защото чувам ,че повече от 2-3 на седмица не е добре :shock:  :D Аз вчера ударих 4 ... са след малко още 2 мисля да изям... та кво толкова може да му стане на човек в дългосрочен план, ако всеки ден изяжда по 2-3 цели яйца?

Може по 4-5 яйца на ден.
На 4-5 яйца един жълтък.

29.09.06
12:11

1-во
принципа тук като гледам е че  на 4-5 белтъка се яде по един жълтък
и аз така правя де

2.-ро
но по съвременни изследвания четох че жълътка повишава нивото и на добрия и на лошия холистерол
а важно било съотношението между тях
и големината на холестиролните молекули
да ли можело да преминават през нещо си...
ама не го помня в детайли точно
и даже това с размера ще ли да го вкарват като напълно нормално изследване в редовните лаборатории
това го четох в книгата диета саутбиич на някъв доктор дето се занимваше с храните и сърдечносъдовата система
и тя беше от 2005

и като извод беше че яйцето оказва неутрално или никакво влияние на холистерола
тъй като запазва съотношението на добрия и лошия
и че мита за 3 яйца на седмица не важи

3-то
обаче диета с яица в един санториум
показала че не е добре найстина да се ядат толкова мнго яйца заради холистерола
ми каза докторката там
незма до клко е изследвано влиянието
и върху какви пациенти е била прилагана има значение да ли са млади активни хора или стари и обездвижени си мисля

4-то
най добре ще стане ясно като сам индивидуално се изтестваш как ти влия е това
да ядеш по 3 яйца на ден 1 месец и виж каквао става с изследванията

засега и аз ще се придържам към правилото 4-5 към 1 жълтък

NI

01.10.06
09:28

Ми прави си сметка,щом на Митко Димитров закуската му е:15 белтъка,2 жълтъка,100г. овесени ядки и тва го прави на палачинка;)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1