Логическа задача

OM

12.10.04
13:29

Я да видим сега на кого стероидите са му изпили съвсем мозъка и кой още се държи  :lol:

1. 5 къщи, всяка с различен цвят
2. Във всяка къща живее един човек от различна националност
3. Всеки от тях предпочита различно питие, пуши определен вид цигари и гледа едно домашно животно
4. НИКОЙ от 5-те човека не пие същото питие, не пуши същите цигари и не гледа същото животно като някой друг

Указания:
1. Англичанинът живее в червената къща
2. Шведът гледа куче
3. Датчанинът пие чай
4. Зелената къща е отляво на бялата
5. Норвежецът живее в първата къща
6. Собственикът на зелената къща пие кафе
7. Човекът, който пуши Pall Mall, гледа птичка
8. Мъжът в средната къща пие мляко
9. Собственикът на жълтата къща пуши Dunhill
10. Пушачът на Marlboro живее до този, който гледа котка
11. Мъжът, който гледа кон, живее до този, който пуши Dunhill
12. Пушачът на Winfield пие с удоволствие бира
13. Норвежецът живее до синята къща
14. Немецът пуши Rothmans
15. Пушачът на Marlboro има съсед, който пие вода

Въпрос: Кой гледа рибката ?

пуснете си едно google и ще намерите отговора. Най - често задаваната щуротия, аз съм я решавал още в училище по математика в математическата паралелка. Задачата уж била на Айнщайн и само 2% от човечеството имало акъл за нея. Не знам как е било тогава, ама сега май не е така.
Сори, Омни :) Но поне на мен задачата ми е банална
И май отговора беше, че немецът гледа рибка :)
Ех, тея немци....
Решава се таблично, по метода на изключването.

OM

12.10.04
14:09

Да посегнеш към гугъл е като да посегнеш към иглата  :lol:

Ти като си я решавал много ясно, че ще ти е банална. Аз се кефя на такива неща и ми беше фън докато я решавах.

FL

12.10.04
14:30

по добра проверка
http://mensa.plov.info/tests/tests.htm
ако има членове,да се обаждат

12.10.04
14:42

яко тъпа е задачата и аз съм решавал подобни в математическата първите няколко беха интересни ма другите яко тъпи
по-здрави

Значи честно казано, не че имам нещо против логическите задачи, ама тая е първо ужасно стара и второ - не ме кефи фурмулировката ти:

Я да видим сега на кого стероидите са му изпили съвсем мозъка и кой още се държи

Да посегнеш към гугъл е като да посегнеш към иглата

Еми съжалявам. Изпили са ми мозъка стероидите и не мога да решавам без Гугъл. Такъв съм си :) Съжалявам. Можете да ми викате хапа.
Следващият път, като не искаш да ползваме гугъл, съчини собствена задача. Щото сега колкото ние сме го ползвали, толкова си го ползвал  и ти - свалил си я отнякъде.

12.10.04
15:50

[quote author=“D3BEP”]Значи честно казано, не че имам нещо против логическите задачи, ама тая е първо ужасно стара и второ - не ме кефи фурмулировката ти:

Я да видим сега на кого стероидите са му изпили съвсем мозъка и кой още се държи

Да посегнеш към гугъл е като да посегнеш към иглата

Еми съжалявам. Изпили са ми мозъка стероидите и не мога да решавам без Гугъл. Такъв съм си :) Съжалявам. Можете да ми викате хапа.
Следващият път, като не искаш да ползваме гугъл, съчини собствена задача. Щото сега колкото ние сме го ползвали, толкова си го ползвал  и ти - свалил си я отнякъде.

Направо смения ницка на джвер-хапа
по-здрави

12.10.04
20:36

Уфф реших я...
Ето резултатите:
Норвежецът: жълта къща, вода, котка, Dunhill
Датчанин: синя къща, чай, кон, Marlboro
Англичанин: червена къща, мляко, птица, Pall Mall
Немец: зелена къща, кафе, рибката, Rothmans
Швед: бяла къща, бира, куче, Winfield
:)

OM

12.10.04
21:20

Споко бе, Дзверо  :lol: Фурмулировката ми беше на майтап  :lol:

Евалата, Пелов  :lol:

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1