ЗА ГЪРБА

11.10.04
23:16

Вредно ли сте е ако всеки ден правя по 2-3 серий ПОЛОВЪР за да ми се разсири градния кош и да ми се увеличи ширината на раменете

Прави го в суперсерия с клек и не повече от 2 пъти на седмица според мен. Не си струва да се претоварваш.
Повторения - 10-12 и за двете; интензивност - около 70%
Съществен ефект ще има, ако си под 20 години.

DM

12.10.04
00:32

Суперсериите за за антагонисти
това което имаш предвид е compound sets         или на немски verbundenesätze         на български за съжаление не знам точен превод, може би свързани серии
Стан

DO

12.10.04
09:08

И все пак да попитам , ако си над 20 това значи ли край? Значи ли че не можеш да разшириш повече костната си система и че pullovera ако не безмислен , е поне недотам ефикасен ? Има ли начин да се уголемят костите ако си над 20 ?

DO

12.10.04
09:13

И още един въпрос - след всяка тренировка вися на лоста за разтягане , до какво води това и изобщо има ли някакво отношение към резултатите ?

12.10.04
10:45

Говорили сме много пъти на тази тема, айде разрови се малко и ще си отговориш на въпросите.

12.10.04
11:17

Пуловерьт е добре да се прави и2 пьти,не само заради увеличаване на грьдния кош,но и за зьбчатите мускули.КОлко си по-млад толкова по-голям резултат ще имаш от това упражнение.Ама дзвера,малко е прекалил с тези 20 год.Айде да го кажем под 30 :lol:

12.10.04
14:54

еми на 18 години съм на кои мускили мойе да се получи пренатоварване

13.10.04
10:22

На раменните стави има опасност да получиш контузия.За това внимавай Прави го един пьт за гьрди и когато правиш корем :wink:

гръб-супрсерия “клек- дърпане на щанга към корема”,по4ивка,редуване на скрипец и лежанка(без зна4ение каква),по4ивка,мъртжа тяга до отказ.клекът с дърпането-серия клек(6до8 повторения)серия дърпане(6повторения).Същото важи и за скрипеца със лежанката.Мъртва тяга-6 повторения в 3 натоварващи сета и 8 повторения при разпускащ.Правете това и ще сте с гръб като канара

13.10.04
13:20

Според мен ако си преминал пубертета не можеш да разчиташ на увеличение на повече от 1-2см, като самото увеличение ще е от съединителната тъкан, която единствено може да се дели и увеличава. Друг начин за увеличаване на външната обиколка на гръдният кош е разбира се като увеливаваш съответната мускулната маса.

13.10.04
13:22

Жулиен Димитров Димитров,
поне прочети въпроса. :wink:
Ето защо не трябва да се слагат заглавия, напълно неотговарящи на въпроса!

13.10.04
21:36

Аве така и така сте се разговорили за гръб да ва питам, нали гърбът няма да се претовари много ако прая по 3 тренировки за него седми4но.

13.10.04
21:45

Ами ако тренираш тежко и до отказ и не зобиш 100% претрениране ти давам.

13.10.04
22:26

Малиии кво праш ти бе както каза го4а претренирап 100%.Дори и да зобиш не тряа ги праш 3 пати.

13.10.04
22:33

[quote author=“T-BiRD”]Малиии кво праш ти бе както каза го4а претренирап 100%.Дори и да зобиш не тряа ги праш 3 пати.

Като разпределя тренировките така че да може да си почива гърба мисля че няма да има проблеми, мятам една от тренировките да е по лека.

13.10.04
22:37

Аве ти луд ли си казах ти !!! макс 2 пати го прави ....

14.10.04
10:27

Май си чел бат арни как тренира :)
Да, ама не... Ти не си като него  :lol:

абе пи4ове да ви открехна 4е и аз тренирам гръб 3 пъти седми4но но не до отказ (поне не всеки път )и ка4их толкова сантиметри за две седмици 4е не мога да си свия ръцете.НОООООООООООО.Ако изкараш една такава седмица на следващата гърба не се пипа!!!!!!а се тренира бицепс защото от трнировките за гръб той се  е загрял супер и е готов за натоварване.

14.10.04
12:59

Брейй,Вий ме стряскате бе хора :roll: Явно сте страхотни генетици ,за да може д издьржате на подобна тренировка.То лошо няма , ам само да не претренирате или да се лигавите,че гьрба си иска тежко :lol:

14.10.04
13:05

mile да ти кажа мойте треноровки за гръб са си доста сериозни. Загрявам дълго време кръста и почти винаги ме боли на другия ден. Единствената болка която ми харесва е тази между лопатките :)

14.10.04
15:43

виж бате аз не само сам генетик ама сам и груб селянин.Всяко лято правя всекидневни набирания на селото ми (сливенско)и като по4на да ходя на фитнес всеки ме обвинява 4е сам вземал анаболи и т.н.Важното е както под4ертах да не се тренира гръб всяка седмица а през седмица!!!!!!!!!!!!!Това е вси4ко апак то 4овек като каже не мога ходи го убеждавай в обратното!!!пример-тренирал съм по савет на мой приятел две седмици без по4ивка и после по4ивах една преди да запо4на нормален цикъл от 3 трннировки на седмица.След комбинацията бях натрупал даостата4но маса на гърдите та като ме видиш да си  кажеш:тоя или е химик или е тренирал 4 месеца за гърди.Оба4е след това спрях тая система защото изпити дойдоха и трябва6е да си пестя силите :wink:  :!:  :!:

14.10.04
23:36

Можете ли да ми кажете кои са най-ефективните упражнения за разшряване на гърба ?

DM

14.10.04
23:56

Ами по добро от набирания зад врата със много широк хват май няма,Или на скрипеца придърпване зад врата, ама не може да се сравнява с набиранията

15.10.04
16:14

ако искаш широк гръб прави набирания и кликове с придърпване на щанга към корема в надхват в суперсерия.Между сетовете по4ивай по 5,6 минути.И хапвай здраво белтъ4ни храни(комбинирай със суроватъ4ен протеин ако имаш възможност. :!:  8)  8)  8)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1