03.10.06
21:57
Удачно ли е да правя коремни преси с тежест и малко повторения за да кача маса ? Смисал аз имам малко корем, но мисълта ми е да направя масивни плочки и на пролет да ги изкарам.
03.10.06
22:01
Точно това е начина за правене на големи коремни мускули.
Освен коремни преси е удачно да правиш повдигания на краката от вис., “метроном” и други упражнения за коремни мускули. И при корема, както и при другите мускулни групи е хубаво да има разноабразие в упражненията. Доколкото за използването на тежест при коремните преси съм твърдо “за”!
съвсем на правилен пят си :wink: а аз тва се мъча !!! а за тежестите и аз сям за стига да правиш упр правилно
07.10.06
00:29
прави кръст и корем + тежести 30 - 40 кг ако можеш ако не по-малко и прави между 20 и 24 повторения !
ще има ефект !
[quote author=“The_Champ”]прави кръст и корем + тежести 30 - 40 кг ако можеш ако не по-малко и прави между 20 и 24 повторения !
ще има ефект !
а колко серии трябва да са? аз правя може би общо от 100-150 повторения обаче не се показаха пресите,нищо че съм 186 и 76кг :) от две седмици започнах с тежести обаче повече от 10кг не мога да дигна с корем, ще ми се счупи кръста, пък и целя повече повторения с корем. Та въпроса ми е колко трябва да са общо пресите на тренировка и с тея големите тежести, които препоръчваш, на пейка ли трябва да се праят или на земя.
08.10.06
10:03
значи пробвай с крив лост защото ще ти е по удобно това е първия ми съвет ! слагай килограми с колкото да усещаш напрежение в корема и по точно средната част тренирай до праскане 4 - 5 серий по 40 секунди почивка ! не повече няма да има ефект ,прави ги бавно и правилно може да пробваш с колан ако толко те боли кръста аз ги правя с колан защото трупам кофти килограми! ако искаш мога да ти дам друг съвет обаче ако не си много гъст с тези от фитнеса може да те помислят за перко или нз какво :)
08.10.06
10:04
- прявят се на римско столче !
[quote author=“The_Champ”]значи пробвай с крив лост защото ще ти е по удобно това е първия ми съвет ! слагай килограми с колкото да усещаш напрежение в корема и по точно средната част тренирай до праскане 4 - 5 серий по 40 секунди почивка ! не повече няма да има ефект ,прави ги бавно и правилно може да пробваш с колан ако толко те боли кръста аз ги правя с колан защото трупам кофти килограми! ако искаш мога да ти дам друг съвет обаче ако не си много гъст с тези от фитнеса може да те помислят за перко или нз какво :)
аз тренирам вкъщи, казвай сега съвета, а това римско столче трябва да е дъската под наколн, аз на такава правя ама няма ефект. Днес изпробвам друго, вдигане на краката и преси едновременно на земя.
09.10.06
21:21
да това е добре
ако имаш лост с тежести сложи си го зад вратъ и придържай с ръце (прави се с мн малко килограми) и усукваш в кръста упражнението се нарича - хиликопрет
друго упражнение е коремно висене,то е като обикновената коремна преса само където се изпълнява на успоредка ! ако ти трябват диети или нещо по конкретно питай !
Тренирай го с тежест, мани тая простотия по 40 повторения
с тежест 12 репа мах
20.03.14
14:10
Винаги съм правил по 20-40 повторения когато тренирам корем. Това важи и за всички хора които познавам. От скоро правя упражненията за корем с по малко повторения (8-12) и с тежест. усещам упражненията по добре така и дори първите пъти имах мускулна треска на корема което не ми се е случвало от много време. Има упражнения за които това не важи защото или не ги усещам добре с голяма тежест или пак кръста се натоварва прекалено, но има достатаъчно упражнения за които мисля че това е добър вариант. Ако някой тренира корема си така да сподели или ако някой мисли че не е правилно да сподели защо.