Боли ме главата след тренировка!?

10.10.04
15:25

Значи миналата седмица когато тренирах гръб се понатоварих повечко и след тренировката като влязох да се къпя ме заболя главата и ми се повръщаще.Разбрах,че след тренировка не е хубаво да се влиза веднага в банята и няма повече да допускам тази грешка,но мисълта ми е друга...!Сега реших да направя една седмица почивка за да могат мускулите добре да починат и после да започна на ново да тренирам. Днес направих малко лицеви опори(100-тина) и след това пак ме заболя главата без да съм взимал душ.Ако можете да ми кажете от какво се получава това и как да го избягвам ,че е много лошо!Мерси предварително

Значи, ето какво мисля аз.
Повдигането е много чест вторичен симптом на проблеми с централната нервна система. С други думи, главата ако не е добре, може да ти се повдига.
Но по - вероятно да е едно от многото неща:
Кръвно(вероятно високо)
Недохранване
Недоспиване
Хронична преумора
Може и да е нещо друго. Във всеки случай душът влияе на кръвното, и това, че го изтъкваш като свързан с първото проявление ме навежда на тази мисъл.
Все пак имай предвид: може и да са други заболявания, вкл. грипозни, тъй като възпаленията на белия дроб и мозъка често са свързани, че и по - тежки заболявания; ако проблема се проточи повече от една седмица, върви на лекар задължително.

DO

11.10.04
02:24

Имал съм подобен проблем и то във време когато не съм тренирал активно с тежести . За първи път ми се случи когато бях на едно изкачване с колело - главата ме стегна , причерня ми и ако не бях слязал навреме щях да падна от колелото . Втория път правих лицеви опори и тогава болката беше найстина толкова режеща че се строполих на земята за около минута . Беше съпроводено и с пречерняване . Интересното е че никога не съм имал проблеми с кръвно - пулс 110-65 , който при натоварване стига до 125-80 , пулс 60 в минута , 74-76 след продължително натоварване , не съм имал проблеми с кръвна захар и други болести . Спед като ме прегледа лекаря каза че няма видима причина , но не е зле да се пазя около 2 седмици . Съветвам те да помислиш какво в начина ти на трениране , хранене или спане може да е предивикало това и да си направиш за всеки случай един медицински преглед .

12.10.04
15:03

На мене нещо подобно ми се случи , значи отивам си аз във залата да правя крака загрявам си всичко точно и започвам да клякам и някаде към 3-та серия изведнъж започна пареща болка в главата направо щях да припадна добре че съумях да хвърля щангата да не ме затисне

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1