08.10.04
10:37
Абе пичове може ли да ми кажете наистина ли алкохола вреди толкова много на постиженията във фитнеса ?
Някой ми беше казал че 40 % от постигнатото се губело :?
Примерно аз веднъж в седмицата съм свикнал да си подпиивам стабилно и трудно ше спра да го правя(дискотеки,купони нали знаете)
Има ли значение какъв е алкохола дали се поема след тренировка или друг ден и въобще всякакви такива подробности свързани с трайно залегналата в живота на днешната младеж напитка.
BEER FOR LIFE !!!
10.10.04
14:17
Ами един прост пример , една бира се разгражда от организма за 3 дена, прави си сметката за другите неща,
като имам повече време ще постна повечко
Стан
Ето някои от ефектите на алкохола, като изрично подчертавам, че става въпрос за 1-2 питиета, при повече въздействието може да бъде много по-драматично
- възпрепятства белтъчния синтез;
- намалява секрецията на анаболните хормони;
- намалява с 50 до 70 процента липидната оксидация, т.е. процеса на разграждане на мазнините;
- съществено влияе на метаболизма на глюкозата поради причината, че един от метаболитите на алкохола е хим.съединение ацетат, който се получава от алкохол по-лесно отколкото от глюкоза. Освен това черния дроб е зает да разгражда алкохола и не може “да обърне внимание” на глюкозата, от което страдат най-вече органите, които не могат без глюкоза – мозък, нервна система… Освен това разграждането продължава 2 денонощия /аз поне така съм чел, не 3 както пише DJ Madman, но и 2 е много/
- алкохолът действа като депресант на нервната система
- намалява силата, издържливостта, аеробния капацитет в продължение на няколко дена;
- един грам алкохол е 7 калории, т.е. почти два пъти повече от протеините и въглехидратите, това за тези които са на НВД;
- редуцира баланса, времето за реакция, мускулната координация;
- предизвиква дехидратация, тъй като за да обработи алкохола, бъбреците изтеглят вода от други части на тялото;
- вдига кръвното наляга и прави работата на сърцето по-трудна;
- влияе силно негативно върху съня, особено rem фазата. Въпреки че се заспива по-лесно, сънят не е качествен и възстановяването е лошо;
- забавя много усвояването на витамините, което води до недостиг, като особено силно е засегнат витамин B, като витамините A и C също са доста повлияни при употреба на алкохол;
Това са основните негативни страни на алкохола, има и още :D
Сега, аз самият не съм светец и пия два-три пъти месечно по 100-200 гр. концентрат, но мисля че за всеки занимаващ се с бб, алкохолът е голям враг. А тези дето напоследък питат дали една бира след тренировка е ок, да знаят че никак не е ок след тренировка точно.
10.10.04
17:39
Точно, и унищожава мозъчни клетки, които не се регенерират,
а за 3 дена така сме учили и сам сигурен че е вярно,
Стан
12.10.04
00:20
Мерси все пак въпреки че отговорите хич не ме обнадеждават .
Ако има някой да добави още нещо(позитивно по възможност), моля.
12.10.04
01:23
Няма такова...
12.10.04
01:37
Увеличава смелосттЪ :lol:
12.10.04
15:09
А бе кви са тея простотии абе УТРИНЕН няма да се плашиш пии си и да не ти пука (е не всеки ден де ) :)